Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 20. 06. 2025. 00:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Avanti! fanzine
PostPosted: 05. 12. 2008. 20:44 
Moderator

Anarhistička Inicijativa Avanti! - AIA - je neformalna aktivistička organizirana grupa osoba sličnih afiniteta utemeljena na anarhističkim principima i postulatima, prvenstveno bazirana na agitaciono-propagandnom djelovanju u cilju širenja svijesti o potrebi ukidanja svih formi hijerarhije i potčinjavanja. Neposredni cilj AIA je okupljanje aktivista/kinja koji dijele naše ideje i širenje mreže istomišljenika.

- sa Facebook AIA grupe

uglavnom, imaju i fanzin, pa bujrum, mislim da Šarić ovo od forumaša prati
http://www.avanti.co.nr/

Profile  

Post subject: Re: Avanti! fanzine
PostPosted: 08. 12. 2008. 11:22 

procitah ovaj novi. super omoti, doslijedan prelom. lektura/korektura prilicno sramotna za list u kojem je toliko "umnih" ideja i kvotacija poznatih filozofa.

sadrzaj...malo vise umjetnosti, a manje politiziranja i propagande, bi bilo idealno. al to je anarhisticka novina a ja osoba sa nula posto ljubavi za ultraljevicare (bagra koja se u zivotu nije posteno oznojila, svi do jednog) tako da je moje misljenje tu kao dobrog hodze na sajmu alkohola...

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 14:22 

lol, koja su ovo sranja... sve anarhisti, al preko forumâ i blogova...

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 18:09 

Kakvo je misljenje domacih anarhista o ovom "narodnom veselju" koje traje vec par dana u Grckoj?

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 18:18 

Addict wrote:
Kakvo je misljenje domacih anarhista o ovom "narodnom veselju" koje traje vec par dana u Grckoj?

1312-ovsko

Profile  

PostPosted: 08. 12. 2008. 20:47 
Moderator

eee anarhisti moji...

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 12:59 
Moderator

naravno, na temu su se javili glavni besposlicari na forumu :mrgreen:
- well, piše propagandno zar ne? ne dijele baš puške da se ide u vajlent revolušn :roll:
- ne moze se reci da su anarhisti bagra koja se u zivotu nije posteno oznojila, svi do jednog i u najmanju ruku je neodgovorno i djetinjasto, al eto ima nas pa smo ultra desnicari iliti drkadzije :mrgreen:
- sam fanzin ce vremenom postat vrhunski, barem se nadam, zato jest fanzin :roll:
- i da, ne radi se samo preko blogova i foruma, a kulerski i narodnjacki je srat po svemu alternativnom i chi chi man-ovskom tako da dzaba pricam :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 13:22 

Misljenja sam da smo mi tupa i tvrdoglava rasa, zeljna moci, tako da bi bilo kakva anarhija medju masom zavrsila krvavo i na kraju nekom diktaturom. Za manje zajednice to je ok, tj. za skupinu pojedinaca istomisljenika. Takvih primjera ima dosta.
Ali ono, hajde, podrzavam ideju :P...

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 13:38 

- ne dijele puske ali je ideja o bojkotu izbora iznesena u novom broju odlicna ilustracija romantiziranja, matematicko-logicke argumentacije koja ignorise sve moguce i nemoguce zaplete realnosti...tojest, stob moj jaro mux reko...ovi ba ne zive u Sarajevu...ovi ne zive na zemlji...oni su u diznilendu...

- opasno se mjenjaju svi ti idealisticki pogledi na drustvo i te kritike, podudarno sa prvim uletom istinske gladi i primoranosti na teski fizicki posao kao jedini izvor prezivljavanja...

na kraju, krajnje je subverzivno visim idealom slati ljude u samodestruktivno odricanje. jer se sistem srusiti ne moze bez kriticne mase, a dok se dodje do kriticne mase, neko mora platit glavom. u biti slicne poteze poduzimaju uglavnom oni drugi crnocrveni hajvani i osame bin ladeni. zar je ideal bitniji od zivota samog? indoktrinacija bre, opet. joj sto mrzim ovo moderno doba.

- fanzinu sve najbolje i namjeravam ga pomnije pratiti

- ne nego je kulerski biti u koraku sa svjetom, i pokusavati grubo kalemiti ideje o sistemu i zivotu iz totalno stranih situacija na nesto toliko specificno kao sto je balkan.

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 13:42 

Sixty Watt Shaman wrote:
Misljenja sam da smo mi tupa i tvrdoglava rasa, zeljna moci, tako da bi bilo kakva anarhija medju masom zavrsila krvavo i na kraju nekom diktaturom. Za manje zajednice to je ok, tj. za skupinu pojedinaca istomisljenika. Takvih primjera ima dosta.
Ali ono, hajde, podrzavam ideju :P...

upravo.

najbolji primjer = raspad SFRJ i razvoj dogadjaja. Sto rece jedan Beogradski gangster...mala bara, puno krokodila.

Zivot je hedonisticki akt prezivljavanje je prirodni instinkt. Mi smo ipak, samo zivotinje.

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 14:24 
Moderator

kume, vjeruj mi da sam bio i gladan i da sam se naradio u zivotu, i da sam iz takve porodice i da sam okruzen takvim ljudima citav zivot, ovdje je problem u neinformiranosti i obostranim ekstremnim stajalistima, znaci i sa tvoje i sa strane mama's boy anarhista koji su tu uglavnom iz pobune, a sredisnji neki put ne interesuje ni jedne ni druge, gotivnije je podjebavati se medjusobno. nas narod je glup ko kurac i trebala bi se ponovit situacija po belaju slicna onoj iz 92' da bi se neko potrudio nesto uradit, kad vec radnici strajkuju, neka i ovoga, nije na odmet - uostalom, zrtava vec ima, samo im je izgleda bolje trpit i cekat bolja vremena - citanjem i edukacijom nece nista postic, treba jest, jelda?
ja jedno ti drugo

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 15:00 

ma nide veze, ovo su, pretpostavljam ona djeca iz parka, pankeri-anarhisti, sta li vec... jednom sam se zadesio na tramvajskoj kad je ovaj jedan "anarhist" prico nesto kako on cita neke knjige i filozofe, pa se posvado sa ovim drugim "anarhistom" da li je to nesto o cemu su raspravljali, fasizam ili nacionalizam, pa su se svadali i oko nekih filozofa i citirali jedan drugom neke odlomke textova tih filozofa, da bi se na kraju jos i posvadali ko cita vise knjiga itd...

uglavnom, anarhija -> sranje i suplja, na koju se loze samo provincijalci, novopeceni wannabe intelektualci i idioti.

mislim, nemam nista protiv tih ljudi koji rade fanzine, da me se pogresno ne shvati, samo, po meni je to najobicnije sranje.

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 16:25 
Moderator

ovo sad umjesto rasprave o nekom tamo levom fanzinu o anarhiji i nekim pokretima i filozofiji prerasta u prepucavanje ko je više crnčio i ko se više naradio i ko je eto sad najzajebaniji fizikaner...nema očito teme gdje se neko neće kurčit kako voli da radi ko sivonja i konj i kako je važno to istaći.

get down to earth ppl...

slažem se sa starim anarhistom krovprolićem :) sve wannabe anarhisti

hejtbrid to fino kaže...

"Everyday is a different crusade
You revolt from the safety of your fantasies
Privileged, you've never fought for a thing
You'd be the first to go if there was real anarchy
"

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 16:31 
Moderator

prvo, hejtbrid je karina od benda. totalna. šminka hardcore.

Drugo, znam momka koji je glavni u avantiju - niti je provincijalac, niti je wanna-be intelektualac, niti je idiot, dakle, bloodfloode, konstatacija ti propala.

Slažem se i ja da ima malo previše politike u Avantiju, ali neka, dobro je.

Usput, momak učestvuje u punk/hc sceni dugi niz godina i student je. Uspješan. Ne zabušant kao ja.

I ja sam za ANARHIZAM, ne anarhiju.

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 17:23 

Grind Is Protest wrote:
I ja sam za ANARHIZAM, ne anarhiju.

Hm...ne znam jesam li dobro shvatio sto hoces reci? Da si za anarhizam, odnosno za ideju/metodu kojoj je cilj anarhija, ali nisi za anarhiju?
Ako sam dobro shvatio. I sama ta izjava samo potvrdjuje Ciletovu izjavu na neki nacin.

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 19:17 
Moderator

ja bih samo da napomenem da se misljenje det metaleca o ovoj temi se ne pika jer su debili

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 20:16 
Moderator

Krivo me ukapira, ali ja sam kriv.

Svi znamo da anarhije neće nikad biti dok ljudi imaju svijest kakvu imaju. Nisam za anarho haos. Ja sam za društvo bez vođa i vlada. eto, možda sam se tako trebao izraziti. Jebiga, ljubitelj snova o utopiji.

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 20:21 
Moderator

Nisam čitao fanzine ali dao sam si zadatak da ga pogledam barem.

Nadam se da da Proudhon ima odgovarajući tretman :) .

Lično mislim da je solidarizam rješenje, naravno u duhu solidarističkih teorija nastalih u francuskoj a potom naročito razvijene u okviru frankfurtske škole (čitaj Strauss i Fromm) a kasnije u latinskoj americi sa marksističkim ukolonom.

Anarhizam je u ovim vremenima zdrav, zdrav za živce ako ništa ;-) .

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 20:34 

Samo budale bojkotuju izbore!

Grind Is Protest wrote:
prvo, hejtbrid je karina od benda. totalna. šminka hardcore

Šarane idi slušaj one svoje grindere što im roditelji ne znaju da imaju bend :D pusti nama Hatebreed

Profile  

PostPosted: 09. 12. 2008. 20:44 

anarhizam jest zdrava ideja. anarhizam je plemenit. najbezveznije je sto se ovjde uopste raspravlja o anarhizmu. najgluplje je sto pola vas nije ni otvorilo ovaj fanzin. procitajte, pa hajmo onda pricat o fanzinu.
koga boli kurac sta mislite vi o anarhiji. najbezveznije je sto neznate sta je to. na anarhizam se loze provincijalci i vonabi intelektualci? bar im ta ideja ima veze s mozgom, a vama je skroz normalno da se neko lozi na brutalu i tekstove dje se jebu nozevima i onda se citira covjek sto je reko za svjesnu raju zive u diznilendu, ccc
jedva cekate da neko kaze nesto o anarhiji toj jebenoj pa da svi skocite srat i pokazat kako ste pametni. papagaji jebeni.

ja samo hocu da kazem da procitate ovo ili nesto slicno, ustvari ovo procitajte pa da onda pricamo. pola ce vas skontat da to uopste nije to sto ste vi mislili. pola bi skontalo da ovdje ima tema koje vaze za sve ljude a ne samo anarhiste. procitajte bar dio posvecen muzici
covjek sto ovo radi je normalan covjek i nije dijete iz parka hahah. izgleda da malo starija i ozbiljnija raja voli tu brutalu o mucenjima i orgazmima i krvi prosutom i takoto

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]