Znas ko su oni koji sramote planetu, covjecanstvo? Oni koji sude, bolje presudjuju, a sramotniji su, pateticniji sa svojim kompleksima nize vrijednosti, jadniji sto se sa svojim presudama spustaju nize/zabadaju nos medju "pogan", medju njihove male, svakodnevne rabote. A ovo oko... budi ono sto jesi. Zvucis jebeno fatalisticno, i sama imam slicne preferencije, no samo u iznimno vaznim stvarima koje intuicijom osjetim, to je nesto kao zov, no, nepotrebna je dalja deskripcija. Ukoliko trebam biti ono sto jesam, a ne znam sta sam u potpunosti, zato i jesam ovdje (ucim), velika je mogucnost da budem princip ljubavi za svu "pogan" oko mene, no, velika je mogucnost da budem i princip mrznje za istu tu svu pogan oko mene. Izabracu, pokusacu izabrati, stoga, neki ekvilibrijum oba elementa, najvjerovatnije zato sto je lakse, linija manjeg otpora. S vise snage, volje, ko zna, mozda dostignem nivo usavrsenosti prvog principa, samo sto volja, takodjer, ima svoje novcice srece, one kojima vara, pa sto je vise razvijamo to ona vise potire osjecanje koje je najteze razviti i njemu ostati dosljedan. "Uradis nesto i stoji iza toga zaboga...", slazem se i sama to propagiram, no, to ne povlaci za sobom konstataciju: "...ne mijenjaj sebe nikad..." iako bih ja, licno, voljela da je tako. Prosto, lakse je. Na koncu, identicno sam govorila do prije malo vremena, ali postoje stvari, velike stvari koje to nište ukoliko se uhvatis u kolo s njima. Pa bih rekla, ne mijenjaj, ne trguj nikad sa vlastitom slobodom, koja, ukoliko tezis casti, nema cijenu ni kada je tudja u pitanju. I onih "poganih". Ne trguj, ne uplici se ni u njihovu, jer samo tako imas zalog, cist obraz, mac u rukama da odbranis vlastitu. Opa, haman ep, dobar si.
|