Kad smo već zapoÄeli priÄu i raspravu malo dalje od fanzina, Å¡to mi je izuzetno drago, ajde da nastavimo.
I ja sam nekad bojkotovao izbore, kontao sam da je to moj naÄin borbe protiv ovih sranja. Onda sam skontao da tako nikako ne pomažem anarhiji i toj ideji (A PONAJVIÅ E NE POMAŽEM SEBI!), već da pomažem vladavini manjine koja konstantno izlazi ovdje na izbore i konstantno userava život svima nama. I onda odluÄim i ja da izaÄ‘em na te iste izbore. I izaći ću opet. Fakat smatram da treba. Ne zato Å¡to sam odjednom postao PC ili kako god, nego zato jer sam skontao da od kukanja nema niÅ¡ta. Od biranja izmeÄ‘u dva zla joÅ¡ manje, ajmo profilirati te liste izborima ljudi, pa će na kraju zla biti joÅ¡ manje.
Da mi kolektivno nismo piÄke, pa da ima 100.000 ljudi koji će zapaliti Parlament, predsjedniÅ¡tvo i zgradu Vlade, ja bi to najviÅ¡e volio. MeÄ‘utim, imamo samo izbore kao opciju.
SavrÅ¡eno sam svjestan, Libijac, u kakvom komÅ¡iluku živim, dovoljno mi je na youtube se prikopÄati, ne trebam ni na ulicu izaći. Ali možemo komotno reći da je cijeli svijet takav komÅ¡iluk. Ne vole nas ni Evropljani neÅ¡to previÅ¡e. Svima smo trn u oku. NajraÄ‘e bi svi da nas zatru, da pomremo, da nas nema. Fazon je u tome kad kažem ''anarhija'', ne mislim na anarhiju ol over baÅ¡ÄarÅ¡ija, nego na globalnu. Zamisli da je ovo anarho država, eto mi ukinuli granice, free trade, imigracija nije zloÄin, ole, ole, pa ne bi nas bilo u tom stanju ni 5 jebenih minuta.
Zato kažem da se to neće nikad desiti. Dok imamo pare, dok ljudi uživaju da budu šefovi i da imaju iste.
Shitpifter drži poentu u jednom odreÄ‘enom dijelu priÄe, u drugom je konformista, ali to je meni viÅ¡e poznato iz priÄe 1 na 1 koju smo nekad davno on i ja imali, a ta priÄa je bila ne temi za anarho fest.
Ne smatram se ljubiteljem demokratije, jer većina može biti jako glupa (primjer: Bosna), ali mislim da mi prvo trebamo demokratsku građansku svijest izgraditi, a onda ići dalje.
Tražiti nedostatak uređenja u društvu kad nemamo ni društvo je apsurd, zar ne?