Hvala momci!
publika...
Koja je gotiva svirati pred 10 pravih obozavatelja metala! Sve svirke kada spojimo zajedno se ne mogu mjeriti sa ovom u ÄŒitluku. Iskreno, bojali smo se da nas publika nece prihvatiti i da ce nas hladno gledati a to je najgora stvar koja se moze desiti nekom bendu. Pocinjemo sa uvodnim riffom Cryptopsy - Phobophile. U sarajevu kad smo svirali niko nista..svi kontaju nesto nashe. u ÄŒITLUKU lik ustaje sa stolice fata se za glavu ne moze da vjeruje sta sviramo. Poslije toga nasha pjesma raja se pocinje sutati! (njih 5-10). Znaci nikakve nafuranosti, nikakvih predrasuda, stava "uzecu ja pivu i prekrstiti ruke i izgledati opasno i iznad svega sto se desava oko mene" sto je stav vecine "metalaca" kod nas u Sarajevu. Damage inc. poceli svirati...lete flase case ljudi se ko ludi sutaju. Gledam Ermina ne mozemo da vjerujemo. 5 ljudi napravilo bolju sutra nego 100 ljudi u kuku gdje smo svirali istu pjesmu. Poslije angel of death-a ljudi vriste (njih 10) i to zvuci ko da ih je 1000 ispred bine. Ispucali repertoar i ljudi se penju na binu i mole nas da sviramo josh. Odsviramo cannibale h.s.f. koju nismo odsvirali 3 mjeseca zajedno. Poslije sat vremena svirke ljudi nas mole da josh sviramo. Covjek mi ne da gitaru da ostavim moli me da josh sviramo. U Sarajevu publika ceka 11 da se ispari na posljednji tramvaj. Metalcima u Sarajevu je puno dati 8 KM za jednu metal svirku na kojoj je ozvucenje strahovito skupo.
Svaka jebena cast publici (njih 10) koja je ucinila tu noc pretvorila u nesto sto cu pamtiti citav zivot i sto ce mi vjerovatno biti jedna od najboljih svirki koju sam u zivotu odsvirao. Mislim da govorim u ime svih clanova benda. Publiko sarajevska....NEK VAS JE STID! Da ste bili vjerovali bi!
domacini...
Ja sam, a i kolege iz benda, navikli na ovaj sarajevski mentalitet. Prije svirke zove me neki lik...Kaze treba li vam pomoc oko prevoza..smjestaja...da vas sacekam negdje ako ne znate naci mjesto. Recite mi jednog vlasnika kafica/kluba u sarajevu koji bi to uradio?! pitam covjeka ko si ti ..kontam zajebava se(jer nisam navikao). Kaze vlasnik kluba... nisam mogao da vjerujem...Vlasnici kluba su BELJO I JURE koji su nam omogucili besplatno pice citavu noc...pare za hranu..prevoz..i josh za janjetine ostalo

. Ali Vlasnici su na pozitivnoj nuli. Nisu naplacivali ulaz i zarada je samo koliko se pica popije.
Svaka im cast jer sklapaju kraj sa krajem.
Dosli tamo docekao nas VEDRAN (najbolji nas bubnjar kojeg sam vidio i cuo bez pretjerivanja). Vedran a i ostali clanovi benda DELMATS su se prema nama odnosili tako da nismo mogli vjerovati i mislili smo da se zajebavaju! Znaci DOMACINI u pravom smislu te rijeci. Spavanje organizovano kod clanova benda u kuci i stanu. Ja licno nisam mogao da vjerujem kako se ljudi prema nama odnose. To je meni nesto novo i strano jer sam navikao na sarajevo u kojem svako svakome noz u ledja zabija.
Stvarno momci hvala vam puno i nadam se da nam ovo nije posljednja svirka u citluku i hercegovini. Hvala vam sto ste nam omogucili da vidimo sta je PRAVA METAL PUBLIKA i sta je pravi METAL dogadjaj!
Uzivao sam u svakoj svakoj sekundi koju sam proveo na bini...
Kasnije likovi prilaze, grle, cestitaju... stvarno nevjerovatno.
Najdraza i najbolja svirka do sada a vjerujem da se ovako nesto nece ponoviti jer je bilo savrseno.
DELMATSU svaka cast na njihovim pjesmama i samoj svirci...sta da kazem osim PRO!
evo uskoro par slika sa svirke..