Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 07. 2025. 16:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: sport
PostPosted: 21. 06. 2008. 19:33 
Moderator

Archangel wrote:
hot_blood wrote:
zvizdanje u ljubskom na utakmici na himnu,
sta ono bi u listici ? il da jos nabrajamo..
ne seri arch, hoces rec da to nije nepostivanje

A hoces ti reci da nije nepostivanje 'ladno preglasavati konstitutivan narod u najbitnijim pitanjima drzave (formiranje vlasti, izabiranje predstavnika, ustroj same drzave, itd. itd.), iskljucivati ih fakticki iz najvitalnijih pitanja drzave, pa samim time i njenog naroda, diskriminirati i brandirati kompletnu jednu naciju nepozeljnom samim time sto je to sto jeste i sto to ne skriva iza raznih floskula i ne zeli gubiti taj identitet.. znaci tebi nije nepostivanje sto pola takvih direktno omalovazava i osporava cijelu jednu naciju, al ovo jest..? Ma bjezi bola.. skontaj malo zasto onda dolazi do incidenata koje si upravo opisao..
I btw., to su uvijek djela pojedinaca kakvih ima i gore, i bilo gdje drugdje, to je od covjeka do covjeka, a to vecina nije.. no, naravno, to sto ce vecina to ispostovati nije vijest, vijest su ovi ekstremniji..

Daj ba Arch, svi smo mi u istim govnima, i sve nas jebu na ovaj ili onaj nacin...

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 19:46 

anthrax wrote:
Archangel wrote:
hot_blood wrote:
zvizdanje u ljubskom na utakmici na himnu,
sta ono bi u listici ? il da jos nabrajamo..
ne seri arch, hoces rec da to nije nepostivanje

A hoces ti reci da nije nepostivanje 'ladno preglasavati konstitutivan narod u najbitnijim pitanjima drzave (formiranje vlasti, izabiranje predstavnika, ustroj same drzave, itd. itd.), iskljucivati ih fakticki iz najvitalnijih pitanja drzave, pa samim time i njenog naroda, diskriminirati i brandirati kompletnu jednu naciju nepozeljnom samim time sto je to sto jeste i sto to ne skriva iza raznih floskula i ne zeli gubiti taj identitet.. znaci tebi nije nepostivanje sto pola takvih direktno omalovazava i osporava cijelu jednu naciju, al ovo jest..? Ma bjezi bola.. skontaj malo zasto onda dolazi do incidenata koje si upravo opisao..
I btw., to su uvijek djela pojedinaca kakvih ima i gore, i bilo gdje drugdje, to je od covjeka do covjeka, a to vecina nije.. no, naravno, to sto ce vecina to ispostovati nije vijest, vijest su ovi ekstremniji..

Daj ba Arch, svi smo mi u istim govnima, i sve nas jebu na ovaj ili onaj nacin...

Ma znam ja to stari, nego hocu da pojasnim u cemu je stvar.. ne moze se to na jedne svaliti.. ono, tipa buhuhu ne podrzavaju zemlju, drzavu.. pa jebote ne podrzava ni zemlja njih, sekunde.. evo otvoreno ti kaze covjek vi niste Hrvati, i nije jedini, sto se direktno krsi sa prvom stavkom Ustava drzave koju on navodno postuje, voli i podrzava.. to je licemjerje.. da ne govorim da se takodjer krsi sa temeljnim ljudskim pravima.. i onda ocekuje medjusobno postovanje i da dan danas jedan takav ima isto misljenje kao on.. ne znam sta da ti kazem na to..
Jebga, to tako ne ide.. drzava naprijed moze samo na svojim originalnim postulatima i medjusobnim uvazavanjima, minimalnim konsenzusom.. provodjenjem samovolje jednog naroda ili takvih pojedinaca, ne moze..

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 19:52 
Moderator

@hot_blood
Sad si se dotakao zanimljive teme. Odnos njihovih navijača kad ovdašnje ekipe igraju dole kod njih u gostima i naš prema njima. Btw - bolje da je ovo bila Hrvatska nego Srbija inače bi gore stvarno bilo sranja - i ne mislim samo na bacanje kamenica na džamije i prebijanje muslimana kao što je to dosad bilo.

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 19:54 

cek ba sta hoces rec da ste neravnopravni..kako te nije stid to rec..
sta se treba stavit na neke kljucne pozicije covjek koji nije strucan, al eto mora tu bit sto je drugi narod..
zato i propadamo..jer ce u z. mostaru, u listici prije zaposlit svog nego nekog koje strucniji..ima tih slucajeva i u ostalim dijelovima bih, al puno manje sigurno u SA nego u listici..slobodno dodji u SA naces poso odmah ako si strucan, cak i ako nis, eto da ispostuje forma bices zaposlen..a to nije sigurno, evo ruku sijeci, slucaj u z.mostaru il kresevu
sta hoces, komsic je bolji nego pola politicara vasih politicara, hrvat je al ja ga smatram isto svojim bez obzira sto sam bosnjak, glaso sam za njega jer covjek je na mjestu, gradjanin nije seljak, papak, covjek je raja..al jok treba zadojen neki ustasa iz listice il neke druge vukojebine, da stiti interese ugrozenog naroda, njih muslimani maltretiraju, to covjek ne moze da vjeruje, bezobrazluk, obrajnih cuna ih siluju gdje god stignu, u logore ih zatvaraju, znas ti kolko je tesko bit hrvat u bih, ni najgorem neprijatelju to ne bih pozelio..ne smijes bola izbacit zastavu herceg bosne kroz prozor odmah ti ebu sve, diskriminacija nevidjenja, u SA je najgore, uhvate ih na ulici pa ih sve biju dok ne priznaju zlocin, bola u SA po tramvajima ih tjeraju u prve redove pa ih guze, tjeraju ih da hodaju bola po nakvom asfaltu, to ti je nakav muslimanski cilim, citavo SA zastrli s njim..poturice majku li im, sta nam rade, krse sva ljudska prava, zenevsku konvenciju, a hoce u EU..ako ne dobiju treci entitet hrvatski narod ce iskorijenit, istrijebit ce ih..ne do bog nikom..ne mozes vidjet crkvu u SA, samo gradje dzamije, skinuli zvona na crkvama, kazu smeta im to..poturice majku im..

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:00 

artredis wrote:
@hot_blood
Sad si se dotakao zanimljive teme. Odnos njihovih navijača kad ovdašnje ekipe igraju dole kod njih u gostima i naš prema njima. Btw - bolje da je ovo bila Hrvatska nego Srbija inače bi gore stvarno bilo sranja - i ne mislim samo na bacanje kamenica na džamije i prebijanje muslimana kao što je to dosad bilo.

ma to svakako, doduse ima tih primanja i kod nas, npr gore te primi nekad nas, nego oni

al evo jedan pozitivan primjer
BL primila momke juniore reprezentacije u rukometu odlicno, ne mozes vjerovat, plus skandiralo se bosna, al jbg vjerovatno sto je banja luka i rukometni grad, sto su dosli na tu utakmicu samo oni koji prate rukomet, bilo ih oko 300, nije bilo onih koji su dosli da spasavaju srpski narod od 'neceg', nije bilo onih zadojenih koji su tu samo eto zbog srpstva, 'patriotizma' nekog..
bili su normalni ljudi, gradska raja, ljudi koji postuju zemlju, kaze srbin sam, al ovdje zivim, sto ne bih doso gledat utakmicu i skandirat bosna..hocel mu sake otpast..

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:18 

hot_blood wrote:
cek ba sta hoces rec da ste neravnopravni..kako te nije stid to rec..
sta se treba stavit na neke kljucne pozicije covjek koji nije strucan, al eto mora tu bit sto je drugi narod..

Cuj kako te nije stid reci.. pod broj jedan raspravljas se u vezi necega sto je MOJA struka, a ne tvoja.. pa covjece bozji kreni od samog glasovanja, biranja predstavnika/predsjednika i manjka zastite vitalnih nacionalnih interesa pri samim time.. cim je bitnije pitanje na odredjenom referendumu ili glasovanju, sasvim je jednostavno preglasati unutar Federacije takve jer su jednostavno receno najmalobrojniji, pa tko njih pita, iskoristimo mogucnost kad vec postoji, a sve to pociva na daytonu koji je daavno morao biti reformiran i koje je najvece zlo ljudi ovdje..
Daj ti meni samo objasni tu tvoju logiku ravnopravnosti u svemu tome..? po cemu..? Po logici neka vas tu pro forma, a ako bude sta od vaznosti, javimo vam sta smo odlucili..?

Hrvati su u biti jedini BH narod koji nema neku jaku instituciju koja bi se tim pitanjima bavila, dok ostala dva bar imaju stanovito uporiste, bilo u vlastitom entitetskom sustavu i institucija koje iz njega proizlaze, ili u brojcano-centraliziranom sustavu gdje je lako preglasati ove druge pri takvoj legislaturi..
Pa nastavi dalje u bilo kojem upravnom sektoru da se dotice drzavnih poslova, ogroman nesrazmjer.. to veze nema sa strucnosti, cak stavise, obrnuto se radi.. pa dalje najobicnije preglasavanje u vezi vlastite tv, primjerice.. na drzavnoj tv se hrvatski jezik zove ustaskim i sl. epitetima od raznih 'mislilaca' odredjene demagogije, i nitko nista, nikome nista..

Aj molim te ne komentiraj nesto u sto sekunde upucen nisi..

Quote:
zato i propadamo..jer ce u z. mostaru, u listici prije zaposlit svog nego nekog koje strucniji..ima tih slucajeva i u ostalim dijelovima bih, al puno manje sigurno u SA nego u listici..slobodno dodji u SA naces poso odmah ako si strucan, cak i ako nis, eto da ispostuje forma bices zaposlen..a to nije sigurno, evo ruku sijeci, slucaj u z.mostaru il kresevu

Glupost.. to kao ne vrijedi bilo gdje drugdje..? i pored svega toga Hercegovina itekako puni proracun BiH, a jaako malo tih para vidi cim zavrse u SA.. obicni narod, naravno, ne zanima me sta tajkuni imaju i kako..
To isto Sarajevo, primjerice, prakticki nema Hrvata u upravi grada, a nedavno je smijenjen i zadnji sef policije, naravno Hrvat.. apsolutno nemoguce je da od 30ak 000 ljudi ne postoji netko dovoljno sposoban i umijesan za takvo sto.. to sto ti MISLIS da je sve fer, krasno, divno, da ti strucnost garantira u takvim sredinama posao i da ces ga odmah dobiti, a drugdje ne, je neka druga stvar.. fantaziras momak, i to dobro dobro..
A nadalje, ajde ti u Hercegovinu pa probaj sa radnom etikom koja uglavnom postoji u Bosni raditi i biti zadovoljan.. ako se ne slomis od posla u tri mjeseca, evo moja glava.. znam, stoput sam cuo kako se takvi zale.. zasto..? zato sto je ovdje rad i biznis sve.. a manjak strucnosti je opci problem ove drzave, a ne njenih dijelova.. to se iskorijenjuje na drzavnoj razini..
Prica ti stoji samo za djecji uzrast, al kad SA MNOM pricas, izvoli argumentiraj sto pricas brojkama i podacima, inace nemoj nikako..

Quote:
sta hoces, komsic je bolji nego pola politicara vasih politicara, hrvat je al ja ga smatram isto svojim bez obzira sto sam bosnjak, glaso sam za njega jer covjek je na mjestu, gradjanin nije seljak, papak, covjek je raja..

Nebitno je sta je, moze biti sto puta bolji ili gori, poanta je u ilustraciji cinjenice da te nitko nista ne pita, da te jednostavno mogu preglasati i da to naravno nije ni blizu egalitarnog sustava jedne normalne drzave.. to sto ti ne kontas sta ja hocu da kazem, tj. ne zelis, je tvoj problem..

Quote:
al jok treba zadojen neki ustasa iz listice il neke druge vukojebine, da stiti interese ugrozenog naroda, njih muslimani maltretiraju, to covjek ne moze da vjeruje, bezobrazluk, obrajnih cuna ih siluju gdje god stignu, u logore ih zatvaraju, znas ti kolko je tesko bit hrvat u bih, ni najgorem neprijatelju to ne bih pozelio..ne smijes bola izbacit zastavu herceg bosne kroz prozor odmah ti ebu sve, diskriminacija nevidjenja, u SA je najgore, uhvate ih na ulici pa ih sve biju dok ne priznaju zlocin, bola u SA po tramvajima ih tjeraju u prve redove pa ih guze, tjeraju ih da hodaju bola po nakvom asfaltu, to ti je nakav muslimanski cilim, citavo SA zastrli s njim..poturice majku li im, sta nam rade, krse sva ljudska prava, zenevsku konvenciju, a hoce u EU..ako ne dobiju treci entitet hrvatski narod ce iskorijenit, istrijebit ce ih..ne do bog nikom..ne mozes vidjet crkvu u SA, samo gradje dzamije, skinuli zvona na crkvama, kazu smeta im to..poturice majku im..

Ako je narod glup da bira jedno te iste, nek bira, al bar nek im se omoguci to pravo na demokratski nacin, kad je vec navodno takva drzava, pa opametiti ce se jednom, mozda.. a jest glupa, ocito, cim su Silajdzic i Dodik na vlasti, i pusti ti meni za koga si TI glasao, vecina tvojih ljudi je jasno rekla svoj stav i napravila svoj odabir i on je tvoj predstavnik, htio ti to ili ne.. dakle, NISTA ti promijenio nisi, i NISTA drugaciji nisu takvi koji biraju vlastite predstavnike.. ne mozete preko tudjih ostvarivati nesto sto ne mozete preko vlastitih, on je tu primarno da stiti interese i opstojrnost Hrvata, i to mu je funkcija i to mora obnasati, a ne biti 'jedan od nas'.. kad bude samo jedan predsjednik, e onda svaka cast.. al do tad.. smijesno.. nista meni ne znaci za koga si ti osobno glasao.. nista ne znaci ni sto sam ja za Jurisica glasao, pa sta sad..
A to ostalo ti je prepateticno da komentiram, da ne bi koji drugi epitet pridodao..
Ulazis u tematiku u koju nisu upucen..

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:29 

hot_blood wrote:
...njih muslimani maltretiraju, to covjek ne moze da vjeruje, bezobrazluk, obrajnih cuna ih siluju gdje god stignu, u logore ih zatvaraju, znas ti kolko je tesko bit hrvat u bih, ni najgorem neprijatelju to ne bih pozelio..ne smijes bola izbacit zastavu herceg bosne kroz prozor odmah ti ebu sve, diskriminacija nevidjenja, u SA je najgore, uhvate ih na ulici pa ih sve biju dok ne priznaju zlocin, bola u SA po tramvajima ih tjeraju u prve redove pa ih guze, tjeraju ih da hodaju bola po nakvom asfaltu, to ti je nakav muslimanski cilim, citavo SA zastrli s njim..poturice majku li im, sta nam rade, krse sva ljudska prava, zenevsku konvenciju, a hoce u EU..ako ne dobiju treci entitet hrvatski narod ce iskorijenit, istrijebit ce ih..ne do bog nikom..ne mozes vidjet crkvu u SA, samo gradje dzamije, skinuli zvona na crkvama, kazu smeta im to..poturice majku im..

E jbga, hot_blood, trebam bit zahvalna sto to nije tako? Ono, zasluzila sam da me tako tretiraju? :mrgreen: Tako ti ispada iz te price :mrgreen:
A sto se tice rukometne utakmice, da, slazem se s tobom, nema nista uvredljivo u rijecima doticne pjesme, ali ni ta pjesma NIJE himna BiH, i ako se vec pjeva, nije se morala pjevati dok svira drzavna himna, zar ne? Pa i to je valjda znak postovanja drzave. ;-)

I de, smirite strasti svi, sta vam je vise :)

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:33 

Archangel wrote:
nachTar wrote:
..da ispravim samog sebe: nisu to hrvati, nego hrvatstvom nafurani bosanski katolici ;)

E ovo ne da ti je glupo, nego je provala stoljeca koju za sto godina nicim ne mozes opravdati osim kompleksom.. ''bosanski katolici'', su prica za sebe, ako takvo sto zele biti, a to sto je netko katolik uopce mu ne garantira to da je Hrvat.. pod jedan, ja opcenito ne mogu biti ''bosanski katolik'', posto sam iz Hercegovine, a ne Bosne, najjednostavnije receno.. ali da uzmes jedan cijeli narod, jednu cijelu naciju koja se skrasila na podrucju danasnjih HR, BiH i sire, narod koji je kroz stoljeca dijelio istu kulturu, tradiciju, obiljezja, identitet, obicaje, teritorij i sve ostalo, i puknes joj obicnu granicu u novijem dobu i ocekujes da se asimiliraju i svojevoljno izgube svoj visestoljetni identitet i naslijedje preko noci uslijed necije manijakalne novobosanske propagande o opcoj zamisljenoj bosanskoj naciji jer bi eto tako 'trebalo biti' s obzirom da se drzava tako zove, je presmijesno.. momak moj, takvo sto se ne dogadja stotinu i ne dogadja se svima.. a ti budi uvjeren da se nece desiti sa Hrvatima ili Srbima u BiH, jer oni su upravo to sto jesu, a to nije od jucer, a to sto je nekima takvo sto neshvatljivo ili neprihvatljivo govori samo o njihovoj toleranciji i kulturi.. graditi buducnost drzave na negiranju vec davno formiranih i konstitutivnih nacija koje stoljecima obitavaju na odredjenom prostoru je apsolutno nemoguce, i svatko onaj tko smatra drugacije ne ponasa se nimalo bolje nego Srbi u Jugoslaviji jer vrse isti vid pritiska i dominacije..
I ne sto je smijesno vec je krsenje temeljnih ljudskih prava i samog Ustava na kojem ova drzava pociva..

Da si bolje upoznat u historiju tog "svog" naroda, znao bi da ste se (bosanski katolici) poceli izjasnjavati Hrvatima zahvaljujuci Turcima i perioda njihove pogane okupatorske vladavine ovim prostorima...
Sve do budjenja nacionalisticke svijesti u Hrvatskoj, katolici koji su naseljavali prostor Bosne pocinju se osjecati Hrvatima.... (isti slucaj sa budjenjem nacionalisticke svijesti u Srbiji - pravoslavci postaju Srbi)
Do XIX i XX stoljeca svi koju su naseljavali Bosnu, bez obzira na religiju, su se izjasnjavali Bosancima (Bosnjacima) dok nije doslo do gore pomenutog...

No dobro.. Mora vam se odati priznanje da ste veci nacionalisti od hrvatskih Hrvata, da imate hrvatskiji jezik od Hrvata (pa totalno ste ga unakazili, ubacili ste neke rijeci kojima se ne sluze hrvatski Hrvati...) i da nosite epitet "Hrvat" iako vas, mogu se kladiti, 50% nikad nije bilo u Hrvatskoj niti ima sa njom ikakve veze osim religije (za jezik sam vec rekao).
A takodjer, mnogi ti "Hrvati" danas su "Hrvati" samo zato sto moraju biti, po nekom nabrzinu sklepanom ustavu samo da bi se zaustavio rat. Imao sam prilike razgovarati sa nekima "Hrvatima", koji se izjasnjavaju "bosanski katolici", ali zbog gore pomenutog, svrstani su u Hrvate. No dobro... naravno da ce biti vas koji ste bas dobro popusili te veliko-hrvatske nacionalisticke fore i propagande prije par stoljeca, pa sad ne znate ni ko ste ni sta ste ni sta zelite.... A to nije samo sa katolicke i pravoslavne strane, nego i sa muslimanske, ponos sa tim kojekakvim "turskim" porijeklom.
Ma jednostavno - DA SE COVJEKU SMUCI!!!

I mozemo samo zahvaliti Turskoj bagri i njihovim upravljanjem Bosnom, sto su i oni doprijenijeli situaciji kakvu imamo danas na ovim prostorima....

Zemlja - Bosna i Hercegovina, narod - bosanci i hercegovci, religija - slobodna volja i privatna stvar (a kamo srece da je nema nikako.. jebo to - zlo svih zala)

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:37 

pa naravno da ga treba smjenit kad ne radi svoj poso..goni ga u PM
policija u kurcu zescem

mozete vi bit preglasani samo kad dodje pravi covjek, koji nije nacionalista, covjek koji zeli dobro citavoj zemlji, sto nisu bili preglasani oni tudjmanovci, iskrivljenih faca..
volim sto je komsic pobjedio samo zbog vas, nacionaliste..

jok eto u nas se ne radi, samo vi radite, na svercu su sve stekli ti vasi i sad kao oni biznismeni..

ne mozes bolan ostavit mjesto prazno i cekat dva mjeseca da neko od 30k hrvata u SA dodje na to mjesto..od tih 30k - 20k nema fakultet, od 10k koji imaju fakultet 5k ih je bez iskustva, oni ostali zadovoljni svojim poslom nece da napuste..i sta hoces..
doktora, il tamo nakvog hemicara stavit na mjesto na koje treba ekonomista, a ovaj ekonomista nece da napusti poso npr. u banci samo da se popuni to mjesto, a vamo bosnjak ispunjava sve uslove...nek on ide na biro, de ti hrvata stavi polupismenog..

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:43 

Meni se cini da ovdje svako pise i tumaci istoriju kako njemu odgovara. :mrgreen: A buducnost ocito nije toliko bitna. :)

@nachTar: sve i da je to tvoje tacno, ne mislis li da je od dolaska Turaka proslo malo previse godina da bi neko preko noci mijenjao nesto sto jeste cijeli svoj zivot? I uopce ne razumijem zasto bi ikome smetalo kako se neko izjasnjava. :? Ja dobro znam ko sam i sta sam, a to ne mijenja i ne kreira moj pogled na zivot, drzavu i druge ljude, jer sam prije svega covjek (odnosno zena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ).

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:45 

Bathory Aria wrote:
E jbga, hot_blood, trebam bit zahvalna sto to nije tako? Ono, zasluzila sam da me tako tretiraju? :mrgreen: Tako ti ispada iz te price :mrgreen:

ma nisi skontala, tako ovi iz vukojebina pricaju hrvatima iz HR, i ovim koji nisu upuceni..
ono ugrozeni smo skroz...sta nam rade to nije humano..a u stvari su i vise nego jednaki u SA, il ovdje u VI..

ne znam, al sam siguran da u SA nisi dozivjela neke neugodnosti sto si druge vjere..

pa dobro jest nepostivanje, al puno manje nego zvizdanje, kad se zvizdi para usi, a dok se pjeva ipak je to drugacije..zvizdanje je bas nepostivanje, u startu se pokaze sta se misli..
a ovako se samo reklo da se za jedinstvenu BiH, od mora do save..ne vidim sporno nista tu, sto se zeli drzave bez kantona, entiteta...

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:45 

'Bem vas sve, zamajavate me tu, a evo mi Lala. :D :D :D

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:47 

ajmo rusi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:50 

Bathory Aria wrote:
@nachTar: sve i da je to tvoje tacno, ne mislis li da je od dolaska Turaka proslo malo previse godina da bi neko preko noci mijenjao nesto sto jeste cijeli svoj zivot?

pogledaj samo malo hisotriju Bosne prije, za vrijeme i poslje Turske.. pa onda sagledaj situaciju danas i vidjet ces!
upravo ta jedn atakva radikala podjela na tri naroda po religijskom opredjeljenju kakvu danas imamo potice od njih i njihove politike i uredjenja drzave koju su vodili, te se to odrazilo na citavu kolotecinu ovih prostora!

Od dolaska da, ali ne i od odlaska... Vladati od 1463 do 1908 (znaci prije 100 godina, rpravno smo postali dio A-U, ali je TUrski utjecaj i dalje ostao) nije mal period i normalno da je taj period ostavio trag iza sebe dugo vremena, pa ido dan danas je trag vidljiv.... Samo se osvrnimo

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:54 

nachTar wrote:
Archangel wrote:
nachTar wrote:
..da ispravim samog sebe: nisu to hrvati, nego hrvatstvom nafurani bosanski katolici ;)

E ovo ne da ti je glupo, nego je provala stoljeca koju za sto godina nicim ne mozes opravdati osim kompleksom.. ''bosanski katolici'', su prica za sebe, ako takvo sto zele biti, a to sto je netko katolik uopce mu ne garantira to da je Hrvat.. pod jedan, ja opcenito ne mogu biti ''bosanski katolik'', posto sam iz Hercegovine, a ne Bosne, najjednostavnije receno.. ali da uzmes jedan cijeli narod, jednu cijelu naciju koja se skrasila na podrucju danasnjih HR, BiH i sire, narod koji je kroz stoljeca dijelio istu kulturu, tradiciju, obiljezja, identitet, obicaje, teritorij i sve ostalo, i puknes joj obicnu granicu u novijem dobu i ocekujes da se asimiliraju i svojevoljno izgube svoj visestoljetni identitet i naslijedje preko noci uslijed necije manijakalne novobosanske propagande o opcoj zamisljenoj bosanskoj naciji jer bi eto tako 'trebalo biti' s obzirom da se drzava tako zove, je presmijesno.. momak moj, takvo sto se ne dogadja stotinu i ne dogadja se svima.. a ti budi uvjeren da se nece desiti sa Hrvatima ili Srbima u BiH, jer oni su upravo to sto jesu, a to nije od jucer, a to sto je nekima takvo sto neshvatljivo ili neprihvatljivo govori samo o njihovoj toleranciji i kulturi.. graditi buducnost drzave na negiranju vec davno formiranih i konstitutivnih nacija koje stoljecima obitavaju na odredjenom prostoru je apsolutno nemoguce, i svatko onaj tko smatra drugacije ne ponasa se nimalo bolje nego Srbi u Jugoslaviji jer vrse isti vid pritiska i dominacije..
I ne sto je smijesno vec je krsenje temeljnih ljudskih prava i samog Ustava na kojem ova drzava pociva..

Quote:
Da si bolje upoznat u historiju tog "svog" naroda, znao bi da ste se (bosanski katolici) poceli izjasnjavati Hrvatima zahvaljujuci Turcima i perioda njihove pogane okupatorske vladavine ovim prostorima...
Sve do budjenja nacionalisticke svijesti u Hrvatskoj, katolici koji su naseljavali prostor Bosne pocinju se osjecati Hrvatima.... (isti slucaj sa budjenjem nacionalisticke svijesti u Srbiji - pravoslavci postaju Srbi)
Do XIX i XX stoljeca svi koju su naseljavali Bosnu, bez obzira na religiju, su se izjasnjavali Bosancima (Bosnjacima) dok nije doslo do gore pomenutog...

Opet neargumentirano i ne stoji.. to je isti narod koji je naselio oba podrucja.. kakvi crni Turci.. nebitni u cijeloj prici.. to sto ti pricas je selektivna povijest, momak..
A fact of the matter je da su Hrvati daavno prije svega toga naselili na ova podrucja, cak i drzavu osnovali na ovim prostorima, jer, kolijevka Hrvatske drzave je u biti u Hercegovini, krunjenjem kralja Tomislava 925e u Tomislavgradu.. a tad je BiH bila dio Hrvatske i u biti je Bosna i Hercegovina svoju samostalnost izvojevala direktnih previranjima unutar hrvatske drzave kad su veleposjednici vidjeli svoju priliku i poceli se lagano otcijepljivati.. svijest izgubiti, ali povijest brate nikako.. reci da Hrvata nema na prostoru BiH je apsurd koji nitko, nikako, dokazati i argumentirati ne moze, mada se moze truditi koliko hoce..
Stvar je u tome sto se manje gledalo na sve to tada, a vise regionalno i po posjedima.. bosanski ban je bio prvi velmoz na hrvatskom dvoru, priznavao kraljevsku krunu.. i da odmah te zaustavim, to je svojevoljno, oteti neciji teritorij naknadno, iskoristiti srpsko nasljedstvo ime i okruniti se za kralja necega sto nije originalno bilo tvoje, je druga stvar..
Ali lupnuti da je budjenje te svijesti se desilo za vrijeme Turske i da nikad kao prije nije bilo tu Hrvata je presmijesno.. ovo je dio svake meritorne povijesti, narocito ovih koje dijele povijest sa Hrvatima i ostalim (primjerice Madjarska, Austrijska, a u madjarsku sam posebno upoznat s obzirom da vucem i od tamo porijeklo)..
Inace, ne stoji ti brate.. ne mozes tako izvlaciti neke teorije, to je selektivnost..

Quote:
No dobro.. Mora vam se odati priznanje da ste veci nacionalisti od hrvatskih Hrvata, da imate hrvatskiji jezik od Hrvata (pa totalno ste ga unakazili, ubacili ste neke rijeci kojima se ne sluze hrvatski Hrvati...) i da nosite epitet "Hrvat" iako vas, mogu se kladiti, 50% nikad nije bilo u Hrvatskoj niti ima sa njom ikakve veze osim religije (za jezik sam vec rekao).

Bas obrnuto.. sve te novonastale rijeci i gluposti crpe porijeklo iz Zagreba.. to nikakve veze nema sa nama kao.. cak stavise, vecina ljudi ionako nastavlja po svom.. al vidim da nisi upucen..
A sad, ta zadnja recenica ti je jos smijesnija.. em sto je nekad bio isti teritorij, pa i nedavno, em sto je isti narod, kultura, povijest, tradicija, i sve ostalo, em sto CETVRTINA stanovnistva Hrvatske vuce korijene iz BiH, i prakticki nema covjeka ovdje a da nema nesto ili nekoga u BiH.. lupetas brate.. nemam ja sta s tobom raspravljati..

Quote:
A takodjer, mnogi ti "Hrvati" danas su "Hrvati" samo zato sto moraju biti, po nekom nabrzinu sklepanom ustavu samo da bi se zaustavio rat. Imao sam prilike razgovarati sa nekima "Hrvatima", koji se izjasnjavaju "bosanski katolici", ali zbog gore pomenutog, svrstani su u Hrvate. No dobro... naravno da ce biti vas koji ste bas dobro popusili te veliko-hrvatske nacionalisticke fore i propagande prije par stoljeca, pa sad ne znate ni ko ste ni sta ste ni sta zelite.... A to nije samo sa katolicke i pravoslavne strane, nego i sa muslimanske, ponos sa tim kojekakvim "turskim" porijeklom.

Apsolutno nebitno.. ono je sto jest zato sto ima POVIJESNO LEGITIMNO PRAVO na to.. a ne 'mora' biti.. moze biti sta god hoce, to i jest 'ljepota' te drzave.. nadalje, glupost je to dolazeci od Bosnjaka koji iskljucivo moze biti bosnjak samo ako je musliman.. a u biti se radi o staroj rijeci za stanovnika Bosne..
I to ti momak nije od prije par stoljeca, nego odavno..
Turci, Bosanci, Hrvati, Srbi, sve je meni to nista specijalno, ali ovo ti je ziva propaganda sta pricas, da ne kazem sta drugo..

Quote:
I mozemo samo zahvaliti Turskoj bagri i njihovim upravljanjem Bosnom, sto su i oni doprijenijeli situaciji kakvu imamo danas na ovim prostorima....

Zemlja - Bosna i Hercegovina, narod - bosanci i hercegovci, religija - slobodna volja i privatna stvar (a kamo srece da je nema nikako.. jebo to - zlo svih zala)

Turska je mogla samo odmoci, al nista napravila specijalno nije sto vec nije ionako bilo.. niti su stvorili Bosnjake, niti su stvorili Hrvate u BiH (to ti je najveci apsurd koji si dosad napisao), pa ni Srbe, ni bilo koga drugog, jednostavno su napravili samo veci kaos nego sto je ionako bio..

A to ostalo, boze moj.. narod je jedno.. nacija je drugo..
Drzave su umjetne.. dolaze, prolaze.. mijenjaju im se granice, strukture.. ali narod, ljudi, nacija.. to ostaje.. to je dramaticno stariji pojam od drzave.. nije drzava stvorila naciju.. obrnuto je..

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:56 

nachTar wrote:
Bathory Aria wrote:
@nachTar: sve i da je to tvoje tacno, ne mislis li da je od dolaska Turaka proslo malo previse godina da bi neko preko noci mijenjao nesto sto jeste cijeli svoj zivot?

pogledaj samo malo hisotriju Bosne prije, za vrijeme i poslje Turske.. pa onda sagledaj situaciju danas i vidjet ces!
upravo ta jedn atakva radikala podjela na tri naroda po religijskom opredjeljenju kakvu danas imamo potice od njih i njihove politike i uredjenja drzave koju su vodili, te se to odrazilo na citavu kolotecinu ovih prostora!

Od dolaska da, ali ne i od odlaska... Vladati od 1463 do 1908 (znaci prije 100 godina, rpravno smo postali dio A-U, ali je TUrski utjecaj i dalje ostao) nije mal period i normalno da je taj period ostavio trag iza sebe dugo vremena, pa ido dan danas je trag vidljiv.... Samo se osvrnimo

Ne stoji.. veliki utjecaj, da.. ali daaavno prije je ta BiH bila dio Hrvatske.. davno prije je bila i srpska, ali samo na moment.. 'davno' prije je BiH i bila sadrzavala dijelove hrvatske i srbije u sebi..
Reci da ne postoji ti autohtoni narodi u BiH, kad se jasno zna kad su dosli na te prostore i osnovali svoje drzave, je cista selektivnost povijesti kako bi se opravdala opca bosanska nacija u ovom loncu naroda ovdje.. i na kraju krajeva definitivno netocno..

Last edited by Archangel on 21. 06. 2008. 20:59, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 20:56 

Hoces reci da su se od odlaska Turaka Hrvati prestali izjasnjavat kao Hrvati? :?
Izvini, al' i u Jugi su se tako izjasnjavali, prema tome, ne vidim zasto bi sada to mijenjali. Narod i nacija nisu jedno te isto. Ne znam zasto bi se iko trebao odreci svog identiteta da bi dokazao nekome da voli BiH? Zasto je to uopce sporno? I uostalom u Ustavu lijepo stoji da su ovdje 3 konstitutivna naroda i to ne bi trebalo nikome smetati.

Opasni ovi Rusi, uh... :shock:

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 21:09 

Archangel wrote:
nachTar wrote:
Archangel wrote:

Quote:

Opet neargumentirano i ne stoji.. to je isti narod koji je naselio oba podrucja.. kakvi crni Turci.. nebitni u cijeloj prici.. to sto ti pricas je selektivna povijest, momak..
A fact of the matter je da su Hrvati daavno prije svega toga naselili na ova podrucja, cak i drzavu osnovali na ovim prostorima, jer, kolijevka Hrvatske drzave je u biti u Hercegovini, krunjenjem kralja Tomislava 925e u Tomislavgradu.. a tad je BiH bila dio Hrvatske i u biti je Bosna i Hercegovina svoju samostalnost izvojevala direktnih previranjima unutar hrvatske drzave kad su veleposjednici vidjeli svoju priliku i poceli se lagano otcijepljivati.. svijest izgubiti, ali povijest brate nikako.. reci da Hrvata nema na prostoru BiH je apsurd koji nitko, nikako, dokazati i argumentirati ne moze, mada se moze truditi koliko hoce..
Stvar je u tome sto se manje gledalo na sve to tada, a vise regionalno i po posjedima.. bosanski ban je bio prvi velmoz na hrvatskom dvoru, priznavao kraljevsku krunu.. i da odmah te zaustavim, to je svojevoljno, oteti neciji teritorij naknadno, iskoristiti srpsko nasljedstvo ime i okruniti se za kralja necega sto nije originalno bilo tvoje, je druga stvar..
Ali lupnuti da je budjenje te svijesti se desilo za vrijeme Turske i da nikad kao prije nije bilo tu Hrvata je presmijesno.. ovo je dio svake meritorne povijesti, narocito ovih koje dijele povijest sa Hrvatima i ostalim (primjerice Madjarska, Austrijska, a u madjarsku sam posebno upoznat s obzirom da vucem i od tamo porijeklo)..
Inace, ne stoji ti brate.. ne mozes tako izvlaciti neke teorije, to je selektivnost..

Quote:

Bas obrnuto.. sve te novonastale rijeci i gluposti crpe porijeklo iz Zagreba.. to nikakve veze nema sa nama kao.. cak stavise, vecina ljudi ionako nastavlja po svom.. al vidim da nisi upucen..
A sad, ta zadnja recenica ti je jos smijesnija.. em sto je nekad bio isti teritorij, pa i nedavno, em sto je isti narod, kultura, povijest, tradicija, i sve ostalo, em sto CETVRTINA stanovnistva Hrvatske vuce korijene iz BiH, i prakticki nema covjeka ovdje a da nema nesto ili nekoga u BiH.. lupetas brate.. nemam ja sta s tobom raspravljati..

Quote:

Apsolutno nebitno.. ono je sto jest zato sto ima POVIJESNO LEGITIMNO PRAVO na to.. a ne 'mora' biti.. moze biti sta god hoce, to i jest 'ljepota' te drzave.. nadalje, glupost je to dolazeci od Bosnjaka koji iskljucivo moze biti bosnjak samo ako je musliman.. a u biti se radi o staroj rijeci za stanovnika Bosne..
I to ti momak nije od prije par stoljeca, nego odavno..
Turci, Bosanci, Hrvati, Srbi, sve je meni to nista specijalno, ali ovo ti je ziva propaganda sta pricas, da ne kazem sta drugo..

Quote:

Turska je mogla samo odmoci, al nista napravila specijalno nije sto vec nije ionako bilo.. niti su stvorili Bosnjake, niti su stvorili Hrvate u BiH (to ti je najveci apsurd koji si dosad napisao), pa ni Srbe, ni bilo koga drugog, jednostavno su napravili samo veci kaos nego sto je ionako bio..

A to ostalo, boze moj.. narod je jedno.. nacija je drugo..
Drzave su umjetne.. dolaze, prolaze.. mijenjaju im se granice, strukture.. ali narod, ljudi, nacija.. to ostaje.. to je dramaticno stariji pojam od drzave.. nije drzava stvorila naciju.. obrnuto je..

-----------------------------------------------

ma da, kako da ne, Bosna je bila Hrvatska - to sto govoris ravno je teorijama iz perioda NDH i ustastvu, htio ti to priznati ili ne...
To sto govoris apsulutno je pogresno i vidim da si to ucio iz knjiga, "tiskanim" predpostavljam negdje tamo 30tih u Zagrebu...

Ako nisi znao, Slaveni su na ovim prostorima, kada su se doselili imali svoju zemlju koja se zvala Sclavenia.... Hrvatsko pleme osnovalo je Hrvatsku, Srpsko pleme osnovalo je Srbiju., Slaveni koji nisu imali svog plemena, vec jednostavno bili cisti slaveni - osnovali su Sclaveniu (dansnja sjeverno-istocna Bosna, podrucje Tuzle, do rijeke Save na sjeveru). Tu ce zemlju - Sclaveniu, kasnije nazivati Bosnom - vjekovnim imenom zemlje koju su naselili, a sebe su nazvali po njoj - Bosnjanima...

Ban je avarska rijec i nije samo svojstvena Hrvatima sto uporno tvrdis... Po tebi, jednostavno sve zivo svojstveno je Hrvatima, samo ako su to nesta Hrvati koristili.
Ban je titula koja je koristena i od ranije... DObro, sad ako se po toj literaturi tvrdi da su avari zapravo Hrvati, onda me i ne cudi...
Isto tako, zanimljivo da se spominje jos u X stoljecu zemlja Bosna na celu sa banom, dok je u tom periodu Hrvatska vec odavno bila kraljevina, sto ni po cemu ne dokazuje da je Bosna bila dio Hrvatske.
Hercegovina, ili Hum, bila je zapravo Srpska teritorija prije nego sto je usla u sastav Bosanske drzave (kao i istocna Bosna)...

No naravno da se ja i ti nikad necemo moci sloziti - jer ti uporno pricas pricu po kojoj zapravo Bosne nema, niti je nikad bila, te da smo mi Bosanci zapravo vase, hravtsko cvijece... Sto mi je poznata ta prica....

A ja kazem - Bosne je bilo i Bosne ce biti - u inat svim onim koji govore suprotno!
I nije Bosn ai Hrvatska, ni TUrska ni Srpska - vec je Bosanska uvijek bila i uvijek ce biti!

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 21:58 

Iju, evo gola :o

Profile  

PostPosted: 21. 06. 2008. 22:44 

...majko moja tuge!!!!
vidjeste li onu voditeljicu (maja cengic) na poluvremenu.. ne zna ni ko igra protiv koga.... :twisted:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]