Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 00:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Japanski filmovi?
PostPosted: 13. 11. 2007. 04:10 

bloodflood wrote:
jarane, kurosawini filmovi su umjetnost, svidali se tebi ili ne...(najgore sto ih nikad nisi ni pogled'o)... da si pogled'o onda ne bi pric'o da je to samo "kung-fu letenje", jer nema nikakve veze sa tim...

sto se tice tih horora i gore-a, to nije nista drugo nego obicni proljev... tu nema nikakve price, nikakve poruke....nista. to su bukvalno filmovi za zatucanu djecurliju, pogotovo ti neki k, lj, m, z, v produkcije. isto ko ono nesto sto je saran snim'o... ne kontam fakat, sta je tu interesantno, al' ok, ako se tebi svida, snimit cu ti i ja jedan, pa gledaj :-).

alah te nadogradio kompletnom kolekcijom kurosawe na originalu

horori su fakat SHIT jebeni, nikad ih nisam kontao...

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2007. 19:12 

bloodflood wrote:
gledat neke leseve od plastelina i kecapa kako se lafo raspadaju i trule i crvi im lafo izlaze na oci....a sve to tako preofirno snimljeno, da i dijete od 10g vidi da je to fejk.... fakat nide veze... :lol:

Upravo je to sustina SVAKOG filma koji pretenduje da bude TRASH :lol:
...referirala na preofirnost.

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2007. 20:24 
Moderator

~°~ wrote:
bloodflood wrote:
gledat neke leseve od plastelina i kecapa kako se lafo raspadaju i trule i crvi im lafo izlaze na oci....a sve to tako preofirno snimljeno, da i dijete od 10g vidi da je to fejk.... fakat nide veze... :lol:

Upravo je to sustina SVAKOG filma koji pretenduje da bude TRASH :lol:
...referirala na preofirnost.

ne zovu se džabe "trash" filmovi :)
neki od tih filmovas u kult filmovi. nije smisao d abudu "strašni" ili da imaju nekog smisla. niko ko te filmove gleda, ne uzima ih previše ozbiljno. tu su da se čovjek smije :D

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2007. 20:31 

Tnx. sto me pojasni ;-)

Profile  

PostPosted: 14. 11. 2007. 23:48 
Moderator

~°~ wrote:
Tnx. sto me pojasni ;-)

čisto moje mišljenje :D

;)

Profile  

PostPosted: 15. 11. 2007. 02:21 

a izvini, sta je tu smijesno? i sta je tu kult?

Profile  

PostPosted: 15. 11. 2007. 22:34 

a valjda sto je smjesno i u jackass-u.

STUPIDNOST JEBENA.

Kao da zivimo u svjetu u kojem stupidnosti ne fali...

Profile  

PostPosted: 16. 11. 2007. 00:08 

ha ja.

Profile  

PostPosted: 16. 11. 2007. 14:28 

E ako The wizard of gore ili Blood feast 2, oba potpisuje Herschhell Lewis (da ne ulazim u jos ociglednije primjere), nisu ENTERTAINMENT u pravom smislu rijeci, onda meni neuronske sinapse, fakat, rade na neki endemican nacin :lol:

Profile  

PostPosted: 16. 11. 2007. 18:50 
Moderator

~°~ wrote:
The wizard of gore

ovo je jebeni kult! legendaran film. scene presmiješne, cijeli film je šega (pogotovo onaj hipnotički "pogled" Montaga :P

isto tako, Re-animator, Basket Case, Bad Taste (kult nad kultovima)...sve super filmovi. jest da je Basket Case u neku ruku naporan film, al' što sam se tome smijao :lol:

Profile  

PostPosted: 22. 11. 2007. 03:24 

~°~ wrote:
E ako The wizard of gore ili Blood feast 2, oba potpisuje Herschhell Lewis (da ne ulazim u jos ociglednije primjere), nisu ENTERTAINMENT u pravom smislu rijeci, onda meni neuronske sinapse, fakat, rade na neki endemican nacin :lol:

mozda nase rade na endemican nacin.

jebiga, traj ez aj majt, ne gumo nac eni ridiming veljuz votsoeva...

Profile  

PostPosted: 23. 11. 2007. 16:13 

Onda, ipak, ispade da moje rade na endemican nacin... 'Ajd, ni prvi ni posljednji put, ko ga jebe :lol:

...doduse, ja tu nekakvu vrijednost ovdje ni ne ocekujem, samo simple zabavu. Na koncu, jebes ljude bez jasnih medjusobnih razlika.

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2007. 22:33 

ok, sinoc sam pogledao jedan film koji mi je preporucen bio: Audition Takashi-a Miike-a.
nwnormalno dobra prica sa gore scenama koliko ti srce hoce.jel ko gledo???

Profile  

PostPosted: 03. 12. 2007. 17:53 
Moderator

bloodflood wrote:
tu nema nikakve price, nikakve poruke....nista. to su bukvalno filmovi za zatucanu djecurliju, pogotovo ti neki k, lj, m, z, v produkcije. isto ko ono nesto sto je saran snim'o... ne kontam fakat, sta je tu interesantno, al' ok, ako se tebi svida, snimit cu ti i ja jedan, pa gledaj :-).

Prva stvar, ako si dovoljno jebeno glup da nakon hiljadu i jedne molbe pišeš moj nadimak šaran ili saran, ti si odsad kile, jer si ionako pomalo kilav u mozak. Druga stvar, ne možeš pričati o treš kinematografiji, jer treš u tom pojmu nije smeće, nego marginaliziranje i apsolutno pretjerivanje. S druge strane, niko ne poredi Henenlottera jednog i jednog Kurosawu, ali ti ih, čini mi se, dovodiš u isti red, dakle, fulo si poentu totalno.

I za nekog ko sluša malo previše death metal koji se većinom sastoji od kečapa i lafo crva iz očiju i nadimak mu je jebeni BLOODFLOOD, prevelik si filozof.

Profile  

PostPosted: 04. 12. 2007. 00:27 

Noise Messiah wrote:
bloodflood wrote:
tu nema nikakve price, nikakve poruke....nista. to su bukvalno filmovi za zatucanu djecurliju, pogotovo ti neki k, lj, m, z, v produkcije. isto ko ono nesto sto je saran snim'o... ne kontam fakat, sta je tu interesantno, al' ok, ako se tebi svida, snimit cu ti i ja jedan, pa gledaj :-).

Prva stvar, ako si dovoljno jebeno glup da nakon hiljadu i jedne molbe pišeš moj nadimak šaran ili saran, ti si odsad kile, jer si ionako pomalo kilav u mozak.

kilav u mozak? ima li potrebe za ovim? :roll:
sto se tice tih molbi, ja 1. put vidim da tebi smeta sto "pisem tvoj nadimak" šaran ili saran... :lol: kako bi ti da ja odsad pisem tvoj nadimak? mene, apsolutno zaboli kako ces ti pisat moj...pisi kako os, jebe mi se...

Noise Messiah wrote:
Druga stvar, ne možeš pričati o treš kinematografiji, jer treš u tom pojmu nije smeće, nego marginaliziranje i apsolutno pretjerivanje. S druge strane, niko ne poredi Henenlottera jednog i jednog Kurosawu, ali ti ih, čini mi se, dovodiš u isti red, dakle, fulo si poentu totalno.

ok, zovi taj "trash" kako hoces i definisi ga kako god ti hoces...ali to JEST smece (bez obzira sto je, kako ti kazes (ili wikipeadia, ili bilo ko) "marginaliziranje i apsolutno pretjerivanje"... ne znam samo gdje sam ja doveo kurosawu i tog nakog lika u "isti red"... ili ih poredio.. nema se tu sta poredit, kurosawa je umjetnik (kud ces dalje, kad sam ja cuo za njega :) ), a ovaj nakav kojeg ti navodis... neam pojma ko je lik..

Noise Messiah wrote:
I za nekog ko sluša malo previše death metal koji se većinom sastoji od kečapa i lafo crva iz očiju i nadimak mu je jebeni BLOODFLOOD, prevelik si filozof.

haha, ovo ja mislim ne treba komentarisat... :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2007. 22:58 

good god, kad sam vidjela naslov ''japanski filmovi'', samo sto nisam pala sa stolice... veliki fan japanskih horora sam :twisted: *citaj opsjednuta* ne znam odakle da pocnem, mogla bih komentirati o njima, roman napisati...
Ring 1,2, i 0(birthday), 3 dijela One missed Call (nazalost imam samo 1. dio, iako sam gledala druga dva u sarajevu u posjeti sestri), The Grudge 1,2 i 3 (Takashi nesto) zatim Prica o dvije sestre(slin horror, sto jeste, jeste) Infection - which shall creep you out, if you hate hospitals like me! (pri samoj pomisli na bolnici se sledim)

Profile  

PostPosted: 10. 12. 2007. 23:02 

zaboravih reci, ne svidjaju mi se filmovi tipa Leteci bodezi i Heroj, gdje se izgubis u radnji totalno, jer kreteni ne znaju posloziti da valja, 1 verzija price, pa 2., pa 3., dajte, gdje vam je kraj??? Uostalom, dosadno je, nema one napetosti, muzicke podloge i scena da valja (u letecim bodezima, samo sto jos nisu prikazali uze kojim su bili privezani dok su ''letjeli'') i to nisu horori, vec tzv. limunade...to ces nekome dati da pogleda, ako ga hocete natjerati da se ubije od dosade... :))

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2007. 02:02 

leteci bodezi i hero su predobri filmovi. to sto ti ne mozes skontat o cemu se radi, dovoljno govori o tebi, radnja je sasvim prosta, a filmovi su za 10. btw, nisam siguran da su to japanski filmovi..al' nebitno... jah, i...horori su gej. :lol:

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2007. 08:53 

Hero i House of Flying Daggers nisu iz japana vec iz Kine, a zna li ko film Suicide Club Sion-a Sono-a, predobra prica sa previse weird scena i situacija, nekako me podsjetilo na Lyncha :? , jel ko gledo...

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2007. 12:12 

bloodflood wrote:
leteci bodezi i hero su predobri filmovi. to sto ti ne mozes skontat o cemu se radi, dovoljno govori o tebi, radnja je sasvim prosta, a filmovi su za 10. btw, nisam siguran da su to japanski filmovi..al' nebitno... jah, i...horori su gej. :lol:

nisu iz japana, vec iz kine, ali svejedno su glupi. but, what so ever, svako ima pravo na svoje misljenje, right? :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]