Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 08. 2025. 19:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Balkanika Core Fest Volume 2
PostPosted: 01. 07. 2009. 10:02 

Grind Is Protest wrote:
Već je pojeftinila. Ima vinjeta za tri dana...ako me sjećanje služi, između 7-10 €. Tako je bilo sad u maju kad smo se vraćali sa turneje. Eto, ostali troškovi su vam napisani.

tjedna je 15 eura. za ovu od 3 dana nisam siguran.

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2009. 21:17 

http://www.last.fm/event/1173855+Balkanika+Core+Fest+2

Ale, aleeeeee.

Profile  

PostPosted: 20. 08. 2009. 16:51 

PROVOKATOR wrote:
Malo oko troskova...

Ako se dobro sjecam, prosle godine je ulaznica bila oko 30-ak Eura

Putni troskovi su vam oko 2,5 rezervoara do tamo i nazad ili u totalu oko 150 litara benzina. To je oko 250 KM goriva (doduse, koliko ce gorivo kostati u augustu to niko ne zna), pa podijeljeno na broj ljudi u autu (max. 4).

Slovenacka vinjeta 35 Eur plus nekih 200-ak KN kroz Hrvatsku. Sve skupa oko 120 KM, pa podijeljeno na ljude u autu.

Spavanje vam je 20 Eur noc (bilo prosle godine). Mislim da bi ove godine mogli spavati i samo jednu noc, a ne dvije, ali o tom po tom... Ko hoce da kampira, moze i to, besplatno, ali znam sigurno da Sharan i ja necemo.

O vizi vam je Sharan vec govorio.

Hrana kosta otprilike isto kao i kod nas... osim na autocesti naravno gdje jebeni sendvic od 3 zalogaja kosta 5 Eura. Pored sale gdje se odrzava koncert i gdje je centralno dnevno okupljaliste, postoji Mercator i odlicna pizzerija Buff - pojedes jednu pizzu dnevno koja je OGROOOOOMNA i kosta nekih 6-7 Eur i miran si cijeli dan. U Mercatoru se nabavlja cuga (najvse pivo po cijenama slicnim kao i kod nas u Mercatoru) plus ona flasa zestokog po osobi ponesena iz BiH.

Pare ne posudjujemo nikome jer smo shupci i ne volimo da iko zivi na nasoj grbaci. Sve se placa unaprijed da slucajno neko ne pomisli da cemo ga kreditirati ili mu davati na veresiju.

I, kandidat prolazi strogu komisijsku provjeru jaranstva i cojstva da moze ici sa nama!

Naravno, osoba mora biti punoljetna!

e aj sad reci gdje raste to drvece da raja moze ubrat te pare :D:D

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2009. 09:47 

Pa ima jedno drvo u stvarnom zivotu koje se zove "posao". Ja svoje pare tu berem. Jeste da je potesko i namucim se ponekad, ali ih ima... svake godine sve vise i vise rode.

Ako ide 4 ljudi u autu, sa spavanjem, hranom, cuganjem i svim putnim troskovima te izadje oko 230 KM po osobi. Potrosi jos 100 KM na CD-ove, majice i sl. Ako ti je za dvodnevni fest na kojem nastupaju "mrak" bendovi previse dati 350 KM, a pri tome otici 750 kilometara dalje od Sarajeva i uzivati i zajebavati se, onda si definitivno fulila temu. Sorry.

Profile  

PostPosted: 21. 08. 2009. 19:08 

PROVOKATOR wrote:
Pa ima jedno drvo u stvarnom zivotu koje se zove "posao". Ja svoje pare tu berem. Jeste da je potesko i namucim se ponekad, ali ih ima... svake godine sve vise i vise rode.

Ako ide 4 ljudi u autu, sa spavanjem, hranom, cuganjem i svim putnim troskovima te izadje oko 230 KM po osobi. Potrosi jos 100 KM na CD-ove, majice i sl. Ako ti je za dvodnevni fest na kojem nastupaju "mrak" bendovi previse dati 350 KM, a pri tome otici 750 kilometara dalje od Sarajeva i uzivati i zajebavati se, onda si definitivno fulila temu. Sorry.

ima nas koji nemamo te novce a ni mogucnost zaposlenja.... tebi ako su starci mogli izdvajat tolke pare dok nisi radio..za dva jebena dana onda si ti jedan tatin i mamin bogati sin.....ne znaci da su i svi ostali... :roll:

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2009. 03:28 

ja sam bio prošle godine nba ovom festu zahvaljujući tome što sam pljačkaš. da ne koristim toliko duhanske proizvode, imao bih i za ovu godinu.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2009. 06:57 

bo, ja možda dođem na jedan dan i odem istu notč da mogu iskontrolirat kaj će mali radit :S :S

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2009. 20:52 

Frau wrote:
PROVOKATOR wrote:

ima nas koji nemamo te novce a ni mogucnost zaposlenja.... tebi ako su starci mogli izdvajat tolke pare dok nisi radio..za dva jebena dana onda si ti jedan tatin i mamin bogati sin.....ne znaci da su i svi ostali... :roll:

Ne znam da li bih se smijao ili plakao citajuci tvoj post.

Mogucnost zaposlenja ima SVAKO, zapamti to. Jedino ako nisi 100% invalid prikovan za kolica ili mentalno ili fizicki onesposobljena za obavljanje bilo kakvog posla. Ako jesi, ja ti se ovim putem javno ispricavam.

Posla ima NA SVE STRANE, zapamti i to. Samo je bitno da li ZELIS ILI NE ZELIS RADITI. Meni nije bilo iz ponizenja prenositi cumur ili kopati kanale (a i jos neki koji su prosle godine isli na Balkaniku su kopali kanale da bi otisli na fest) kada mi je trebala lova za nesto. Ti si ocigledno student nekog fakulteta i mislis da si bogom dana i da te posao ceka iza coska samo zato sto imas kao neki papir. E pa, k...., nema! Nego zasuci rukave, potrudi se malo u zivotu, pa ces vidjeti da i tebe ceka tvoje "drvce" o kojem sam pisao.

Da sam bog'do tatin i mamin bogati sin, mislis da bih sjedio u ovoj rupi od grada i prepucavao se s tobom. Dream on...

NEgo, da ne zachatavamo...

BRUNO & BRUNO... Sharan ce vas zvati danas ili sutra. Nas dvojica dolazimo! Bruno (zenski), nista jedna noc, idemo obje dok se boje ne rastope. A sharan ce vam izloziti plan kako smo mi to zamislili, pa vam se mozda i svidi :)

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2009. 21:12 

PROVOKATOR wrote:
Frau wrote:
PROVOKATOR wrote:

Ne znam da li bih se smijao ili plakao citajuci tvoj post.

Mogucnost zaposlenja ima SVAKO, zapamti to. Jedino ako nisi 100% invalid prikovan za kolica ili mentalno ili fizicki onesposobljena za obavljanje bilo kakvog posla. Ako jesi, ja ti se ovim putem javno ispricavam.

Posla ima NA SVE STRANE, zapamti i to. Samo je bitno da li ZELIS ILI NE ZELIS RADITI. Meni nije bilo iz ponizenja prenositi cumur ili kopati kanale (a i jos neki koji su prosle godine isli na Balkaniku su kopali kanale da bi otisli na fest) kada mi je trebala lova za nesto. Ti si ocigledno student nekog fakulteta i mislis da si bogom dana i da te posao ceka iza coska samo zato sto imas kao neki papir. E pa, k...., nema! Nego zasuci rukave, potrudi se malo u zivotu, pa ces vidjeti da i tebe ceka tvoje "drvce" o kojem sam pisao.

Da sam bog'do tatin i mamin bogati sin, mislis da bih sjedio u ovoj rupi od grada i prepucavao se s tobom. Dream on...

NEgo, da ne zachatavamo...

BRUNO & BRUNO... Sharan ce vas zvati danas ili sutra. Nas dvojica dolazimo! Bruno (zenski), nista jedna noc, idemo obje dok se boje ne rastope. A sharan ce vam izloziti plan kako smo mi to zamislili, pa vam se mozda i svidi :)

eerrrmmmmm kad sam rekla nemaju svi mogucnost zaposlenja nisam mislila da nema posla niti da fizicki nisam sposobna nego da fizicki nisam u mogucnosti zbog skolovanja.... sto je jos jedan trosak u mom zivotu i zivotu moje majke....a vjerujem da ima i gomila drugih ljudi koji su zbog obaveze prisustva u obrazovnim ustanovama van mogucnosti upustana u neki radni odnos....

nikom nije tesko dati pare, ali je tesko doci do njih...narocito roditeljima kojima je dnevnica oko 30 km...i da nekih svojih 12 dnevnica daju da se potrose za dva dana nije bas jednostavna odluka ako pri tome znaju da tim parama mogu platiti par pristiglih racuna.....a ti provokatoru stvarno znas biti toliki glupson da je to nevjerovatno!

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2009. 02:27 

može se i radit i redovno studirat, samo valja upregnut vijuge.

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2009. 13:12 

Ma shitpifteru, dzaba ti to objasnjavas.

Frau, ja mogu sastaviti sve skupa 10 dana na fakultetu i recimo 2 mjeseca tokom cijele srednje skole da nisam nesto radio mimo skolovanja. Prevodio, davao instrukcije, prekucavao seminarske i diplomske, pisao raji seminarske, bio vodic strancima, teglio cumur, radio na sajmovima knjiga, radio po kojekakvim firmicama za honorarcic i td itd.

Samo tvoj je problem sto ti je lijeno dignuti guzicu, nego sve svaljujes na roditelje. I ja da sam zivio samo od dzeparca kojeg su mi davali roditelji, ne bih se mrdnuo dalje od Marijin dvora.

ALI MOLIM TE, ako cemo o ovome nastaviti dalje pricati ili ako ti treba savjet kako da zaradis koju marku, hajde da otvorimo temu na Generalnim ili Offtopicu i da ne zachatavamo ovu temu.

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2009. 14:46 

kak provokator uspije pristojno reć sve mene to fascinira =)

nego...ja si zaista ne mogu priuštiti dvije noći jer sam se dovela u prilično neugodnu situaciju sa faksom(čitaj: 8 ispita i 4 seminara koje moram riješit u periodu od 01.09. do 17.09.) svojom krivicom jer mi je bilo bitnije zajebavat se na moru i zajebavat se s dečkima i pit po parkovima jer ne znam, valjda opet proživljavam pubertet. :|

no, da ne spemamo, spavanje je 20 evra bilo jelda? kolko ima avtom do bazena? neki koe znam bi išli kao pa bo. pokušala sam na netu nać malo za rezervirat sobu tamo plus točnu lokaciju al bez uspjeha :/

Profile  

PostPosted: 24. 08. 2009. 12:21 

Spavanje sa doruckom je bilo 25 Eur, pa smo mi iscimali da kao ne bi dorucak, ali da nam smanje spavanje, pa smo spavali za 20 Eur. Autom treba nekih 10-ak minuta od prenocista do bazena. Pjeske bi trebalo puuuuuuuuuno vise. Mislim da ima nekih 4-5 kilometara, mozda cak i malo vise obzirom da se pravi onaj krug kroz polja kukuruza :D

Imena pansiona se ni ja ne sjecam. Bio sam ubjedjen da u automobilu imam njihov broj, ali se ispostavilo da imam broj drugog pansiona. Najvjerovatnije cemo otici "na srecu" kao i prosli put... kao da ce im u augustu biti popunjen smjestajni kapacitet... kako da ne :)

Hajde onda naleti drugu noc, jer su tada svi ovi "veliki". A onda cemo zajedno nazad za ZG. A onog muskog Brunu valjda uspijemo ubijediti da bude obje noci sa nama.

BTW, jel vas zvao Sharan?

Profile  

PostPosted: 24. 08. 2009. 20:03 

već vidim da ću taj dan odlučivat dal idem il ne. :oops:

sharan nas nije zvao...barem mene nije, a bruno mi ne želi odgovorit. </3

Profile  

PostPosted: 27. 08. 2009. 15:26 

Onda, koji je plan vas dvoje iz Sarajeva? Je'l' se ide ili ne? Ja sam sutra u Zagrebu znaci idem drugi dan sigurno. Kontam da dodemo ja i Tajana oko 1-2-3, pa mozemo svi u Bufa i onda se zajebavat i ic na koncert :D .

Profile  

PostPosted: 27. 08. 2009. 16:15 

Ne idemo...

Ne znam da li ce se Sharan odvaziti sam, ali ja ne mogu... jutros mi se "uzjebalo" oko slobodnih dana.

Profile  

PostPosted: 27. 08. 2009. 17:05 

Ala sranja. Taman sam te pokusa zvat, al' govori usluga nedostupna bla bla. Sharane, eno poslala ti je Bruno poruku isto, javi sta kontas ti u vezi ovoga sada, ja i Bruno idemo sigurno taj drugi dan izgleda. Ako je do para problem, skontat cemo nesto.

Profile  

PostPosted: 28. 08. 2009. 02:53 

nič dakle idemo bruno, mali od bubnja, žac, fabrio i ja :|

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2009. 13:35 

kako smo nevjerovatno retardirani :|

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2009. 10:47 

HAJMO IZVJESTAJ! KAKO JE BILO?!?!?!??!