Rox, majstore, nabolji na svijetu!!! Hvala mnogo na podrsci, u ime cijele ekipe Ormusa, posebno na pripremi celija potencijalnih fanova tamo, pricajuci o nama i dijeleci snimke. Faca i po si ispao, svaka cast! Za Novi Travnik se svakako cujemo, imas Zoov broj...
@Andrej - Ekipa si prava, nema se tu sta vise reci, drago mi je sto te nismo osramotili s obzirom da si nas onoliko hvalio... Vidimo se na metal night-u, moram nesto ponovo sa tobom i Farukom
@Vanja - Hvala drug na podrsci i interesovanju, samo i do raje tamo je, il' se meni ucinilo, nesto nas primise vopra dobro (ja se nesto iznenadih, al' dobro, mozda je do nekih mojih stereotipa, ko ce ga znat).
Poseban pozdrav za Borisa(Uriela)! Jebi ga, jarane, ne uspjesmo zasjest k'o ljudi, mladji ekskurzanti se zamorili, al' bice drugi put...
I, 'ajd, kad sam vec tu, mini osvrt na ono sto smo vidjeli i dozivljeli...
Prvo, ljudi koji rade u organizaciji Oluje, ta vrsta profesionalnosti, svaka cast!!! Ok., uvijek ima propusta, nista nije savrseno, ali nacin promocije, insitiranje na aktivnom ukljucivanju bandova u istu, raspolozivost organizatora bandovima za sva jebena pitanja, cak i najbanalnija moguca, glupava, ako hocete. Ispostovali su nas do krajnjih mogucih granica, po pitanju svega dogovorenog i preko (nasem domacinu Nenadu nije bilo tesko da se ujutro probudi rano, pokaze nam odlicnu pekaru i izvede najkracim putem na auto-put). Po nasem sudu, Hrvatska se moze ponositi sto ima ovakav tradicionalni festival. A mi bismo, bogme, trebali dosta toga nauciti od ekipe ljudi Oluje. Zbog radnih obaveza nismo uspjeli ostati i u subotu na 'certu, sto nam je vopra krivo, ali evo nekog mog insighta vezano za bandove koji su nastupili u petak.
Excuse for Pain - ovi momci su, definitivno, trebali nastupiti nakon (najavljenih zvijezdi veceri sto se ispostavilo kao pogresno i dobro je sto su organizatori pretumbali raspored bandova, bez obzira da li je to bio pravi razlog ili ne) Ashes You Leave. Mislim da je ovim mnogo toga receno. Mnogo solidan death/grindcore, vokal jako dobar, stvarka "Human anomalies" ubija, a "Happy corpse" opasno zanimljiva...
True - band koji je dokazao da nivo tehnicke vjestine/usviranosti ne garantuje dobru svirku, ako nema te neke iskrene energije... Svasta im se moze prigovoriti, ali cinjenica da su ODSVIRALI SRCEM, DAVALI KOLIKO SE MOZE DATI sve to potire. Zanimljiv koncept sa tamburicom, nekakva cudna energija, nekakva ezoterika na momente, na iju iju iju...
Ashes You Leave - ranije pomenute ukratko cu prokomentarisati. Tehnicki odlicno, konceptualno (i pored matematickih dometa s vremena na vrijeme) zamorno, dosadno, skoro iritantno. Zvuk zenskog vokala predivan, ali jednolican i bez truncice inovativnog pristupa/samo njenog pristupa. Kad je gitarista na jednoj pjesmi nekoliko puta uletio growl-om, mislila sam da cu svrsiti....
Skepsis+ - nesto izmedju Soulfly-a i Lamb of God-a, ne bas moj djir, ali... KAKO LJUDI SVIRAJU, KAKVU ENERGIJU IMAJU!!! Uf, uf... Ok., mozda je zbog opijata (bas pred njihov nastup), ali ovaj band je svjetska klasa u pravom smislu te rijeci. Predvidljivo ok., ali da kradu il' kopiraju ne dam rec. Snazan, silan, znalacki vokal, zvuk gitara... Za mene, band veceri, definitivno!!!
Stimulans - ko zeli provjeriti zasto je heavy najmocniji metal u smislu gitarskih dionica treba cuti ovaj band. Gitare su toliko harale, rezale, pricale, voljele i osvecivale se medjusobno (a bass zdusno davao vjetar u krila) da je cinjenica da je vokal pravo bezze (covjek svira gitaru i pjeva) ostala krajnje nebitna. Odlicno!!!, ma sta odlicno...
Za kraj jedna anegdota... Nasla se potpisnica ovih redova sva vazna, pa i previse puta izmedju pjesama uzvikivala: Idemo dalje! Hahaha, isprovocirana publika, nakon drugog puta, pocela uzvikivati: Samo ljudi su bitni! (ili tako nesto). Ne skontasmo mi nista tokom nastupa (osim dovikivanja publike i komesanja), iako sam ja, od ranije, znala da je predizborni slogan Sanaderove stranke bas to, Idemo dalje! Jebi ga, ko ce na to pomislit, a jos sam lijevo da ne moze ljevlje (po politickoj orijentaciji). Mozda je to razlog sto je sa nama jedna lokalna televizija kasnije snimila intervju
Ogromna zahvala i nasem prijatelju Dzeni (ISK) koji je ucinio sve sto smo ga molili, pa jos pitao ima li jos sta. Fotografisao, snimao kamericom, brinuo se oko prodaje CD-ova. Super smo se druzili ponovo, hvala Dzeno!!!
Nego, kad smo vec kod CD-ova, moji su me proklinjali kad smo u povratku zaprzili Burzumov "Hvis Lyset Tar Oss", nadjoh ga originalnog (napokon, nesto mi uvijek bjezao) za samo 80 kuna.