Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 12:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: R.I.P. Denis Mrnjavac (1991-2008)
PostPosted: 07. 02. 2008. 15:39 
Moderator

17-togodišnji mladić je u utorak navečer oko 19 sati u krcatom tramvaju od strane trojice likova pretučen bokserom, a nakon toga izboden u stomak. Ova trojica su pobjegla iz tramvaja, koji je ubrzo odmah stao, i cijeli saobraćaj je blokiran. Pozvana je hitna, koja je došla tek nakon 10 minuta, a prije toga su jedna prazna hitna kola prošla pored mjesta zločina, ne zaustavivši se. Momak koji je izboden, jučer ujutro je podlegao povredama, jer se krvarenje nije moglo zaustaviti. Da bi to sve bilo gore, imao je 0- krvnu grupu, koja je rijetka.

U punom tramvaju, po najvećem prometu, pred očima desetina očevidaca (i ljudi koji su mogli priskočiti u pomoć prije nego što je bilo prekasno), u gradu gdje hitne imaju boljeg posla od spašavanja ljudskog života (gledati Ligu prvaka). A bogalji koji su ga ubili su imali 17, 18 i 19 godina. A ubicu koji je ga ja dokrajčio nožem će vjerovatno spasit što je imao tad tek 17 godina, maloljetan, pa će dobiti neku minimalnu kaznu za ubistvo.

Ja mislim da za ovakve ljude treba uvest Goli otok, ili kao u Sjevernoj Koreji, cijelu porodicu slati u gulag na prisilni rad.

Koja jebena tragedija...i to jer ih je krivo pogledao...17 godina, nije mu život ni počeo.

:|

R.I.P. Denise. Počivaj u miru Božjem.

(btw. saznala su se imena počinitelja, i poslana mailom. ako dobijete taj mail, pošaljite ga dalje svim kontaktima. treba da se zna ko su ti bogalji!)

Profile  

Post subject: Re: Smrt mladića kod Tehničke Å¡kole/Marijin dvor
PostPosted: 07. 02. 2008. 15:51 
Administrator

bez milosti, dozivotni zatvor!!!

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:03 

jes ihti.. al u kurcu

jbga.. desava se. neki dan su isto tako dvojica (30g) pretukla na smrt tipa (50g) zarad pedeset jebenih maraka.. i da budu sigurni jos ga pregaze tamicem

i jest.. dobice i jedni i drugi god, dvije garant

nego, iskreno.. zar bi ti kao nesto pomogao tom tipu u tramvaju? ja ne bih.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:06 
Moderator

Ovo sam uzeo sa jednog foruma, jer dobro pokazuje kakvi su oni koji nisu htjeli pomoći te večeri, a sad ne žele ni da svjedoče protiv ubica.

Quote:
Odmah se sjetim one... prvo su dosli po Zidove, ali mene nije bilo briga jer ja nisam Zidov... onda su dosli po komuniste, ni tada me nije bilo briga jer ja nisam komunist... nakon toga su dosli po katolike ali ni tada me nije bilo briga jer ja nisam katolik... a onda su dosli po mene, ali tada vise nije bilo nikoga da ga bude briga

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:08 
Moderator

swtsln_ wrote:

kad se isto desi tebi, poželićeš da si imala drugačije mišljenje, i da drugi imaju muda da priđu.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:32 
Moderator

Ja sam juče bukvalno plakala od bijesa,jebeni Marin Dvor u 19 h!!! I jebena država bez zatvora za maloljetnike.Postaće nam maloljetnici opasniji kriminalci nego oni stariji,jer se nemaju KOGA ni ČEGA bojati.Prije samo 20-ak dana su zapalili ženu na Hrasnom (koja je isto podlegla).Policiji se jebe,njima je važno premlatiti malo nekog klinca zbog liječenja vlastitih kompleksa i opšte životne dosade.
A i ostatak ubica-seniora koji dobiju 2-3 godine za brutalno ubistvo,u zatvoru bildaju da bi bili što zajebaniji kad izađu i nastave po starom.

Trebam zato ispaštati ja ili moja sestra koji svaki dan ulazi u tramvaj baš na Marin Dvoru,ili neko pedeseti..zato nabijem i policiju i federaciju i zdravstvo i sebe i ostatak kitopušačkog naroda i narodnosti.

Dabogda mi svi crkli.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:41 

.::Grind Bastard::. wrote:
swtsln_ wrote:

kad se isto desi tebi, poželićeš da si imala drugačije mišljenje, i da drugi imaju muda da priđu.

ehehe.. iz iskustva (a i iz prilozenog) znam da nemaju, al ajd fino je vidjet da neko misli da ih ima.. samo se nadam da neces doci u situaciju gdje ti valjat dokazat velicinu istih

Arinoe wrote:
Prije samo 20-ak dana su zapalili ženu na Hrasnom (koja je isto podlegla).

cigani oni? navodno im je sin (il unuk) platio.. pa da dobije stan konacno

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:46 
Moderator

I Cigani su ljudi.Prezirem mišljenje da su oni rođenjem određeni da kradu i ubijaju,ali omalovažavanje i izbjegavanje od strane sviju je moralo rezultirati agresivnošću.

No,ovdje je riječ o djeci koja ubijaju,ne kako se djeca zovu.

A to što se tiče potplaćivanja maloljetnika,u to vjerujem,baš zbog toga jer znaju da će prava kazna izostati.Djeca će puno uraditi za cenera ili panj trave,da ne kažem mobitel ili neke veće cifre.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 16:59 
Moderator

smrtna kazna, bez razmisljanja

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 17:19 

Ja neznam sta vas tu sokira. Ovo nije ni prvi, ni zadnji put, da se nesto tog tipa desava u Sarajevu. A generalno, u Bosni se takve stvari ne prestaju dogadjati. Il je pucnjava, podmetanje bombi, kradja, otimanje, zlostavljanje...i onda naravno ovako, jednom djetetu balavci koji neznaju za strah presude pred punim vozilom gradskog prevoza...i onda jedino pitanje koje preostaje je kakvi su to roditelji koji ubice odgajaju. Isti oni nehljebi sa cekerima od trista kila koji sjede u tom usranom tramvaju. Isti oni govnari koji glasaju na svakim izborima za poznate lihvare i nesposobnjakovice. Ista ona stoka koja non-stop serenda kako im fali ovo ili ono i kako im je zivot u kurcu a kad treba izac na ulicu jer nas lopovi raskucise a posten i radan narod rovi po kontejnerima, svi sjede na kafama ili po kladionicama...

Nasi sugradjani. Nasa NACIJA. E vala moje NISTA.

I onda mi neko kaze da mi fali ljubavi za otadzbinom, patriotizma...Patriotizma za sta? Za sve te silne govnare koje moram gledat svakog dana kad sam tamo? Za drzavu koja mi ama bas nista nikad nije pruzila a da nisam za tu privilegiju debelo platio? Moze, moze patriotizam, al kad se izvrsi apsolutna depopulacija BiH i ista proglasi mojim licnim Emiratom, e onda bih se najvjerovatnije izjasnio kao patriota, mozda cak i kao ultrafasista. Do tad, gazi sve sto gamize i zdra'o...

Meni je to sve bilo brutalno jasno iz jednog incidenta na Sebilju, ima ravno 7 godina od tad, ja sam po adetu sjedio kod grofa na produzenoj kafi, jebiga, nedjelja, kad naleti neka djevojka, odma vidis da nikako nije pri sebi, krene nesto vristat, cjepat nekakav ilmihal, hadis, stalvec, i krene se skidat i sjedne u jednu od onih cesmi, a vani i nije bas bio najtopliji dan, i od jedno desetak "vehabija", koji su jelte; ljudi od dina i imana, i jedno stotinjak prolaznika, dvaes SUR-ova u tom usranom krugu golubijih govana, niko nije ni prstom mrdnuo, niko dok nije grof uhvatio telefon i okrenuo hitnu, a ona spodoba od gazdine kcerke mu jos kaze "ne mjesaj se tarik"...

dakle, serem ti se na drzavu i narod.

a vi sa dozivotnim robijama i smrtnim kaznama, pa gdje ste vi ba...u diznilendu? u srednjoj zemlji? svi mi znamo kakav ce epilog bit. dvije-tri godine plafon i isti ce bit na ulici da teroriziraju grad. razmisljate kao nekakvi kupusi u stakleniku, ko da ne znate da u nas pravne drzave NEMA nit ce je BIT.

Za firge, fakat ne kontam tu hajku al et. Primjetio sam da se par ljudi po forumu u zadnje vrijeme povampirilo po pitanju Roma, al znajuci kakvi su nam po tramvajima, u supermarketima, na glavnim ulicama, malo rasizma i stare dobre Bosanske gluposti me ni ovdje ne iznenadjuje ;)

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 17:42 
Moderator

stari serator wrote:
Ja neznam sta vas tu sokira.

Å okira me moj strah.
Živim sama sa sestrom koja ima jedva 20 godina,kojoj ne mogu zabraniti da ide gdje hoće a moja je odgovornost da se brinem za nju.
Šokirao me taksista nedavno koji je vozio 120km/h i zamalo ubio i mene i sebe.Kad sam rekla da uspori,rekao je:Neću! Gladan sam pravo,ti me još našla zajebavati!

Šokira me kad kupuješ rizle na trafici,prodavačica pita:Šta će ti to? :mrgreen:

Eto.

Kaj se patriotizma tiče,slažem se u potpunosti.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 17:44 

a ja ne kontam sto te to sve toliko dira kad nije da si 24/7 odje.. mislim, zvucis previse isfrustrirano.. serator, ne a.

a za 'cigane', oprostite.. navika, ruzna sto je-je.. ono, nije da ih mrzim.. al su stoka, ko oni kosooki.. i zidovi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 17:45 

btw. mrzim taxiste!!!111111

..dok sam za volanom

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 18:09 

ma sta se cudite..to je normalno kod nas..
normalno je da nisi siguran ni kad spavas u svojoj sobi a ne na ulicu kad izadjes..
sto bi policajac primio batine kad moze normala iz auta posmatrati i samo se okrenuti i ici na rucak..
Zato se fino naoruzas.. bar noz neki...prije ti njega nego on tebe..jedino se tako mozes spasiti...
a da ti neko prileti pomoci?? hahahha...daj ba... pogledaj malo oko sebe ..

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 18:13 

Ojj koje sranje, koja propast... Ni malo me ne iznenađuje, al kad za ovakve stvari cujem to me podsjeti u kakvoj "drzavi", odnosno na kakvom usranom prostoru nistavila, gluposti i neznanja zivim. Kaos jebeni, ma nista treba uzet neku dobru pusku ili motornu pilu, stavit "Final Genocide" u cd-plejer i pobit po grada. @serator, potpuno se slazem sa svime sto si rek'o.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 19:33 

Po pitanju kriminaliteta najveci problem je to sto se uvijek djeluje represivno, o prevenciji nema govora kada nam je kurceva drzava totalno neuredjena, kad u mupu rade ljudi sa srednjim masinskim skolama a ne dipl. kriminalisti kojih je 1000-ama na birou koji bi barem nesto doveli u red, al nije sve to problem... preblago postupanje s maloljetnicima tipa ovi koji si izvrsili krivicno djelo ubistva i vec ranije poznati policiji po cinovima razbojnistva, koji ce i eto dobiti par god pritvor i opet ce postati recidivisti, sto nije slucaj samo sa istim tim maloljetnicima koji po zakonu ako su vec poznati policiji kao razbojnici moraju biti pod prismotrom policije...al kurcu sve to, kriva drina se ne moze ispraviti...

Ovakve stvari su vec normalne i desavaju se svugdje, steta za tako mlad zivot, najgore je to sto se ne smijes od takvih razbojnika ni odbraniti nikakvim oruzjem u ovakvom ili slicnom slucaju jebes sve ovo...

Jebes ovu drzavu i narod i zakon (kojeg nema)

The only law is AK-47

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 20:08 

ko što i kažu, ništa novo. tako ti je to ovdje (isto sranje i u hr) kad si najgore smeće jer si povraćao ispred crkve i slična sranja. mogu se skladit da za ovu trojicu maloumnika sad svi govore "još ne vjerujem, bio je dobar i priostojan dečko, nikad mu nebi reko"...

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 20:25 

B&H je, najvjerovatnije, jedna od rijetkih zemalja svijeta u kojoj, osim sve izrazenijeg nedostatka valjanog pedagoskog postupanja u porodici, nedostaje i penologa, a i zatvorskih ustanova poluotvorenog tipa za maloljetne osobe.

Niti sam za egzekucije, niti sam za robije, niti sam za kazamate!!!

Jedino djelotvorno sto bih podrzala je donosenje PROVODIVOG ZAKONA koji ce jasno definisati ko moze i ima minimalne uslove, a ko ne moze imati djecu. Neka inner eticnost, temeljni moral i osjecaj za one koji dolaze na svijet - kod nas NIKAD!!!
I zabolise me stidne ako neko navedeno smatra fasisoidnim.

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 20:34 

Joj tuge, ne cude me toliko ovi majmuni sto su ga napali, takvih ima na svakom koraku, al me cude pizde iz tog tranvaja! Da se nisu barem 2 odrasla muskarca nasla mudata pa dosla i porazbijala noseve balavurdiji i spasla momka... Stvarno smo postali prave pravcate pidzurine... Uletao sam do sad ko zna kolko puta kad vidim da 4-5 momaka tuku jednog (znam da nije pametno i da samo budale to rade, al budala sam, sta cu), jebem ti, pa samo ih je trojica bila, a ovi su pustili da ga ubiju! Majke mi, ili peper sprej, noz, pistolj, kad ne mozes racunati na ljudskost sugradjana!

Profile  

PostPosted: 07. 02. 2008. 21:14 

ama čemu se čudiš?
zašto nitko nije pomogo? captain obvious moment: difuzija odgovornosti. grind bastard, ti bi to kao socijolog bar trebao znat. a u to zašto ne žele svjedočit ne bih ulazijo...

~°~ wrote:
Jedino djelotvorno sto bih podrzala je donosenje PROVODIVOG ZAKONA koji ce jasno definisati ko moze i ima minimalne uslove, a ko ne moze imati djecu. Neka inner eticnost, temeljni moral i osjecaj za one koji dolaze na svijet - kod nas NIKAD!!!
I zabolise me stidne ako neko navedeno smatra fasisoidnim.

seconded. al fakat.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]