Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 24. 06. 2025. 17:55

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Iggy Pop & The Stooges @ Sarajevo, Dvorana Zetra 1.10.2008
PostPosted: 29. 09. 2008. 15:12 

~°~ wrote:
Ja se ne osjecam udobno u Sarajevu u posljednjih, najmanje, godinu dana. KRAJ!!! Nema to vise apsolutno nikakve veze s etnicitetom, pripadnoscu istom, zvanicnim manjinama, pickama materinama. Habitus u kojem sam ja odrasla je mrtav!!! MRTAV, MRTAV, UMRO, POGINUO, UBILI GA, NEMA... Na sceni je eklatantni kulturoloski urbicid!!! Duh, miris tog nekog habitusa sveden je, objektivnim i manje objektivnim okolnostima, na manjinu manjine, sad smeta i sto je ima uopste. Mozda je, u medjuvremenu, i izdato zvanicno saopstenje organizatora koncerta, ne znam, previse sam jebeno isfrustrirana da provjeravam, neda mi se, bukvalno, nista, ali prica se da je razlog otkazivanja koncerta "narusena bezbjednosna situacija u Sarajevu nakon incidenta po otvaranju Queer Festivala".

Ne, necu ici dalje pa reci: neprimjeren je Iggy Pop, drogeras, sunovrat izvornih vrijednosti na drugi dan Ramazanskog Bajrama. Necu, ne interesuje me to, ma, NECU DA ME INTERESUJE!!!! Treba sacekati to zvanicno saopstenje, a ja bi, fakat, na ulice. Jebes i Iggy-a, ovo je jasna poruka, milionita u nizu, poruka pedesetog konteksta. Jedinog o kojem se, medju mojom rajom, posljednjih mjeseci razmislja, raspravlja i suti sam sa sobom.

Ljudi, na sarajevske ulice il' trpimo vjecno u nasim brlozima, oazama ploca, filmova, picki materina. Meni je, iz ove perspektive, vrlo lako zamisliti neku staru-novu Inkviziciju koja hoda po tim istim stanovima i kucama (sve endemicnijim brlozima), izuzima nepodesne sadrzaje i spaljuje ih pred ocima vlasnika. Ne, nije to scenario nekog SF filma, aaaaaaaaa, ne, nikako nije!!!!

Potpis. Sve je rečeno.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 15:13 

Hahahaha, ti koji imaju problem sa shvatanjem realnosti imaju, ustvari, ozbiljan problem sto drugi ne kontaju da je u pitanju kontinuitet vec. Al' neka, tako nam i treba, bujrum samo!!!! Od mene, fakat, dosta.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 15:19 

poslao sam mail organizatoru...
uglavnom, zamolio sam ih da javno objave ukoliko su imali prijetnje ili obstrukcije bilo koje vrste i da ćemo stati uz njih i bla bla...
a ukoliko nisu imali prijetnje da prestanu sa navođenjem sigurnosne situacije kao glavnim razlogom otkazivanja koncerta.

poslao na 5 mail adresa prije više od pola sata i naravno nema odgovora.
u međuvremenu sve više portala kao glavni razlog navodi sigurnost :roll:

pričekam još sat dva i onda ću im reć da se šutnjom stavljaju na stranu vehabija...
pičke...

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 15:28 

Koncerti u Sarajevu su se odrzavali i u puno "gorim", da ne kazem ratnim, "sigurnosnim" uvjetima.

Tako da tu pricu o sigurnosti mogu okaciti macku o rep!

A zaboli me, mal' ne rekoh sta, sto ce mediji iz okolnih drzava pisati o vehabijama-kurcima-palcima-losoj reputaciji Sarajeva. Ionako ce se sve zaboraviti do subote...lazem, do petka....

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 15:31 

evo odgovora:
(koji je nepismeniji od mog pitanja pa mi malo drago :) )

Oni par stotina sto su kupili karte?

Vjerujte da nije ni malo jednostavno organizirati ovakve koncerte u Sarajevu.Zaista se trudimo maksimalno da sve uradimo na najbolji mogucni nacin. Ima tu puno faktora, a cinjenica d aje slaba prodaja karata I da su svjetski mediji objavili onakve vijesti o Sarajevu, gdje oni nisu nikad jos bili nam nikako ne ide u prilog.

Iskreno se nadam da cete nas shvatiti, mozete nas osudjivati ili podrzati u buducim projektima jer namjeravamo I dalje da se borimo za kulturu u ovom gradu.

S obzirom da smo mnogo koncerata I manifestacija uspjesno uradili nadam se da smo bar time uspjeli pridobiti kao agencija bar mrvicu vaseg povjerenja.

Hvala na razumjevanj

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 15:36 

PROVOKATOR wrote:
Ma bit ce raje kao i na onom "You're beautiful" James Bluntu. Samo je fazon sto su na tom koncertu i na parter postavili stolice, pa je izgledalo ka da je WOW puno raje, a ustvari kurko...

Posjeta... 1000 do 1200 ljudi. Sloga bi se ubila za ovoga samo da nije onako crvena :mrgreen:

Volio bih samo da se malo "pohvalim a procjenom" od prije par mjeseci.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 15:54 

upravo tako

ma nemam se fakat namjeru s nekim raspravljat i ulazit u idiotske forumske rasprave gdje svako uvijek sve zna i najpametniji je i gdje se rasprava zavrsava sa: 'ma znam ja to sve sto ti kazes, al ja sam upravu'

da nisam jos juce pricao o ovome i da nisam bio svjedok dogovaranja da se koncert prebaci ne bi se ni javio uopste po pitanju ovog otkazivanja

a ako je nekom lakse da misli da se zbog sake placenika nije odrzao ovaj koncert, nek se slobodno tjesi

a, uz duzno postovanje, protesti, izlazenja na ulice i sl su mi u najmanju ruku smijesne jer znamo svi dobro da ce od toga samo ostat forumska suplja, svak' voli pricat al kad treba stisnut pa sta uradit - tesko

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 16:08 
Moderator

Zvanično saopštenje povodom otkazivanja koncerta „Iggy & The Stooges”

Poštovani,

Obavještavamo vas da Art Zone u suradnji sa managmentom The Stooges-a otkazuje koncert „Iggy & The Stooges” koji je bio planiran da se održi 01. 10. 2008. godine u sarajevskoj Zetri. Činjenica da je u proteklim danima, ružna slika o našem gradu obišla svijet, koja je pred nas stavila i novi izazov u pogledu većeg osiguranja naših gostiju koje mi nismo mogli garantovati, razlog je otkazivanja koncerta.

Dodatni razlozi su tehničke prirode. Koncert se trebao održati u dvorani Zetra koja je bila jedina adekvatna da ispuni sve tehničke parametre jednog takvog koncerta. Nažalost, broj prodatih ulaznica nije ispunjivao očekivanja ni nas kao organizatora, a ni benda.

Art Zone se ovim putem ograđuje od bilo kakve političke stranke ili djelovanja te povezanosti sa bilo kakvim festivalom! Jednostavno je riječ o medijskoj slici Sarajeva koja je proteklih dana otišla u svijet.

Svima koji su kupili ulaznice i radovali se ovom koncertu jednako kao i mi, ovim putem se iskreno izvinjavamo, novac za ulaznice mogu podići na istim mjestima gdje su kupili već od danas!

Nadamo se da ćete shvatiti složenost trenutne situacije te uvažiti razloge za ovu odluku, i podržati nas u svim budućim projektima.

S poštovanjem,

Art Zone

Istini za volju, nisam popušio totalno ovo saopštenje, ali me isto i ne čudi - dovoljno je bilo upaliti BBC i umjesto Sarajeva vidjeti Srednji Vijek. Kontaktirat ću i Iggyijevog menadžera da vidim o čemu se radi.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 16:28 

mislim da je na ovoj temi sve receno.
hajmo vidjet sta i kako dalje.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 16:55 

Stoji da je prodaja karata jadna(istina, organizator se deeeebelo precijenio kad je ovo zakazao za Zetru...), al stoji i da ima smisla ovo sto je organizator naveo u zvanicnom saopstenju...uopste me ne bi cudilo da je i sam igijev menadzment nakon tih desavanja otkazao koncert. Cisto ilustracije radi, kako sve ovo ovdje stranci zamisljaju - Deep Purple kad je dolazio u Sa, par dana prije dolaska su dobili dopis britanskog ministarstva za kulturu da u Sarajevu OBAVEZNO traze jaku policijsku pratnju od aerodroma do Zetre zbog "mogucih teroristickih napada" (?!) i cak i nakon ubijedjivanja parplovog menadzmenta od strane lokalnog promotera da za takvim mjerama apsolutno nema potrebe i da se ovdje sasvim normalno zivi(bar po tom pitanju), njihov menadzment je ostao pri stavu da bend MORA Imati jako policijsko obezbjedjenje.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 17:54 

Goran, Muki i yawnyawnyawn, svaka cast.

Vi ostali koji mislite suprotno ste ko Isusovo stado, gori ste bekani od Vehabija. Vidi se da niste u svom zivotu organizovali ni bajramski dorucak.

Art Zone-u na cast, a vehabije su mi malkice draze nakon ovoga. Zasto je u ovom gradu toliki ego da je nemoguce priznati poslovni poraz i spasti malo obraza. Mora li se iskoristavati trenutna situacija? Da, dvaes vehabija ce bas sprijeciti jedno dvije hiljade pjanih i drogiranih rokera da cejfe u koncertu. Od sad kad cujem da oni nesto organizuju i bore se za kulturu u gradu, ladno krizam iz svjesti jer su NEPROFESIONALNI.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 18:07 
Moderator

A trebal pljunut na ljude ako je management Iggyija otkazao?

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 18:19 

Bas je menadzment Iggy-a otkazo sve se bojim :lol:

Il neko nije imao ni za garanciju da podmiri?

Nebi ih niko pljuvo da nisu usrani manipulatori koji se prema publici ponasaju ko da su ovce, eto, da izvucemo jos jedan politicki/predizborni poen za nase ciljeve...

Pitanje je MORALA i SAVJESTI. Oni je nemaju. Ixnay on the Art-Zone.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 19:00 

evo šta krava navodi kao razlog a na pitanja o situaciji šuti naravno :

jos cu jednom pokusat obrazlozit zasto mislim da se laje na krivo drvo.....
bili mi iz art-zona amateri ili ne, to ne mjenja cinjenicu da je art-zone uspjesno odradio niz koncerata i manifestacija, i da ste vi skupa bili zadovoljni, usprkos visim ili visokim cijenama ulaznica.
Cinejnica je isto tako da masa ljudi koja je "htjela" doci na koncert, nije htjela kupiti karte u pretprodaji, kad su neko rece, jeftinije. CInjenica je isto tako da je art-zone dao sve od sebe dva mjeseca ranije. Ja sam 15.8. dosla iz Cavtata u Sarajevo, i vidjela silne bill-boardove na putu do Sarajeva, silne plakate u samom gradu....
znaci da se art-zone potrudio da obavi svoj dio posla, odradio ga je kako spada, kao i svaki put do sada..... Nazalost, svi oni koji su htjeli doci na koncert, ovdje govore da su htjeli kupiti kartu na dan koncerta...
oprosti meni je to toliko prozirno!!
Ponavljam po treci put, i nije mi tesko ponovit jos hiljadu puta....
ART ZONE NIJE NICIME ZASLUZIO OVAKAV TRETMAN

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 19:29 

mi vaki mi naki, pa sta su koji kurac izdali onakav press release onda?

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 19:34 
Moderator

Ponovo, ne opravdavam nikoga, nemam razloga za to, čak nisam ni akreditaciju imao za dešavanje :) Samo kažem da je moguće da se management Iggyijev usro i da je to to. Jebaji ga...ne znam ko je kriv, meni je krivo zbog rezultata koji kaže da Iggyija nema u Sarajevu 1.10. :(

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 19:45 

posalji deder tim iz art-zonea kolaca i cvjeca kad ti je stalo do njih tolko, metni ih za vrat pa nosaj :P

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 20:08 

ne znam, nekako sam se razocarao u ljude u Sarajevu pogotovo u alternativce. toliko da mi se ogadilo vise ici po svirkama( ovo sad govorim ciljano za punk svirke) gdje bude uvijek ista ekipa. i onda kad nema te ekipe nema raje ;-) opet mi pade na pamet svirka bendova iz novog sada gdje je bilo jedva 20 ak ljudi.
treba jednostavno odjebat pravljenje ikakvih svirki, ko je pametan nece ici u Dom mladih i ponizavat sebe, pa kad se raja zazeli onda ce biti po 1000 ljudi na svirkama. cast ljudima koji se trude, al kad ne ide onda ne ide. treba znati na vrijeme odustati ;)

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2008. 22:19 

Daleko sam od Sarajeva, medjutim citajuci sve ovo pravo se zamislim gdje je buducnost tog grada?
Zalosno.

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2008. 00:55 

http://in.reuters.com/article/lifestyle ... 3520080929

tuga prava........

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]