Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 26. 06. 2025. 23:02

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: SMF 23.02 SARAJEVO
PostPosted: 11. 02. 2008. 23:43 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :shock:

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 00:54 

Ovaj koncert je prvobitno planiran za kino 1. maj ali zbog slabog interesovanja smo se odlučili za AG. troškovi bi bili preveliki i nije nam se dalo rizikovati....
Karte vjerovatno neće biti u predprodaji zato požurite dan uoči koncerta jer će AG nadamo se biti premali za ovaj događaj...
Bina će biti u potpunosti ozvučena tako da se ne trebate brinuti za dobar zvuk

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 02:08 

Bomba :D

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 03:05 
Moderator

KONTRA wrote:
Bina će biti u potpunosti ozvučena tako da se ne trebate brinuti za dobar zvuk

uz bend, na onaj stage može stat jedino neki kastofon :razz:

bilo bi dobro da bude dobro uzvučenje :)

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 03:09 

pa kad se svi nabiju onde, ovi nazad nece nista cut, kolko god da je ozvucena bina... dzaba ozvucenje kad je prostor ko kurac, isto ko i u kuku sto su najavljivali te ovo, te ono, na kraju nista ne cujem.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 12:47 

dodji u petak pa ces se uvjeriti, a prostora boljeg nemamo nazalost, a za sve vece prostore treba prijaviti koncert, murija , hitnaa, porez 10% itd .
zato je ag kurac, a neki nemaju ni to.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 13:05 

Cuo sam da ce Club Bosna postati sarajevski CBGB. Obruc se steze i 99% su sanse za to. Poznajem ljude koji ga uzimaju i tacno znam za koju ce namjeru sluziti. Naj blaze sto ce svirati su Zoster i slicni a ostatak pripada zestini. Uslovi ce biti odlicni i nema guljenja bendova sto je postalo svakodnevnica u Sa.

a sto se tice SMFa tisina i svi na koncert, siguran sam da ce biti lom, jer pijanom coreru nije pretjerano bitan extra zvuk samo vama sminkerima izgleda..

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 13:24 

Nije da zvuk nije bitan, al' nije i da nema raje koja, ocigledno, mashi samu sustinu undergrounda. Ok. nasminkati donekle, koliko treba, da se sve solidno cuje bez brumova i slicnih sranja (Slava ce, bez sumnje, iznajmiti dovoljno snage za AG), al' sad nesto pljuvati po prostorima koje jedino imamo i nesto izigravati MegaGiga face sa standardom u kvalitetu zvuka k'o da se idu gledat Maideni na stadionu, a ne klubska svirka, ma bjaaaaaaaaazi...

Nego, ako bude to tako oko Cluba Bosna, bice IJU IJU IJU IJU!!!

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 14:34 

Bosna je pregotivan prostor...
Svaka cast za koncert nacrtacu se tamo!

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 19:00 

~°~ wrote:
Nije da zvuk nije bitan, al' nije i da nema raje koja, ocigledno, mashi samu sustinu undergrounda. Ok. nasminkati donekle, koliko treba, da se sve solidno cuje bez brumova i slicnih sranja (Slava ce, bez sumnje, iznajmiti dovoljno snage za AG), al' sad nesto pljuvati po prostorima koje jedino imamo i nesto izigravati MegaGiga face sa standardom u kvalitetu zvuka k'o da se idu gledat Maideni na stadionu, a ne klubska svirka, ma bjaaaaaaaaazi...

sta je tebi "sustina undergrounda"? los zvuk jel? da ne vidim bend kad svira, jer nema stage-a, da nista ne cujem osim neke neartikulisane buke? daj ne preseravaj se bogati... ti da pricas nekom nesto o undergroundu... de si bila "neki dan"....

nije bitno kolko ce se "iznajmiti snage" o tom ja govorim... imat cemo samo glasniju/snazniju buku, kontas? jebote snaga, kad ja nista ne cujem, osim buke. fino je sto se dovode bendovi i sto se rade koncerti, al bolje je 2 koncerta godisnje KAKO TREBA nego 15 mjesecno "reda radi".

nisam pljuvo po prostorima, nego sam samo konstatovo da su kurac, sto i jesu, haj dokazi suprotno! prostor je kurac i zvuk je kurac i nemojte mi tu pricat da je sve super kad nije... i nemam ja sta kome bit zahvalan na tome sto su "u ponudi" samo AG i jos po koja prcvarnica... vec par godina se prica kako imamo samo to, i kako trebamo bit zahvalni, dokad ba... btw, klubska svirka je suffocation u beogradu, a ovo sto ti nazivas klubskom svirkom, nije nista vise nego malo bolja proba....neki bendovi cak imaju i bolji zvuk na probama...

to sto je vama bitno samo da se odrzi neka svirka, da bi se "napili i malo proveselili, da se skupi raja, da se zajebajemo", itd.. vasa stvar... ali to tako ne ide... jednostavno, moraju postojati odredeni standardi koji moraju bit ispostovani. od prostora (stage/bina), do zvuka, cijene karte (neka bude veca, al da bar znam(o) sta placam i da cujem ono sto sam doso cut i da vidim ono sto sam doso vidit)... a standarda kod nas nema.

po mom misljenju je bolje ganjati neke vece standarde, pa i vise naplatiti ulaz, nego se jebavat po ageu i boku... ni 1 koncert ni u ageu ni u boku nije kurcu valjo samo radi zvuka i prostora... ponavljam, bolje 1 koncert godisnje kako treba, nego 4 sedmicno koja kurcu ne valjaju... al dobro vama je izgleda bitno samo da se svira, a kako, sta, gdje, nebitno. i onda se cudite sto ni 1 bend nije uspio izvan ovih nasih granica. pa sve sto se radi, radi se na pola i nesto "za raju"... a i ne kontam kako ocekujete da vam ljudi dolaze na koncerte i placaju vasu zajebanciju. a jah, treba da tapsete jedni druge po ramenima i pricate onda ovde na forumu, kako ste "oderali" itd...

p.s. izvinjavam se za offtopic.

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 20:09 

Pokusacu biti kratka. Svaka ti stoji, prva agitujem za isto, ali je IDEALISTICKA svaka (ti meni trunio o idealizmu, al' nebitno to sad, povod je bio drugi). Zasto?... Vidi, nije vise ni do novca toliko, a svi smo svjesni da jeste uvijek, najvise je do raje koja nesto moze napraviti u organizaciji koncerata, citaj do muzicara samih, uglavnom. Imamo li kakvo registrovano udruzenje koje se iskljucivo time bavi, gdje cemo se svi udruzit, pa i ti ako hoces, sto novcima sto organizacijski i logisticki, zajedno uci u rizik za iznajmljivanje nekog CDA i slicnih vecih prostora gdje tonci NISU K**** ili da daju nasem covjeku da radi (aludiram na Slogu), pa, u vecini slucajeva, zajedno i nastradat po novcaniku. Nista, samo se, uglavnom, po pitanju tih stvari medjusobno pljujemo, vise ili manje direktno, znas to i sam, ne treba ti se crtat.

Drugo, dje si ti bio u mojih 29 godina i najmanje 19 svjesnog metalisanja po raznim koncertima sto u zemlji, sto po regiji, sto po svijetu, krajnje bezobrazno s tvoje strane i necu to vise uopste da komentarisem. Trece, licnim se primjerom trudim svaki dan podizati te standarde u svemu sto radim, a bicu prva koja ce povuci JAVNO sve ovo napisano kada TI organizujes u Sarajevu jedan koncert takvog nivoa kako objasni. Cetvrto, ne sviram za raju nego za publiku i sebe i da, sviram sto po vukojebinama, sto po solidnim mjestima (a bice ih jos, dace Providjenje, za sve BH metal/bandove ekstremnije muzike koji rade i postoje zato sto bez rock and rolla ne mogu) i zbog dobre zajebancije, veselja, pica i ica.

Ti ocigledno ne znas znacenje termina rock and jebeni roll, a ne undergrounda, al' to je tvoj problem. 'Ajd vozdra, over and out!

Profile  

PostPosted: 12. 02. 2008. 20:24 

ako moze da ovo sad ne predje u raspravu dalje blablabla imate pm, jednostavno kome se ne svidja nek NE DOLAZI .
Image

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 04:55 

kako vam se da tolko pisat bog vam pomogo...
a ovo ce svakako bit dernek i po.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 09:40 

bogam' bi se mogla popita koja :D

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 10:43 

Ohohohoho.....bit ce i "stare garde" na ovom! Dolazi se naravno!

Zanemarujuci onu pricu od ranije o "kvaliteti klubova", jer i jedna i druga strana su u pravu, ali samo se bojim da ce AG biti premal za toliki broj zainteresovanih? Ili se varam?!

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 12:44 

interesantna rasprava, i oboje su u pravu, ali cinjenica je da je ovo najbolji hc/metal koncert od DRI-a, koji se ipak odrzao u CDA, sto je extra prostor, pa je pomalo tuzno da AG mora ugostiti SMF.
i biti ce jako interesantno vidjeti koiko brzo ce planut karte.

PS. ova prica o kinu bosna, ako je istinita to mi srmdi na akademiju predratnu, tamo je znalo cak i u ratu biti dobrih koncerata. daj boze da bude nesto od toga.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 16:07 

Uriel wrote:
interesantna rasprava, i oboje su u pravu, ali cinjenica je da je ovo najbolji hc/metal koncert od DRI-a, koji se ipak odrzao u CDA, sto je extra prostor, pa je pomalo tuzno da AG mora ugostiti SMF.
i biti ce jako interesantno vidjeti koiko brzo ce planut karte.

PS. ova prica o kinu bosna, ako je istinita to mi srmdi na akademiju predratnu, tamo je znalo cak i u ratu biti dobrih koncerata. daj boze da bude nesto od toga.

istina da je šteta al je već više puta oprobano raditi koncerte u većim prostorima i svak ko je pokušo popušio je.
Olja nakon D.R.I. i CDA nikad više nije napravio koncert izuzev onih par na igralištu kod sebe. I ti si ko i mi pokušao raditi u slozi i znaš kako je završilo.
Ako raja skupi za ulaznicu od 10-15km što je raelno za te prostore a mi pokrijemo svoje troškove ostaje pitanje da li će raja imati za 2-3 pive i tu dolazi do "sukoba" s vlasnikom prostora. Sljedeći put te taj isti gazda dočeka sa duplom konzumacijom ili ti čak otkine procenat od ulaznica i ti se moš jebat.
Stvari fakat jesu krenule na bolje ali mislim da je još rano raditi ovakve koncerte u prostorima gdje moraš platiti i kiriju i ozvučenje i bendove...
Ovaj zadnji val je krenuo od Fisa pa se nadam da će preko AG-a i Kuka postepeno preći na kino Bosna i nadajmo se i CDA po potrebi.
Ne treba više srljati i odmah ići na veće prostore, to smo valjda naučili do sad.
Kod nas je pun kurac i bendova i ljudi kojima je draže svirat u praznom CDA nego punom Fisu, kojima je draže da se vrte na TV i radiju bez obzira što se blamiraju i to mi nikad neće biti jasno.
Šteta je a i "grehota" gledat dobar thrash bend uživo u onako malom prostoru al s druge strane klupske svirke krasi odlična atmosfera dok se u koncertnim salama raja često pretvori u pozorišnu publiku a bend sjebe upravo iz tog razloga.
i usput, bar sudeći po RP koji u posljednje vrijeme i nije neko mjerilo i ne vlada neki preveliki interes za ovaj koncert...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 16:48 

Da li ce biti stampane karte? Kako se karta moze nabaviti ranije. Fakat nemam namjeru doci 8 sati ranije da bih si obezbijedio upad u AG.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 17:40 

Still Cyco wrote:
...

ja sam na murisovoj "strani". svako ko je pokušao raditi koncerte u sarajevu zna koliko je to teško. u sarajevu, ako se ne varam, još uvijek moraš sam (nakon što središ bend/koncert) srediti i oglašavanje koncerta, razglas, backline, hranu i spavanje i još deset drugih stvari koje KOŠTAJU a da ih pokrivaš uglavnom sa prodanim ulaznicama od 5 do 10 km. na velikom prostoru možes puknuti jednom, možda možeš puknuti i dva puta ali treći put nećeš jer čak i da si lud nemaš novaca za to. jedina druga opcija (koliko god loša eventualno bila) su koncerti po "rupama". nisam bio u ag-u nikad na koncertu pa ne znam kakvi su uvjeti tamo. sa druge strane, bio sam u dosta klubova u evropi i mogu reći da su neki koncerti koje sam gledao u sarajevu po rupama (npr deafness by noise u fisu) tehnički bolji od nekih koncerata koje sam vidio u berlinu ili amsterdamu... naravno da bi svima bilo draže da je oprema i prostor bolja no to će se promjeniti ako se promjeni i situacija u državi - kada bude para. do tada uživajte u onom što imate, jer bolje je i to nego ništa. a iskreno, divim se raji (slaven & co...) koji i dalje imaju volje raditi svirke u takvim uvjetima.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 11:27 

yawnyawnyawn wrote:
Still Cyco wrote:
...

ja sam na murisovoj "strani". svako ko je pokušao raditi koncerte u sarajevu zna koliko je to teško. u sarajevu, ako se ne varam, još uvijek moraš sam (nakon što središ bend/koncert) srediti i oglašavanje koncerta, razglas, backline, hranu i spavanje i još deset drugih stvari koje KOŠTAJU a da ih pokrivaš uglavnom sa prodanim ulaznicama od 5 do 10 km. na velikom prostoru možes puknuti jednom, možda možeš puknuti i dva puta ali treći put nećeš jer čak i da si lud nemaš novaca za to. jedina druga opcija (koliko god loša eventualno bila) su koncerti po "rupama". nisam bio u ag-u nikad na koncertu pa ne znam kakvi su uvjeti tamo. sa druge strane, bio sam u dosta klubova u evropi i mogu reći da su neki koncerti koje sam gledao u sarajevu po rupama (npr deafness by noise u fisu) tehnički bolji od nekih koncerata koje sam vidio u berlinu ili amsterdamu... naravno da bi svima bilo draže da je oprema i prostor bolja no to će se promjeniti ako se promjeni i situacija u državi - kada bude para. do tada uživajte u onom što imate, jer bolje je i to nego ništa. a iskreno, divim se raji (slaven & co...) koji i dalje imaju volje raditi svirke u takvim uvjetima.

potpuno se slazem s obojicom.

za BIH su trenutacno realnost underground (u punom smislu rijeci) koncerti. kad bude vise para, fanova, pravih klubova bice bolje, naravno. cini mi se da sam ovo isto napisao i na nekoj drugoj temi.

SMF ce rasturiti, svakako i iskreno se nadam da ce biti atmosfera na certu kao kod kuce u Muamera krajem devedesetih kad smo gulili hasis s prozora, pili domacicu i "budalesali" uz doktore pomagaj! :)
;-)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]