Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 06. 2025. 00:01

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 239 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 25. 12. 2003. 00:18 

KoldVoid wrote:
Ofirni do bola...ocito da se trude, svaka cast, al kad je nesto sranje onda je bas sranje. Sluso sam "S One Strane Svjetla"...neznam, nekako sve neinspirisano zvuci, jadno. Cuo sam da u sustini nisu losi momci, al da nemaju pojma. Onaj cetnicki fol im nije trebao...pogotovo ne kao nekim satro Blackerima. Apsurd je stavljati krunu i kokardu u BM, isto koliko i handzar diviziju i neke ostale religijske fasizme. Ideoloski su usrali motku za svagda, a muzika nije dovoljno dobra da garantuje da ce ikoga boliti kurac za ono sto budu pokusavali poslije.

Generalno mi najvise ide na kurac sto se stalno reklamiraju kao nekakav BM kad u sustini nemaju blage veze s tim. Al eto...nek furaju momci sta su poceli, mozda jednog dana nesto bude od toga sto je kvalitetnije nego ono do sada.

HM !!!!
e sada sto se tice grupe INTERFECTOR mislim da su dobra grupa i da imaju VELIKA MUDA!!
Bomber je to najbolje objasnio!
momci su extra aktivni i sviraju gde god mogu ( i to djaba u vecini slucaja!!)) sto i nije slucaj za grupe kod nas!
sama iscrpna borba je jako pozitivna i za pohvalu!
slusao sam ih uzivo i promo disk i mislim da imaju kvalitet ( sto ce se nadam se dokazati i zacepiti usta onima koji neveruju)!
inace album ce se pojaviti u izdanju Rock Express Recordsa ( a za koga drugog kada jedini ti momci u celosti podrzavaju metal i pokusavaju da promene usranu situaciju kod nas)!
sto se tice pesme mother serbia , hm pa dali je neko procitao text te pesme??
dali neko zna o cemu nekada budu teme u black metal-u ?
e kada to utvrdite onda za tu pesmu recite da je to nekakav CETNICKI FOL!!!!
kada jednom budete shvatili da se metal nevrti samo oko stranih velikana u toj muzici (koji nas znaju bas razocarati) onda cete moci reci da su takve grupe sranje!
dajem veliku podrsku Interfectoru i svim domacim grupama !

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 12. 2003. 02:07 

Ehh buraz, mislim da sam dovoljno pametno obrazlozio zasto je cetnicki fol. Vidis, da sad ja uzmem urlat neke hvale Zmaju od Bosne (koji je vako, gledano sa Hrvatske, Srpske ili bilo koje strane osim Turske bio jedan veliki junak Slavenskog naroda uopste) kao jednom velikanu Bosanskog naroda, bilo bi to cisto Balijska furka. Nema veze sto se on borio za slobodu od Turaka i sranja...Ipak su mu na zastavi stajali polumjesec i zvjezda. A to u Black Metalu nema sta da trazi. Ko ni kriz, ko ni krst. Jer je sva ta ujdurma sto bi rekli, i onako glavni razlog svih sjebova drage nase Bosne. Kako to The Stone rade? Onako kako i dolikuje pravim patriotama. Srpski bend iz Srbije koji se zalaze sa Srpsku stvar za koju su oni dovoljno inteligentni da znaju da se prvo treba rjesit patrijarsije, crkve, i ostalih uvoznih ideologija i vratiti istinskom duhu naroda koji je rezultat njegove prirode.

A koji bi to Black Metalci kenjali o Perunu, Velezu, i Morani da su Cica Draza i Ante Pavelic uspjeli u svojim nakanama, pa i Handschar divizija. Jok, bilo bi mars u crkvu i dzamiju svi redom...TEK ONDA nista vise narodno nebi ostalo...Al Interfector ne pokazuju tu mentalnu razvijenost kao bend da su operisani od manipulisanog nacionalizma. Pa nisu ni pravi patrioti. A tebe licno buraz da sad ne ofiram previse...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2003. 00:52 

KoldVoid wrote:
Ehh buraz, mislim da sam dovoljno pametno obrazlozio zasto je cetnicki fol. Vidis, da sad ja uzmem urlat neke hvale Zmaju od Bosne (koji je vako, gledano sa Hrvatske, Srpske ili bilo koje strane osim Turske bio jedan veliki junak Slavenskog naroda uopste) kao jednom velikanu Bosanskog naroda, bilo bi to cisto Balijska furka. Nema veze sto se on borio za slobodu od Turaka i sranja...Ipak su mu na zastavi stajali polumjesec i zvjezda. A to u Black Metalu nema sta da trazi. Ko ni kriz, ko ni krst. Jer je sva ta ujdurma sto bi rekli, i onako glavni razlog svih sjebova drage nase Bosne. Kako to The Stone rade? Onako kako i dolikuje pravim patriotama. Srpski bend iz Srbije koji se zalaze sa Srpsku stvar za koju su oni dovoljno inteligentni da znaju da se prvo treba rjesit patrijarsije, crkve, i ostalih uvoznih ideologija i vratiti istinskom duhu naroda koji je rezultat njegove prirode.

A koji bi to Black Metalci kenjali o Perunu, Velezu, i Morani da su Cica Draza i Ante Pavelic uspjeli u svojim nakanama, pa i Handschar divizija. Jok, bilo bi mars u crkvu i dzamiju svi redom...TEK ONDA nista vise narodno nebi ostalo...Al Interfector ne pokazuju tu mentalnu razvijenost kao bend da su operisani od manipulisanog nacionalizma. Pa nisu ni pravi patrioti. A tebe licno buraz da sad ne ofiram previse...

ma ok necemo raspravljati!
nije ni bitno kome se svidja neka slusa kome ne onda ne!
mislim da je to najidealnije resenje :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 12. 2003. 10:57 

KoldVoid wrote:

Sviđa mi se kako si ovo rekao :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 12. 2003. 18:53 
Moderator

mense cini da ovde neko nema pojma o black-metalu
kako sam ja shvatio,black-metal podrzava primitivne kulture,paganstvo,anti-kriscansto ili protivljenje bilo kojoj religiji ali eto.
a sto se tice interfectora,mogu bolje,a svaka im cast za svirke

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 12. 2003. 15:01 

+DESTROYER+ wrote:

ja doista i nemam, ali mogu komentirati teorijski aspekt stvari, zar ne ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 12. 2003. 22:06 
Moderator

Ravager wrote:
+DESTROYER+ wrote:

ja doista i nemam, ali mogu komentirati teorijski aspekt stvari, zar ne ?

fuck yea

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2004. 01:55 

Ma nema, fino, fino... Vidim kako pisete o svemu i svacemu pa se usput i prepucavate. Ovo je samo jedan doakz da u ovoj zemlji svaki plod ce se susiti dok se djeca svadjaju koji ce se na stablo popeti i plod ubrati. Tako je kod nas. Eh, dok to bude kod nas tako nikad nigdje necemo dospjeti. Trebali bi smo bar u ovom novom vijeku okrenuti se prema nekim novim i boljim stvarima, a ne svadjati se oko onoga sto nas sve razdvaja. Ne branim Interfector niti sam neki njihov obozavatelj nego samo gledam neku realnu stranu. Ako su promovisali nesto slicno nacionalnim folovima onda to nije u redu. Ja sam za metal a zna se dobro sta je metal. U metalu nema nacionalizama i slicnih gluposti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2004. 15:41 
Moderator

Me(n)tal Mind Tuzla wrote:
Ma nema, fino, fino... Vidim kako pisete o svemu i svacemu pa se usput i prepucavate. Ovo je samo jedan doakz da u ovoj zemlji svaki plod ce se susiti dok se djeca svadjaju koji ce se na stablo popeti i plod ubrati. Tako je kod nas. Eh, dok to bude kod nas tako nikad nigdje necemo dospjeti. Trebali bi smo bar u ovom novom vijeku okrenuti se prema nekim novim i boljim stvarima, a ne svadjati se oko onoga sto nas sve razdvaja. Ne branim Interfector niti sam neki njihov obozavatelj nego samo gledam neku realnu stranu. Ako su promovisali nesto slicno nacionalnim folovima onda to nije u redu. Ja sam za metal a zna se dobro sta je metal. U metalu nema nacionalizama i slicnih gluposti.

uz to je i pjesma mother serbia vjerovatno napravljena da se probiju u srbiji

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 01. 2004. 18:56 

U metalu nema nacionalizama i slicnih gluposti.

Ispravka : NE BI TREBALO BITI

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 01. 2004. 17:18 

Ravager wrote:
U metalu nema nacionalizama i slicnih gluposti.

Ispravka : NE BI TREBALO BITI

da, ne bi trebalo biti ali nazalost opet ono nase - ne mozemo mi bez toga jer smo takvi. ako se neko zeli profurati dalje neka to radi svojim radom, trudom, umijecem, u ovom slucaju svirkom, probama, nastupima itd. ako neko nosi kokardu i pjeva mother serbia normalno da ne smije doci u neke dijelove BIH jer se boji da ce biti ispljuvan. Onaj ko ne koristi nikakva nacionalna obiljezja i svira metal on se ne treba nicega bojati. sto se tice nekih iskustava iz RS mislim da ima bolesnih ljudi. nemam nista protiv RS i tamosnje scene koja se priklanja SCiG jer im je to jedini izlaz za izdavanje albuma i ostaloga, sto pozdravljam. oni bolesnici koji nisu shvatili sta je metal i furaju gluposti od kojih nigdje nemaju koristi mogu im samo poruciti da ostanu tamo gdje jesu jer im je tamo najbolje jer nama ostalima nisu potrebni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 01. 2004. 20:52 

koji vam je kurac,ljudi imaju tu stvarku pa sta,uostalom ja rekoh da oni sviraju,sviraju,sviraju,to jest trude se i bore,njihovom borbom u BL su svirali THE STONE,HOLY MOSES,DESASTER,FATAL EMBRACE,TOXIC DEATH, a uskoro ocekujemo i rumunski AVATAR,interfector izdaju album,poznaju bitne ljude na sceni.

Uostalom za vecinu rock i metal bendova i iz BiH srbija se pojavljuje trenutno kao jedino rjesenje za izdat album (southern storm,irina,divlje jagode),a sad da se neko u srbiji primio iskljucivo na stvar mother serbia,pa da je samo to, :roll: ,ne njih ljudi tamo stvarno vole,pokazalo se to na hrpi svirki,jer nece ti ni svaki bend iz srbije proci od sombora do nisa,jednostavno zato sto vecina nije spremna da toliko sebe ulozi u jedan underground projekat koji ti sigurno nece donijeti hrpu para,ali kao sto neko rece nije sve u parama(pa i nije mu neka misao)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2004. 02:26 

BOMBER wrote:
koji vam je kurac,ljudi imaju tu stvarku pa sta,uostalom ja rekoh da oni sviraju,sviraju,sviraju,to jest trude se i bore,njihovom borbom u BL su svirali THE STONE,HOLY MOSES,DESASTER,FATAL EMBRACE,TOXIC DEATH, a uskoro ocekujemo i rumunski AVATAR,interfector izdaju album,poznaju bitne ljude na sceni.

Uostalom za vecinu rock i metal bendova i iz BiH srbija se pojavljuje trenutno kao jedino rjesenje za izdat album (southern storm,irina,divlje jagode),a sad da se neko u srbiji primio iskljucivo na stvar mother serbia,pa da je samo to, :roll: ,ne njih ljudi tamo stvarno vole,pokazalo se to na hrpi svirki,jer nece ti ni svaki bend iz srbije proci od sombora do nisa,jednostavno zato sto vecina nije spremna da toliko sebe ulozi u jedan underground projekat koji ti sigurno nece donijeti hrpu para,ali kao sto neko rece nije sve u parama(pa i nije mu neka misao)

Ma sve je to u redu sto si rekao za borbu da dodju neki bendovi. Pitaj drug moj kako je Toxicdeath-u bilo u Banjaluci. Isto ih pitaj da li ce ikad vise Toxic svirati u Banjaluci. Ne vjerujem. Volio bih da izdaju album i uspiju kao band ali na neki pametniji nacin. Nije pjesma Mother Serbija u pitanju niti da imam nesto protiv te pjesme. Slusao sam je i skontao sam koliko su je s srcem odradili. Ipak, metal se zna sta je, a sranja se zna sta su. Kad se to dvoje pomijesa dobijes ono sto ne trebas. Isto tako neki ljudi iz Beograda su im rekli nekoliko stvari, sto bi trebale koristiti u daljnjem radu. Cijenim bendove koji se trude. Nemam nista protiv Interfector-a, ali neke stvari moraju promijeniti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2004. 10:34 

samo da razjasnim-na pomenutoj svirci u BL toxic death je imao iste probleme kao i svi ostali bendovi i uopste svi koji su te veceri bili u klubu geto,naime upala je policijska racija,e sad stvarno nisam siguran da li je bubnjar TD prosao sa batinama ili ne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2004. 20:44 

BOMBER wrote:
samo da razjasnim-na pomenutoj svirci u BL toxic death je imao iste probleme kao i svi ostali bendovi i uopste svi koji su te veceri bili u klubu geto,naime upala je policijska racija,e sad stvarno nisam siguran da li je bubnjar TD prosao sa batinama ili ne

Jako velika greska. To nije bio Toxicdeath nego Nula Plus iz Tuzle. Dva razlicita benda. Nula plus svira HC a bubnjar je sam kriv za to sto je dobio batine. Medjutim basista Nule Plus je mogao pravo najebati jer su mu drotovi pokusali podmetnuti heroin a decko nema veze s tim jer je sportista. Malo se raspitaj za Toxicdeath i za Nulu Plus. Zar kad neki bend iz jebene Federacije dodje u RS treba da najebe a dosao je samo s dobrim namjerama - odsvirati koncert. Nije fer ni posteno. A kod nas su bili neki bendovi iz RS i nikome se nije nista desilo lose.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2004. 20:51 

Valjda nas metal treba spajati a ne razdvajati. Metal nema veze s politikom. Zato ostavimo sve ostalo na stranu i bavimo se muzikom a ne glupostima. Dok god bude ovako i slicno nema nam napretka nigdje. I zato bih volio da svaki bend u BiH (bas mrzim sto postoje rijeci i tvorevine Federacija i RS a to nam namjestise govna u foteljama sto od nasih glasova i para uzivaju dok se budale svadjaju) izadje na europsko trziste i postane glasnik naseg metala u svijetu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 01. 2004. 20:57 

ipak mislim da ta racija nije bila namjestaljka zbog bendova iz TZ vec uopste samo dokaz koji odnos policija i foteljasi imaju prema ovakvim svirkama,koje i kad se dese eto ne mogu proci bez sranja,a za gresku se izvinjavam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2004. 03:07 

Vidim da se ovdje nesto raspravlja i lupa o Toxicdeath-u i Interfector-u.

Ja vam samo mogu jedno rec, jeste bilo provokacija u BL ali Toxicdeath se ne boji nikoga a pogotovo par seljacina i nacionalista. Sto znaci da ce Toxicdeath uvjek doc u Bl i svirat samo kad bude prilike za to.

Svaka cast momcima iz Interfector-a i svim metalcima koji su pili sa Toxicdeath- om kod Vrbasa.

HEAVY METAL JE NAJJACI I NE POZNAJE NACIJE I SL. GLUPOSTI.
IPAK SMO MI SVI DIO COVJECANSTVA KOJE PREDSTAVLJA OVU HEAVY METAL PLANETU.
SVAKA CAST INTERFECTORU KOJI SE BORE PROTIV AMERICKIH IMPERIJALISTA SVOJOM GLUPOSCU SAMO MOGU UNISTITI PLANETU UKOLIKO IH MI NE SPRIJECIMO.

SMRT AMERICKIM OKUPATORIMA, -I- HAIL INTERFECTOR -I-

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 01. 2004. 22:33 

Svaka cast momcima iz Interfector-a i svim metalcima koji su pili sa Toxicdeath- om kod Vrbasa.

HEAVY METAL JE NAJJACI I NE POZNAJE NACIJE I SL. GLUPOSTI.
IPAK SMO MI SVI DIO COVJECANSTVA KOJE PREDSTAVLJA OVU HEAVY METAL PLANETU.
SVAKA CAST INTERFECTORU KOJI SE BORE PROTIV AMERICKIH IMPERIJALISTA SVOJOM GLUPOSCU SAMO MOGU UNISTITI PLANETU UKOLIKO IH MI NE SPRIJECIMO.

SMRT AMERICKIM OKUPATORIMA, -I- HAIL INTERFECTOR -I-[/quote]

odlicne reci!
e sada da razjasnimo neke stvari koje se ne ticu ove diskusije ali je malo zahvata!
a to je organizacija koncerata!
to sto su drotovi upali to je jedan od problema organizacije koncerata !
da bi organizovao koncert moras da imas dozvolu tj da na to placas porez !
znaci da budes Takozvani menadjer!
znaci moras da platis porez na to i sva ona druga sranja sto ti trazi drzava da bi te totalno unistila!
e kada to imas lepo to sve najavis i odes u policiju i trazis odobrenje i onda te niko nedira namiru to sve odradis!
ali problem kod nas je da se od metal koncerata nemoze ziveti i niko se neodlucuje na to da jos placa i drzavi!
zato tako i upada policija jer svi znamo sta oni misle o muzici koju volimo svi!
da se neko potuce i sve slupa u kafani to je ok!
ali ako imas normalan koncert metal to odmah nije ok!
znam za momke iz doboja koji su organizovali 2 koncerta , trebao je da dodje i Toxic Death i agonize ( cuo ) i sve je to propalo jer je jedne noci upala policija i sve to rasterala i od tada vise nema svirki!!
malo se raspitajte nije organizovati koncert samo naci grupu!
to je puno puno teze!!
( sve informacije za placanje drzavi sam dobio od coveka koji radi u upravi prihoda )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 01. 2004. 21:52 

acronian wrote:

SMRT AMERICKIM OKUPATORIMA, -I- HAIL INTERFECTOR -I-

Joj legendo moja...ljudi se bore protiv americkog imperijalizma, a u isto vrijeme pale bosanske zastave, nose kokarde, "pevaju mother serbia" i daju nacionalisticke izjave.Pa jebo te ti si glup ko kurac...uvlacis se u supak ljudima koji zive u bosni, a mastaju o velikoj jebenoj srbiji.Njihov bubnjar kolko mi je poznato rodjen je u Tuzli zivi u Banjaluci, a prica ekavski...jel to nije imperijalisticki? Vidi se da u Tuzli nikada nije ni bio rat u onom smislu kakav je bio u Srebrenici, Gorazdu, Sarajevu...mislim da ne treba dalje.Pravi kompleksas.
A sto se tice njih kao ljudi (interfector) dovoljno govore lakijeve recenzije za svoj sopstveni bend, gdje cesto govori o tome da je intrfector kultni bend i kako imaju odlicnog bubnjara.
MRTVA OFIRAGA

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 239 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]