Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 21:25

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Author Message
 Post subject: Re: R.I.P. Denis Mrnjavac (1991-2008)
PostPosted: 13. 02. 2008. 18:07 

katastrofa.

nasiljem protiv nasilja.

nidje veze :?

i da, andrej, za te emirove rijeci iz tvog potpisa je fakat sad pravi trenutak da se ponove.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 18:12 
Moderator

o gori bosno i hercegovino vise mater ti usranu jebem, potoni, survajte se planine na brdjansku pogan.... :mrgreen:
Al,fakat jest tako.Mislim,bilo je i prije tako.
Nisam djabe stavio...
Plus sto mi je smijesno bilo to kad sam procitao...

Nego fakat,nasiljem protiv nasilja.I to svi oni protiv kojih smo se zapravo i u subotu skupili...
Nema nikakve fajde od ovoga vise...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 19:16 

Nameless wrote:
Jad i cemer danas...Sramota...
Prvenstveno zato,sto su okupljeni uglavnom bili srednjoskolci i to oni iz Ucietljske i slicnih klosarskih skola te navijaci(huligani).

pa kad pročitam ove riječi postanem još ponosniji na svoja vanredno završena 4 razreda ozloglašene srednje škole!!!

pored nemara vlasti, neimaštine i post ratnih trauma su i takvi kao ti jedan od uzroka da su šaneri takvi kakvi jesu i da mrze sve što izgleda "urbano"!
svima je svega preko glave ali niko ne može određivati ko će doći da protestuje a ko ne.
koliko znam Denisova smrt nije povod današnih kao ni (ako bog da) budućih protesta, u sve su uključene NVO i ovo treba biti nešto više od protesta protiv maloljetničke delikvencije. takav protest smo imali u subotu...
mirni protest u subotu nije donio skoro ništa osim satisfakcije svima nama koje je pogodila smrt jednog zlatnog dječaka. skraćeno je vrijeme ugostiteljkih objekata do 23h, i to treba biti kao neko rješenje, napraviće neku ustanovu za delikvente a o prevenciji niko ne priča, samo nas napraviše još većim budalama...

ljudi protestvuju iz različitih motiva i njih treba usaglasiti ili praviti odvojene proteste.
ti očigledno iz razloga jer se ne osjećaš sigurnim dok piješ vino negdje u parku u svojoj metalika majici ili dok se vraćaš iz neke od elitnih školskih ustanova sa cvancigom koja je ostala od užine.
neko drugi protestvuje iz razloga jer nema šta za jesti, nema za kriju, za neku od elitnih škola, za liječenje a ti ljudi su za tebe klošari.

sljedeći put najavi da je na protest pozvana samo sarajevska elita a da ogorčena radnička klasa ostane kući pa neće biti nesporazuma i razočarenja ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 19:38 

opet ne kontam. šta su trebali, pomilovat fasadu? PROTESTNA ŠUTNJA? shvatam da je ono "okupljanje" u subotu bilo drugačijeg malo tipa i bilo bi glupo da su se desili neki ispadi veliki, ali ovo danas što da ne... kakva jebena šutnja.
s tim, da naglasim, ja se i ne ložim baš na ove proteste :mrgreen: niti sam neki entuzijazista po pitanju toga, niti mislim da će biti ikakve koristi. ali, ako se već dešavaju, neka, razbit, spalit, drugačije ne može. a ako preraste u šta veće, tim bolje.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 19:53 
Moderator

dronevil wrote:
opet ne kontam. šta su trebali, pomilovat fasadu? PROTESTNA ŠUTNJA? shvatam da je ono "okupljanje" u subotu bilo drugačijeg malo tipa i bilo bi glupo da su se desili neki ispadi veliki, ali ovo danas što da ne... kakva jebena šutnja.
s tim, da naglasim, ja se i ne ložim baš na ove proteste :mrgreen: niti sam neki entuzijazista po pitanju toga, niti mislim da će biti ikakve koristi. ali, ako se već dešavaju, neka, razbit, spalit, drugačije ne može. a ako preraste u šta veće, tim bolje.

:roll:

pa šta su postigli ovim danas? ništa...toliko o tome.

svi sad samo govore "treba razbit, spalit, ubit", jest, fino, super, ali kad treba nešto korisno uradit, kao što su mogli uradit sa Denisovim životom u tramvaju, spasit ga, e to ne može. isti ti koji su danas gađali zgradu, u prošlu utorak su podvukli rep kad je trebalo biti faca i nekog razbit. u ovoj državi su mnogi jaki na riječima, ali na djelima, jok.
u ovoj državi se ne zna kako se protestuje, ovdje znaju paliti zastava drugih država, tuć se, psovat, i na kraju otić kući, mirna srca, a da se poslije toga ništa ne promijeni, ali boli nas kita, mi smo se izderali, pokazali mentalitet. za to ima tekma subotom/nedjeljom, pa nek se ide dati sebi oduška. ovdje su se ljudi koristili za tuđe interese, a ne da se izađe na kraj sa sranjima koja se dešavaju.

kad su svi tako željni promijena i da dignu ustanak, neka se ugledaju na crnce, koji su ukrenuli L.A. na opačke kad su drotovi pretukli Rodney Kinga jer je pijan vozio. to je bio bunt.

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 20:01 

.::Grind Bastard::. wrote:
:roll:

svi sad samo govore "treba razbit, spalit, ubit", jest, fino, super, ali kad treba nešto korisno uradit, kao što su mogli uradit sa Denisovim životom u tramvaju, spasit ga, e to ne može. isti ti koji su danas gađali zgradu, u prošlu utorak su podvukli rep kad je trebalo biti faca i nekog razbit. u ovoj državi su mnogi jaki na riječima, ali na djelima, jok.
u ovoj državi se ne zna kako se protestuje, ovdje znaju paliti zastava drugih država, tuć se, psovat, i na kraju otić kući, mirna srca, a da se poslije toga ništa ne promijeni, ali boli nas kita, mi smo se izderali, pokazali mentalitet. za to ima tekma subotom/nedjeljom, pa nek se ide dati sebi oduška. ovdje su se ljudi koristili za tuđe interese, a ne da se izađe na kraj sa sranjima koja se dešavaju.

kad su svi tako željni promijena i da dignu ustanak, neka se ugledaju na crnce, koji su ukrenuli L.A. na opačke kad su drotovi pretukli Rodney Kinga jer je pijan vozio. to je bio bunt.

ja nisam ni očekivala da će išta postići. niti očekujem ubuduće. jer koga boli kurac za nekoliko razbijenih prozora? još bi ih manje bolio da su došli i šutili. LOL. ne znam kako ti to zamišljaš, ali eto valjda odnekud treba početi. jedino bi valjalo da ovo preraste u neki opći bunt (baš će...). u suprotnom, samo prosječan način za provesti dan :mrgreen:

promjene, kakve ba promjene...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 20:21 
Moderator

Still Cyco wrote:
Nameless wrote:
Jad i cemer danas...Sramota...
Prvenstveno zato,sto su okupljeni uglavnom bili srednjoskolci i to oni iz Ucietljske i slicnih klosarskih skola te navijaci(huligani).

pa kad pročitam ove riječi postanem još ponosniji na svoja vanredno završena 4 razreda ozloglašene srednje škole!!!

pored nemara vlasti, neimaštine i post ratnih trauma su i takvi kao ti jedan od uzroka da su šaneri takvi kakvi jesu i da mrze sve što izgleda "urbano"!
svima je svega preko glave ali niko ne može određivati ko će doći da protestuje a ko ne.
koliko znam Denisova smrt nije povod današnih kao ni (ako bog da) budućih protesta, u sve su uključene NVO i ovo treba biti nešto više od protesta protiv maloljetničke delikvencije. takav protest smo imali u subotu...
mirni protest u subotu nije donio skoro ništa osim satisfakcije svima nama koje je pogodila smrt jednog zlatnog dječaka. skraćeno je vrijeme ugostiteljkih objekata do 23h, i to treba biti kao neko rješenje, napraviće neku ustanovu za delikvente a o prevenciji niko ne priča, samo nas napraviše još većim budalama...

ljudi protestvuju iz različitih motiva i njih treba usaglasiti ili praviti odvojene proteste.
ti očigledno iz razloga jer se ne osjećaš sigurnim dok piješ vino negdje u parku u svojoj metalika majici ili dok se vraćaš iz neke od elitnih školskih ustanova sa cvancigom koja je ostala od užine.
neko drugi protestvuje iz razloga jer nema šta za jesti, nema za kriju, za neku od elitnih škola, za liječenje a ti ljudi su za tebe klošari.

sljedeći put najavi da je na protest pozvana samo sarajevska elita a da ogorčena radnička klasa ostane kući pa neće biti nesporazuma i razočarenja ;-)

Da,nemar vlasti,postratna trauma,blabla...Sve to stoji,ali ne opravdava njihovo ponasanje.
Izvini,ali sta mene zaboli kurac za te stvari.Nisam mu ja kriv sto njemu smeta to "urbano",jer iz primitivne pripizdine,iz koje je vecina takvih(ovo se ne odnosi samo na grad/selo iz kojeg dolazi,nego na kompletnu okolinu pa makar i najveci Sarajlija bio)nije imao nista ni naucit osim "Gle rokera...ajmo mu jebat mater..."
I ja treba takve da zalim?! :shock: :shock:
Zalim jedino njihove zrtve,poput Denisa,poput mnogih drugih...A za njih i njihove probleme me apsolutno kurac zaboli,jer nisu jedini s problemima i zato sto sami jos vise sranjima doprinose...Sta sad ja trebam rec,jadnicci?? :lol:
Druga stvar,masa upravo takvih ide u te,po tebi,"elitne" skole...
Te se skole ne placaju...da si mozda isao,znao bi...
Nemam nista protiv nesarajlija,dokle god ne prave sranja,isto ko sto ne volim domace djilkoshe...
Nisam neki lovator,nemam cvaje kusura od uzine...
Zavrsio sam srednju skolu.U jednoj se skolovao,slijedom situacija zavrsio pred kraj skolovanja u drugoj,a ta koju sam zavrsio je sve osim "elitne" skole...
Ne nosim Metallica majice...

A sad,kloshari su za mene svi oni papci,koji ispoljavaju isto,klosharsko, ponashanje.
Ajmo rec shaneri,lakse je.
Pola ih ima itekako da jede jer su sinovi ratnih profitera.
Mnogi od njih se ni ne sjecaju rata,a oni koji se sjecaju su jedni od mnogo njih.Sta je sa ostalima?Zasto nisu onda svi problematicni??
Takodjer su mnogi bili vani za vrijeme rata.
Ne zelim uopste o tome da raspravljam.
Najsmjesnije je sto su ti shaneri iz kojekakvih shanerskih(DA,SHANERSKIH!)srednjih skola uzvikivali: "Ubili ste Denisa!" i sl.,a velika vecina tih momaka su upravo ti profili iste one trojke ubojica...
Mnogi nisu ni znali sto su dosli,pusteni su sa nastave,sto da ne...

Ne znam jesi li bio tu,svako ko je bio moze ti to i potvrditi.
Dakle,stojim uz ono sto sam rekao.
Tjerat papke iz grada,kloshare,djilkoshe i sve slicne!!!!!!!

I molim te da ne spamamo vise,ako zelis odgovorit molim te to ucini na pm ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 20:29 

ovim danas nije postignuto ništa ali će biti kad izađe 10 000 ljudi kao u beogradu ili bilo gdje drugo gdje se ima namjera rušit vlast.
ali sumnjam da će biti ikakvih prosvjeda više pa ni ovih u subotu.
nesloga je prevelika u svakom pogledu a za takve stvari 10 000 ljudi treba biti kao jedan...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 20:36 
Moderator

Still Cyco wrote:

ovim danas nije postignuto ništa ali će biti kad izađe 10 000 ljudi kao u beogradu ili bilo gdje drugo gdje se ima namjera rušit vlast.
ali sumnjam da će biti ikakvih prosvjeda više pa ni ovih u subotu.
nesloga je prevelika u svakom pogledu a za takve stvari 10 000 ljudi treba biti kao jedan...

Potpis na ovo.
Kao sto rekoh,sve ce past u zaborav prije ili kasnije.
Tugo pregolema...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 20:37 

Nameless wrote:
Still Cyco wrote:
Da,nemar vlasti,postratna trauma,blabla...Sve to stoji,ali ne opravdava njihovo ponasanje.
Izvini,ali sta mene zaboli kurac za te stvari.Nisam mu ja kriv sto njemu smeta to "urbano",jer iz primitivne pripizdine,iz koje je vecina takvih(ovo se ne odnosi samo na grad/selo iz kojeg dolazi,nego na kompletnu okolinu pa makar i najveci Sarajlija bio)nije imao nista ni naucit osim "Gle rokera...ajmo mu jebat mater..."
I ja treba takve da zalim?! :shock: :shock:
Zalim jedino njihove zrtve,poput Denisa,poput mnogih drugih...A za njih i njihove probleme me apsolutno kurac zaboli,jer nisu jedini s problemima i zato sto sami jos vise sranjima doprinose...Sta sad ja trebam rec,jadnicci?? :lol:
Druga stvar,masa upravo takvih ide u te,po tebi,"elitne" skole...
Te se skole ne placaju...da si mozda isao,znao bi...
Nemam nista protiv nesarajlija,dokle god ne prave sranja,isto ko sto ne volim domace djilkoshe...
Nisam neki lovator,nemam cvaje kusura od uzine...
Zavrsio sam srednju skolu.U jednoj se skolovao,slijedom situacija zavrsio pred kraj skolovanja u drugoj,a ta koju sam zavrsio je sve osim "elitne" skole...
Ne nosim Metallica majice...

A sad,kloshari su za mene svi oni papci,koji ispoljavaju isto,klosharsko, ponashanje.
Ajmo rec shaneri,lakse je.
Pola ih ima itekako da jede jer su sinovi ratnih profitera.
Mnogi od njih se ni ne sjecaju rata,a oni koji se sjecaju su jedni od mnogo njih.Sta je sa ostalima?Zasto nisu onda svi problematicni??
Takodjer su mnogi bili vani za vrijeme rata.
Ne zelim uopste o tome da raspravljam.
Najsmjesnije je sto su ti shaneri iz kojekakvih shanerskih(DA,SHANERSKIH!)srednjih skola uzvikivali: "Ubili ste Denisa!" i sl.,a velika vecina tih momaka su upravo ti profili iste one trojke ubojica...
Mnogi nisu ni znali sto su dosli,pusteni su sa nastave,sto da ne...

Ne znam jesi li bio tu,svako ko je bio moze ti to i potvrditi.
Dakle,stojim uz ono sto sam rekao.
Tjerat papke iz grada,kloshare,djilkoshe i sve slicne!!!!!!!

I molim te da ne spamamo vise,ako zelis odgovorit molim te to ucini na pm ;-)

za mene je ovo malo viša stvar od prepiranja između šanera, klošara, metalaca i urbanih faca...

boro ključaj temu pa nas po potrebi prebaci na novu...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 20:42 
Moderator

Pa naravno da jeste :)
Boro,kao sto mi na msn-u mozes vidjet(ako vec nisi), pise: GOREGRIND JE BEZZE :razz:
Kljucaj ovo ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 21:13 

Ne bih ulazio u semantiku, al clochard je Francuska izvodnica s vulgarnog Latinskog, i u upotrebi opisuje beskucnika.

Vecih beskucnika od Metalaca u BiH nema. Totalna smo margina, i toliki kokuzi, da osim meraje za nas mjesta u toj fantasticnoj konstelaciji, kako naizgled urbanosti pa tako i iskonske turboruralnosti nema (mada bih ja, licno, uvjek radje u Aquu neg u City Pub, pa makar najeb'o). Jedini koji su nam tu slicni su penzioneri. RVI-evci barem imaju one svoje domove. Mi ga pusimo, al bas. No dobro, zasto zanovjetati. Nemozemo biti kao ljudi koji su dali ruku, nogu, pola familije u proslom ratu da bi mi sad imali drzavu. Opet nam je bolje nego penzicima. Al kurac, neko je omastio brke, neko je gurnuo ruku u vurunu i pokupio baklavu. Ko nam kriv sto to nismo mi, ili babo nekog od nas. Ko nam je kriv sto nismo mi ti koji belajisemo, koljemo, otimamo, iz kojih sila izbija. Eh da, opet je "baba" kriv, jer su nas nasi roditelji tjerali u skole i po posten dinar (koji je haman vazda bio fizikaneraj), a ne da kao njihovi roditelji, otimamo, koljemo i gledamo na javno/drzavno kao licno.

I u tome je kapitalan problem. Oko carsije gladnih vise nema, davno su gladni utalili svoje stanove na tim kvotama za upola manje na AliPolju il Dobrinji za bonus kojih des milja (koji su opet, davno isparili). Tamo je sad ELITA. A ko je ta elita? Pa jebiga, politicari, medijske licnosti, lopovi, ratni profiteri, lovci u mutnom i novi privrednici. A nije tesko shvatiti, kako u sklopu djece istih, Sarajevo pocinje izgledati kao dedovina, a raja u njemu kao subjekti njihovog pasaluka.

Tako je i sa nasom drzavom i njenim ustanovama, kako ocekivati da ce djeca iz takve pozadine moci shvatati svjet kao ikako drugaciji. Polako al sigurno, desavanja 92-95 su nas vratila u Feudalno doba. Cak imamo i Vezira. Jedino nije Osmanlija, nego se redaju svakakve ispicuture, poluprofesionalci i delikventi iz asortimana EU vukojebina. Tako da smo napravili puni krug. Sad smo opet na mrtvoj nuli, gore nemoze da ga jebes.

Sumnjam ja da radnicka klasa protestuje. Radnicka klasa radi kod privatnika. Jer radnicka klasa u kleptokratiji nema posla u javnim ustanovama. A nas privatnik te nece pustit ni na materinu dzenazu.

Razbijeni prozori? Ciji? Nazalost, vasi i moji. Iz nasih poreskih doprinosa ce se novi prozori ugraditi. Ne iz dzepova Carsijskih kapitalista i lopova, jer oni poreze ne placaju. To su par prozora koji su mogli otic nekoj skoli ili zdravstvenoj ustanovi. Plus sto ce bit bonus regres za "stres na radnom mjestu" za zaposlene, ko da gledam...opet naravno, iz nasih dzepova...

Tako da mi je ta pretpostavka da su chupe krivi zato sto oni cro-magnoni s kojim djelimo naciju mrze sve sto je "urbano" je malo apsurdna. Jedini razlog zasto bi oni mogli mrziti sve sto je urbano, civilizovano i ima bilo kakve odlike kulture u sebi je preprost. Sve to je njima i njihovim siledzijskim umovima jednostavno strano, nepojmljivo, i mogucnost da ce jednog dana ono sto oni smatraju privatnim jebalistem nad kojim se mogu izivljavati kako hoce nestati upravo jer ce im ga oteti te chupe, ti urbani i kulturni likovi. Ili nedo bog, Brace i Muameri ovog svjeta koji ubjedljivo vode u tabeli "popivenih batina od SA Jalije". To je ujedno i ocit razlog zasto se kod njih budi ta neopisiva zivotinjska borba za opstanak. Za njih je pravna BiH nezamisliva. Sta bi oni u njoj? Ako nemozes reketirat, bit nekakav utjerivac dugova, il jednostavno otimat mobitele i tasne, sta ce ti jadni mladi shaneri od sebe... Nebi trebalo da cudi zasto sistemski glasaju za likove tipa Suljo (mada Skeletor nije ni upola los koliko su oni njegovi sto ga pokusase sjebat) i Haris. GLASO SAM ZA NASE. Normala ba, lopovi za lopove glasaju ;)

Jebiga, da imamo jednog Nasrudina Hodzu da nas upozori, nebi morali ovako, glavom kroz zid, pa onda ispravljat krive Drine. Al nemamo mi ni to. I za to je belaj jos vise crnohumorski. Svi se smiju osim nas...

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 21:22 

Nameless wrote:
Pa naravno da jeste :)
Boro,kao sto mi na msn-u mozes vidjet(ako vec nisi), pise: GOREGRIND JE BEZZE :razz:
Kljucaj ovo ;-)

postoji i split topic. čisto za informaciju ;-)

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 21:27 

stari serator wrote:
Razbijeni prozori? Ciji? Nazalost, vasi i moji. Iz nasih poreskih doprinosa ce se novi prozori ugraditi.

lik koji je to pokusao objasniti, dobio je po nosu.
mislim wtf? :?

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 22:01 
Moderator

Eo upravo,Libija je sasvim u pravu.
Jos samo nadodaj manjak ili skoro pa kompletno odsustvo kako urdojene,tako i stecene inteligencije,pameti i iskustva baziranog na osnovnom obrazovanju i nacitanosti.
Interesantna stvar,jako karakteristicna za nase podneblje(prije svega bosanskohercegovacko),da raji manjka inteligencije i pameti,a zatim i kulture.
Ne znam do cega je to,al ne zovu nas djabe "glupi Bosanci"...Jedina stvar je sto nikako ne znam koga da se krivi za to...

Onda nije cudo da ne mozes razgovarat s ljudima, nego fasujes stos u glavu jer nehljebu glupom pokusavas dokazat da ce mu caca(ako ga ima) i svi ostali gradjani to placat sto je on razbio. :roll:

Profile  

PostPosted: 13. 02. 2008. 23:29 
Moderator

mislim da su svi koji su imali šta još reći za Denisa i za one koji su poginuli i izgubili živote ua posljednje vrijeme rekli svoje, i da ovo nije tema za današnje proteste i sranja.

ima druga tema. ova se zatvara.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:58 
Moderator

morao sam otvoriti temu i postaviti ovo, da oni koji nisu vidjeli, pročitaju šta jedna od najbistrijih glava u ovoj zemlji ima reć na sve ovo što se izdešavalo posljednih dana.

ko nije, neka pročita!

http://zeljkokomsic.blogger.ba/

dijelimo istu misao:
Quote:
U Subotu, na okupljanju pred Katedralom samo jedna misao bila mi je na pameti, a to je: "Koliko je od ovih okupljenih bilo u onom kobnom tramvaju, a koji su okrenuli glavu"?.

svaka čast Komšiću na ovom posljednjem blogu.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 177 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

All times are UTC + 1 hour [ DST ]