Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 22:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: sport
PostPosted: 16. 11. 2008. 20:18 
Moderator

koliko god mi je drago sto nas pitari ni polumrtve nisu uspjeli pobjediti na svom terenu, jos mi je draze sto smo dokrajcili Siroki - Arch - tuše! :mrgreen:

btw. ekonomskih? sta je s bosanskohercegovackim igracima koji su krajem devedestih igrali za hrvatsku iz ekonomskih razloga, onaj bek sto je igro za bayer ( a kojem se imena ne mogu sjetit da me jebes ) je to cak i priznao, sve u svemu, njegova stvar, nece ni salihamidzic da igra za BiH, pa boli ljude kurac, ima ko će

joj što serem svijum' :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 16. 11. 2008. 22:01 

biafra wrote:
onaj bek sto je igro za bayer ( a kojem se imena ne mogu sjetit da me jebes )

Vjerovatno se ne mozes sjetiti jer je igrao za Sarajevo.

Profile  

PostPosted: 16. 11. 2008. 23:35 

bil ti u posusju..

jestel fakat igrali i zasluzili 3 boda il je bilo stimanja..meni nesta smrdi, ustvari smrdi mi svaka pobjeda gostiju u nasoj ligi :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 11. 2008. 00:38 

Ljudi u crnom mercedesu zatamnjenih prozora su neku noc trazili restoran "Popaj" i pitali gdje se usput moze kupiti viski, na pitanje jesu li iz Posusja odgovorili su potvrdno.

Profile  

PostPosted: 17. 11. 2008. 01:19 

O jes vam bilo tesko dokrajciti Siroki u ovom momentu, medjutim, evo ti odmah, i ostatku 'tip' za kakvu online kladionicu, Siroki prvak dogodine, a ove godine se uzima kup.. :p
Podmirene sve obveze, jedini klub koji je isplacao sve obveze prema drzavi, uplaceno za izgradnju jos jednog omladinskog pogona, umjetnog terena, pet svlacionica plus natkrivene tribine na SRC Josip Musa, a sezona se svejedno zavrsava sa +300 000 KM i konacno se ide ustvari na stvaranje sto kvalitetnijeg igrackog kadra, a svakako ce pola beskrvnika lagano dobiti nogu, a kazne u slucaju izostanka rezultata u posljednjem kolu ce biti minimalno 5000 KM po igracu..
That's how it's done..
Svejedno, Zeljeznicar odradjen, idemo dalje, nista jos gotovo nije.. 8)
E, i biafra, kad vec navodis 'bosansko-hercegovackih igraca', mislim da je red istaknuti i njihov etnicitet, dakle nacionalnu pripadnost, jer, koliko god netko smatrao ili htio drugacije, BiH je drzava triju naroda, tj. nacija, i nitko suprotno tvrditi niti dokazati ne moze, a to je jako bitan faktor (s obzirom da se ja ne sjecam bas etnickih bosnjaka i srba u toj repki, nego iskljucivo hrvata), pa bio to razlog, ili neki ekonomski deseti..
A Salihamidzic je neka deseta prica, njegov problem sto nikad nije dao ni 20 posto za reprezentaciju i sto mu je klub uvijek bitniji od toga bio, pa tako i sada..

Profile  

PostPosted: 17. 11. 2008. 03:19 

Addict wrote:
Ljudi u crnom mercedesu zatamnjenih prozora su neku noc trazili restoran "Popaj" i pitali gdje se usput moze kupiti viski, na pitanje jesu li iz Posusja odgovorili su potvrdno.

cuo sam to jutros ;-)
samo mi je malo suhveli ta prica, da je bila keca pa haj i nekako, valjda da je SA uzimalo isli bi oni u posusje dogovarat, ne bi im ovi na noge dolazili, al opet boga pitaj :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 00:42 
Real - sevilla je jos jedan dokaz da nema boga :evil:

PostPosted: 08. 12. 2008. 00:55 

Archangel wrote:
O jes vam bilo tesko dokrajciti Siroki u ovom momentu, medjutim, evo ti odmah, i ostatku 'tip' za kakvu online kladionicu, Siroki prvak dogodine, a ove godine se uzima kup.. :p
Podmirene sve obveze, jedini klub koji je isplacao sve obveze prema drzavi, uplaceno za izgradnju jos jednog omladinskog pogona, umjetnog terena, pet svlacionica plus natkrivene tribine na SRC Josip Musa, a sezona se svejedno zavrsava sa +300 000 KM i konacno se ide ustvari na stvaranje sto kvalitetnijeg igrackog kadra, a svakako ce pola beskrvnika lagano dobiti nogu, a kazne u slucaju izostanka rezultata u posljednjem kolu ce biti minimalno 5000 KM po igracu..
That's how it's done..
Svejedno, Zeljeznicar odradjen, idemo dalje, nista jos gotovo nije.. 8)
E, i biafra, kad vec navodis 'bosansko-hercegovackih igraca', mislim da je red istaknuti i njihov etnicitet, dakle nacionalnu pripadnost, jer, koliko god netko smatrao ili htio drugacije, BiH je drzava triju naroda, tj. nacija, i nitko suprotno tvrditi niti dokazati ne moze, a to je jako bitan faktor (s obzirom da se ja ne sjecam bas etnickih bosnjaka i srba u toj repki, nego iskljucivo hrvata), pa bio to razlog, ili neki ekonomski deseti..
A Salihamidzic je neka deseta prica, njegov problem sto nikad nije dao ni 20 posto za reprezentaciju i sto mu je klub uvijek bitniji od toga bio, pa tako i sada..

Jarane, tri naroda za tvoje stanje "U"ma, za pravu raju je jedan narod.

Eto vam fudbaleri (ko ih jebe kad su pizde nacionalističke), ali mogli biste se i vi svi preseliti u lijepu vašu, da odahnete dušom kad vas već toliko truje hrana iz bosanskohercegovačke zemlje i bosanskohercegovački zrak i sve ostalo bosanskohercegovačko.

Ali jarane, za Purgere ćeš vječno ostat seljačina iz Hercegovine, kao što su za Sarajlije seljačine iz Sandžaka, i za Beograđane seljačine iz republike srpske. Toliko te voli tvoj glavni grad, da znaš, zato ti je bolje da malo počneš razmišljat i poštovat mjesto u kojem živiš, i da napustiš taj palanački način razmišljanja.

Ovo je sve od srca, a ne da te uvrijedim.

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 01:28 

lol, dosao sam taman kuci s izlaska, stoga, daj molim te ne seri.. tko si ti da mi kazes, ili proturjecis.. BiH je ustavno-pravno drzava triju naroda, tri nacije, oduvijek bila, uvijek ce biti, ja to dokazivati ne moram, to je jednostavno receno tako i jedino tako i moze biti inace nema osnova za daljnji napredak..
a) zaboli me za sandzaklije, purgere, i bilo koje desete.. pod jedan, generaliziras.. pod dva, purgeri nikoga ne vole, za njih me zaboli neka stvar, ne bih ni ja volio da mi je netko vlasnik svega sto valja u gradu, kao sto smo mi njima, sta ces, kompleks inferiornosti, k'o im je kriv, a 30 000 ih svega ustvari purgeri (statisticka cinjenica momak moj), a ostatak sa strane, i nekome bi nesto prigovorili.. daj molim te..
No, jednom visestoljetnom, istom narodu NITKO oduzeti ne moze ono sto jest, sto ga stoljecima definira i s cim se poistovjecuje, tako ni danas.. ne, ustvari pogotovo ne danas.. to odmah si u glavu utuvi.. to sto tebi automatski smeta ili sto ti stvara kompleks, ili sto mislis da to automatski ukljucuje neku ''mrznju'' prema BiH, sto je smijesno, je iskljucivo tvoj problem, ja s tim nikakvih problema nemam, pa bio netko bosanac, hercegovac, bosnjak, srbin, hrvat, kurd, afganistanac, ili bilo sto deseto, meni je apsolutno svejedno, zivim u BiH, nigdje se ne micem jer sam svoj na svome, kao i moji preci stoljecima prije mene, stoga, izvoli ti seli ako ti nesto narocito smeta u cijelom tom aranzmanu.. postujem joj zakone, uvazavam, kao i vecina mojih nazovimo ih sunarodnjaka, a ne zanima me sekunde sta kao ''normalna'' raja misli, to je ionako diskutabilna stvar..
Mislim, daj ti meni samo objasni logiku kako ce tebi netko uvaziti koncept jedne zamisljene sveopce BH nacije, jednog melting pota svojevrsnog, kad ti njemu nisi u stanju iskazati obicno postovanje i priznanje takvog kakvog jest, ukratko pljujes po svemu sto mu je sveto ne priznavajuci ga kao takvog, kao da ne postoji, ali onda zauzvrat ocekujes da se slaze sa tvojim ili opcestranackim jednim misljenjem..?! Ne fantaziraj bola..
Kad si vec kod toga, puno veci je nacionalizam (iako to samo u BiH poprima negativne karakteristike zbog neukosti i lake manipuliranosti naroda, a socioloski nista lose u takvom necemu nema, jer, ne bi ni postojao narod ni nacija bez toga) braniti necije povijesno pravo na izjasnjavanje i naciju (a u ovom slucaju se radi o jednoj od najstarijih nacija u ovoj drzavi, starosjedilackoj k tome, da se razumijemo), smatrati sebe za jedinim 'pravim' nasljednicima necega sto je opce-zajednicko dobro, pri cemu mislim na BiH naravno, naturati vlastite ideje i megalomanska misljenja tipa Srbi u Jugoslaviji (a svi znamo kako je to zavrsilo), nego uvazavati jedini nacin kojim ova drzava moze naprijed - medjusobnim uvazavanjem i postovanjem, a ne daytonskim sporazumom, pa ti kontaj sta hoces, ali to ti nista promijeniti nece, budi uvjeren..
b) i ovo je sve od srca, no offense taken, al s takvim razmisljanjem sigurno daleko neces, jer, meni to sve gore navedeno ne smeta, rodjen sam u Mostaru, zivio sam i prezivio sa svima i svacime, i ja se sa svima slazem, jedino sto ja zahtijevam u svemu tome je minimum postovanja i uvazavanja, i ama bas nikakvih problema nema, tko to nije u stanju prihvatiti sto se mene tice, ne zanima me automatski sekunde niti me tangira.. al to sto gore pricas je jednostavno receno produkt odredjene sredine, i generickog misljenja, i nista vise..
E, i da, Å iroki sampion.. ooooo.. :p

Last edited by Archangel on 08. 12. 2008. 01:54, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 01:50 

Pa jarane, baš je u uvažavanju problem, što svak svoje uvažava i favorizira. Tri brata ne mogu da dijele njivu kako valja, a kamoli tri naroda državu. Nije tvojom greškom, ali danas biti Hrvat, Srbin ili Bošnjak ima jasne negativne konotacije - bosanski hrvati više vole hrvatsku od BiH, bosanski srbi Srbiju, a bošnjaci bi najradije napravili etnički čistu bošnjačku državu (ovo sve važi za cca 95% srba, hrvata i bošnjaka).

Nije ba meni do fudbala, ja to svakako ne pratim!

Međutim, nemamo se šta objašnjavati, ničemu nas ne vodi. Nek si ti živ i zdrav.

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 01:58 

Eh, sve to stoji u neku ruku, medjutim pogresno ti shvacas te neke koncepte i generaliziras..
Medjutim, gledaj to sa ove strane.. da je drzava prosperitetna, normalna, egalitarna, dakle ravnopravna i dobra za sve.. problema ne bi bilo niti bi postojao naglasak na takvom necemu.. medjutim, BiH ima isuvise problema da bi se ja sad s nekim raspravljao i ubijedjivao ga u cemu je kao problem kad ja osobno problema s BiH ni njenim narodima nemam, stoga, svejedno mi je..
Kao sto rekoh, BiH moze naprijed samo ako su njena tri konstitutivna naroda zadovoljna i ako se medjusobno postuju i uvazavaju..
Samovolja jednog naroda ili neka zamisljana svojevrsna sveopca bosanska il bosansko-hercegovacka nacija proci ne moze, niti ce..

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 23:20 

Image

Velik igrac, velik covjek..

Da ne prodje bez spomena..

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 23:41 

Archangel wrote:
Image

Velik igrac, velik covjek..

Da ne prodje bez spomena..

ja fakat danas godisnjica,nek se neko i njega sjetio :D

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 23:43 
a ja ko cese sjetit neg archangel :mrgreen:
i nemojte vise zakuhavat s tom temom (znate kojom)

dosadniji ste od mene i stalkera

PostPosted: 09. 12. 2008. 13:06 
Moderator

shitpifter wrote:
Pa jarane, baš je u uvažavanju problem, što svak svoje uvažava i favorizira. Tri brata ne mogu da dijele njivu kako valja, a kamoli tri naroda državu. Nije tvojom greškom, ali danas biti Hrvat, Srbin ili Bošnjak ima jasne negativne konotacije - bosanski hrvati više vole hrvatsku od BiH, bosanski srbi Srbiju, a bošnjaci bi najradije napravili etnički čistu bošnjačku državu (ovo sve važi za cca 95% srba, hrvata i bošnjaka).

ma pusti, ima raje pa misle da su ekstra pametni, a u dva razlicita posta govore dvije razlicite stvari, al eto, s kim si takav si :D

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 13:08 

SODOM wrote:
a ja ko cese sjetit neg archangel :mrgreen:
i nemojte vise zakuhavat s tom temom (znate kojom)

dosadniji ste od mene i stalkera

impossible :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 13:10 
Moderator

prati li ko Ibisevica? rodila ga majka :D

http://www.youtube.com/watch?v=KV1aE7s1mRg

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 16:07 

biafra wrote:
prati li ko Ibisevica? rodila ga majka :D

http://www.youtube.com/watch?v=KV1aE7s1mRg

genijalan je!!!

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 16:46 

biafra wrote:
shitpifter wrote:

ma pusti, ima raje pa misle da su ekstra pametni, a u dva razlicita posta govore dvije razlicite stvari, al eto, s kim si takav si :D

Oh humor me.. 8)
Npr.. 8)

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 17:31 

ibRisevic je kralj :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]