nachTar wrote:
druga drzava, to da, ali zna se sta su kontali pod tim - "ovi navijaju za drugu drzavu koja je njihova bratska, i mi cemo navijati za drugu drzavu koja je nasa i bratska"
DoduÅ¡e može i tako. A ja bih to i ovako protumaÄila: "Ti si roÄ‘en i živiÅ¡ u BiH, Å¡ta ćeÅ¡ navijat za drugu državu koju prihvataÅ¡ kao svoju. E pa sad ćeÅ¡ da vidiÅ¡ kako se navija za 'drugu državu' ". Možda time hoće da kažu da je dosta navijanja za Hrvatsku i Srbiju, vrijeme je za svoju gdje su roÄ‘eni i gdje žive. I ono kao "dokle ćete viÅ¡e, e sad ćete vidjet"

I puknu im onu 100-metarsku zastavu
Pazi, da su to rekli na bilo koji naÄin shvatila bih kao dugogodiÅ¡nji nastavak navijanja za "bratsku državu". Ali ako je reÄeno stvarno onako, razbijam glavu time od kako sam Äula to od tog Äovjeka, joÅ¡ sam ga nagovarala da mi viÅ¡e puta ponovi te dvije rijeÄi- druga država

Ne znam, ja sam u te dvije rijeÄi vidjela osvijeÅ¡tenost tih ljudi, jer imaÅ¡ ovih naÅ¡ih boÅ¡njaka koji ne smatraju Tursku "drugom državom" itd.itd.
Ali to na kraju sve opet pada u vodu, ili možda tako nije reÄeno, ili ako je jest možda mu se omaklo
@Bogomilian
Tnx.
nachTar wrote:
a uostalom, ako je suditi po "druga drzava" - i hrvatska je za nas druga drzava, isto kao i turska

Ma objasnih iznad, valjda si me razumio

Ovo o Äemu piÅ¡em je Äista maÅ¡ta, ovo se neće desiti za joÅ¡ desetine godina, bar ne sa onakvim mozgovima