Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 09. 2025. 23:02

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: ¨¨¨NECROPHAGIST¨¨
PostPosted: 07. 01. 2009. 17:26 
Moderator

Striker wrote:
.::Grind Bastard::. wrote:
očito TI nemaš duše :D

zvonbij pravi! :D

idi slušaj mortician :D :lol: :lol: :lol: :lol:

prodao sam je djavolu.. :D

dobro..culi smo karkaaass i slayer.. slushali smo to i kad smo imali plin.. i nastavicemo slushati..
al pazi ovo.. kad neko nesto inovativno i novo napravi vama se po defaultu ne svidja..
imate 20 bendova koje slusate i svaki novi bend sto poslushate ako nije dobra kopija tih bendova vama se nece svidjeti.. i vrtite se u krug tako stalno..
meni bi to dosadilo fakat..

nisi mogo više da pogriješiš. :lol: :lol: :lol:

to koliko ja bendova slušam, nevažno, šta ja slušam, još manje važno, al činjenica je da je niđe vezze to da ako nešto zvuči inovativno da mi se ne sviđa. kad sam čuo prvi put Scepter, album mi je bio fenomenalan. Spawn prvi, isto. nastavci toga su jednostavno pretjerani. fino si postavio tezu i sve lijepo zaključio, samo pogrešno primjeno. nema veze, biće bolje ;-)
meni je Necrophagist ispočetka bio dobar, i to više drugi jer je imo bar par melodija. al Beneath the Massacre je meni pretjerano i usrano. nema nekog gušta u tome. jest, ja više volim poslušat Resurrection, Pestilence, Atrocity, Suffocation, Demilich, Disincarnate, Solstice, Intestine Baalism, ili čak Neuraxis - to je za mene tehnika i Death Metal. ovo sve osim Neuraxisa je čist primjer kako Death Metal može bit inovativan ali savšreno odsviran bez ikakvog pretjerivanja. što se mene tiče, sviđe se svakome njegovo, al' ima bendova koji ga baš pretjeruju (BTM, SOP).

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 17:47 

jarane samo rijec da cujem protiv mortician-a.... nes ni jednog zombija vise dobit :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 17:50 

bloodflood wrote:
Striker wrote:

pa ja iz tog razloga nisam nastavio srednju muzicku..
al neke osnove se moraju znati... mora se znati granica izmedju losheg i dobrog ..izmedju drkanja po instrumentima ..sviranja jednog rifaa i kvalitetne muzike

pa normalno da se moraju znat osnove, nisam nigdje reko da ne moraju... :lol:

sad ispade samo necrophagist zna "note" i svira kvalitetnu muziku, a slayer, suffocation, carcass, morbid angel, autopsy (lupam bendove random...), itd su neznalice i sta ti ja znam... o tome ti i govorim, ne moras znat svu jebenu teoriju da bi pravio dobru/kvalitetnu muziku i ne znaci da ako radis sve po nekim pravilima da ce bit dobro. treba unijeti sebe u to sto sviras i stvorit neki feeling (ovo zvuci gej, jebiga :) )...

ne znam kako "neznalica" i moze bit iko ko spere dobro ko ti navedeni bendovi... ko jebe to znajul oni "po pravilu" to napisat... ideje i taj filing ciletov znace isto koliko i kvalitet sviranja.

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 17:53 
Moderator

Addi wrote:

jarane samo rijec da cujem protiv mortician-a.... nes ni jednog zombija vise dobit :mrgreen:

ne tjeraj me da ti kažem da si paglu :P

fino momku kažem da je zombij pravi, a zombiji slušaju Mortician, jebo te Mortician :lol: :lol:

ne znaš šta je gore...zombie koji sluša tek det :D

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 17:58 

a i ti si bolid pravi :)
sad fakat nes dobit zombija vise :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 18:51 

Striker wrote:

prodao sam je djavolu.. :D

dobro..culi smo karkaaass i slayer.. slushali smo to i kad smo imali plin.. i nastavicemo slushati..
al pazi ovo.. kad neko nesto inovativno i novo napravi vama se po defaultu ne svidja..
imate 20 bendova koje slusate i svaki novi bend sto poslushate ako nije dobra kopija tih bendova vama se nece svidjeti.. i vrtite se u krug tako stalno..
meni bi to dosadilo fakat..

nisi mogo više da pogriješiš. :lol: :lol: :lol:

to koliko ja bendova slušam, nevažno, šta ja slušam, još manje važno, al činjenica je da je niđe vezze to da ako nešto zvuči inovativno da mi se ne sviđa. kad sam čuo prvi put Scepter, album mi je bio fenomenalan. Spawn prvi, isto. nastavci toga su jednostavno pretjerani. fino si postavio tezu i sve lijepo zaključio, samo pogrešno primjeno. nema veze, biće bolje ;-)
meni je Necrophagist ispočetka bio dobar, i to više drugi jer je imo bar par melodija. al Beneath the Massacre je meni pretjerano i usrano. nema nekog gušta u tome. jest, ja više volim poslušat Resurrection, Pestilence, Atrocity, Suffocation, Demilich, Disincarnate, Solstice, Intestine Baalism, ili čak Neuraxis - to je za mene tehnika i Death Metal. ovo sve osim Neuraxisa je čist primjer kako Death Metal može bit inovativan ali savšreno odsviran bez ikakvog pretjerivanja. što se mene tiče, sviđe se svakome njegovo, al' ima bendova koji ga baš pretjeruju (BTM, SOP).

Beneath the Massacre je precerivanje.. i nisam bash na tebe mislio kad sam ono gore rekao jer po skepteru se vidi da nisi takav :D
Al ima ih ovdje za koje vazi ono gore sto sam napisao..
A tvoj avatar meni puno toga govori ;-)

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 19:01 

pa de napisi na koga si mislio, nece te niko istuc :) .

btw, ako je nesto inovativno/novo/drugacije, ne znaci da je dobro, ne znaci ni da nije al... nije to poenta :lol: . mislim da ti je da tvrdnja nide veze... ko kaze da neki bend mora bit dobra kopija nekog starijeg benda koji se meni vec svida, da bi mi valjo...bas suprotno. sta ce mi kopija pored orginala :) .

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 19:07 

pa to se i ja pitam... ako je drugacije reci..ha ja

"btw, ako je nesto inovativno/novo/drugacije, ne znaci da je dobro, ne znaci ni da nije al... nije to poenta :lol: " haha

Profile  

PostPosted: 07. 01. 2009. 19:46 
ma Broken Hope carevi :razz:
i bez keca ljudi kolju

PostPosted: 07. 01. 2009. 23:00 

ako se svira strogo po pravilima i gomila tehnika bez ikakvog cilja u atmosferi sasvim sigurno se nece napravit nest novo i drugacije. i jedan rif ak je onaj pravi koji pokrene nest u slusatelju je veca kvaliteta i talent neg u isto vrijeme sto njih bez ikakvog smisla, sam da bi se neko divio tom kolko je kao zajebano za odsvirat. znam neke ultra jednostavne stvari koje tehnicari ne mogu skinut nit dobit taj filing bas zato jer nije strogo po pravilu. muzika, je magija a ne sport ;)

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 01:14 

A vidite jednu stvar ljudi:
Ne treba nam puno da se složimo svi da je Metal najbolja muzika na svjetu... pa u tom kontekstu, ako Metal neće proizvest nešto ovako savršeno ko će??
Slažem se da se uz Nekru (da mu malo potepam) ne može derat glavom, al zato uz Suffocation i Canajbl moze. Zato mislim da je Metal muzika koju ne možeš slušat samo po jednom pravcu i osjećat da si ga doživio. Metal (kao borg) ima kolektivnu svjest, i svaki je bend zaslužan za svoj dio domaćeg zadatka. Svi zajedno čine jednu savršenu cjelinu kojoj niko ne može mahane nać...Bendovi poput Nechrophagista su jednostavno morali nastat, to je neminovno, i zajedno sa starim thrashom i dobrim old school death metalom ovaj pravac Metal čini kompletim..
Nadam se da nijesam puno zakomplikovo, al poenta ovog mog peglanja je da nema lošeg pravca u metalu, samo imaju loši bendovi, a Nechrophagist je skoro pa predstavnik brutalne tehnike ( mada meni lično Nile naj ultimativniji al nije bitno ), pa ispadne da serući po Nekri serete komplet po jednom pravcu, a to je već bezze...

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 01:28 
Moderator

Jebeno. Bringeru, fino si ovo srocio.

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 03:08 

Ljudi ba..R'N'R hahaha

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 03:23 

kako mi idu ovi kurci na zivce ovi nekrofagisti

fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

al smaraju

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 19:03 

Nameless wrote:
Jebeno. Bringeru, fino si ovo srocio.

8)

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 20:00 

OK kul ........... ali nemoj se sada ufurati ... do tada pisić :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 22:07 

pa dobro sad, i nemoraju se svakom svidjat bas svi stilovi death metala, neko nest voli, to je istina. nekom je DM sve, a nekom i nije :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 08. 01. 2009. 22:29 
bolje jedan vakav bend nego mali milion kopija suffoa koje dizete u nebesa... Necrohadzist je odlican bend...ceka se albumcic ove godine

PostPosted: 09. 01. 2009. 18:44 

mrkva wrote:
OK kul ........... ali nemoj se sada ufurati ... do tada pisić :mrgreen:

Ma đe bi ja to :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 13:27 

neznam mozda je to do ukusa u glazbu,mislim necrophagist mi je bog i batina sto se tice tech death metala,iako inzistiram da bend se bazira na riffovlju a ne na izdrkavanju po gitari(iako se vidi da necrophagist unatoc izdrkavanju volim),Technical death se zove technical death zato sto majstori na instrumentima zele pokazat svoje umjece soliranja izdrkavanja kako god vec na bazi death metala,ako mi se slusa riffovlje slusat cu normalni death metal.Al opet sve je to do ukusa...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]