Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 18:44

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 416 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: Megadeth
PostPosted: 05. 08. 2008. 00:23 

Sve je to HEVI METAL, sinko. Porodio thrash, porodio sve... Ne vidim problema u thrashu koji zalazi u raskosnost heavy-a, cak sta vise. Starogrcki ideal slobodnog gradjanina ima veze s uzoritoscu, al', u praksi, vise sa dekadencijom duha (zbog viska slobodnog vremena da se posvetis staranju o sebi, a ne pukoj proizvodnji za opstanak) koja poradja nesto kognitivno i emocionalno vrijedno. Tezis da budes pravovjerni geneolog mjuze, a to ti je zajeb u startu. Sad je, fakat, dovoljno.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 00:41 

Upravo. A, upravo i vucem (ukoliko sam dobro shvatila kontekst). Dobar point. Mislis da treba drugacije? I u kakvim ce prvim redovima biti deset godina nakon, istim? Oni koje zadovolji, svakako. Nesmireni ce traziti dalje, sustina ucenja, iskustva, zivota... tok. Treba tako, upravo zbog "gresaka". A ja nesto odlucih da ih izbacim iz svog vokabulara. Laz.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 01:15 

Da, offtopic... neka brisu (s razlogom). Pogan ostaje pogan, ko ti je to rekao, jer, ukoliko si do takvog zakljucka dosao sam, sta si? Pogan? Nemoj!, a ova imperativna rijec nema veze s nametnutim drustvenim idealima, ovde se o inner tebi radi. Kako se postaje usavrsen, bar nedovrseno usavrsen?, mislis da ne moze to ukoliko krenes od pogan datosti? Ukoliko ti je datost da si usavrsen, zasto uopste djelujes, zivis? Da detektujes pogan i kazes: Da, to su ti, evo ih! I?

Na koncu, ne skontah ti jednadzbu uzoriti - ljubavni odnos - utopija... Sta je odnos i sta sve on moze biti? A, pazi, moze pocivati, vise ili manje, na datosti ljubavi. Tesko pitanje? Ma, ne. Samo su posljedice, prema svakom mogucem scenariju, teske. Zasto? Lukave su one, poture nam samomijenjanje kao novcic za srecu. Cvrst stav, da, ali dokle? I Hitler je imao nekoliko, cini se. Tesko poredjenje, no, validno.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 01:50 

sve su to price suplje amere moj, sta, ti volis neke bendove jer su clanovi takvi kakvi jesu a ne ko dave i james. gluposti, koga bi slusali kad bi se to gledalo.
to da imaju po jedan thrash album je smjesno, oba benda su otprilike nakon 10 godina postojanja skrenuli s tog nekog puta, sto ceca rece vise heavy-u, dok je james & co malo se ugledao na rok i kantri. a iz oba perioda, dakle thrash, speed i ovih malo blazih perioda nakon pocetka 90tih oba benda imaju kultne albume kojima se niko nije niti ce priblizit. to su cinjenice, ne samo moje subjektivno misljenje.
a to skretanje oba benda je i logicno i ocekivano, na par albuma su malo previse skrenuli al za 25 godina sviranja moras imat i par kiksova. mislim meni bi prvom bilo glupo da james sa haman 50 godina sad pokusava svirat muziku s kill em all-a. kao muzicari su prerasli i prosli to. da sad urade nesto ko black to bi bilo savrseno i ono sto se ocekuje od njih. takvi su trebali uvijek i bit. to je metalika jebiga, kad ti se slusa prljavi thrash bar toga ima za civara....

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 02:01 

Znas ko su oni koji sramote planetu, covjecanstvo? Oni koji sude, bolje presudjuju, a sramotniji su, pateticniji sa svojim kompleksima nize vrijednosti, jadniji sto se sa svojim presudama spustaju nize/zabadaju nos medju "pogan", medju njihove male, svakodnevne rabote. A ovo oko... budi ono sto jesi. Zvucis jebeno fatalisticno, i sama imam slicne preferencije, no samo u iznimno vaznim stvarima koje intuicijom osjetim, to je nesto kao zov, no, nepotrebna je dalja deskripcija. Ukoliko trebam biti ono sto jesam, a ne znam sta sam u potpunosti, zato i jesam ovdje (ucim), velika je mogucnost da budem princip ljubavi za svu "pogan" oko mene, no, velika je mogucnost da budem i princip mrznje za istu tu svu pogan oko mene. Izabracu, pokusacu izabrati, stoga, neki ekvilibrijum oba elementa, najvjerovatnije zato sto je lakse, linija manjeg otpora. S vise snage, volje, ko zna, mozda dostignem nivo usavrsenosti prvog principa, samo sto volja, takodjer, ima svoje novcice srece, one kojima vara, pa sto je vise razvijamo to ona vise potire osjecanje koje je najteze razviti i njemu ostati dosljedan. "Uradis nesto i stoji iza toga zaboga...", slazem se i sama to propagiram, no, to ne povlaci za sobom konstataciju: "...ne mijenjaj sebe nikad..." iako bih ja, licno, voljela da je tako. Prosto, lakse je. Na koncu, identicno sam govorila do prije malo vremena, ali postoje stvari, velike stvari koje to nište ukoliko se uhvatis u kolo s njima. Pa bih rekla, ne mijenjaj, ne trguj nikad sa vlastitom slobodom, koja, ukoliko tezis casti, nema cijenu ni kada je tudja u pitanju. I onih "poganih". Ne trguj, ne uplici se ni u njihovu, jer samo tako imas zalog, cist obraz, mac u rukama da odbranis vlastitu. Opa, haman ep, dobar si.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 02:04 

Nije on masio temu, mi smo, odnosno skrenuli s iste. Postuj njegovu slobodu da kaze, bolje reci argumentuje (jer upravo je to i uradio), zasto si ti u krivu. Samo s pretpostavkom tvog postovanja, on ce saslusati tvoje argumente. Malo ja to onako, znam ja da se vi dobro znate, al' ponavljanje nekih stvari nikad nije na odmet...

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 02:12 

Posteno. Urazumi nerazumnog.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 02:36 

ma komedija ovaj forum...i pretjerani izlivi inteligencije i sagledanja i analiziranja.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 03:48 

a jebem ga ja sad :) ...nemoj biti trunto...slazem se da je balkanski stereotip takav...ali et ja nisam takav :) ..iznio sam vec svoje misljenje i iznijet cu uvijek...nemoj ti kenjati :mrgreen:
nemojmo se sad svadjati braco i sestre...to je samo metal :evil:

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 14:18 

Krenulo vas pravo sa tom filozofijom,ali dobro je to-ovo ozbiljno sad...samo vi nastavite ,da naucim i ja nešto pametno na ovom forumu :mrgreen: a ne samo kill em all,rust in peace i ostale destruktivne teme o smrti,bolu,patnji,tegobama i dreku...dajte još koju pametnu.

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 17:07 

ma sve je to R'n'R

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2008. 20:17 

Striker wrote:
ma sve je to R'n'R
Ima nešto i u turbo-folku sa DM SAT-a...evo upravo pici Miric Mitar-tarmi,lik sav u crnom -goth style,proljepšao se maximalno u 55 godini života,tetovirao desnu podlakticu nekim drevnim pismom...a vi se i dalje zajebavajte se metalom :mrgreen: ...to je otrov za omladinu i skojevce :lol: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2008. 00:59 

TRIP wrote:
Striker wrote:
ma sve je to R'n'R
Ima nešto i u turbo-folku sa DM SAT-a...evo upravo pici Miric Mitar-tarmi,lik sav u crnom -goth style,proljepšao se maximalno u 55 godini života,tetovirao desnu podlakticu nekim drevnim pismom...a vi se i dalje zajebavajte se metalom :mrgreen: ...to je otrov za omladinu i skojevce :lol: :mrgreen:

Kakve to veze ima sa temom? Razumijem da svako od nas malo skrene s kursa, ali ovoliko... :roll:

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2008. 14:57 

SYMPHONY wrote:
TRIP wrote:
Striker wrote:
ma sve je to R'n'R

Kakve to veze ima sa temom? Razumijem da svako od nas malo skrene s kursa, ali ovoliko... :roll:

:mrgreen: :D :D :lol: :lol: ma ništa posebno...prenos-transfer...prenijelo me malo,hajd ba šta ima veze...nemoj biti uskogrudna :mrgreen: ,isprsi se malo i ti :mrgreen: pokaži svoji kapacitete :mrgreen: ...moram ti nabaviti nekog decka,ne može više ovako :mrgreen:
:lol:

Profile  

PostPosted: 07. 08. 2008. 11:16 

Svakako! Cekam tvoj izbor :mrgreen: Prije toga vratiti se na temu...

Profile  

Post subject: Re:
PostPosted: 08. 08. 2008. 12:38 

ogi wrote:
Darkman wrote:
Napokon i njih neko da spomene. Jako mi se svidja ono sto su nesto ranije radili, ovo novije i ne bas, tacnije od Youthanasia-e pa na delje mi bas i ne lezi (dobro Cryptic Writings ima odlicnih momenata). Kako god okrenes bolji su u '90tim u svakom slucaju od Metalice :twisted: . Eto sad imaju namjeru i dalje nastaviti iako Dave Mustaine ne moze vise svirati gitaru, pa cemo vidjeti na sta ce to liciti...
Definitivno najbolji album: Rust In Peace

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nisam jedini :D :D :D
za najbolji album se potpuno slazem

Dave Mustaine MOZE SVIRATI ! .. = )

I naravno da su nastaviti dalje
Megadeth meni naj bend poslje SLAYER-a

A albumi su svi super .. diskografija im je perfect :twisted:

Profile  

PostPosted: 09. 08. 2008. 15:16 

haveru, kasnis, al samo nekoliko godina :lol:

Profile  

PostPosted: 13. 12. 2008. 19:43 

najbolji bend,za mene puno bolji od metallice,bar muzički

Profile  

PostPosted: 26. 12. 2008. 15:39 

megadeth nikako nemogu poslusati jdnostavno mi nepase njihov vokal ali ostalo je dobro ........... da imaju samo instrumentalne pjesme bilo bi dobro :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 12. 2008. 09:32 

kad neas pojma :razz: :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 416 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]