Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 09. 2025. 15:42

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 368 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Next
Author Message
 Post subject: Re: Deeds of Flesh
PostPosted: 30. 08. 2008. 01:10 
Administrator

Bonded_by_Blood wrote:
Uhhhh, deracina jest, sto jest jest :mrgreen: Al stvarno je primjetna promjena u zvuku... Jos ove ofirne stanke sablonske, al hajd sad mi pravo sjeda, jos sam high :mrgreen:

uh taman da i ja jedan spusim :mrgreen:
i onda zadavat rukama na onim stankama,ko reperi oni :lol:

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 01:15 

meni su te stanke bas dobre. ubise sviju mi, samo kad izade album, pa kad bude bolja produkcija...lomit ce se kicme od benganja :D . pjesma jebe majku, sve bolja sto je vise slsuam...

@Anhur :) - sacekaj samo da album izade, pa kad se napusimo pa pustimo... ;-) :lol:

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 01:52 
Moderator

Ojš sad "ko reperi oni :roll: ". Skidam album libo me racku, spomeni tehnikaliju i navukao si me već. Mada ih nikada nisam slušao.

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2008. 00:51 

iako su skrenuli malo sa svog fazona ovo ubi.

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 17:41 

Deeds of Flesh
The forefathers of technical extreme metal are back after 2 years since the huge success of their last release "Crown Of Souls". Their latest effort "Of What's To Come" is nothing short of a masterpiece combining the usual Deeds Of Flesh sound with many added new elements, twisted and memorable guitar riffs and lead work, blistering drums, powerful vocals and mind blowing bass lines. Easily one of the most highly anticipated new releases in its genre.

"Of What's to Come"
Catalogue ULR 60045-2
UPC 790168626920
Release date Nov.18th

New song "Unearthly Invent" available at http://www.myspace.com/deedsflesh

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 23:49 

hahaha!!!eee ovo je moj komentar za novu stvar,uostalom nisam ni ocekivao mnogo.
evo upraavo sam preslusao stvar,tako da od albuma ne ocekujem apsolutno nista!!
o detaljima same stvarke ne bih da komenatarisem,dovljno mi je ono sto sam poslusao......

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 23:51 

Addi wrote:
iako su skrenuli malo sa svog fazona ovo ubi.

jbg seha ja bih reko da su malo vise skrenuli...

Profile  

PostPosted: 03. 09. 2008. 01:53 

pjesma je odlicna meni, sto cile rece i ovaj ce album bit revolucionaran ko i svaki njihov.

Profile  

PostPosted: 03. 09. 2008. 23:05 

normala ;-)
Misljenja su razlicita sto je logicno.Ipak treba sacekati da album izade pa ce mo onda analiziarti(mada je meni dovljno ovo sto sam cuo jer i ako bude promjena na albumu definitivno nece biti drasticne od sto su vec izbacili)Neyse kao sto rekoh,ukusi!

Profile  

PostPosted: 15. 09. 2008. 07:55 

...ne da su skenuli...
..meni je pjesma dobra, ali o nije Deeds Of Flesh...
..jednostavno, to nije njihov stil...nema one lude, bolesne atmosfere..nema onih melodija poremecenih...
...naravno,ne mozes sutiti albumu na osnovu jedne pjesme..ali...
...previse to meni lici na Necrophagist-rifovi itd....a meni se Necrophagist uopste ne svidja, stavise...ne kontam velicinu tog banda....a ocigledno ostavljaju veliki uticaj...a meni se taj uticaj nikako ne svidja...naprotiv...

Profile  

PostPosted: 15. 09. 2008. 14:34 

ma jarane vjeruj da ima deedsovih firova poslusaj detaljno uslusaj, kakav ba nekrofagist :razz:
meni ovo uopste nije toliko "skrenuto", ima malo vise onih brejkova i eto sto su solo ubacili, al u sustini to je deeds.

Profile  

PostPosted: 15. 09. 2008. 15:02 

ma pusti ih, lupaju ko letve neke...

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 09:35 

Pjesma razbija, to je cinjenica, ali ovo nije onaj stari Deeds!
U principu nije ni bitno, promjenili su stil svirke ali jos uvjek je to DM, i to jebeno dobar!!!

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 10:01 

hehe..
mogu ja lupati koliko god hocu, ali tako deeds ne treba da zvuci...oni su zacetnici te neke novije bdm scene..postavljali su neke standarde, a sad su krenuli za nekim trendom...deeds i "brejkovi"...po meni,nespojivo....aj i solaze, ali takvom bendu solaze ne trebaju...mene oni rifovi podsjecaju na necrophagist i novi decrepit birth...oni titkovi rifovivi...haha...tako ih ja nazivam...samo nesto titka...
a i nije to vise onaj njihov karakteristican zvuk...
nisam rekao da je pjesma losa, pjesma razbija...ali to nije deeds...to nije soljica čaja koju ja želim da pijem...hehehe

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 13:01 

pa dobro, nije ko stari deeds, ima tu novina dosta, ali ima i onih starih momenata i folova. uporedi trading pieces i crown of souls, pa pogledaj koliko tu ima, tj. nema slicnosti... ;-) . naravno da ovakom bendu ne trebaju solaze, ali ajde...sta sad. nije stari deeds, ali meni ne smeta dok god sviraju odlican BDM. svakako da su sami vrh BDMa i jedva cekam da album izade jer sam siguran da nece razocarat. btw, ne necrophagist je totalno druga prica, ono je tehnika radi tehnike, a ovi "titkovi" :) kod deedsa su taman onoliko koliko treba.

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 13:49 

bloodflood wrote:
pa dobro, nije ko stari deeds, ima tu novina dosta, ali ima i onih starih momenata i folova. uporedi trading pieces i crown of souls, pa pogledaj koliko tu ima, tj. nema slicnosti... ;-) . naravno da ovakom bendu ne trebaju solaze, ali ajde...sta sad. nije stari deeds, ali meni ne smeta dok god sviraju odlican BDM. svakako da su sami vrh BDMa i jedva cekam da album izade jer sam siguran da nece razocarat. btw, ne necrophagist je totalno druga prica, ono je tehnika radi tehnike, a ovi "titkovi" :) kod deedsa su taman onoliko koliko treba.

...naravno, oni i dalje prejebeno lome...bar po toj jednoj pjesmi...kao sto sam rekao, koja je stvarno prejebena...
...nadam se daealbum biti dobar...ali, znam da ce me nervirati cinjenica zato sto danas tako zvuce...
..nisam ja protivnik tog nekog novijeg talasa dm-a...volim cuti i brejkove i sve....ali, jednostavno, oni su bili specificni po nekim stvarima kojih sad, cini se, nema...a to je karakteristican zvuk, melodije, produkcija...mislim, znas o cemu pricam...

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 14:01 

downbeat wrote:
bloodflood wrote:

...naravno, oni i dalje prejebeno lome...bar po toj jednoj pjesmi...kao sto sam rekao, koja je stvarno prejebena...
...nadam se daealbum biti dobar...ali, znam da ce me nervirati cinjenica zato sto danas tako zvuce...
..nisam ja protivnik tog nekog novijeg talasa dm-a...volim cuti i brejkove i sve....ali, jednostavno, oni su bili specificni po nekim stvarima kojih sad, cini se, nema...a to je karakteristican zvuk, melodije, produkcija...mislim, znas o cemu pricam...

razumijem. ali kazem ti, pogledaj 1. album i (sad vec) predzadnji, nema uopste toliko slicnosti (osim vokala), od produkcije, do rifova, "melodija", itd...ali je to opet deeds. svaki album je bio drugaciji od prethodnog na neki nacin, ali svaki je imo ono nesto po cemu odma znas da je to deeds. nema smisla napraviti 2x isti album. kad slusam novu pjesmu, ima tu itekako starih onih folova. kad stignem, napisat cu tacno na kojim dijelovima, od koje do koje sekunde :) . dodali su ove "novije" elemente, ali nisu izbacili sve staro i ne prsti sve od "novina", kao sto je slucaj kod recimo novog decrepita. oni su taman dodali toliko novog da ne bude na fol starih albuma, da bude nesto novo, ali da se zadrzi i dosta starog onog i ne vidim u cemu je problem. dok god je tu neka ravnoteza, dobro je, jer jedino to i ima smisla, dodavati neke nove stvari, ali zadrzati ono po cemu si to sto jesi, po cemu si specifican. opet ponavljam, nema smisla napraviti 2 reduced to ashesa, 2 tradinga i sl, samo sa razlicitim imenom albuma... ko sto neki bendovi rade.

p.s. jebiga, stvarno je nezahvalno komentarisat na osnovu 1 pjesme :) . hajmo sacekat album.

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 14:46 

ma ja sam prvi protivnik novog vala (b)dm-a, i da mi to sekunde lici na te neke djecije pizdarije ja bi rekao da mi ne valja. al deeds je zadrzao srz (koliko je suditi po jednoj pjesmi) koju ima od pocetka, sa novim elementima, al sto cile kaze, oni su te elemente mjenjali iz albuma u album. prvi i (jos uvijek :razz: ) nisu 2 ista albuma, slicnosti ima izmedju 1. i 2., 3. i 4., 5. i 6. ... sad je red na malo drugih folova, sto i uradise. solaze ne smetaju dok su "normalne", dok to nije pretjerivanje ko nekrofagist spawn of possession. deeds je uvijk bio unikatan i ostao po meni... al eto cekamo citav album.

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 15:55 

naravno, treba sacekati da se pojavi citav album....mislim, to sam zakljucio iz jedne pjesme-kao i svi...
i isto...to stoji, da su na svakom albumu ubacivali nesto novo...ali me iznenadilo sto su ubacili bas to....taj neki noviji talas...ali, cuce se sve....nadam se da ce biti dobar album...

Profile  

PostPosted: 18. 09. 2008. 18:05 

al iskreno da je neki deathcore bend napravio ovu pjesmu, identicnu dakle, bila bi vam kurac, DoF name value :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 368 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]