Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 27. 06. 2025. 01:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 117 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: (A) JE TO FEST II - KINO BOSNA!!!
PostPosted: 10. 01. 2009. 01:43 

znaci opet pocinjemo

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 02:56 

hazard wrote:
as_the_sun_sets wrote:
celo_mts wrote:
hahh.. :mrgreen:
cuj q tribina..
pa nisu ni ovi pankeri sto su nekad bili..

Cuj izvale, to je oduvijek bilo normalno u punku, naprotiv, nisu koreri sto su nekad bili, vec se izrodili u neke macho homofobe...

hah cuj tebe, ti izgleda samo cekas kad ce se kakav korer, po mogucnosti sa ljiljanima u avatru, pojaviti pa da proseres nesto. Covjek uopce nije pomenuo nista sto asocira na korera. Smiri malo ili otvori kakvu temu tipa Mrzim sve sto je normalno, iz sarajeva i nije gej pa da tu malo komentarisemo

ne bih volio da spammam, medjutim...
kakve veze ima sarajevo sa ovim? izvini ako sam glup, corav il sta vec, al kolko se sjecam iz starijih i novijih postova as_the sun_setsa covjek nikad nije nista srao protiv nekog odredjenog grada ( pa ni sarajeva ) tako da ne znam odakle ti pade na pamet ovakav briljantan komentar.
sto se tice queera, homica, pedera il kako vec hocete da ih nazovete, ja se slazem sa samom idejom uklopljavanja debate o queerima u ovakav festival, jer po meni anarhizam ( koliko god se ja ne slagao sa odredjenim stavovima ) treba da slavi razlicitosti, a ne da ih produbljuje. znaci fazon je u tome da anarhizam kao pokret treba da podrzi manjine ( politicke, rasne, sexualne... ) koje su obespravljene. iskreno, pederi me interesuju koliko i inflacija u makedoniji, niti sam za niti protiv njih, jednostavno smatram da ljudi imaju svoj nacin razmisljanja i ko sam ja da se protivim tomu ako ne skode meni i mojim bliznjima.
da zakljucimo, izmedju vehabije i pedera biram pedere, dok god mi ne masu penisom ispred nosa. :D
p.s. doso sam pijan kuci, tako da mi nemojte zamjeriti na eventualnim provalama :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 03:12 
Moderator

Svaka cast Gogi, slazemo se ;-)
Druga stvar, kakve veze liljani u avataru imaju i sa cim?? :roll:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 03:24 

ma coek malo presaugo, pa napiso glup post...ajde, nije ni 1, ni zadnji put..

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 03:41 

Ne hazard, ljiljan mrzim jednako kao krst i sahovnicu (ako se koriste za lose ciljeve, i kao simboli podjela i podvlacenja crte mi/oni), mrzim nacional-sovinizam (pa i blaze forme), homofobizam i ostale diskriminatorne gluposti, a narocito ih ne volim ako ih fura neku ko je u sceni punka/hca.
Sarajevo obozavam, pogotovo mentalitet ondasnjih ljudi, narocito normalnih.
Ali dosta je o tome, znam da cu ja tebi uvijek ispasti "chedo" koji pljuje ljiljan jer sam iz BL i ne slazem se sa tobom i jos nekima, pa da ne kvarimo temu i ne spamamo temu o jednom finom dogadjaju :)

Nadam se da nece biti V-H-B-ja, mada je tesko da ce im to promaci oku... Moglo bi biti solidne frke ako dodju, jer ce tada biti jako malo raje (oko 5 popodne), ne bi imali muda praviti frku kada se okupi navece dvjestotinjak ljudi, no, ovdje je sada malo kontradiktorno, u sustini, anarhofest bi treba zvati policiju u pomoc zbog realne mogucnosti da se ugrozi bezbjednost ucesnika. Anarhofest zove policiju, zvuci ludo :) :mrgreen:

Last edited by as_the_sun_sets on 10. 01. 2009. 12:29, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 03:47 

ma ne brini se ti za vehabije, imaju oni muda, pitanje koliko ce nas imati muda da im se suprotstavi pod uslovom da dodju? ;-)

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 03:50 

Samo jos jedan PS na prethodnu poruku - ako sam ikada srao po nekom gradu, onda sam srao po svom :)

Pazi, ako dodju u cetvrtak u 5, kada je q tribina, tu nece biti vise od 30-40 dusha, tako da, hehe, zna se...
Ne treba ni zloslutiti, mozda ljudi nece ni saznati (ipak ovo nije isuvise rano najavljeno, niti ce biti medijska pompa!), a mozda nece doci ni da saznaju? Ipak, ovde se radi o "normalnim" gradjanima, a ne o skupu "bolesnika za kamenovati", tako da postoje realne sanse izbjegavanja sukoba.
Mada, iskreno, ako dodje do sukoba volio bih biti tu :)

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 04:36 
Moderator

Haj docu ja. Sam da me pederi ne diraju :D

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 09:04 

Moj glupi post se uopste nije odnosio na temu ovoga festivala vec sam morao bar nesta napisati covjeku ciji me komentari nekada znaju dobro iznervirati. Festival podrzavam, doci cu i mozda biti i tehnicka podrska a tema q je stoti dio festivala na koje nije potrebno stavljati akcenat vec na svirku, druzenje i pokazivanje neke vrste revolta sto samo pankeri znaju.
Gogi oprosti za sarajevo, malo sam se krivo izrazio al skontao je on poentu. Ja Tuzlu, Zenicu, Banja Luku, Mostar itd itd volim isto kao i svoj rodni grad.

Nameless wrote:
Druga stvar, kakve veze liljani u avataru imaju i sa cim?? :roll:

as_the_sun_sets wrote:
Ne hazard, ljiljan ne volim jednako kao krst i sahovnicu

vidis da njemu imaju veze
gogi_the_bastard wrote:
ma ne brini se ti za vehabije, imaju oni muda, pitanje koliko ce nas imati muda da im se suprotstavi pod uslovom da dodju? ;-)

Cisto sumnjam da ce iko doci ako se ne procuje mada je vrlo hrabro napisati na plakatu ista sto pocinje sa slovom Q jer ako se procuje nece ti tu biti samo vehabije vec i tristo drugih ljudi koji nemaju pametnijeg posla nego provesti petak i subotu u samaranju ljudi koji su dosli na slovo Q. Ako dodju fest ce se vrlo vjerovatno prekinuti jer im niko nece pruziti otpor. Nesloga je ono sto jebe ovu scenu, a sarajevo je u tome sampion.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 12:28 

hazard wrote:
as_the_sun_sets wrote:
Ne hazard, ljiljan ne volim jednako kao krst i sahovnicu

Prvobitno sam napisao da mrzim jednako ljiljan krst i sahovnicu, pa sam htio malo ublaziti izraz govoreci da jednako ne volim niti jedan od tri simbola, ali sada ispade da vise volim sah/krst od ljiljana, sto nisam niposto mislio, sada cu ispraviti da se ne bi ostali kacili. Apsurd je da panker/korer drzi na majici/avataru iste simbole drzave, sistema i vojske, pod kojima se ratovalo i pod kojima se pljacka narod, ako me razumijes, nebitno "ciji" simbol je to. Sarajevo necu ni komentarisati, ljudi iz Sa koji me poznaju, znaju koliko volim taj grad i raju u njemu.

Treba podjednako naglasiti sve segmente festa, realno, masa ce doci na svirke, a tek poneko na projekcije i diskusije, tako je uvijek, a po mom misljenju pogotovo ovu Q tribinu jer se Sarajevo pokazalo u losem svjetlu medju svjetskim medijima zbog onakvog vandalstva pojedinaca u jednoj metropoli 21-og vijeka. Dodje 20 ljudi i napravi ti sranje koje se vrti po BBC-u, zbog cega citav grad ispade gay-stradalija. Revolt i druzenje se pokazuju na svakog svirci, tako da ne vidim po cemu bi trebali to forsirati, to je nesto spontano cega ce sigurno biti mnogo na festivalu.

Diskusija u petak o silovanju i zlostavljanju u anarhistickim i aktivistickim krugovima ce svakako biti potresna, a i dobro preispitivanje anarhizma u danasnjim vremenima, kao ideologiji koja u nekim slucajevima jos uvijek nije jaca od losih ljudskih strana anarhista samih.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 12:50 
Moderator

Pomiješali ste i simbole, ljiljani i šahovnice nisu vjerska obilježja, dok krst jeste. Srpska nacionalna obilježja su nešto drugo, ali nebitno. Ta priča je fakat smor.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 13:04 
Moderator

Nameless wrote:
Haj docu ja. Sam da me pederi ne diraju :D

Ma i ja ću vala. Samo moram trčati s posla da stignem, ali prepričaćete mi film ak šta propustim.. :D

Ali jebote, sad imamo strah od slova Q, kao ljudi kad vide to neće ni doći, hahaha. Zato niste ni trebali stavljati 'Q tribina', pa kad dođu vjerni pankeri i anarhisti da se dobro isprepadaju. :razz:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 15:08 

ako dođu vehabije ja ću samo zavrnut farmerke, bradu već imam vehabijsku, i bog te veselio!

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 15:43 

Bezveze paranoisete i stvarate problem unaprijed. Takodjer ne bi bilo lose postaviti pojedina razmisljanja na realne osnove, ko bi se to mogao suprotstaviti bradonjama ako bi doslo do nekog ozbiljnijeg sranja? Jedino ako cete ih tuci tastaturama.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 17:00 

hazard wrote:
Prvobitno sam napisao da mrzim jednako ljiljan krst i sahovnicu, pa sam htio malo ublaziti izraz govoreci da jednako ne volim niti jedan od tri simbola, ali sada ispade da vise volim sah/krst od ljiljana, sto nisam niposto mislio, sada cu ispraviti da se ne bi ostali kacili. Apsurd je da panker/korer drzi na majici/avataru iste simbole drzave, sistema i vojske, pod kojima se ratovalo i pod kojima se pljacka narod, ako me razumijes, nebitno "ciji" simbol je to.

Ej ja apsolutno nista loshe ne vidim da ljudi nosaju majice sa ljiljanima, krstovima ili kockicama. Ali imam nesto protiv onih koji nose majice Ratka, Radovana, Orica (mada nisam ugledao niti jednu) dok se ove prve prodaju mozda pored tvog ulaza. Mozda si fin momak ali zar nije dosta prosipanja tvoje price "izjednacavanja" koju vidim, dosta raje pusi sa ovog foruma. Nadam se da cemo se vidjeti na festu i popricati ko ljudi, volim razgovarati sa nekim o ovome ako ima argumente, ti vidim mislis da ih imas. Obojica smo pankeri, koreri ljudi itd samo malo razlicitog pogleda na neke stvari.

Koncert je odlicna stvar, ali Q price fakat treba jos malo pritajiti jer ljudi u ovoj drzavi fakat nisu spremni na to, na moju veliku zalost ali tako je.

Addict wrote:
Jedino ako cete ih tuci tastaturama.

Bravo, to je to. Kad bi neki udarali bar u pola tastaturom koliko je krvnicki koriste po forumu i bejzbol palice bi bjezale od njih.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 17:44 

o grome....u sta se tema pretvori... :cry:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 18:03 
Moderator

Arinoe wrote:
Ali jebote, sad imamo strah od slova Q, kao ljudi kad vide to neće ni doći, hahaha. Zato niste ni trebali stavljati 'Q tribina', pa kad dođu vjerni pankeri i anarhisti da se dobro isprepadaju. :razz:

Izvadi Q iz tastature :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 18:06 

hazard wrote:
Q price fakat treba jos malo pritajiti jer ljudi u ovoj drzavi fakat nisu spremni na to, na moju veliku zalost ali tako je.

uh! sta ovo bi? :razz:

izvini! moro sam

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 18:15 

Dajte ljudi sto zloslutite, pa jel bradonje bas moraju doci svugdje gdje se spominje gay populacija, u dobrom ili losem kontekstu?
Glupo bi bilo da se pojavljuju, isto glupo da se bijemo sa njima, doduse to bi bila samoodbrana, ali je opet tuzno kada razmislis, da neko moze imati takav psihicki sklop. Doduse, gej populacija je najslabija, "najbogohulnija" i prva na udaru, vjerovatno da ce kad-tad na tacku dnevnog reda doci cupavi alternativci i ostala bezboznicka bagra :|

@hazard
Quote:
Mozda si fin momak ali zar nije dosta prosipanja tvoje price "izjednacavanja" koju vidim, dosta raje pusi sa ovog foruma.

Ne znam sta raja pusi, ni na kakvo "izjednacavanje" mislis, ja ti govorim da hocu da zivim normalno sa svim NORMALNIM ljudima u nasoj zemlji, da necu da me ogranicavaju vjere, orjentacije, nacije i ostala sranja, niti da mene iko mrzi sto sam drugaciji ili zbog neceg sto se desilo prije 15 godina, dok smo mi bili balavi klinci, i o cemu apsolutno nismo odlucivali.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2009. 19:22 

djeco!!! wrote:
hazard wrote:
Q price fakat treba jos malo pritajiti jer ljudi u ovoj drzavi fakat nisu spremni na to, na moju veliku zalost ali tako je.

uh! sta ovo bi? :razz:

izvini! moro sam

To je bilo nesto sto se zove ne tolerancija ljudi pored kojih zivimo ako ti treba prevod! Ne podrzavam Q price al daleko od toga da oni nemaju svoje pravo i da cu ja nekoga mlatiti radi toga. Svakom svoje, a covjek valjda ima pravo nesto prihvatati ili ne.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 117 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]