lol, dosao sam taman kuci s izlaska, stoga, daj molim te ne seri.. tko si ti da mi kazes, ili proturjecis.. BiH je ustavno-pravno drzava triju naroda, tri nacije, oduvijek bila, uvijek ce biti, ja to dokazivati ne moram, to je jednostavno receno tako i jedino tako i moze biti inace nema osnova za daljnji napredak..
a) zaboli me za sandzaklije, purgere, i bilo koje desete.. pod jedan, generaliziras.. pod dva, purgeri nikoga ne vole, za njih me zaboli neka stvar, ne bih ni ja volio da mi je netko vlasnik svega sto valja u gradu, kao sto smo mi njima, sta ces, kompleks inferiornosti, k'o im je kriv, a 30 000 ih svega ustvari purgeri (statisticka cinjenica momak moj), a ostatak sa strane, i nekome bi nesto prigovorili.. daj molim te..
No, jednom visestoljetnom, istom narodu
NITKO oduzeti ne moze ono sto jest, sto ga stoljecima definira i s cim se poistovjecuje, tako ni danas.. ne, ustvari pogotovo ne danas.. to odmah si u glavu utuvi.. to sto tebi automatski smeta ili sto ti stvara kompleks, ili sto mislis da to automatski ukljucuje neku ''mrznju'' prema BiH, sto je smijesno, je iskljucivo tvoj problem, ja s tim nikakvih problema nemam, pa bio netko bosanac, hercegovac, bosnjak, srbin, hrvat, kurd, afganistanac, ili bilo sto deseto, meni je apsolutno svejedno, zivim u BiH, nigdje se ne micem jer sam svoj na svome, kao i moji preci stoljecima prije mene, stoga, izvoli ti seli ako ti nesto narocito smeta u cijelom tom aranzmanu.. postujem joj zakone, uvazavam, kao i vecina mojih nazovimo ih sunarodnjaka, a ne zanima me sekunde sta kao ''normalna'' raja misli, to je ionako diskutabilna stvar..
Mislim, daj ti meni samo objasni logiku kako ce tebi netko uvaziti koncept jedne zamisljene sveopce BH nacije, jednog melting pota svojevrsnog, kad ti njemu nisi u stanju iskazati obicno postovanje i priznanje takvog kakvog jest, ukratko pljujes po svemu sto mu je sveto ne priznavajuci ga kao takvog, kao da ne postoji, ali onda zauzvrat ocekujes da se slaze sa tvojim ili opcestranackim jednim misljenjem..

! Ne fantaziraj bola..
Kad si vec kod toga, puno veci je nacionalizam (iako to samo u BiH poprima negativne karakteristike zbog neukosti i lake manipuliranosti naroda, a socioloski nista lose u takvom necemu nema, jer, ne bi ni postojao narod ni nacija bez toga) braniti necije povijesno pravo na izjasnjavanje i naciju (a u ovom slucaju se radi o jednoj od najstarijih nacija u ovoj drzavi, starosjedilackoj k tome, da se razumijemo), smatrati sebe za jedinim 'pravim' nasljednicima necega sto je opce-zajednicko dobro, pri cemu mislim na BiH naravno, naturati vlastite ideje i megalomanska misljenja tipa Srbi u Jugoslaviji (a svi znamo kako je to zavrsilo), nego uvazavati
jedini nacin kojim ova drzava moze naprijed - medjusobnim uvazavanjem i postovanjem, a ne daytonskim sporazumom, pa ti kontaj sta hoces, ali to ti nista promijeniti nece, budi uvjeren..
b) i ovo je sve od srca, no offense taken, al s takvim razmisljanjem sigurno daleko neces, jer, meni to sve gore navedeno ne smeta, rodjen sam u Mostaru, zivio sam i prezivio sa svima i svacime, i ja se sa svima slazem, jedino sto ja zahtijevam u svemu tome je minimum postovanja i uvazavanja, i ama bas nikakvih problema nema, tko to nije u stanju prihvatiti sto se mene tice, ne zanima me automatski sekunde niti me tangira.. al to sto gore pricas je jednostavno receno produkt odredjene sredine, i generickog misljenja, i nista vise..
E, i da, Å iroki sampion.. ooooo.. :p