Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 09. 2025. 01:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: DELMATS / FESTIVAL OF MUTILATION, ÄŒitluk, KLUB "GRAND" 25.01
PostPosted: 26. 01. 2008. 18:46 
Administrator

ne mogu jos da vjerujem sta se sve dole desavalo,ono se jednom u zivotu dozivljava :shock: :shock:

odo spavat pa kad se dozovem malo sve detaljno napisat utiske..

ONO JE PRAVI JEBENI METAL ! ! !

Profile  

PostPosted: 26. 01. 2008. 22:39 

Specijalno sam se uclanio na ovaj forum najvise zbog sinocnje devastacije kluba Grand... :twisted: I mogu samo reci da je bila vrh vrhova...

NAJPRIJE BI SE ZAHVALIO LJUDIMA IZ DELMATSA NA SVEMUU,LJUDI SVAKA VAM CAST.POSEBNO SE ZAHVALJUJEM BUBNJARU KRALJU NAJVECEM KOJI NAS JE DOCEKAO I GOTIVIO DO SVIRKE..I NARAVNO ZA SPAVANJE U NJEGOVOM KREVETU :D :D ...
I DA NE ZABORAVIM GAZDU NAJVECEG LIKA NA SVIRCI :D :D PIJTE KOLIKO HOCETE DUVAJTE,SVIRAJTE :D ...TNX NA SVEMU....

DELMATS-SVE POHVALE ZA NASTUP LJUDI SVAKA JEBENA CAST KAK STE USTIMANI I EXTRAAAA ODSVIRALI,U SARAJEVU VAS NISAM SLUSO JBGA BIO RAZVALJEN KO STOKA :D....

FESTIVAL OF MUTILATION-KOJA LUDNICA JA JOS NE MOGU SEBI DA DODJEM KAKO SU ODERALI I RAJU UNISITILI NASTUPOM.JEDNOSTAVNO DA NE BALIM VISE BILO JE JEBENO LUDO I NEZABORAVNO ! ! !

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 00:46 

kad ikad sam ja rekao da ce Festival bit mjera za Death Metal nashiroko i nadaleko :D buducnost pjur dm-a sigurno, tehnicki i zvuno!!!!Festival Uber Alles

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 01:10 

blago vama pederi mrtvi.. kolko je bilo raje?

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 01:14 

zbilja su se moje riječi obistinile
ono je bilo prejebeno,ne znam kako da opišem događaj koji se zbio sinoć
tko nije bio, teško je to opisati, mislim...
ne potcjenjujem sarajevo , ali je ovdje bilo uništavanje i inventara i ljudi i pluća i mozga, ne znam čega nije :D
nadam se još jednom da nisam razočarao svojim gostoprimstvom (fakat mi jasso curi ulje iz dizne :D vozač je imao svoj krevet,jaso najjači si majke mi)
znam da je nekima i krivo jer se nisu omrsili :D (posebno ovi mlađi) al ima i drugi put...
a eto uostalom nek ekipa kaže za kompletno zvuk i sve, mislim da se ono teško ponavlja, kako od razglasa tako i od binske opreme

ništa, još jednom se nadam da nisam zakazo kao domaćin,ni ja kao ni ovi drugi,
žao mi je erme i navodne sirnice :D :D :D :D (pa đeš ono uzet majke ti)
ljudi toliko
hvala svima još 1x

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 01:29 

Hvala momci!

publika...

Koja je gotiva svirati pred 10 pravih obozavatelja metala! Sve svirke kada spojimo zajedno se ne mogu mjeriti sa ovom u ÄŒitluku. Iskreno, bojali smo se da nas publika nece prihvatiti i da ce nas hladno gledati a to je najgora stvar koja se moze desiti nekom bendu. Pocinjemo sa uvodnim riffom Cryptopsy - Phobophile. U sarajevu kad smo svirali niko nista..svi kontaju nesto nashe. u ÄŒITLUKU lik ustaje sa stolice fata se za glavu ne moze da vjeruje sta sviramo. Poslije toga nasha pjesma raja se pocinje sutati! (njih 5-10). Znaci nikakve nafuranosti, nikakvih predrasuda, stava "uzecu ja pivu i prekrstiti ruke i izgledati opasno i iznad svega sto se desava oko mene" sto je stav vecine "metalaca" kod nas u Sarajevu. Damage inc. poceli svirati...lete flase case ljudi se ko ludi sutaju. Gledam Ermina ne mozemo da vjerujemo. 5 ljudi napravilo bolju sutra nego 100 ljudi u kuku gdje smo svirali istu pjesmu. Poslije angel of death-a ljudi vriste (njih 10) i to zvuci ko da ih je 1000 ispred bine. Ispucali repertoar i ljudi se penju na binu i mole nas da sviramo josh. Odsviramo cannibale h.s.f. koju nismo odsvirali 3 mjeseca zajedno. Poslije sat vremena svirke ljudi nas mole da josh sviramo. Covjek mi ne da gitaru da ostavim moli me da josh sviramo. U Sarajevu publika ceka 11 da se ispari na posljednji tramvaj. Metalcima u Sarajevu je puno dati 8 KM za jednu metal svirku na kojoj je ozvucenje strahovito skupo.

Svaka jebena cast publici (njih 10) koja je ucinila tu noc pretvorila u nesto sto cu pamtiti citav zivot i sto ce mi vjerovatno biti jedna od najboljih svirki koju sam u zivotu odsvirao. Mislim da govorim u ime svih clanova benda. Publiko sarajevska....NEK VAS JE STID! Da ste bili vjerovali bi!

domacini...

Ja sam, a i kolege iz benda, navikli na ovaj sarajevski mentalitet. Prije svirke zove me neki lik...Kaze treba li vam pomoc oko prevoza..smjestaja...da vas sacekam negdje ako ne znate naci mjesto. Recite mi jednog vlasnika kafica/kluba u sarajevu koji bi to uradio?! pitam covjeka ko si ti ..kontam zajebava se(jer nisam navikao). Kaze vlasnik kluba... nisam mogao da vjerujem...Vlasnici kluba su BELJO I JURE koji su nam omogucili besplatno pice citavu noc...pare za hranu..prevoz..i josh za janjetine ostalo :D. Ali Vlasnici su na pozitivnoj nuli. Nisu naplacivali ulaz i zarada je samo koliko se pica popije.
Svaka im cast jer sklapaju kraj sa krajem.

Dosli tamo docekao nas VEDRAN (najbolji nas bubnjar kojeg sam vidio i cuo bez pretjerivanja). Vedran a i ostali clanovi benda DELMATS su se prema nama odnosili tako da nismo mogli vjerovati i mislili smo da se zajebavaju! Znaci DOMACINI u pravom smislu te rijeci. Spavanje organizovano kod clanova benda u kuci i stanu. Ja licno nisam mogao da vjerujem kako se ljudi prema nama odnose. To je meni nesto novo i strano jer sam navikao na sarajevo u kojem svako svakome noz u ledja zabija.

Stvarno momci hvala vam puno i nadam se da nam ovo nije posljednja svirka u citluku i hercegovini. Hvala vam sto ste nam omogucili da vidimo sta je PRAVA METAL PUBLIKA i sta je pravi METAL dogadjaj!
Uzivao sam u svakoj svakoj sekundi koju sam proveo na bini...
Kasnije likovi prilaze, grle, cestitaju... stvarno nevjerovatno.
Najdraza i najbolja svirka do sada a vjerujem da se ovako nesto nece ponoviti jer je bilo savrseno.

DELMATSU svaka cast na njihovim pjesmama i samoj svirci...sta da kazem osim PRO!

evo uskoro par slika sa svirke..

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 01:32 

delmats wrote:
zbilja su se moje riječi obistinile
ono je bilo prejebeno,ne znam kako da opišem događaj koji se zbio sinoć
tko nije bio, teško je to opisati, mislim...
ne potcjenjujem sarajevo , ali je ovdje bilo uništavanje i inventara i ljudi i pluća i mozga, ne znam čega nije :D
nadam se još jednom da nisam razočarao svojim gostoprimstvom (fakat mi jasso curi ulje iz dizne :D vozač je imao svoj krevet,jaso najjači si majke mi)
znam da je nekima i krivo jer se nisu omrsili :D (posebno ovi mlađi) al ima i drugi put...
a eto uostalom nek ekipa kaže za kompletno zvuk i sve, mislim da se ono teško ponavlja, kako od razglasa tako i od binske opreme

ništa, još jednom se nadam da nisam zakazo kao domaćin,ni ja kao ni ovi drugi,
žao mi je erme i navodne sirnice :D :D :D :D (pa đeš ono uzet majke ti)
ljudi toliko
hvala svima još 1x

hahahha joj sirnica hahahha...
cuj zakazali...haj ne budali :D
fakat svaka cast!
Zaboravih razglas i to...Klub je prilicno mali ali razglas je ludilo! apsolutno sam sve cuo kristalno jasno...vokal, bubanj i bas...sta reci nego PRO!

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 01:42 

TR00
Image

LEGENDA!
Image

Mislim da ova slika govori koliko smo uzivali! hvala publiko!
Image

Image

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 01:45 

Image

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 02:41 
Moderator

Striker wrote:
LEGENDA!
Image

da, to je taj čovik :mrgreen:
i to još u Meshuggah majici :D :D :D

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 03:17 
Moderator

Svaka cast debeli!
Maloprije kad smo se sreli kod pozorista si mi rekao sve u kratkim crtama i i meni je malo tesko povjerovati da je 10 ljudi(samo 10 :shock: )odradilo takvu atmosferu,al vjerujem ti.

Riot wrote:
kad ikad sam ja rekao da ce Festival bit mjera za Death Metal nashiroko i nadaleko :D buducnost pjur dm-a sigurno, tehnicki i zvuno!!!!Festival Uber Alles

Faruk je sve napisao!Btw skupa smo to konstatovali kume(onaj dan kad smo se jednom vracali s probe od Armana).

FESTIVAL MACHT FLEISCH!!! :twisted:

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 03:40 
Moderator

[
Striker wrote:
Vlasnici kluba su BELJO I JURE koji su nam omogucili besplatno pice citavu noc...pare za hranu..prevoz..i josh za janjetine ostalo :D. Ali Vlasnici su na pozitivnoj nuli. Nisu naplacivali ulaz i zarada je samo koliko se pica popije.
LEGENDA!

SVAKA JEBENA CAST NA OVOVME.S nekim stvarima iz posta se ne slazem s tobom(komplet dio o raji ovdje),al ovo-SVAKA CAST BOGVASJEBO GAZDE!!!To se zove jebeno gostoprimstvo,a ne ovi nasi supci...

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 09:23 

Nameless wrote:
[[quote="Striker"]Vlasnici kluba su BELJO I JURE koji su nam omogucili besplatno pice citavu noc...pare za hranu..prevoz..i josh za janjetine ostalo :D. Ali Vlasnici su na pozitivnoj nuli. Nisu naplacivali ulaz i zarada je samo koliko se pica popije.
LEGENDA!

SVAKA JEBENA CAST NA OVOVME.S nekim stvarima iz posta se ne slazem s tobom(komplet dio o raji ovdje),al ovo-SVAKA CAST BOGVASJEBO GAZDE!!!To se zove jebeno gostoprimstvo,a ne ovi nasi supci...[/quote]

Andrej pisao sam opcenito...Naravno da ima izuzetaka...znas i sam ko su ti ljudi i mozes ih na prste prebrojati ;) al od 200 ljudi 10 je izazuetaka..kontas? a ovdje od 20 ljudi deset je izuzetaka.

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 15:28 

Ovo nije ništa kako zna biti, šteta samo što je malo ljudi znalo za ovu svirku.
Rijetkost je stvarno viditi ovaku svirku u Hercegovini pa ljudi pokušavaju da svaku iskoriste koliko je moguće

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 16:21 

super je bilo vidit cete scream festa tek pozdrav ekipi iz sarajeva :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 19:30 

Aaaa, nista se drugo nije ni ocekivalo :twisted: , DEVASTACIJA, bolje 10 komada prave publike neg' 100 pozera. Inace, iza svake Jasine u ovom poduzem postu (dijelu vezanom za publiku) stojim, naravno u jednom generalnom kontekstu. I nije da je to samo razlika velika sredina - mala sredina, npr. Ormus ima odlicna iskustva iz Tuzle (doduse, culi smo da tako nije bilo nekim drugim sarajevskim bandovima), ali kako god okrenes pozerstvo je nula bodova, najvise gube oni koji NECE da se opuste, da im bude dobro.

Znala sam ja da ce Hercegovci biti domacini i po ;-)

Last edited by ~°~ on 27. 01. 2008. 20:32, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 20:26 

AAAAAA znao sam. Sad mi je tek krivo što sam ostao u Sarajevu kad vidjeh na slici mog brata i prijatelje kako se šutaju. Ceco to ti je uglavnom ista ekipa koja je pretežno zbog Ormusa došla ljetos u Jablanicu i šutali se do eventualnih povrijeda il riganja hehe.
Jale,komšija, bolan šta ti mislio,to ti je 'ercegovina :mrgreen:
Vedran iz Delmatsa vam je inače šupak,ne znam šta mu bi pa vas ugosti tako :shock: :mrgreen:
Kao da već vidim zadovoljne face mojih ercegovačkih čupavaca kad se vratim pa ih preupitam za svirku :roll:

P.S. što se tiče ophođenja od strane gazda i općenito cijenjenja bendova velika je razlika između Bosne i Hercegovine. Dolje se više cijeni nečiji trud ,a bome i bolje plaća,počevši od svatova pa do rock svirki. Znam jer sam "okusio" obje strane. Ovdje u Sarajevu te većina gazda gleda kao papka koji "eto kao nešto svira" pa makar imao i studijski album iza sebe dok dolje je to drugacije. Sad ste se uvjerili sami djelimicno u to.Nije da dolje sve cvijeta u vezi tog al eto.

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 20:40 

A to ste vi, pretpostavljam ona grupica u prvom redu u Jablanici sto sam pruzala mikrofon ;-) E, pa, sljedeci petak (ovaj sto dolazi) vam je Ormus tamo (mozda vec i znas), pa ce biti mocnog druzenja...

Pozdrav!

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 21:03 

~°~ wrote:
A to ste vi, pretpostavljam ona grupica u prvom redu u Jablanici sto sam pruzala mikrofon ;-) E, pa, sljedeci petak (ovaj sto dolazi) vam je Ormus tamo (mozda vec i znas), pa ce biti mocnog druzenja...

Pozdrav!

Da da,sjecam se. To je baš bilo za vrijeme stvarke "All" kad si pružila mikrofon ovom mom prijatelju uredno podšišanom (et ga tu na slici u prvom planu) i on ce kao dreknut a ono nigdje glasa,promukao hahah !!kako smo ga zezali poslije :razz:

Nadam se iskreno da cu doc na tu svirku. Cd je jos Oluje festa nabavljen (iako mi cd player bas nesto ne druguje s njim,ne cita ga :roll: ) pa se gradivo sprema :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 01. 2008. 23:02 

brle brate spavali su u mom krevetu

s tim da je noć prije tu spavao moj pas kojeg je taj dan jebavalo 30 pasa hahahaha

strašno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

šupljak naravno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 44 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]