Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 21:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 146 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject: Re: ScreamFest - LjubuÅ¡ki 25-26.7.2008.
PostPosted: 25. 07. 2008. 14:18 

Sta je s ovom jebenom kisom, nece valjda nastaviti, mamu joj.. Bas bezveze, tuzna sam...

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2008. 14:50 

kazu suncano dole...

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2008. 15:26 

Ma ja, divna Hercegovina, tamo i kamen isijava sunceve zrake :mrgreen: 'Ajd, vidjamo se dole.

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2008. 15:46 

mozda bude bura.. :D
valjda nece
vidimo se

Profile  

PostPosted: 25. 07. 2008. 17:48 

jebga, loshe vrijeme... :/

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2008. 13:36 

Evo taman se došlo doma s Božjaka pa da stavimo par komentara. Prvo što je ubadalo u oči jest slaba posjećenost druge večeri, ni prva nije bila bajna al u usporedbi s drugom je odlično, no ostavimo to po strani... Prva večer ok, najupečatljiviji su bili Terra Slaves koji su svirali etno-metal, odlično iskombinirano. Ostali bendovi...pa pomalo dosadni... Druga večer je bila razvaljotka, samo šteta što smo svi bili premoreni. Najbolji po meni Space Eater, stvarno predobar bend, nisam odavno slušao ovako kvalitetan thrash. :DSacramental Blood je također odličnu svirku napravio!
Sve u svemu na bendove se nema zamjerki, samo me je žao što nas je sve snaga napustila zadnjih par bendova pa smo svi samo potišteno gledali u njih...al jebga poslije dvije neprospavane noći i i mnogo loze.... :D
Iščekujemo sljedeće izdanje ScreamFesta i samo se nadam da će biti mnogo više raje, jer ovo je bilo malo ispod očekivanja...al opet bolje od CastleFesta! :razz: hahahha!!!

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2008. 13:41 

pa kolko je bilo ljudi, kolko ste ocekivali?

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2008. 18:20 

evo ustadoh sad.. nego..
kazu na prvoj veceri bilo 350 dusha..
na drugom po slobodnoj procjeni 100 ukljucijuci 8 bendova..
Organizacija je ludilo.. domacini su PRAVI domacini!!
Zvuk-bina-kupaliste-raja-dernek sveza 10!!
najvishe me iznenadio Space Eater! Za S.Blood sam znao da su prejaki .. josh kad odsvirase katatoniju :)
Ali Space Eater... iako sam bio pravo umoran i nikakav kad su oni svirali nisam mogao ostati ravnodushan.
Kakva svirka!!! Savrsenstvo!
ustimano od prve do posljednje sekunde! Ne mozes da vjerujem koliko su stela...
Toxic odlican .. josh i druga gitara.. aj drugi put ga sacekajte kad krenete svirat :D
Ugl F.O.M. je svirao posljednji u 3 sata poslije Toxica.. josh me cudi kako smo uspjeli nekako odsvirati 5 pjesama.. do pola 4...
Hvala Dragi i hercegovcima na odlicnom doceku i provodu!

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2008. 23:34 
Moderator

Odlicno je bilo.
Organizacija super, fakat sto Jale kaze domacini pravi domacini. :mrgreen:
Ambijent prelijep...
Bendovi dobri, dobri, nemam tu skoro nikakvih zamjerki, najvise pohvala (kao i od svih ljudi s kojim sam komentarisao svirku) za Space Eater, a uz njih jos i Delmats, kao i standardno dobri Flatline i Ormus. Sacramental BlOd :mrgreen: takodje oderao.

Ali sramotno malo raje. Jbg to je valjda nasa realnost...

Drago i ostali, ako ste dovoljno ludi da i pored vjerovatno ogromnog finansijskog minusa i sljedece godine organizujete isto, onda se vidimo dole!

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2008. 23:36 

A dobro,nije svima bilo jasno da su u biti po bendu dali 1 marku za ulaz. Prošle godine je bio dosta drugačiji koncept pa samim time i ulaznica 5 km. Meni je recimo bilo bezveze i kritizirao sam neke koji su se hvalili da su upali "na lijepe oči" (2.dan su zbog zuganja kupili ulaznicu hahah).
Prvu vecer su razvalili Andrija - prema ocekivanjima. KUD Idijoti su bili isto dobri, Terra S. su odlicni al tesko je ono nekom bosancu skontat :mrgreen: ipak se opjevava krs hehe

Druga vecer definitivno Space eater.Odlicno su zvucali. Ormus svirao bar 7 stvari koje se zovu "Idemo dalje" :lol: Ceco,nidje veze, rekao sam ti- nema vise loze za vas haha
Dobre su nove stvarke.
Beware je isto pokazao koliko su ustimani. Koshmar je bio najdeblji bend u povijesti Scream festa - 4 clana oko 250 kg skupa :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2008. 23:41 
Moderator

Agere ConTra wrote:
Koshmar je bio najdeblji bend u povijesti Scream festa - 4 clana oko 250 kg skupa :mrgreen:

I to s opremom. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 00:23 
Moderator

U prvom redu hvala Dragi i Matiji, kraljevima vrhunskim kojima se spomenik treba dići. Hvala onda svima ostalima koji su u organizaciji. Hvala ide i za 10-15 ljudi koji su u četiri sada podijelili lozu sa Motherpigom i slušali najgori (meni najbolji) noise svih vremena. I hvala Ani iz Imotskog što u 6 ujutro podijeli dvi litre domaćeg bilog vina sa mnom iz boce coca-cole, u go girl :) GRIND RASPAD!!!

A Martyre, ako su tebi jebeni KUD IDIJOTI bili dosadni...nazad u osnovnu! 'ERCEGOVINO, KRALJEVSTVO MOJE!!!

P.S. Nastup Motherpiga i Sado Mazoa izlazi na kaseti u izdanju Larvae Tapesa iz Wisconsina u nevjerovatnih 50 (!!!) primjeraka :D OLEEEEEEEEEE

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 10:02 

SPACE EATER RASTURACINA!!! Heavy vokal svjetskog kvaliteta, besprijekorna usviranost, okean mocno uvezanih riffova thrash i heavy smeka... Ma, neka mi samo jos neko kaze da takva mjuza nema vise sta da ponudi, bice po tintari. Sacramental Blood dali ono sto se od njih i ocekivalo, al' meni neuporedivo bio SNAZNIJI nastup ToxicDeatha... Mislim, krajnje je nepristojno i neadekvatno uporedjivati, al' tako je. Energija, preciznost, druga gitra odlicno sjela... Nista drugo za reci, nego super odluka za uvodjenje druge gitre, te da se nadamo novim svirkama i nosacu zvuka.

Organizacija... Hahahahaha, ja sam se upravo onoj GOTIVI TOTALNOJ i nadala. Al' momenat (u dva navrata cak) koji je prejebao sve. Dolazi Joe-u (bassista Ormusa) i meni onaj lik sa dredovima sto nije stao citav fest, cini mi se, pet minuta u mjestu, onaj sto je uklanjao sve smece i pitao raju treba li im jos sta... (malo mu je ezotericnija spika u folu: Ma, nista to, ja se zahvaljujem vama jer se VAMA hranim; hahahaha) Uglavnom, dodje on i pored punog stola pica, cigareta koje imamo i tako to, pita: A konzumira li se ovdje sta? Hahahaha, Joe-u i meni oci ispale kad donese pripremljeno :lol: Ne, strasno je bezze sto ljudi nisu prepoznali ovaj fest i dosli u MNOGO vecem broju, jebi ga, neuporedivo bi bolje bilo... i svirke bandova bi bile nabrijanije, i razmjena energije sa publikom. Samo se nadam da ce se desiti i sljedece godine, tada ce, valjda, svi znati sve sto trebaju znati i pohoditi fest obavezno.

@Agere ConTra: Hahahaha, pa najavio si da je nece biti, nisam vecma tugovala, hahaha Nego, pozdravi ti jos jednom Dragu, Zelju i svoju co. kad ih vidis ;-)

Samo mi je zao sto se vise nije moglo izdrzati (djecaci su morali voziti natrag), pa nisam pogledala FOM...

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 11:12 

Burnt iN Effigy wrote:
Al Space Eater fakat, sad sam se probudio i kontam kolko su ljudi samo poderali, i sad me vrat nenormalno jebe, kolko god se bilo umorno moralo se onakav bend podrzati, zao mi sto nisam imao para za CD, plus vokal je rekao da bi rado dosli u Sarajevo ili bilo gdje u BiH, tako da ih vrijedi dovesti :)

normala starija je to skipa naslusani,pogotovo legenda bole(cini mi se da se tako zove)ljudi znaju poso :razz:

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 11:36 

aaaaaaaa Space Eater, prejeben bend, ne mogu vjerovati kako me ponjelo, nisam se uspio ni sekunde smiriti, sve me jos boli, koji thrash jebote.
Drago mi je sto sam im kupio CD, upravo ga slusam :D
Nije bilo loseg benda te veceri, svaka cast svima, samo eto steta sto nije doslo puno ljudi, ne znam jeli to do njihovih mogucnosti(pare, prevoz i to) ili sto im se prosto nije dalo doci i podrzati domacu scenu.

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 12:30 

Super je bilo, svi bendovi odlicni, nema sta. Mogao bih izdvojiti ove malce Festival of Mutilation, prvi put ih gledam i svaka im cast. I naravno, najbolji death metal bend na svijetu - Sacramental Blood!
(sve ovo pisem uz pojaku dozu subjektivnosti, pa neka se niko ne ljuti :razz: )
Hvala Dragi, Oky-u, Zelji i ostalima na svemu, "radi mira u kuci" :)

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 12:37 

super sve bilo, hvala Dragi i ostalim ljudima iz organizacije od benda ado sanjo azo manjo.

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 13:31 

Quote:
Dolazi Joe-u (bassista Ormusa) i meni onaj lik sa dredovima sto nije stao citav fest, cini mi se, pet minuta u mjestu, onaj sto je uklanjao sve smece i pitao raju treba li im jos sta.

Ahahah ,Matija je to. Dobro je pa niste pricali o slobodi pokusavajuci definirati istu,kao nas dvojica u pola Scream festa :? :roll:

Svima koji nisu htjeli dizat prasinu ispred pozornice na Ormusu i Beware-u jedan mali srednji prst :mrgreen:

Pozdrav Beware-u koji su još jednom potvrdili da se bosanci slabo snalaze u prostoru...kako nes znat di je Capljina..jao :lol:

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 13:51 

Agere ConTra wrote:
Quote:
Dolazi Joe-u (bassista Ormusa) i meni onaj lik sa dredovima sto nije stao citav fest, cini mi se, pet minuta u mjestu, onaj sto je uklanjao sve smece i pitao raju treba li im jos sta.

Ahahah ,Matija je to. Dobro je pa niste pricali o slobodi pokusavajuci definirati istu,kao nas dvojica u pola Scream festa :? :roll:

Svima koji nisu htjeli dizat prasinu ispred pozornice na Ormusu i Beware-u jedan mali srednji prst :mrgreen:

Pozdrav Beware-u koji su još jednom potvrdili da se bosanci slabo snalaze u prostoru...kako nes znat di je Capljina..jao :lol:

Hahahaha, ne znam kako ti, al' Matija i ja bismo se oko te SLOBODE skontali garant :mrgreen: K'o da gledam. A i indikativno je to sto je, kad sam ja u pitanju, stajao na koliko-toliko sigurnoj razdaljini, valjda da mu ne uzmem NEKOLIKO OBROKA :lol: :lol: :lol:

A, ovo oko dizanja prasine... Prvo, raja umorna, a mi daleko da smo otprasili zadovoljavajuce. Jebi ga, treba bit iskren. No, bice bolje.

Da, podsjeti me, OGROMAN POZDRAV Beware-ovcima.

Profile  

PostPosted: 28. 07. 2008. 14:59 

ma sve je proško ok uz standardnu priču : svi ćemo doć pa na kraju svi ispale
ovo je dokaz da u nasoj zemlji ne isplati nista organizirat jer stoka ne zna cijeniti trud koji je uložen od strane drage. jure i ekipe........
zato sam malo zgrozen neodzivom ljudi al libo me, bili smo od četvrtka tamo i gorilo je!!!!
obzirom da rock i ne slušam sam ću komentirat 2. noć:
najbolji nastup je imao toxic death-čista detuša za razliku od ovih nekih , od ranije prefaljenih bendova koji nemaju ega, možda imaju libido ,al ok
fom je jako napredovao,kao i ormusovci a od ostalih izdvajam flatline i beware jer ljudi znaju sto rade!!!!!!!!!!!!!
naravno,što je najgore opet sam slušao bendove koji me podsjećaju i na angele i na nile i na suffocatiion pa i zato ovdje gore nisam ni naveo jer to mogu i doma slušat u mnogo boljem izdanju!!!!!!!!!!!!!!!!!
aj odo

ps, zlaja fala za mišu u zoru (da te rani čežnjom i gorčinom) a nele bog te ne jebo propala mi lamela u golfa cccccccccccccccc
maršššššššššššššššššššššššššš :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 146 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]