Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 00:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Metal djidje - wtf
PostPosted: 03. 07. 2008. 22:51 
Moderator

Ovaj topic otvaram jer mi je bilo bezze na OATH records forumu offtopičit. Uglavnom, meni je ovaj fol nekako nejasan. Zar stvarno kupujete ove metal điđe? Onda ove metal jebene majice - gdje god da odem na myspace uvijek nake maje od benda, nekad i gaće - mada nisu loše volio bih i ja par. Uglavnom - riječ je o 2 stvari:

1. Ovaj metal merchendise mi je nejasan, kad su se u hip-hopu pojavile ove furke (eskalacija G-Unit i da ne nabrajam sad, svako ima svoju liniju) to je već bilo vrijeme njegove bespovratne komercijalizacije. Sad se izgleda to počelo dešavati i u metal muzici - na čisti mainstream i long live the consumption for our identity. Ja kontam da je bilo kakav identitet sam po sebi takav da se želi drugima prikazivati. Ali kad dobiješ sve rekvizite kojima bi ga pokazivao jebo te to. Šta? Vidiš, kupiš, obučeš i eto te metalac si odma. To mi se nikako ne đasvi. Ali ajd maje mogu proći a posebno prišivači - pravi klošarski fol.

2. Ove ostale metal điđe poput satova, tagova, šolja i ostalog - pa koja je svrha toga? Da piješ iz šolje na kojoj je ime i simbol tvog naj benda? Pa zar to nije sportska fan furka. Uglavnom, meni je to žešće sranje jer ti si kao sad fan(atik) ako imaš šolju i sat?

Kontam ja da to raja voli i sve ostalo ali u suštini je kapitalističko-svoj-identitet-pokazujem-kroz-merchandise-potrošački mehanizam. Meni kad bi neko donio šolju Cypress Hill od glavu bi mu je razbio pa jebote šolja odem i kupim si, šta? Dođe mi raja i ja im pokazujem svoj Cypress Hill sat, vid'me što sam Cypress Hill ej! Kad sam bio mlađi ekipa je djelila hlače i majice - jedne pohabane Wu-Tang su se furale kad je na koga dolazio red i tako ostalo bez obzira čije bilo. Ovakve stvari kao što vidim sad me prosto isfuravaju.

Dragi metalci i metalke, poštujem ja vas sve i ove nije sranje protiv vas niti kakvo jeftino isfuravanje. Ovo su prosto neka moja mišljenja i par pitanja za vas.

Edit: jedne pohabane Wu-Tang tole, ma uglavnom sve klošarski.

Last edited by artredis on 03. 07. 2008. 23:38, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: Re: Metal djidje - wtf
PostPosted: 03. 07. 2008. 23:14 

artredis wrote:
Ovaj topic otvaram jer mi je bilo bezze na OATH records forumu offtopičit. Uglavnom, meni je ovaj fol nekako nejasan. Zar stvarno kupujete ove metal điđe? Onda ove metal jebene majice - gdje god da odem uvijek nake maje od benda, nekad i gaće - mada nisu loše volio bih i ja par. Uglavnom - riječ je o 2 stvari:

1. Ovaj metal merchendise mi je nejasan, kad su se u hip-hopu pojavile ove furke (eskalacija G-Unit i da ne nabrajam sad, svako ima svoju liniju) to je već bilo vrijeme njegove bespovratne komercijalizacije. Sad se izgleda to počelo dešavati i u metal muzici - na čisti mainstream i long live the consumption for our identity. Ja kontam da je bilo kakav identitet sam po sebi takav da se želi drugima prikazivati. Ali kad dobiješ sve rekvizite kojima bi ga pokazivao jebo te to. Šta? Vidiš, kupiš, obučeš i eto te metalac si odma. To mi se nikako ne đasvi.

Metal majce i prisivaci mi redovno isprazne dzep. Isto vazi za uske crne tole, martenke, redenike, kilere...:mrgreen:

Hip-Hop mentalitet je jedno vrijeme bio sav taj G-Unit i sranja, al su dosli tobe, sad je IN Coogi i Rocawear. Otkad su sibicari koji postaju popularni po ulicnoj lafini modni kreatori? Jebiga nije ni najgora socijala toliko glupa.

artredis wrote:
2. Ove ostale metal điđe poput satova, tagova, šolja i ostalog - pa koja je svrha toga? Da piješ iz šolje na kojoj je ime i simbol tvog naj benda? Pa zar to nije sportska fan furka. Uglavnom, meni je to žešće sranje jer ti si kao sad fan(atik) ako imaš šolju i sat?

fuj, sranje, glupost, neukus, smece, al vjeruj i to neko kupuje...

Dobih jucer od Rockabilije paket i u njemu katalog. gace, tene, sorcevi, trenerke, jakne, carape, rukavice, peskiri, kajsevi, solje, upaljaci, otvaraci za flase, svjece...FUJ, MRS SE U TRI PICKE MATERNE! Pogledaj temu Watain pod Black za moje detaljno misljenje :P

artredis wrote:
Kontam ja da to raja voli i sve ostalo ali u suštini je kapitalističko-svoj-identitet-pokazujem-kroz-merchandise-potrošački mehanizam. Meni kad bi neko donio šolju Cypress Hill od glavu bi mu je razbio pa jebote šolja odem i kupim si, šta? Dođe mi raja i ja im pokazujem svoj Cypress Hill sat, vid'me što sam Cypress Hill ej! Kad sam bio mlađi ekipa je djelila hlače i majice - jedne pohabane Wu-Tang su se furale kad je na koga dolazio red i tako ostalo bez obzira čije bilo. Ovakve stvari kao što vidim sad me prosto isfuravaju.

Dragi metalci i metalke, poštujem ja vas sve i ove nije sranje protiv vas niti kakvo jeftino isfuravanje. Ovo su prosto neka moja mišljenja i par pitanja za vas.

evo moje solje jarane :mrgreen:

Image

ne, nisam ja na slici :P

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 23:22 

al dobro ti imaš hello kitty naljepnice na gitari :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 23:25 

kod nas ti je tako brate :mrgreen: :mrgreen: prvo kupis majicu pa onda pocnes to slusati :D

... izadjem ja nedavno u exploited majici, kazu jes to poceo slusat exploited, djes dalje

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 23:38 

artredis! koji si ti pozer.. vidi avatara :D
garant imash i njihovu majicu.. :D ;-)

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 23:39 

majice i prisivaci normala...
al solje i to... nidje veze..
a i tetovaze mogu proci..

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 23:48 
Moderator

@serator Znači Rocawear preživio, mi smo mislili da će sav Roca-a-Fella fol roba propasti od G-Unit gear-a kao što propade DMX-ov line. Al ajd Fat Joe je keš za prvi album skupio prodajući po ulici pa je iole bilo fino klošarsko kakvo i treba da bude. E sad ću na Watain, možda nešto nađem da quote-am ovdje.

@thrashtilldeath - ma znam, ja imam neke od Slipknota i volim ih pravo. Ali kad sam ih tek počeo nosati odma neki glupi komentari tipa to je dječje i otkud to sad. Maje i mogu proći, imam jedan prišivač od Krvi (prvi u životu, pravi klošarski fol, jedva čekam da ga negdje ušijem) ali ostali merch...bljah.

Profile  

PostPosted: 03. 07. 2008. 23:53 
Moderator

Striker wrote:

Jebem ga ja tek sad vidio. Nije ovo bilo dok sam post pisao. Imam jarane 3 maje - jedna od havera stara pravo, druge dvije nove - jedna od njih ima samo ovo S. Ma nisam mogao odoliti, već sam se navukao na traženje neke maje od In Flames-a i Arch Enemy-a (po mogućnosti sa Angelom u toplesu nazad a naprijed ona uhvaćena u trenutku growlanja :mrgreen: ).

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 00:29 

ma i điđe su ko i sve ostalo - neke valjaju, neke ne.

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 00:49 

majice ok.
prisivaci - sranje... jedino ako se bas mora (recimo imas rupu neku, pa da zakrpis ono), al neam ni 1.
solje - ne bih je nikad kupio sâm sebi, al' ako mi neko pokloni, zasto da ne...
satovi - ni da mi neko pokloni...ustvari, to bih shvatio kao uvredu :lol:

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 01:44 
Moderator

Striker wrote:
majice i prisivaci normala...
al solje i to... nidje veze..
a i tetovaze mogu proci..

To je to... ;-)

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 09:14 
Striker wrote:

ne znam za njega al od slipknota imam tri majce,veeeliku zastavu,kacket i privjesak za kljuceve...
jest da je pretjerano al roots bloody roots jarane..

PostPosted: 04. 07. 2008. 09:31 
Moderator

de Saussure wrote:

Ja imam grudnjak Hello Kitty :lol: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 10:27 
e da imam i boxerice "infernal overkill" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

PostPosted: 04. 07. 2008. 12:17 

meni je jetra death :D

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 13:57 

hahaha

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 14:45 
Moderator

Imam hrpu patcheva i vazda ću ih imati. Patchevi su mi zakon. Što se tiče killera, bulletbeltova i sličnih stvari, nešto bi od toga i nosao, ali suštinski, većinu ne nosim.

Majice su mi ok, pogotovo dužih rukava.

Istina, kurvam se samo za jedan jedini bend, i BOLI ME APSOLUTNO KITA, a to je Motorhead. Motorhead majice, motorhead patchevi, motorhead tene, motorhead jakna, motorhead torba...sve imam. Naravno, neću baš sad pretjerivati i obući sve u isto vrijeme da ličim na hodajućeg Snagletootha. Spifter je odlično rekao: điđe ko điđe, neke valjaju, neke ne.

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 17:36 

furija wrote:
de Saussure wrote:

aj em so faking kalt da cak i te hello kitty naljepnice postanu krieg

Profile  

PostPosted: 04. 07. 2008. 19:25 

da imam šolju s logom omiljenog metal benda,nosila bih ju svuda da svi vide kako sam trOO,one fore "hoćeš čašu soka?-ne treba,imam svoju slayer supercool šalicu" :lol: ma sve su to pizdarije za potrošačke mase. pa zar nisu svi bili sretni kada su postojale samo majice? i prišivci kada negdje padneš ko krava pa zašiješ da ne ideš podrapan :|

Profile  

PostPosted: 05. 07. 2008. 01:52 

stari serator wrote:
furija wrote:
de Saussure wrote:

aj em so faking kalt da cak i te hello kitty naljepnice postanu krieg

<4 <4 <4

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next