Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 13:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: KONTRA & ASTRO ZOMBIES & TOTALNA RASPRODAJA - AG KLUB 22.12.
PostPosted: 23. 12. 2007. 16:35 
Moderator

Fina svirka bi...

Respekt

Profile  

PostPosted: 23. 12. 2007. 19:56 

Rasprodaja: momci stvarno imaju muda kad nakon toliko svirki i dalje mogu izaci i onako lose zvucati.
Kontra je pokazala da ima tonu energije, ali nedostaje uvjezbanosti, a ima viska hejta.
Astro zombies, zali boze vremena. Bubnjaru dupla papa moze sluziti kao ukras, ono se sve svira jednom nogom...
Svaka cast za raju kad onako podrzava domace bendove, nemam rjeci, skidam kapu.

Profile  

PostPosted: 23. 12. 2007. 21:02 

as_the_sun_sets wrote:
Rasprodaja: momci stvarno imaju muda kad nakon toliko svirki i dalje mogu izaci i onako lose zvucati.
Kontra je pokazala da ima tonu energije, ali nedostaje uvjezbanosti, a ima viska hejta.
Astro zombies, zali boze vremena. Bubnjaru dupla papa moze sluziti kao ukras, ono se sve svira jednom nogom...

totalna...najstariji clan ima 18 godina,ovo im je tek 5 svirka uz onakvu opremu oni su predobri iz svirke u svirku sve bolji i bolji,KONTRA ono ak imas zamjerke na svirku KONTRE nemam rjeci ono sta da ti kazem,debilu!!! a astro zombies nisu ni mene nest odusevili al ono super je bilo cut par hitova :) a sta mislis o tome da i ti nesto podrzis .... e da stvarno bi volio cuti tvoj bend...ako ga imas naravno-.... puno pozdrava....

Profile  

PostPosted: 23. 12. 2007. 21:41 

as_the_sun_sets wrote:

Svaka cast brate. Treba nam jos ljudi kao sto si ti da ovako odlicno "podrze scenu".
Interesuje me koja je tvoja profesija pa ovako "kompetentno" ocijenjujes bendove?

Profile  

PostPosted: 23. 12. 2007. 23:24 
Moderator

Halo ba, pustite čovjeka. Podržavanje scene se ne sastoji u tapšanju po leđima. Rekao je svoje mišljenje. I da, jako je kompetentan. Kompetentan je utoliko što je dao 7 KM i odgledao koncert.

Samo radite ljudi, i sve će biti u dure...

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 00:50 

Iskreno receno ovo je bila noc Kontre, iako je bilo dobrih momenata na nekim hitovima Astro Zombija

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 10:34 

@Hedon
Nisam imao sarkastican prizvuk, stvarno ne zadivilo koliko raja podrzava bendove, pjeva sa njima, skace, shuta se, to je bez rezerve za svaku pohvalu.
Od raje sam saznao da totalna svira godinu i po - dve. Za to vrijeme se stvarno ne moze onako svirati i zvucati, sto se pogotovo culo na obradama. Nemam nista protiv momaka, ali trebaju daleko bolje da navjezbaju stvari i to je to. A ne vidim kakvu kompetentnost treba da imam, da budem akreditovani punk kriticar? :D Dosta je sto sam slusao punk i hc 6 godina i tome godinama dodajem metala, a uostalom, ko god ima iole sluha mogao je zakljuciti neke stvari.

@Davor
Debil sam jer imam zamjerku na kontru - ispadali su malo vise nego sto sam ocekivao od benda za kojeg mnogo ljudi tvrdi da je najbolji u BiH. Rekao sam, ogromna kolicina energije, dobri rifovi, samo da se to jos uvjezba pa da bude grom. Daj spusti loptu, ako gotivis bend pogledaj nekad objektivno. Eto, podrzao sam raju i sam dogadjaj time sto sam platio 7 maraka, a vjeruj da cu daleko vise podrzati bend kao Totalna kad im kazem da moraju mnogo bolje da se uvjezbaju za izlazak na stejdz, nego da ih hvalim. ;) Astro su me debelo razocarali, zna se koliko su misfitsi dobro svirali, i ocekivao sam da ih skinu u bocu, jer su misfitsi stvarno zasluzili to.

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 11:02 

Pozitivan trend nakon IGS-a se i te kako nastavlja i skoro pa se usuđujem reć da napokon imamo scenu!
Opet svirka u pravoj Punk/HC atmosferi, opet puno smijeha, krvi, znoja i što je najvažnije druženja. Ovo je bio kao neki mali ali neplanirani comeback Kontre nakon duže pauze zbog komplikovane ozljede pjevača ljetos. Nakon što su nam Ramonesi iz Sombora odkazali u zadnji momenat uletjeli smo mi i Totalna rasprodaja da ne bi odkazivali koncert jer u tako kratkom roku nismo mogli naći drugu zamjenu.
Sve u svemu svirka je bar sa naše strane gledišta bila odlična i zahvaljujemo se svima koji su bili tu!

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 11:34 

@as_the_sun_sets

OK, otvoreno si rekao svoje misljenje i to je bolje nego da papagajski sve hvalis i dizes u nebesa, ali zasto ne istaknes neke prikrivene razloge zbog kojih Kontra po tvom misljenju ima "previse hejta" i zasto Totalna rasprodaja zvuci tako lose? Mozda zato sto su za tebe "homofobi"?

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 11:47 

as_the_sun_sets wrote:
@Hedon
Nisam imao sarkastican prizvuk, stvarno ne zadivilo koliko raja podrzava bendove, pjeva sa njima, skace, shuta se, to je bez rezerve za svaku pohvalu.
Od raje sam saznao da totalna svira godinu i po - dve. Za to vrijeme se stvarno ne moze onako svirati i zvucati, sto se pogotovo culo na obradama. Nemam nista protiv momaka, ali trebaju daleko bolje da navjezbaju stvari i to je to. A ne vidim kakvu kompetentnost treba da imam, da budem akreditovani punk kriticar? :D Dosta je sto sam slusao punk i hc 6 godina i tome godinama dodajem metala, a uostalom, ko god ima iole sluha mogao je zakljuciti neke stvari.

@Davor
Debil sam jer imam zamjerku na kontru - ispadali su malo vise nego sto sam ocekivao od benda za kojeg mnogo ljudi tvrdi da je najbolji u BiH. Rekao sam, ogromna kolicina energije, dobri rifovi, samo da se to jos uvjezba pa da bude grom. Daj spusti loptu, ako gotivis bend pogledaj nekad objektivno. Eto, podrzao sam raju i sam dogadjaj time sto sam platio 7 maraka, a vjeruj da cu daleko vise podrzati bend kao Totalna kad im kazem da moraju mnogo bolje da se uvjezbaju za izlazak na stejdz, nego da ih hvalim. ;) Astro su me debelo razocarali, zna se koliko su misfitsi dobro svirali, i ocekivao sam da ih skinu u bocu, jer su misfitsi stvarno zasluzili to.

Mnogi poznati PUNK bendovi nisu zvučali mnogo bolje a rapidno su stekli svjetsku slavu. Danas se od Punk bendova očekuje da zvuče precizno kao Slayer a zaboravlja se u stvari bit svega. U svemu je najbitnija poruka a mislim da je ona kod Totalne bila jasna.
Može to biti puno puno bolje ali napredak se u odnosu na prijašnje svirke osjeti, kakav takav.

Kontra je kao što već rekoh svirala skroz neplanirano i na kraju smo zadovoljni kako je ispalo s obzirom na sve. Bubnjevi su rušeni u više navrata i pjevač je proveo više vremena spasavajući ostatke opreme i podižući raju nego li što je pjevao. To je u biti prava HC atmosfera i ne bi je mijenjao za neku perfekciju u svirci.

Misfitsi nikada nisu važili za dobar Live bend, posebno ova zadnja postava u što sam se i sam uvjerio. Meni je bilo dovoljno vidjeti zadovoljan izraz lica na ekipi koja je Misfitse slušala još sredinom osamdesetih da bi svirku nazvao uspješnom.

Šaran je dobro rekao, čim si došao na svirku podržao si scenu i imaš pravo kritikovati. Jedino kada je riječ o mladim bendovima treba biti malo oprezniji s kritikama da ih se ne bi sputavalo...

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 12:13 

@Addict: nikada nisam volio ny skolu hc-a, pogotovo zbog hejtanja bendove sredine devedesetih, a kontra ima dodatni hejt u tekstovima koji po meni ne bi smio biti u hcu, i da, to mi smeta, ali govorio sam cisto muzicki, skidam im kapu za atmosferu, energicnost i pregrst dobrih rifova, samo da je bilo preciznije. Za totalnu - slusao sam mnogo klinaca u mom gradu njihovih godina i svirali su punk dosta bolje, a isto su homofobi ;-) Takodje, dobili su kritiku u brk A jebiga, em sam premator em previse slusam metal da bih mogao doci na takvo sviranje i reci: e bilo je super!

@Kontra: ne bi falilo nista krv/znoj hc atmosferi, odlicnim tekstovima i porukama i perfekciji zvuka, priznaj ;-)
Za vas se to ne moze reci jer se vidi da znate znanje, ali sam slusao previse bendova koji uzas sviraju, al je parola "to je punk". Jeste, ne moras biti virtuoz, ali ne moras ni zvucati kao neko ko svira mjesec dana ili u cjelini kao da ste na drugoj probi a ne na svirci (ovo nije aluzija na Totalnu vec na masu bendova koje sam uzivo slusao).
Gledao sam par live snimaka misfitsa (nisam siguran koja era tacno), ali sam se sjebao kad sam vidio koja je to mashina na tim snimcima, narocito bubnjar, prelud je bio. Pa sam ocekivao i sada vratolomije neke od Zombies-a.
A treba mlade bendove malo strozije kritikovati, da se ne opuste, ako im sad nece biti tesko, kada ce? Valjda bi pocetak trebao da bude tezak i napravi selekciju, da onaj ko nije od te fele odustane ubrzo, ko jeste, moze imati u pocetku 5 ljudi na svirci i da ga niko ne voli, ali ce pokazati kvalitet i pridobiti raju

Last edited by as_the_sun_sets on 24. 12. 2007. 13:23, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 13:01 

as_the_sun_sets wrote:
@Addict: nikada nisam volio ny skolu hc-a, pogotovo zbog hejtanja bendove sredine devedesetih, a kontra ima dodatni hejt u tekstovima koji po meni ne bi smio biti u hcu, i da, to mi smeta, ali govorio sam cisto muzicki, skidam im kapu za atmosferu, energicnost i pregrst dobrih rifova, samo da je bilo preciznije. Za totalnu - slusao sam mnogo klinaca u mom gradu njihovih godina i svirali su punk dosta bolje, a isto su homofobi Takodje, dobili su kritiku u brk A jebiga, em sam premator em previse slusam metal da bih mogao doci na takvo sviranje i reci: e bilo je super!

@Kontra: ne bi falilo nista krv/znoj hc atmosferi, odlicnim tekstovima i porukama i perfekciji zvuka, priznaj
Za vas se to ne moze reci jer se vidi da znate znanje, ali sam slusao previse bendova koji uzas sviraju, al je parola "to je punk". Jeste, ne moras biti virtuoz, ali ne moras ni zvucati kao neko ko svira mjesec dana ili u cjelini kao da ste na drugoj probi a ne na svirci (ovo nije aluzija na Totalnu vec na masu bendova koje sam uzivo slusao).
Gledao sam par live snimaka misfitsa (nisam siguran koja era tacno), ali sam se sjebao kad sam vidio koja je to mashina na tim snimcima, narocito bubnjar, prelud je bio. Pa sam ocekivao i sada vratolomije neke od Zombies-a.
A treba mlade bendove malo strozije kritikovati, da se ne opuste, ako im sad nece biti tesko, kada ce? Valjda bi pocetak trebao da bude tezak i napravi selekciju, da onaj ko nije od te fele odustane ubrzo, ko jeste, moze imati u pocetku 5 ljudi na svirci i da ga niko ne voli, ali ce pokazati kvalitet i pridobiti raju

Ne znam na kakve hejterske poruke misliš, textovi su autobiografski i svaki ima pozitivnu poruku uprkos težini tema o kojima se radi. Da smo okruženi bubamarama vjerovatno bi pjevali o njima ali je realnost drugačija, živimo sa lopovima, primitivcima i ljudima koji žele našu zemlju i nas da podjele u etnički čiste torove. Naše "hejterske" poruke su upućene svima njima. Može biti da neke stvari pogrešno shavataš ako je tako piši na mail ili PM i rado ćemo o tome diskutovati.

Profile  

PostPosted: 24. 12. 2007. 13:36 
Moderator

[/quote]Od raje sam saznao da totalna svira godinu i po - dve.[/quote]

Vidi kako pišeš. ;-) Ne bili ti onda textovi hejterski,brate.Face the fact.
Old school hc je takav po celom telu.Hejterski.To si sam rekao. A sad NY ili Sarajevo,mala je razlika,svaki je metropola svoje vrste. :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 01:00 

Arinoe wrote:
Od raje sam saznao da totalna svira godinu i po - dve.[/quote]

Old school hc je takav po celom telu.Hejterski.To si sam rekao. A sad NY ili Sarajevo,mala je razlika,svaki je metropola svoje vrste. :lol:[/quote]

LOL brate pa kud nadje to, kazem/pisem ponekad DVE jer mi je brze nego dvije, a jel' ti kazes kupi mi dve-tri kifle ili dvije-tri/bili smo prije dve-tri minute ili dvije-tri? :lol: Sta bi rekao da cujes koliko kroatizama koristim i tipicno bosanskih rijeci, hahaha, ne znam gdje bi me onda svrstao :D

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 01:42 

as_the_sun_sets wrote:
Arinoe wrote:
Od raje sam saznao da totalna svira godinu i po - dve.

Old school hc je takav po celom telu.Hejterski.To si sam rekao. A sad NY ili Sarajevo,mala je razlika,svaki je metropola svoje vrste. :lol:

LOL brate pa kud nadje to, kazem/pisem ponekad DVE jer mi je brze nego dvije, a jel' ti kazes kupi mi dve-tri kifle ili dvije-tri/bili smo prije dve-tri minute ili dvije-tri? :lol: Sta bi rekao da cujes koliko kroatizama koristim i tipicno bosanskih rijeci, hahaha, ne znam gdje bi me onda svrstao :D

Dvjetri u vecini slucajeva a ostalo dvije-tri, dve-tri sigurno ne al slobodno ti. Navikli smo mi da se scene poput "nurko, nurko!" desavaju dečko!

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 02:01 

:lol:

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 02:41 
Moderator

LOL koji invalidi morate bit.Elma ne kontam ni tebe,momak prica kako prica a bolji je lik od 95% ovog jebenog foruma i sve raje koju poznajem s ovog foruma(a uku na srce-to je vecina).Prica tako kako prica(i pise) i svaka mu cast,drzi do svoga-onako kako je naucen-time nije ni losija osoba nit ista drugo,a kamoli nacionalista il nesto slicno tome(lik je strogo protiv tih sranja)...
Pomirite se da zivite u takvoj drzavi i da nije bosnjacki rnr forum nego BOSANSKI!St o prije to shvatite bolje ce biti...Nego,fakat ne zelim da se ovo okrene na "onu stranu price",nego:
Nisam bio na svirci,cuo sam sta je bilo s Rusem i neka je...Treba ga neko zgazit bas onakvog kakav je i gotovo!!!
Na bendove-samim tim sto nisam bio ne mogu davat pravomocne komentare,ali,ipak,vjerujem Straletu.Momak se naslusao svega i svacega da tesko moze biti u krivu.Ne znam sto ga oko gluposti napadate.Ako tvrdi da su TR mogli bolje odsvirat zasto to shvatate kao negativnu kritiku?!
Jel bolje da je napisao kako su valjali,a sa strane da misli/prica kako su karina ili ovako pa da bude jos jace iduci put.
Druga stvar je Kontra,bend koji ja jako volim i ne slazem se oko "pretjeranih" hejterskih poruka,iako ih ima u odredjenoj mjeri.Poenta je da su upravo autobiografske i licne,nepristrasne poruke koje su mi i ok.
KONTRA NIJE NACIONALISTICKI BEND!!!!!!!!!!!
@Kemo- nemoj srat,kod nas je istih debilana bilo,ako ne i gorih.Jeboga Nurko vise.Nije nista licno,al nemoj okretat pricu na tu temu.
@Addict- e pa ti stvarno usra i stanicu i sefa.Da ne znam lika tako kako ga znam mozda bih i povjerovao.Ovako lol,ne zelim upadat u rasprave.Prikriveni razlozi...Koji kurac?!?!?!
@davor-otkud tebi pavo nazivat lika debilom?!Kako ne kontas da lik nije nikoga nasr'o,samo je iznio svoje misljenje,a lik itekako dobro zna znaje,za razliku od vecine kidova na ovom forumu koji su u zadnjih godine il dvije upali u taj punk/hc fazon lol...
@Frau- antifa...a sta drugo matereti?!ccc

Ne zelim da bude da sam ikome srao niti ikoga nasrao,samo branim jarana kojeg bolje poznajem od vas i kad osjetim nepravdu moram uletit.Nije da se ne zna sam branit,al ipak moje je da kazem samo svoje skromno misljenje...Momak nije jebeni nacionalista i nikog nije nasrao,samo je iznio svoje misljenje koje po meni itekako vrijedi...

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 03:59 
Moderator

koja ste vi dječurlija svi redom (pogotovo oni stariji :P )...
idite na svirke, na kafe, na sajmove knjiga, cugajte, al' kanite se više Foruma toliko.

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 04:37 
Moderator

.::Grind Bastard::. wrote:
koja ste vi dječurlija svi redom (pogotovo oni stariji :P )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 11:00 

Nameless wrote:
LOL koji invalidi morate bit.Elma ne kontam ni tebe,momak prica kako prica a bolji je lik od 95% ovog jebenog foruma i sve raje koju poznajem s ovog foruma(a uku na srce-to je vecina).Prica tako kako prica(i pise) i svaka mu cast,drzi do svoga-onako kako je naucen-time nije ni losija osoba nit ista drugo,a kamoli nacionalista il nesto slicno tome(lik je strogo protiv tih sranja)...
Pomirite se da zivite u takvoj drzavi i da nije bosnjacki rnr forum nego BOSANSKI!St o prije to shvatite bolje ce biti...Nego,fakat ne zelim da se ovo okrene na "onu stranu price",nego:
Nisam bio na svirci,cuo sam sta je bilo s Rusem i neka je...Treba ga neko zgazit bas onakvog kakav je i gotovo!!!
Na bendove-samim tim sto nisam bio ne mogu davat pravomocne komentare,ali,ipak,vjerujem Straletu.Momak se naslusao svega i svacega da tesko moze biti u krivu.Ne znam sto ga oko gluposti napadate.Ako tvrdi da su TR mogli bolje odsvirat zasto to shvatate kao negativnu kritiku?!
Jel bolje da je napisao kako su valjali,a sa strane da misli/prica kako su karina ili ovako pa da bude jos jace iduci put. a
Druga stvar je Kontra,bend koji ja jako volim i ne slazem se oko "pretjeranih" hejterskih poruka,iako ih ima u odredjenoj mjeri.Poenta je da su upravo autobiografske i licne,nepristrasne poruke koje su mi i ok.
KONTRA NIJE NACIONALISTICKI BEND!!!!!!!!!!!
@Kemo- nemoj srat,kod nas je istih debilana bilo,ako ne i gorih.Jeboga Nurko vise.Nije nista licno,al nemoj okretat pricu na tu temu.
@Addict- e pa ti stvarno usra i stanicu i sefa.Da ne znam lika tako kako ga znam mozda bih i povjerovao.Ovako lol,ne zelim upadat u rasprave.Prikriveni razlozi...Koji kurac?!?!?!
@davor-otkud tebi pavo nazivat lika debilom?!Kako ne kontas da lik nije nikoga nasr'o,samo je iznio svoje misljenje,a lik itekako dobro zna znaje,za razliku od vecine kidova na ovom forumu koji su u zadnjih godine il dvije upali u taj punk/hc fazon lol...
@Frau- antifa...a sta drugo matereti?!ccc

Ne zelim da bude da sam ikome srao niti ikoga nasrao,samo branim jarana kojeg bolje poznajem od vas i kad osjetim nepravdu moram uletit.Nije da se ne zna sam branit,al ipak moje je da kazem samo svoje skromno misljenje...Momak nije jebeni nacionalista i nikog nije nasrao,samo je iznio svoje misljenje koje po meni itekako vrijedi...

Aman aman, tako mi alllaha dželešanuhu bošnjački je! :D. heheh De ba jebe se meni za bosnjacki ali ekavica nije bosanskohercegovacki. Nisam ja nikad bio protiv takvog jezika i govora cak mi je taj govor prejeben i predobar. Jebote sam kad pricam sa nekim iz srbije poprimim svojevremeno taj govor. Kad su bili vox populi ovdje pricam ja sa pjevacem i hop svaka druga malo nakrivim. Isto ko kad pricas sa ljudima sa hrvatskim naglaskom ali to nema veze sa ovim sad i sa ovom drzavom. Ne znam ni zasto si se odmah toga uhvatio kad sam se zajebavao (neminovno da je to problem ali boli me kurac, ko hoce nek se pravi debil) a lik sto jest jest voli da puno sere i da se pravi bog medju alter ljudima, neke guru zajebancije. De ba zajebi pasa ako hoces kakvu filharmoniju odvedem ja tebe u narodno pozoriste nije frka a punk i hc ideologiju izgleda uopste nisi skontao. ;)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 61 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]