Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 25. 06. 2025. 10:13

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: 18 05 08 - RAINCOAT 34 (POL) + Rapa Nui (SA) FIS BOCK Komuna
PostPosted: 19. 05. 2008. 23:27 
Moderator

:lol: :lol: :lol:

pojma ti nemas...

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 23:34 

joo ozbilje...os mu jebat znanje, os ga zbost, os mu mater u tramvaju prozivat? :mrgreen:

Forumi...ozbiljna posla...

Onako, u prolazu, sto ja cujem od svoje raje, u zadnje vrijeme jedino Pankeri i dodju kad bude neka, u vele-vakta, iole Blek Metal svirka. Tj. i ako dodje neko drugi, jedino se pankeri sutaju i udaraju. Metal, barem ekstremni, se tako ispraca. Vi koji hocete da "gledate" koncert kupite DVD, ili predjite na intenzivno samozadovoljavanje i slusajte progresivu :P

Mirna Bosna.

Ja znam da je meni i mojoj raji VAZDA bilo do udaranja i skakanja. Al jebiga, nema vise tih filtera u Metalu, tog celicenja. MP3 generacija. Nekad je Metal bio bit gori od najgorih pankera. Ne kazem ja to sad kao nekakav herkules, dapace, nisam nikakav snagator, jedino me nije strah fasovat u sutci, i vazda drzim oci otvorene kolk mogu, znaci za momke koji se jos uvjek nemaligno (takve jednostavno prebijemo :mrgreen:) udaraju, svaka cast! :mrgreen:

A sad, ovo je internet. Svako moze rec sta mu kurcu cejf. Jel taj neko u Sloveniji il u Tunguziji malo vaznosti. Al dobro, nije lako bit "cistokrvni/izvorni/ponosni/des koljena unazad SARAJLIJA sa veliko S", ko nosi takvo breme stosta zasluzuje da mu se oprosti...

P.S. O tim Metalcima koji ne dodju na neki koncert jer im se ne "svidja" je sve receno. Zasto pankeri dodju na Metal koncert? Ne vjerujem da placaju pare da bi nekome kenjali u cejf. Ja samo ne kontam osobe koje 24/7 slusaju METAL i nikad nemaju potrebe da cuju ista drugo. Doduse, takav sam i ja bio. Kad sam imao 15...

I na kraju, ne kontam promotere koji nesto vazda cmizdre zbog slabog izlazka. Pojeo si govno, pamti pa vrati. Iduci put dovedi kurac od ovce i reci bendovima koji su tu vec bili da razglase da se u Sarajvu nema sta trazit, pa ce bit kuku majko...ustvari nece, bice isto :P

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 23:43 
Moderator

ovaj ti je to shvatio preozbiljno... ;-)

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 23:43 

ne znam; po meni nije nikakav izgovor to sto su bile 2 svirke u 2 dana; jebiga ako sam ja mogao doci na obje mogli su svi.
ako nista kad dosadi izadji ispred bocka pa iskuliraj, al budi tu. Jebo te takav pank kad na svirkama bude u vrh glave 30 ljudi, od kojih 20 sviraju u bendovima :roll:
a i ovo nije bio prvi put, na red unionu je isto tako bilo.
izgleda je u Sa postao trend da si panker metalac samo ako se tako oblacis ;-) bruka je da je bilo samo 13 ljudi(znam kad sam ulazio da se sharan zajebavao evo ih 13 po redu); al doce na Ritam Nereda u Dom mladih svi, ipak Dom mladih nije zagusljiv nije rupa, mozda ti slika i zavrsi na derneku ;-)
ma jebo sve to, zao mi je samo sto ce na kraju svirka biti od intergorunda do intergrounda, drugacije ocigledno ne ide.

Profile  

PostPosted: 19. 05. 2008. 23:49 

NecrodaemoN wrote:
:lol: :lol: :lol:

pojma ti nemas...

Nek ti imas, kako ce imati grubijani pankeri ni arpeđa razvuc neznaju! Pusi kurac kretenu idi masi prstom u zraku kao znak da ti je svirka ludilo!
Ne znam citava mi je zadnja sedmica zivo ludilo i onda dodjem da vidim kako stvari stoje oko muzike u gradu itd i nekakvo malo govno mi nest sere. Jebe mi se i za sarajlije i za slovence i za svaku pizdu materinu samo ne seri gdje nije mjesto jebo ga! (nikome direktno ne govorim)
... fakat si glup i tako bih volio da si npr ko osa pa da te mogu pokusat izmlatiti a ne djevojcica... idi jebi mater!
A ti pankbeze jebi se super je kad se ima auto ne seri znas da nije svakome ista situacija i da su "neki" odlazili od kuce i jeli ostatke od hrane kod jarana na dugo vremena da bi pogledali jednu svirku! Rekao sam da je sramota i mene je sramota i to je sve uzas jebo ga... samo neki ljudi nisu kompetentni da to kazu tebi svaka cast uvjek si kad mozes tu!

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 00:01 
Moderator

:lol: :lol: :lol: opet

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 00:17 

NecrodaemoN wrote:
:lol: :lol: :lol: opet

Et sve je ok ja i necrodeamon smo ok samo nemojte vise suplje i ako ko moze nek ovaj post zakljuca! Zivi i zdravi bili!

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 06:34 

Eh a ja se taman ponado da ce te se iscakijat...

kurac nemam sad rasta trasu ic na oslobodjenje.ba i avaz.ba...

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 09:33 

stari serator wrote:
mora da je u miss selfrdige-u bilo snizenje majca na pruge/strafte, pa je emo brigada bila u rasulu...:mrgreen:

here HE goes again!! :lol:
nepresusni izvor, bravo libija

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 14:29 

ja ovog sapuna sto se "uspalio" :-)
ma e nidje veze je do besvijesti raspravljati o dolasku/nedolasku na koncert(e). znamo svi kako je ovdje kod nas. nema nas puno ni u kom zanru i slabo ko dolazi na ono sto ne slusa i to je tako. ne moze se niko tjerat da dodje niti kritikovat sto nije dosao. to je bas nebulozno. a o ovim predhodnim vrijedjanjima bez razloga, je nepotrebno i govorit. samo se dokazuje kakvi smo. jebeni komplexasi. cast izuzecima, kao i obicno. jebanje metalaca i mahanje kosom, spominjanje regeneratora i mahanja rukom u zraku... neznam, dijete od 12 godina nebi tako "vrijedjalo". al dosta o ovom, nisam trebao ni ovo pisat.

zagarantovanost posjecenosti je tip organizacije onakav kako je emir sad uradio za fetus. svaka cast i mislim da ce ovo proc 100% super. brate, dovedes ime ko fetus, puknes ogranicen broj ulaznica sa solidnom cijenom, svaki fan te i slicne muzike ce ti doc. to ispadne onda kao neki "privatni" koncert. druga stvar su lokalni bendovi/svirke. tu budi spreman da ti bude puno a isto tako i prazno. to je sve do raje i prenosa njihovog taj dan. pojedinacno prozivat nekog ili neku skupinu je suludo i bespotrebno.
dosta od mene.

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 15:39 

sarajevo je fala bogu postalo grad gdje mjesečno imaš 3-4 koncerta raznih žanrova što je super u odnosu na prije par godina gdje si bio sretan ako godišnje ima toliko. prije se nije biralo i išlo se na svaki koncert, sad više nije tako, također fala bogu.
organizatori trebaju konačno shvatiti da ljudima više nije senzacija ako bend dolazi iz poljske ili tunguzije. kad se dovode takvi "no name" bendovi treba biti realan i računati sa maximalno 50 ljudi i u to uklopiti sve svoje troškove. ima tu još faktora ali ovo su osnovni...
svirke DIY bendova van granica matične zemlje rijetko kad imaju veću posjetu od 50-tak ljudi, to govorim iz iskustva! npr '97 sam gledao Korn koji je svirao u dvomilionskom gradu pred jebenih 50 ljudi iako su imali predobar album koji je bio hit u svijetu.
bend koji "nije poznat" i privuče 100 ljudi je jeben bend vjerujte mi, osim ako ne svira u nekom klubu koji ima stalni promet znači gdje ljudi stalno dolaze/izlaze neovisno o svirkama. to je ono što nama fali, mjesto koje je samo po sebi prometno i onda bi i takvi koncerti bolje prolazili. ovako teško osim ako se ljudi baš zažele koncerata pa im bude svejedno...
Red Union koji je daleko poznatiji bend od ovih je također svirao pred 30 ljudi i čak je bila subota večer, dakle fakat nema razloga za uzbuđivanje i psovanje...

sarajevo se u nedjelju uopšte nije obrukalo i siguran sam da i u duplo većim gradovima ovi bendovi nemaju neku znatno veću posjetu...

punk nije mrtav i u sarajevu poslje rata nikad nije bio življi! Oi

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 18:21 
Moderator

SapunKemal wrote:
Kad vec hoces tako Bezimeni momce ti branis Sarajevo iz Slovenije, to je dovoljno reci! Ti bi bio? Daj ba jel to fakat tako? Nemojmo se lagati! Moze? ;)
I nemoj mi pisati kilometarske komentare i sukati mi ga jer si ti najludji i neki sa autoritet! Boli me kurac ko si i sta si samo skuliraj i polazi te ispite fino! Ne znam jebo majku sto uvjek ti nest seres i izmisljas toplu vodu... huh... ziv mi bio andreje!
Samo nemoj duziti reci da sam debil i kreten i cao! ;)

Ne mislim da si kreten i debil,al.....you get the point ;-)
Dolazim na vecinu scvirki u Sa,na Rapa Nui-jevu skoro svaku,to se zna.
Nije poenta u tome ko dolazi,a ko ne.
Poenta je da si se ti nasao mene da napadas i krivo tumacis sta sam rekao/napisao,hahaha

Na boldirano sam se nasmijao jos vise... neznanje je nekad fakat blazeno,stob Ceca rekla :)
Ma boli te kurac najjaci si Sarajlijice moj ;-)

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 19:42 

Uriel wrote:
stari serator wrote:
mora da je u miss selfrdige-u bilo snizenje majca na pruge/strafte, pa je emo brigada bila u rasulu...:mrgreen:

here HE goes again!! :lol:
nepresusni izvor, bravo libija

nastojim...nekad me pukne inspiracija...:mrgreen:

drago mi je da ti godi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 10:34 
Moderator

Ljudi, da neko ne pomisli da se ja nešto žalim ovdje - mi smo ljudima dali 40 eura, napili ih, najeli, odveli na toplo da spavaju. Ljudi zadovoljni, počastili nas super svirkom i Švestkom. :)

Meni je samo krivo što sve više i više ljudi ne poštuju ničiji trud, usput se zajebu kad propuste odličnu svirku, i sve ode u kurac. Ja recimo znam da Ensar neće više organizovati nikakve svirke. Dakle, idemo redom: Uriel, Ensar, evo glave ako se sranja nastave da će sa organizacijom stati i BHHC ekipa...ljudi ne shvataju da se NE ISPLATI. NE ISPLATI se nikome.

Krivo mi je što nam je narod toliko debilan da nema pet maraka za svirku u SA, ali ima 250 za svirku u Zagrebu i BG-u. Eto, to je to samo. Jebiga...

Ja samo neću dopustiti više nikom da mi sere o ovome ili onome u vezi organiziranja koncerata i pričanja. Prije sam slušao sviju, sad imam PUNO PRAVO svima začepiti usta.

Usput, uočili smo da sarajevski metalci i punkeri ne izlaze nedjeljom - izmori ih valjda misa ujutro :D

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 18:10 

SapunKemal wrote:
Pusi kurac kretenu idi masi prstom u zraku kao znak da ti je svirka ludilo!

HAHAHAHAHA!!! :D

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 18:11 

Jarane ja sam svoju reko davno. Ne idem vise na koncerte u ZG/BG. Otiso bih na nesto sto Boris organizuje al to je to. Necu. Nemam sta tamo da trazim. Ne svidja mi se mentalitet. Ne osjecam se dobro. Radje cu u Madjarsku il Austriju. Jes da je skuplje al bar ne moram u Slavene buljit. Malo egzotike. I na kraju krajeva, da budem brutalan, nedam im pare.

50 maraka doplati i mos komotno vozom do Peste. Jebe mi se za ZG i BG.

Doduse onaj Hrvatski pasos, pardon PUTOVNICA, puno pomogne :lol:

Kad se sve sabere, na ovom forumu od svih starijih od 15, ja sam garant najmanje bendova uzivo vidio u zadnje tri godine. Zato sto nedam 500+ maraka za kojekakve festivale tipa Metal Kamp, Brutal Assault...al zato vazda imam sta da popijem, pet kerma za kojekakve blecke u Sarajevu, iju iju...

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 18:34 
Moderator

Iskreno,Hrvatska mi je zakletva sto se koncerata tice,a ni ovdje nije lose.
Naravno,drugacije je kad se raja skupi u Bocku/SA Clubu/kurcu...S tim se ni lj ni zege ne mogu usporedit...meni barem

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 19:33 

All's the same, all's the same each fuckin' time, each fuckin' year!!! Nema se tu vise sta pricati, da nema ove mladje raje, kako god o njoj pricali "stari metalci" koje mozes na prste dvije ruke namac :roll: , ne bi bilo ni 'certova, nema ko, dzaba. Dok je to u Saraj'vu tako, normalno da je covjek okrenut ka ZG/BG... Na koncu, i tamo se raje ima gotivne, neko odavde uvijek zapali i odlicno :mrgreen: Castle se bas ceka, bas...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]