LOL, haha, vas dvoje, hot i bogomillian, meni nesto pricate o nekom nacionalizmu i sl..

pa u prvih par recenica uvrijedite cijeli jedan narod, osporite ga, ''prekrstite'' po vlastitoj volji, meni iskazete nepostovanje, i onda nastavite dalje pricati lol..
Ja nisam nacionalist, ja sam lokalpatriot primarno, i volim svoj narod.. sve i da sam nacionalist, to nista lose samo po sebi nema NIGDJE u svijetu osim u BiH jer je narod ovca i glup i ne shvaca neke stvari i nije u stanju razlucivati neke stvari, pa tako ni vas dvoje.. u biti vas dvojica ste veci nacionalisti od mene, jer cijelo stanovnistvo BiH ''krstite'' u jednu globalnu zamisljenu ''bosansku naciju'' muslimana, pravoslavaca i katolika.. hint: to se pokusalo i u Jugoslaviji pa znamo kako je zavrsilo..
E, i majke ti, dolazeci iz Visokog, a nazivati Å iroki i sl. vukojebinama, u najmanju ruku smijesno..
Vas dvoje bola imate problema sa samom BiH, tj. samim njenim ustrojom.. ja brate nemam, ja je priznajem kao takvu i postujem jer sam tako odgojen, iako sam primarno lokalpatriot s obzirom da nemam nista da me veze za Bosnu, primjerice, ni rodbina, ni bilo sta osim zajednicke granice.. vi uopce ne priznajete njene narode i njen Ustav samim time, konstitutivne narode ne priznajete i omalozavate svojim tekstovima i 'misljenjima' ponasajuci se kao Srbi u Jugoslaviji i onda ocekujete da se ''bosanski katolici'' lijepo pokoravaju necijim misljenjima i zamislima sta bi trebali biti i kako..

ama nikad bola.. BiH je drzava TRI konstitutivna naroda, tri nacije, a ne jedne opce zamisljene.. tako je BiH i zamisljena, i jedino tako moze postojati i ici naprijed.. to je danas tako i
ne moze se dirati u vec davno formirane nacije i provoditi samovolju danas.. to je fasizam, ljudi moji, a ne ove vase ''ustase'' kao.. kad to shvatite i kad ona bude zadovoljavala potrebe sve te tri nacije, kad ne bude ovakvih preglasavanja po federalnom parlamentu, debilnih razmisljanja i manjka uvazavanja i medjusobnog postovanja, onda ce to na nesto liciti, a vasim misljenjem vam ja garantiram da nikad nece zazivjeti to na pravi nacin.. ovaj se svezao neke Herceg-Bosne tsk tsk.. kakve veze ona ima s bilo cim.. sta je ima tko braniti ili ne braniti.. nije kriva zemlja, krivi su ljudi u njoj i njihov manjak tolerancije.. tebi ako smetaju hrvatske zastave u gradovima sa vecinskom hrvatskom vecinom, to je tvoj problem, no to je obicna identifikacija naroda sa necim van necega sto nisu uopce ni birali nego im cisto eto dato.. ti jednostavno
ne shvacas sta ja tebi hocu da kazem.. ti
ne shvacas gdje je problem u tvom razmisljanju, a ides po logici mora biti kako vecina misli, dakle Bosnjaci, jer, zaboga, oni su jedini praavi patrioti Bosne i Hercegovini, svi ovi ostali je kao samo rasturali (yah...), a vas tko sta pita, ionako ste Bosanci.. mislim, wtf.. to je sva tvoja logika, i ti stvarno mislis da tisucljetne nacije i narodi se na to pobuniti nece i izraziti svoje misljenje, ne dati na svoje..

! kakva bola Herceg-Bosna, kakvi Zagrepcani, ljudi iz Makarske, ovo, ono, tko vas za sta pita tu, kakve oni veze imaju s bilo cim, kakve vi veze imate s tim.. jadni vam primjeri.. kao da ja sad uzmem slavlja diljem 'jedne i jedine' kad su Turci dobili, a mladi bosaneci padali u nesvijest kak bi to hot srocio.. cuj pusti thompsona, hercegovci u transu, ''pravi Hrvati'' ogorceni.. daj bola ne seri majke ti mile eee.. kako seres i generaliziras, pa to nije normalno..
Ljudi ovdje, i bilo gdje drugdje u BiH zive, placaju joj porez (a znas i sam tko dobrano puni taj proracun, a kakva je raspodjela novca kasnije.. ustvari ne znas, nije to tvoja struka), imaju pravo samim time sta god hoce, ali naravno da nikad nece smetnuti ono sto jesu, i naravno da ce cisto logikom biti malo ''ekstremniji'' nego ti ''obicni''.. E sad ti ovo kljucnog dijela -
zasto? e pa, te ''obicne'' nitko ne preglasava i jebaje u vlastitoj drzavi.. te ''obicne'' nitko ne zove pogrdnim i posprdnim imenima.. nitko ih ne osporava kao naciju i kulturalnu zajednicu vec stoljecima.. ukratko, nisu u ''mogucnosti'' da iskuse takvo nesto, i samim time uzimaju zdravo za gotovo sve sto ih odredjuje, a drugi se za isto boriti moraju isto kao i bilo tko gdje je manjina, a stalo mu je do svog identiteta i povijesti.. to djeco moja isto nije, da nije jaci stav ovih koji su ovdje, da nisu glasniji, oni uopce ne bi bili ono sto jesu vec bi davno izgubili svoj identitet i asimilirali se u neku opcu ovdasnju naciju (primjer recimo brojnih Srba ovdje, Bosnjaka po Mostaru, Stocu, Hrvata po Bosni, i sl.), sto i jest cilj brojnih tu.. e tu je problem ljudi moji.. ako se ti neces boriti da to zastitis, nece ovi drugi za tebe
sigurno.. pa sad, to sto vama ispada 'ekstremnije' u takvim slucajevima sve to, boze moj.. otidji kakvom gastarbajteru u njemacku i sl., pa vidi koliko on drzi do svoje kulture i tradicije, ili se vec uklopio sa lokalcima.. ista stvar, samo dramaticno duzi period i nesredjenija situacija..
Ne znam gdje je problem i sta je tu neshvatljivo kad je bosanski narod
isti takav (sto vi sami dokazujete ovdje) kad netko dirne u njegove svetinje, povijest, kulturu, tradiciju..
Ali ne, vi to
ne kontate, niti mozete kontati, niti
zelite kontati, niti moze bilo tko izvana kontati.. ali, to je tako, i to ce biti tako, jer nitko, ali bas nitko izbrisati tim ljudima ono sto jesu
ne moze, izbrisati nesto sto je vec tisuc' ljeta prisutno, pa vi se popnite na glavu i dubite sto godina ako vam bas toliko smeta i ako je bas toliki kompleks, ali sanse vam za to nema, preponosan je i preinatljiv hrvatski narod u BiH za takvo sto.. i ne, ne zanima me smeta li to nekome ili ne, nitko ih nista ne pita, to njihov, ni vas, problem ni pitanje nije.. hvala, dovidjenja, dosta vas o tome, komentirate nesto u sto upuceni niste, i to opet iz kompleksa..
Blanka svaka cast.. fenomenalan uspjeh.. nek nije zlato, ali nema sta biti razocarana nakon takvog uspjeha..