Ja neznam sta vas tu sokira. Ovo nije ni prvi, ni zadnji put, da se nesto tog tipa desava u Sarajevu. A generalno, u Bosni se takve stvari ne prestaju dogadjati. Il je pucnjava, podmetanje bombi, kradja, otimanje, zlostavljanje...i onda naravno ovako, jednom djetetu balavci koji neznaju za strah presude pred punim vozilom gradskog prevoza...i onda jedino pitanje koje preostaje je kakvi su to roditelji koji ubice odgajaju. Isti oni nehljebi sa cekerima od trista kila koji sjede u tom usranom tramvaju. Isti oni govnari koji glasaju na svakim izborima za poznate lihvare i nesposobnjakovice. Ista ona stoka koja non-stop serenda kako im fali ovo ili ono i kako im je zivot u kurcu a kad treba izac na ulicu jer nas lopovi raskucise a posten i radan narod rovi po kontejnerima, svi sjede na kafama ili po kladionicama...
Nasi sugradjani. Nasa NACIJA. E vala moje NISTA.
I onda mi neko kaze da mi fali ljubavi za otadzbinom, patriotizma...Patriotizma za sta? Za sve te silne govnare koje moram gledat svakog dana kad sam tamo? Za drzavu koja mi ama bas nista nikad nije pruzila a da nisam za tu privilegiju debelo platio? Moze, moze patriotizam, al kad se izvrsi apsolutna depopulacija BiH i ista proglasi mojim licnim Emiratom, e onda bih se najvjerovatnije izjasnio kao patriota, mozda cak i kao ultrafasista. Do tad, gazi sve sto gamize i zdra'o...
Meni je to sve bilo brutalno jasno iz jednog incidenta na Sebilju, ima ravno 7 godina od tad, ja sam po adetu sjedio kod grofa na produzenoj kafi, jebiga, nedjelja, kad naleti neka djevojka, odma vidis da nikako nije pri sebi, krene nesto vristat, cjepat nekakav ilmihal, hadis, stalvec, i krene se skidat i sjedne u jednu od onih cesmi, a vani i nije bas bio najtopliji dan, i od jedno desetak "vehabija", koji su jelte; ljudi od dina i imana, i jedno stotinjak prolaznika, dvaes SUR-ova u tom usranom krugu golubijih govana, niko nije ni prstom mrdnuo, niko dok nije grof uhvatio telefon i okrenuo hitnu, a ona spodoba od gazdine kcerke mu jos kaze "ne mjesaj se tarik"...
dakle, serem ti se na drzavu i narod.
a vi sa dozivotnim robijama i smrtnim kaznama, pa gdje ste vi ba...u diznilendu? u srednjoj zemlji? svi mi znamo kakav ce epilog bit. dvije-tri godine plafon i isti ce bit na ulici da teroriziraju grad. razmisljate kao nekakvi kupusi u stakleniku, ko da ne znate da u nas pravne drzave NEMA nit ce je BIT.
Za firge, fakat ne kontam tu hajku al et. Primjetio sam da se par ljudi po forumu u zadnje vrijeme povampirilo po pitanju Roma, al znajuci kakvi su nam po tramvajima, u supermarketima, na glavnim ulicama, malo rasizma i stare dobre Bosanske gluposti me ni ovdje ne iznenadjuje