~°~ wrote:
Ja se ne osjecam udobno u Sarajevu u posljednjih, najmanje, godinu dana. KRAJ!!! Nema to vise apsolutno nikakve veze s etnicitetom, pripadnoscu istom, zvanicnim manjinama, pickama materinama. Habitus u kojem sam ja odrasla je mrtav!!! MRTAV, MRTAV, UMRO, POGINUO, UBILI GA, NEMA... Na sceni je eklatantni kulturoloski urbicid!!! Duh, miris tog nekog habitusa sveden je, objektivnim i manje objektivnim okolnostima, na manjinu manjine, sad smeta i sto je ima uopste. Mozda je, u medjuvremenu, i izdato zvanicno saopstenje organizatora koncerta, ne znam, previse sam jebeno isfrustrirana da provjeravam, neda mi se, bukvalno, nista, ali prica se da je razlog otkazivanja koncerta "narusena bezbjednosna situacija u Sarajevu nakon incidenta po otvaranju Queer Festivala".
Ne, necu ici dalje pa reci: neprimjeren je Iggy Pop, drogeras, sunovrat izvornih vrijednosti na drugi dan Ramazanskog Bajrama. Necu, ne interesuje me to, ma, NECU DA ME INTERESUJE!!!! Treba sacekati to zvanicno saopstenje, a ja bi, fakat, na ulice. Jebes i Iggy-a, ovo je jasna poruka, milionita u nizu, poruka pedesetog konteksta. Jedinog o kojem se, medju mojom rajom, posljednjih mjeseci razmislja, raspravlja i suti sam sa sobom.
Ljudi, na sarajevske ulice il' trpimo vjecno u nasim brlozima, oazama ploca, filmova, picki materina. Meni je, iz ove perspektive, vrlo lako zamisliti neku staru-novu Inkviziciju koja hoda po tim istim stanovima i kucama (sve endemicnijim brlozima), izuzima nepodesne sadrzaje i spaljuje ih pred ocima vlasnika. Ne, nije to scenario nekog SF filma, aaaaaaaaa, ne, nikako nije!!!!
Potpis. Sve je reÄeno.