biatch wrote:
ja imam dva oca i tri majke

Oj majko moja kako vam vise nije dosadno diskutovati o ovoj temi, to je toliko prozvakano,a Holandija je liberalana koliko je ravna tako da.... pustite ljude da zive....
To je to, BOLI ME KURAC kako žive. To je sva filozofija. Oni su drugaÄija
kultura, drugaÄijih shvaćanja, stepena NE tolerancije nego saživljavanja sa Äinjenicama drugaÄije vrijednosne konfiguracije. MI smo, s druge strane - potpuno drugaÄiji kulturni krug. (Ne kažem da se ne može mijenjati ali kažem da ga se mora priznati)
JoÅ¡ jednom da se obratim Namelessu, Straletu i sliÄnima koji ne vide dalje od horizonata linearnog Å¡irenja: Jako me boli kita za njih tamo, mi ovdje smo mi, oni tamo su oni.
TI si, kao pojedinac, vlastitim orijentacijama i liÄnosti, slobodan da budeÅ¡ Å¡ta god hoćeÅ¡ i vjerovati u Å¡ta god želiÅ¡ ali znaj - živiÅ¡ u druÅ¡tvu - u kojemu su dominante i obrazovne struje prije svega
tradicionalne. Sve ima svoj razlog pa tako i taj vrijednosno-obiÄajni sistem. (I ne naturam ja ovo kao dogmu, samo ukazujem na neÅ¡to Å¡to zahtjeva da ga se u raspravi i miÅ¡ljenju o temi stalno ima na umu i da se na isti osvrće kao dio vlastitog životnog konteksta).
Moja poenta, once again: Libo me racku kako oni i Å¡ta oni - nema Å¡anse da mi njihova kultura i produkti iste odreÄ‘uju moju - nema te jebene Å¡anse stari. Moje liÄno miÅ¡ljenje.
Enough said.
Btw. psovke i ovi vulgarizmi su izraz male doze frustracije kod mene što pokušavam (o ne samo ja) objasniti nešto ali niko ne konta poentu.