Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 07. 2025. 06:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: DES ZA ODSTRIJEL...
PostPosted: 11. 03. 2008. 21:46 

dam je nac ovaj novi The Black...to mi veca furka neg stari :evil:

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 21:55 

Ah bas, jest da je malo off topic, ali stvarno ga nema nigdje, ja sam ga bas trazio neki dan....Nista..Valjda ce iscurit negdje...Ako neko ima.. Bitte :lol:

A ovo je mozda totalna Metal Blasfemija,ali meni stvarno lezi stari Absurd,i tu bi jos dodao mozda Arckanum, a da skroz sam zaboravio Watain...
Pih..ovo bi kod mene na kraju bilo top 20 XD u najboljem slucaju ;P

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 21:57 

NEMA NI ZA LIJEKA...
jes prebo preko soulseeka? (ja nisam) :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 22:01 

nisi sam, i meni su prva dva Absurda (Facta Loquntuur i Asgardsrei) pored mnogih nedostataka, kako u egzekuciji pa tako i u osjetnoj naivnosti, genijalni diskovi.

Arckanum je legenda to se zna, samo je jebiga lik osto u sjeni mnogo svestranijih Norvezana...

Ja bih napomenuo i Ildjarn...jako jeben bend, al 90% Metal plebejaca je culo dvije pjesme sa Forest Poetry-a i akonto toga uzima za pravo srat...

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 22:06 

Da i Ildjarn,a stvarno eto sada mi bas pade na pamet jedna stvar koja meni tu stvarno nebi smjela nedostajati."Vampires of Black Imperial Blood" Ne znam jel neko spomenuo prije u topicu,ali fakat..klasika..makar za mene

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 22:13 

vjeruj, da bih se dvoumio izmejdu tog i Remains of a Ruined, Dead, Cursed Soul, koji mi je nekako bolje odradjen...

mada je Vampires of Black Imperial Blood klasik - to jes!!

Profile  

PostPosted: 11. 03. 2008. 22:13 

Slazem se i tu, meni Ruins jos bolji, al jebiga, ogranicio sam na deset...i u tih deset nije mogo uletit :P

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 00:56 

+Abigail+ wrote:
Blashyrkh wrote:
eto sada mi bas pade na pamet jedna stvar koja meni tu stvarno nebi smjela nedostajati."Vampires of Black Imperial Blood" Ne znam jel neko spomenuo prije u topicu,ali fakat..klasika..makar za mene

sto se mene tice, nista, ali bas NISTA (sto se LLN.a tice, a i dalje), ne moze se ni pribliziti Remainsu. mislim da je tu bio vrhunac Willyevog stvaralastva, obuhvata sve ono sto Meyhna'ch kao umjetnik jeste i sto je, barem trebalo, predstavljati ime Crnih Legija;) a sto se samog LLNa tice, ja bas i ne bih mogla izdvojiti mnogo bendova vrijednih spomena sem Mutiilationa, Belketrea, Vlad Tepesa i Torgeista. mnogi bendovi su se vodili pod LLN bannerom cisto zbog 'imena', a i sam 'pokret' je prilicno neslavno zavrsio.
sam dokaz toga koliko su postali vise kao 'brend' je taj neki 'LLN trend' koji sam primjecivala jedno vrijeme, nebulozno visoke cijene nekih izdanja po netu itd..
francuska, vec je davno apsolvirano, ima sasvim pristojan broj drugih bendova mnogo vrijednijih spomena..pocevsi s DsOom(x<=2004), AntaeuSom, Hell Militiaom, Baelom, BANom..pa do Glorior Bellia i Majestya..

a eto..ako govorimo o 2000+ godini (eventualno 99), tu su sigurno idu SMRC, Salvation, RDC, Remains(99), Kruzifixxxion, DPE, *Blood Libels, WorldWithoutEnd, Et In Saecula, Saeculorum (*jest, 2006. je bila i vise nego dobra)..pa i EulogyIV bih ja tu negdje ubacila :mrgreen:

inace, NoEvDia meni trenutno ima najbolje bendove pod svojim 'okriljem', Hasjarl je vodi, nije ni cudo.

tj. ako ne spominjemo bendove tipa nifelheim, d666, black witchery, imp. nazarene, sabbat itd..

e da..evo nesto sto nije do sada spomenuto, mada mi se cini da su nekako ljudi podijeljeni na one koji ga ili (1)bas ne podnose il (2)bas vole:

VON: Satanic Blood Angel <3

konto sam fakat i VON spomenut al ne da mi se nesto pisat,kakav je novi glorior vidim i on je izaso??

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 01:34 

aha hajd valja nekad kasnije poslusat dok se jos SODOMIZER,TERRORAMA,i novi MUST MISSA prostudiraju,nego u ovu listu bi se mogo komotno DECAYED dodat "The Conjuration of the Southern Circle" jedno od boljih blek ostvarenja tih godina!!!!!

Profile  

PostPosted: 12. 03. 2008. 22:43 

ruins da, od novijeg, mislim da to vjerovatno samo meni ovdje lezi, zadnja PROFANATICA, pa i zadnji BLACK FUNERAL, pase mi mnooooogo vise neg neke trenutno izvikane stvari, pogotovo americke. zanimljiv i zadnji HAVOHEJ al je jos radikalnije nego prije i vecina to ne bi priznala ko black, ja da. inace, ne bi ja te bendove poredio sa VON, ovi su bas prica za sebe.

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2009. 19:15 

Da ozivimo malo i ovaj topic.
Posto mi je mrsko stavljati covere ja cu samo pisati.

1. Dissection - Storm of the Light's Bane

Moj licni favorit , koliko god ih ljudi deklarisali kao mjesavinu death-a i Black-a sto tehnicki gledano i jesu , ostaje to da je ovaj album upravo ono najcrnije i poganije u metalu za mene.Sto i za mene predstavlja sustinu i srz ovog zanra.

2. Bathory - The Return

O Bathory-u stvarno ne treba mnogo pricati.Ma da moram priznati da sam se debelo dvoumio izmedu ovog i Under the Sign of the Black Mark.Ali ovaj mi je ipak drazi.

3. Darkthrone - Under A Funeral Moon

Svako ko i sekundicu voli Black Metal poznaje i voli ovaj album.A svi smo svjesni sta citava rana Darkthrone faza znaci za Black Metal kakav ga poznajemo danas.

4. Gorgoroth - Under The Sign of Hell

Kao sto kolega koji je pokrenuo topic voli da kaze , Gorgoroth je bio poseban bend koji se ne ponavlja.Ovaj cirkus sto danas vidimo , i ovo sto danas stoji iza imena Gorgoroth je sjenka onoga sto je taj bend nekada znacio.A upravo ovaj album je vrh njihovog stvaralastva.Ovo je sinonim za black metal (ne)svetinju.

5. Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas

Ehh... Za ovo bi samo batina mogao dobiti.No svi albumi iznad su mi drazi i znacajniji.
O Mayhemu kao bendu i ovom albumu se stvarno ne mora puno reci.

6. Burzum - Hvis lyset tar oss

Sto bi rekli , granica izmedu minimalisticke genijalnosti i ultimativnog sranja je tanka.Cika Vikernes je to uvijek znao okrenuti u svoju korist.Nazalost generacija Burzum klonova koji nikada nisu mogli doci ni blizu genijalnosti pokazanoj ovdje.

7. Immortal - Pure Holocaust

Ma da volim i ANTRU fazu Immortala , moram priznati da samo ovaj album zasluzuje da se nadje u black metal hall of fame ;P

8. Satyricon - The Shadowthrone

Iako se svi kunu u Nemesis Divina , ja sam morao sam sebi priznati da je za mene drugi Satyricon uvijek ostao i onaj najdrazi.

9. Emperor - Anthems To The Welkin At Dusk

Haoticni miks agresije i epskih momenata.Emperor je pokazao da klavijature bas i nisu samo za disko mjuzik.

10. Nargaroth - Herbstleyd

Ovo je vjerovatno mnogima ultimativna blasfemija.Koliki god Rene pozer i kurton bio , moram priznati da me uspio sarmirati svojim prvim full lenght-om.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 00:02 

Koji je prvi album na libijcevoj listi, ne prikazuje mi img?

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 00:35 

Zahvaljujem.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 11:58 

Ima slika u onom Csiharovom novom izdanju prvih mikseva sa De Mysteriisa gdje Attila to sve fino "humanizuje", i Vikernes i Aarseth i Ruch sjede za istim stolom a Metallion na drugom kraju sobe...zao mi je momci al u toj jednoj sobi je skup svog BM talenta jaci nego u cjelom kontinentu Juzne AMerike i drzave Francuske zajedno, jebiga neki ljudi su nesto doveli do granicne krajnjosti sa samo takvim elanom da milion cigana i zabozderaca nemogu ni prismrdit...nista derogatorno, ima i u tim zemljama po dva tri dobra benda, al nijedan de mysteriis...

i da storm ide sad ispod drawinga...zasto? zato sto je storm granica gejstva u blek metalu...sekundica melodije vise i imas klejmene i sranje...jeben metal album al ni priblizno srzi crnila...TO THE ELDER RUINS AGAIN...THE WIND WHISPERS...ehehe...to je ono NESTO!

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 13:08 

de mysteriis..., ima sve od blacka prije i od blacka poslje, vrh i meni koji nisam bas obozavatelj norveske skole.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 13:09 

Samo da kazem, do sada nisam cuo nista sa Return Of-a... i slusam nesto sinoc na youtube i ono, KOJI KURAC :shock: ? Kakav je ono METAL odron? Moram skinit cijeli album jos, pa javim utiske na Bathory topicu.

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 13:42 

popij koju, zapali, onako malo je made in china kvalitete :mrgreen:...ustvari oni u zadnje vrijeme prave fine stvari, kinezi tojes, ni nalik na d ritrn...

poslusaj rite of darkness/reap of evil...il wind of mayhem...il son of the damned...heheh...ZLO!

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 15:11 

ovo ko neka turneja dodje?
e skockali su ih u picku materinu...

hem redoslijed je kurac
hem kraljeva s glave nema

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2009. 15:12 

+Abigail+ wrote:
stari serator wrote:
Ima slika u onom Csiharovom novom izdanju prvih mikseva sa De Mysteriisa gdje Attila to sve fino "humanizuje", i Vikernes i Aarseth i Ruch sjede za istim stolom a Metallion na drugom kraju sobe...zao mi je momci al u toj jednoj sobi je skup svog BM talenta jaci nego u cjelom kontinentu Juzne AMerike i drzave Francuske zajedno, jebiga neki ljudi su nesto doveli do granicne krajnjosti sa samo takvim elanom da milion cigana i zabozderaca nemogu ni prismrdit...nista derogatorno, ima i u tim zemljama po dva tri dobra benda, al nijedan de mysteriis...

..e a onda jednog dana osvane ovakav plakat na kojem je logo jednog MAYHEM-a (koliko god to ne bio onaj Mayhem), ispod Watain-a. Kings of Black Metal my ass..
Image

jebli ih 'iron forged belt buckles'..

Joj koja je ovo komedija...

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2009. 00:38 

heh, mozda je vec red da se ubace neka nova imena u ovu...

Selling their souls to an unknown force
Painting their faces with cum!
If the Devil is some kind of god
KILL HIM!!!!!!!!

Brutal Death Metal rules
Fuck off the melodic black metal

Fuck off: Cradle of Filth! Kovenant!
Emperor! Dimmuu Borgirr ! Tyrant!!

Selling Satan like another capitalism's product
Corrupting the essence of brutal music!!!
Remember what Warrior said:
Only Death is real!!!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]