hot_blood wrote:
cek ba sta hoces rec da ste neravnopravni..kako te nije stid to rec..
sta se treba stavit na neke kljucne pozicije covjek koji nije strucan, al eto mora tu bit sto je drugi narod..
Cuj kako te nije stid reci.. pod broj jedan raspravljas se u vezi necega sto je MOJA struka, a ne tvoja.. pa covjece bozji kreni od samog glasovanja, biranja predstavnika/predsjednika i manjka zastite vitalnih nacionalnih interesa pri samim time.. cim je bitnije pitanje na odredjenom referendumu ili glasovanju, sasvim je jednostavno preglasati unutar Federacije takve jer su jednostavno receno najmalobrojniji, pa tko njih pita, iskoristimo mogucnost kad vec postoji, a sve to pociva na daytonu koji je daavno morao biti reformiran i koje je najvece zlo ljudi ovdje..
Daj ti meni samo objasni tu tvoju logiku ravnopravnosti u svemu tome..

po cemu..

Po logici neka vas tu pro forma, a ako bude sta od vaznosti, javimo vam sta smo odlucili..

Hrvati su u biti jedini BH narod koji nema neku jaku instituciju koja bi se tim pitanjima bavila, dok ostala dva bar imaju stanovito uporiste, bilo u vlastitom entitetskom sustavu i institucija koje iz njega proizlaze, ili u brojcano-centraliziranom sustavu gdje je lako preglasati ove druge pri takvoj legislaturi..
Pa nastavi dalje u bilo kojem upravnom sektoru da se dotice drzavnih poslova, ogroman nesrazmjer.. to veze nema sa strucnosti, cak stavise, obrnuto se radi.. pa dalje najobicnije preglasavanje u vezi vlastite tv, primjerice.. na
drzavnoj tv se hrvatski jezik zove ustaskim i sl. epitetima od raznih 'mislilaca' odredjene demagogije, i nitko nista, nikome nista..
Aj molim te ne komentiraj nesto u sto sekunde upucen nisi..
Quote:
zato i propadamo..jer ce u z. mostaru, u listici prije zaposlit svog nego nekog koje strucniji..ima tih slucajeva i u ostalim dijelovima bih, al puno manje sigurno u SA nego u listici..slobodno dodji u SA naces poso odmah ako si strucan, cak i ako nis, eto da ispostuje forma bices zaposlen..a to nije sigurno, evo ruku sijeci, slucaj u z.mostaru il kresevu
Glupost.. to kao ne vrijedi bilo gdje drugdje..

i pored svega toga Hercegovina itekako puni proracun BiH, a jaako malo tih para vidi cim zavrse u SA.. obicni narod, naravno, ne zanima me sta tajkuni imaju i kako..
To isto Sarajevo, primjerice, prakticki nema Hrvata u upravi grada, a nedavno je smijenjen i zadnji sef policije, naravno Hrvat.. apsolutno nemoguce je da od 30ak 000 ljudi ne postoji netko dovoljno sposoban i umijesan za takvo sto.. to sto ti MISLIS da je sve fer, krasno, divno, da ti strucnost garantira u takvim sredinama posao i da ces ga odmah dobiti, a drugdje ne, je neka druga stvar.. fantaziras momak, i to dobro dobro..
A nadalje, ajde ti u Hercegovinu pa probaj sa radnom etikom koja uglavnom postoji u Bosni raditi i biti zadovoljan.. ako se ne slomis od posla u tri mjeseca, evo moja glava.. znam, stoput sam cuo kako se takvi zale.. zasto..

zato sto je ovdje rad i biznis sve.. a manjak strucnosti je opci problem ove drzave, a ne njenih dijelova.. to se iskorijenjuje na drzavnoj razini..
Prica ti stoji samo za djecji uzrast, al kad SA MNOM pricas, izvoli argumentiraj sto pricas brojkama i podacima, inace nemoj nikako..
Quote:
sta hoces, komsic je bolji nego pola politicara vasih politicara, hrvat je al ja ga smatram isto svojim bez obzira sto sam bosnjak, glaso sam za njega jer covjek je na mjestu, gradjanin nije seljak, papak, covjek je raja..
Nebitno je sta je, moze biti sto puta bolji ili gori, poanta je u ilustraciji cinjenice da te nitko nista ne pita, da te jednostavno mogu preglasati i da to naravno nije ni blizu egalitarnog sustava jedne normalne drzave.. to sto ti ne kontas sta ja hocu da kazem, tj. ne zelis, je tvoj problem..
Quote:
al jok treba zadojen neki ustasa iz listice il neke druge vukojebine, da stiti interese ugrozenog naroda, njih muslimani maltretiraju, to covjek ne moze da vjeruje, bezobrazluk, obrajnih cuna ih siluju gdje god stignu, u logore ih zatvaraju, znas ti kolko je tesko bit hrvat u bih, ni najgorem neprijatelju to ne bih pozelio..ne smijes bola izbacit zastavu herceg bosne kroz prozor odmah ti ebu sve, diskriminacija nevidjenja, u SA je najgore, uhvate ih na ulici pa ih sve biju dok ne priznaju zlocin, bola u SA po tramvajima ih tjeraju u prve redove pa ih guze, tjeraju ih da hodaju bola po nakvom asfaltu, to ti je nakav muslimanski cilim, citavo SA zastrli s njim..poturice majku li im, sta nam rade, krse sva ljudska prava, zenevsku konvenciju, a hoce u EU..ako ne dobiju treci entitet hrvatski narod ce iskorijenit, istrijebit ce ih..ne do bog nikom..ne mozes vidjet crkvu u SA, samo gradje dzamije, skinuli zvona na crkvama, kazu smeta im to..poturice majku im..
Ako je narod glup da bira jedno te iste, nek bira, al bar nek im se omoguci to pravo na demokratski nacin, kad je vec navodno takva drzava, pa opametiti ce se jednom, mozda.. a jest glupa, ocito, cim su Silajdzic i Dodik na vlasti, i pusti ti meni za koga si TI glasao, vecina tvojih ljudi je jasno rekla svoj stav i napravila svoj odabir i on je tvoj predstavnik, htio ti to ili ne.. dakle, NISTA ti promijenio nisi, i NISTA drugaciji nisu takvi koji biraju vlastite predstavnike.. ne mozete preko tudjih ostvarivati nesto sto ne mozete preko vlastitih, on je tu primarno da stiti interese i opstojrnost Hrvata, i to mu je funkcija i to mora obnasati, a ne biti 'jedan od nas'.. kad bude samo jedan predsjednik, e onda svaka cast.. al do tad.. smijesno.. nista meni ne znaci za koga si ti osobno glasao.. nista ne znaci ni sto sam ja za Jurisica glasao, pa sta sad..
A to ostalo ti je prepateticno da komentiram, da ne bi koji drugi epitet pridodao..
Ulazis u tematiku u koju nisu upucen..