artredis wrote:
Ovaj topic otvaram jer mi je bilo bezze na OATH records forumu offtopiÄit. Uglavnom, meni je ovaj fol nekako nejasan. Zar stvarno kupujete ove metal Ä‘iÄ‘e? Onda ove metal jebene majice - gdje god da odem uvijek nake maje od benda, nekad i gaće - mada nisu loÅ¡e volio bih i ja par. Uglavnom - rijeÄ je o 2 stvari:
1. Ovaj metal merchendise mi je nejasan, kad su se u hip-hopu pojavile ove furke (eskalacija G-Unit i da ne nabrajam sad, svako ima svoju liniju) to je već bilo vrijeme njegove bespovratne komercijalizacije. Sad se izgleda to poÄelo deÅ¡avati i u metal muzici - na Äisti mainstream i long live the consumption for our identity. Ja kontam da je bilo kakav identitet sam po sebi takav da se želi drugima prikazivati. Ali kad dobijeÅ¡ sve rekvizite kojima bi ga pokazivao jebo te to. Å ta? VidiÅ¡, kupiÅ¡, obuÄeÅ¡ i eto te metalac si odma. To mi se nikako ne Ä‘asvi.
Metal majce i prisivaci mi redovno isprazne dzep. Isto vazi za uske crne tole, martenke, redenike, kilere...

Hip-Hop mentalitet je jedno vrijeme bio sav taj G-Unit i sranja, al su dosli tobe, sad je IN Coogi i Rocawear. Otkad su sibicari koji postaju popularni po ulicnoj lafini modni kreatori? Jebiga nije ni najgora socijala toliko glupa.
artredis wrote:
2. Ove ostale metal điđe poput satova, tagova, šolja i ostalog - pa koja je svrha toga? Da piješ iz šolje na kojoj je ime i simbol tvog naj benda? Pa zar to nije sportska fan furka. Uglavnom, meni je to žešće sranje jer ti si kao sad fan(atik) ako imaš šolju i sat?
fuj, sranje, glupost, neukus, smece, al vjeruj i to neko kupuje...
Dobih jucer od Rockabilije paket i u njemu katalog. gace, tene, sorcevi, trenerke, jakne, carape, rukavice, peskiri, kajsevi, solje, upaljaci, otvaraci za flase, svjece...FUJ, MRS SE U TRI PICKE MATERNE! Pogledaj temu Watain pod Black za moje detaljno misljenje
artredis wrote:
Kontam ja da to raja voli i sve ostalo ali u suÅ¡tini je kapitalistiÄko-svoj-identitet-pokazujem-kroz-merchandise-potroÅ¡aÄki mehanizam. Meni kad bi neko donio Å¡olju Cypress Hill od glavu bi mu je razbio pa jebote Å¡olja odem i kupim si, Å¡ta? DoÄ‘e mi raja i ja im pokazujem svoj Cypress Hill sat, vid'me Å¡to sam Cypress Hill ej! Kad sam bio mlaÄ‘i ekipa je djelila hlaÄe i majice - jedne pohabane Wu-Tang su se furale kad je na koga dolazio red i tako ostalo bez obzira Äije bilo. Ovakve stvari kao Å¡to vidim sad me prosto isfuravaju.
Dragi metalci i metalke, poštujem ja vas sve i ove nije sranje protiv vas niti kakvo jeftino isfuravanje. Ovo su prosto neka moja mišljenja i par pitanja za vas.
evo moje solje jarane

ne, nisam ja na slici