Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 12:18

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Author Message
 Post subject: Re: NILE, Grave , Belphegor - 05.Septembar 2008.god- SKC , mala
PostPosted: 06. 09. 2008. 16:31 

mene masi iz ponosa :mrgreen: ,Amer poceo da kenja pickonjica mali :twisted:

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 18:32 
Moderator

maaa ludnicaaaaaa, keno je sve rekao, samo koji su pizduni oni likovi iz belphegora, koja arogancija jebote..

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 20:24 

[quote="IZUDARAGA"]Ma šta da se kaže, luudnica! Ajd krenimo redom
Belphegor - ne znam jesu li uvijek onakvi uživo, dobra svirka ali nekako sterilna, neam poyma, uglavnom da im nije njihovih bubnjara bili bi prosjek, zvuk - može se slušat i pričat s rajom :)
Grave - ma ubili, svaka čast, ko što reče Gogo "...poslije Belphegora Grave će ti doć ko Iron Maiden" :lol: old shool za 10, zvuk - idealan
NILE - Hehe, bilo je smiješno čuti Kolliasa poslije Kovačića (svaka mu čast al George je George) sjeda za bubanj i trrrrrrrrrrrrrr ;) Ma raznjeli ljudi, poslije prve pjesme bježim iz prvog reda, vrućina neizdrživa zvuk... eh, zvuk, e ne znam je fol glavnom bendu odpipiti toliko da se vidi da je glavni :shock: sreća pa znam sve pjesme, da ih prvi put slušam ne bi razlikovao jednu od druge, fakat preglasno. Prvih nekoliko pjesama se čuje buka + vokal. Al su fakat, bez pretjerivanja tehnički možda najjači DM bend. Mada mi nisu svirali Exercration Text, zaslužili bi 10 al zbog zvuka evo im od mene 9:(
Image
POZDRAV SVOJ RAJI IZ OBA KOMBIJA!!!!!!!!!! PRAVA RAJA, VIDIMO SE OPET ;-)[/quote

dobra slika,samo su jos tuzlaci falili :razz: ]

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 20:31 

Bio je Boro u svom novopecenom prsluku :) I u prvom redu na Grave-u, propjevali smo zajedno :razz:

Pozdravio te, kaze nema kredita da se javi . . .

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 20:44 

A jebga, tuzlaci su stajali negdje ispred samog ulaza :(
Hehe skontao sam ih čim sam čuo da neko boga psuje :D fakat respect za ekipu iz Tuzle, na skoro svim svirkama na kojima sam bio bili su i oni, svaka čast ;)

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 20:44 

A Natural Apostasy wrote:
Bio je Boro u svom novopecenom prsluku :) I u prvom redu na Grave-u, propjevali smo zajedno :razz:

Pozdravio te, kaze nema kredita da se javi . . .

ee fala,prsluk zakon :D poslo sam mu jos 10-ak prisivaca da ga zavrsi,bas sam ga danas zvao da cujem impresije!!!kolko je od uzbudjenja zabrzo,pola ga nisam razumio hahha

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 20:46 

Uriel wrote:
thanx stari.

kratko, nedovoljno, moglo bi jos puuno "hitova" uletiti...ali merakli.
i turning black i soulless i youl never see - HIJAOOOO MAJKOOOO pa ne popi pa ne razbi. :mrgreen:

PS. sumnjam da ce to biti ovako http://www.youtube.com/watch?v=1RyuHEzE ... re=related
ali za to je postojalo i vrijeme i mjesto. jebiga, trebao sam se definitivno prije roditi :(
(cek aut kluba, bine, lighta....jebote 94. je bilo dobro u Zg)

PSS. Iako ako covjek malo bolje razmisli, muzuicki gledano, 94. je bilo bolje u Sarajevu nego sad! I to mnoogo bolje! 20 alter/rock/metal bendova, Sloga, Akademija, CDA....
:(

Kratko je, jebiga. Mogli su odsvirati sta s Hating Life-a, i jos pokoji hit sa Into The Gravea, ali i ovo je bilo dovoljno, mocno, precizno, ma sila uzivo, odnesose :). Mene je najvise iznenadila Christi(ns)anity. Ola i ekipa kraljevi, cugali i sve vrijeme hodali po klubu, pricali s fanovima, autogrami, slike, bez sminke, pravi death metal.

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 20:53 
Moderator

Uh, vidim bilo va premocno jebote :D

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 21:30 

Istina da je grave poderao,nastup sam posmatrao sa strane tako da sam registrovao sve detalje i moram reci da su zasigurno najbolje zvucali sinoc u beogradu mada sam ja otisao zbog nile,koji me i nije fascinirao,vjerovatno zbog toga sto sam previse ocekivao.
Neko je vec spomenuo da su se razilazili na pojedinim brzim dionicama,tako npr cast down the heretic koja nije licila na sebe,ali ne samo to bilo je i razilazenja na dilonicam koje nisu super brze kao...medutim najvise me razocarala cinjenica da nisam uzivo cuo the blessed dead,sarcophogus,chapter for transforming into a snake,odnosno stvari koje su uglavnom bile obavezne na live nastupima.Ipak mi nije zao zbog toga sto sam otisao u bg,naprotiv adrenalin je rastao i u pojedinim trenutcima nile me je bacio u sevdah :)
Na svu srecu nisu odsvirali cijeli ithyphallic,koncert su mi spasile stvari sa annihilation-a,bila je jedna i sa darkneda(unas)dvije sa bleka(black flame i black seeds)

Profile  

PostPosted: 06. 09. 2008. 21:59 

Nile su objektivno predobar bend, ali niko nije savrsen, pa tako i oni izlecu. Najbolji njihov nastup koji sam pogledao je bio nakon ITDS albuma. No i sad ocekujem oder...vidjecemo.

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 17:17 
Administrator

Ludnica je bila u BG od pocetka pa do kraja.Napokon da vidim taj Jebeni Nile koji toliko dugo iscekujem,da vidim uzivo kako sve to izgleda.Mozda sam malo i previse iscekivo,al opet kad skontam,prejebeno je sve to izgledalo..
Belphegor samo posmatrao,nisam vala nesto tolko ni upoznat s njima,al ono,imali su zvuk vrlo dobar i nastup(pogotovo kad je vokal naku masku stavio,umro sam :lol: )
Grave najbolji zvuk definitvno.Jebga,klasicni ded metal bez krsenja,precizno sve u bobu.Ni s njima nisam toliko upoznat bio,al sad ovo kad sam vidio,definitvno se mora vise obratit paznju na ovaj old skul,sporine ubise..klasika definitivno.

I onda Nile napokon..Mogu rec da sam stvarno puno ocekivo od njihovog nastupa.Nije da su bili losi ili da je bilo bezveze,samo ima dosta nekih malih sitnica koje su il nedostajale il su sjebavale.prva stvar je zvuk.na sporinama je prejak,sve se cuje i ubi,onaku brutalnost nikad nisam dozivio ni od jednog benda uzivo.al kad krene blastanje,sve nekako prsti i tesko je poznati koji je dio uopste,ne znas jel sviraju kako treba il su ispali pa ne mozes skontat.Pogotovo na cast down the heretic,izgubis se odjednom u svom onom krsenju.Uglavnom,nije sad da je bio karina zvuk il tako nesto,samo su ga mogli jos bolje ustimat,to je sigurno.
Druga stvar i najveci mozda minus je set lista.MENI,njihova prva 3 albuma su najjaca zbog vise razloga i ocekivo sam(bolje rec nadao se) da ce malo vise pjesama svirati.Posebno ITDS album,prvih 5 stvari su nenadmasive.Al sam se stvarno razocaro kad sam vidio da nema ni The Blessed Dead :shock: ni Execration Test,ni sarcophagusa..stvarno ne kontam sto,al ne odsvirat te stvari(sami vrh Nile pjesama) je propust totalni.Pogotovo The Blessed Dead..I sa Ithyphallic albuma nisu odsvirali Laying Fire Upon Apep :(
Al opet,Unas Slayer of The Gods,annihilation of the wicked,black seeds,black flame,Ithyphallic,Eat of The Dead,Ramses Bringer of War,uhhh..koja gotiva to sve uzivo cuti,onaku brutalnost od benda i majstoriju u tim svim pjesmama.Ne moze mi nista vise,nijedan drugi bend,onakav adrenalin dignut .Feeling je bio neopisiv,stvarno dozivljaj za pamcenje...
Da imam jos 200 km,zaputio bih se i u ZG definitivno..Valja ih docekat opet za jedno 2-3 god :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 18:09 
Moderator

hahaha legenda..al prezivjeli smo :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 19:59 

my impresions: dobio sam optpilike ono sto sam ocekivaoo... znaci znao sam od raje da belphegor vrlo los uzivo, al nikak nisam mogao zamislit da su onako losi... mislim da je dovoljno da kazem da sam prvih par pjesama bio u prvom redu, al nakon nekog vremena nisam mogao vise da gledam onu stoku od helmuta, koji pozercina... i jos usrali su mi dvije najdraze pjesme Swarm of rats i lucifer incestus..... Grave bio dobar koliko sam ih slusao, al s obzirom da nisam imao pojma ijednu pjesmu bio sam totalno ravnodusam prema njima.... A nile po meni nema boljeg opisa ne MASHINA!!!!!! vrijedilo je definitivno pa samo i nile odgledat za taj kesh....

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 21:47 

Pa nije Belphegor bio toliko loš, da su pozeri - jesu, al bolji su od pola bendova koje sam gledao.
Treba na onaj Grave maxuz otić ;-) sad mi je praaaavo krivo što sam presjedio prvih 4-5 pjesama da budem spreman za Nile :cry:

Profile  

PostPosted: 07. 09. 2008. 23:24 
Moderator

ma grave je imao najbolji zvuk, belphegor mi je bio pravo dobar, al ado je izgleda previse ocekivao :)

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 19:05 

imal slika?

Profile  

PostPosted: 14. 09. 2008. 12:19 

evo bootleg ;)
http://rapidshare.com/files/143273490/Nile...Serbia.zip.html
snimak je dobar znajući da je snimano diktafonom. Džaba, opet mi Grave ima najjasniji zvuk :lol:
P.S. ako link slučajno ne radi onda ga potražite na
http://www.yumetal.net/forum/index.php? ... 277&st=540

Profile  

PostPosted: 14. 09. 2008. 12:30 

Obriši bolan onaj virus, ubi me preko msn-a :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5

All times are UTC + 1 hour [ DST ]