~°~ wrote:
Nije da zvuk nije bitan, al' nije i da nema raje koja, ocigledno, mashi samu sustinu undergrounda. Ok. nasminkati donekle, koliko treba, da se sve solidno cuje bez brumova i slicnih sranja (Slava ce, bez sumnje, iznajmiti dovoljno snage za AG), al' sad nesto pljuvati po prostorima koje jedino imamo i nesto izigravati MegaGiga face sa standardom u kvalitetu zvuka k'o da se idu gledat Maideni na stadionu, a ne klubska svirka, ma bjaaaaaaaaazi...
sta je tebi "sustina undergrounda"? los zvuk jel? da ne vidim bend kad svira, jer nema stage-a, da nista ne cujem osim neke neartikulisane buke? daj ne preseravaj se bogati... ti da pricas nekom nesto o undergroundu... de si bila "neki dan"....
nije bitno kolko ce se "iznajmiti snage" o tom ja govorim... imat cemo samo glasniju/snazniju buku, kontas? jebote snaga, kad ja nista ne cujem, osim buke. fino je sto se dovode bendovi i sto se rade koncerti, al bolje je 2 koncerta godisnje KAKO TREBA nego 15 mjesecno "reda radi".
nisam pljuvo po prostorima, nego sam samo konstatovo da su kurac, sto i jesu, haj dokazi suprotno! prostor je kurac i zvuk je kurac i nemojte mi tu pricat da je sve super kad nije... i nemam ja sta kome bit zahvalan na tome sto su "u ponudi" samo AG i jos po koja prcvarnica... vec par godina se prica kako imamo samo to, i kako trebamo bit zahvalni, dokad ba... btw, klubska svirka je suffocation u beogradu, a ovo sto ti nazivas klubskom svirkom, nije nista vise nego malo bolja proba....neki bendovi cak imaju i bolji zvuk na probama...
to sto je vama bitno samo da se odrzi neka svirka, da bi se "napili i malo proveselili, da se skupi raja, da se zajebajemo", itd.. vasa stvar... ali to tako ne ide... jednostavno, moraju postojati odredeni standardi koji moraju bit ispostovani. od prostora (stage/bina), do zvuka, cijene karte (neka bude veca, al da bar znam(o) sta placam i da cujem ono sto sam doso cut i da vidim ono sto sam doso vidit)... a standarda kod nas nema.
po mom misljenju je bolje ganjati neke vece standarde, pa i vise naplatiti ulaz, nego se jebavat po ageu i boku... ni 1 koncert ni u ageu ni u boku nije kurcu valjo samo radi zvuka i prostora... ponavljam, bolje 1 koncert godisnje kako treba, nego 4 sedmicno koja kurcu ne valjaju... al dobro vama je izgleda bitno samo da se svira, a kako, sta, gdje, nebitno. i onda se cudite sto ni 1 bend nije uspio izvan ovih nasih granica. pa sve sto se radi, radi se na pola i nesto "za raju"... a i ne kontam kako ocekujete da vam ljudi dolaze na koncerte i placaju vasu zajebanciju. a jah, treba da tapsete jedni druge po ramenima i pricate onda ovde na forumu, kako ste "oderali" itd...
p.s. izvinjavam se za offtopic.