Ludnica je bila u BG od pocetka pa do kraja.Napokon da vidim taj Jebeni Nile koji toliko dugo iscekujem,da vidim uzivo kako sve to izgleda.Mozda sam malo i previse iscekivo,al opet kad skontam,prejebeno je sve to izgledalo..
Belphegor samo posmatrao,nisam vala nesto tolko ni upoznat s njima,al ono,imali su zvuk vrlo dobar i nastup(pogotovo kad je vokal naku masku stavio,umro sam

)
Grave najbolji zvuk definitvno.Jebga,klasicni ded metal bez krsenja,precizno sve u bobu.Ni s njima nisam toliko upoznat bio,al sad ovo kad sam vidio,definitvno se mora vise obratit paznju na ovaj old skul,sporine ubise..klasika definitivno.
I onda Nile napokon..Mogu rec da sam stvarno puno ocekivo od njihovog nastupa.Nije da su bili losi ili da je bilo bezveze,samo ima dosta nekih malih sitnica koje su il nedostajale il su sjebavale.prva stvar je zvuk.na sporinama je prejak,sve se cuje i ubi,onaku brutalnost nikad nisam dozivio ni od jednog benda uzivo.al kad krene blastanje,sve nekako prsti i tesko je poznati koji je dio uopste,ne znas jel sviraju kako treba il su ispali pa ne mozes skontat.Pogotovo na cast down the heretic,izgubis se odjednom u svom onom krsenju.Uglavnom,nije sad da je bio karina zvuk il tako nesto,samo su ga mogli jos bolje ustimat,to je sigurno.
Druga stvar i najveci mozda minus je set lista.MENI,njihova prva 3 albuma su najjaca zbog vise razloga i ocekivo sam(bolje rec nadao se) da ce malo vise pjesama svirati.Posebno ITDS album,prvih 5 stvari su nenadmasive.Al sam se stvarno razocaro kad sam vidio da nema ni The Blessed Dead

ni Execration Test,ni sarcophagusa..stvarno ne kontam sto,al ne odsvirat te stvari(sami vrh Nile pjesama) je propust totalni.Pogotovo The Blessed Dead..I sa Ithyphallic albuma nisu odsvirali Laying Fire Upon Apep
Al opet,Unas Slayer of The Gods,annihilation of the wicked,black seeds,black flame,Ithyphallic,Eat of The Dead,Ramses Bringer of War,uhhh..koja gotiva to sve uzivo cuti,onaku brutalnost od benda i majstoriju u tim svim pjesmama.Ne moze mi nista vise,nijedan drugi bend,onakav adrenalin dignut .Feeling je bio neopisiv,stvarno dozivljaj za pamcenje...
Da imam jos 200 km,zaputio bih se i u ZG definitivno..Valja ih docekat opet za jedno 2-3 god