Pozdrav svima

Dakle, bilo je, desilo se! Ovom prilikom zahvale idu sljedećim osobama i ljudima koji su pomogli da se ovo desi - Slava (BHxHC Booking), Muki (Kontra) za organizaciju spavanja, Emir (The Aebyss), Dena (Dislike), Zlijay (za pomoć oko jinglea), Malignant Tumour koji su bili genijalni, ispali su raja nad rajom, carevi nad carevima - ko ih je upoznao, vidio na bini, shvatio je zašto su THE BIGGEST BAND!; zahvala velika i carevima iz Dozera, te last, but not the least, svim ljudima koji su došli i proslavili naš rođendan sa nama!
Sad ide tamna strana priÄe koju želim iznijeti ovako u javnost: Veliko izvinjenje ljudima i bendovima zbog kaÅ¡njenja svega - gospoda tonci iz Multimedije su se ponaÅ¡ali krajnje neprofesionalno u jednom momentu i crklo je sve Å¡to je moglo crknuti na mikseti. Donijeti poluispravnu miksetu na ovakav dogaÄ‘aj je stvarno dno jer je FAKAT DOBRO PLAĆEN taj razglas i to iz naÅ¡ih i VaÅ¡ih džepova. Ton nisu radili Pancho i Å ile, moja raja sa BHT-a, ja sam to u zadnji Äas odbio jer sam imao predosjećaj da neće na dobro. I dobro i bi Å¡to nisam zvao ljude. Izvinjenje Dozeru i mojim jaranima iz Motherpiga jer smo svirali skraćene playliste, te se niko nije uživio.
Å to se tiÄe zvuka, meni je bio odliÄan jer je ona prljavÅ¡tina baÅ¡ takva kakva treba da bude.
Treća strana medalje, ona najtamnija - prodano je sveukupno 100 i kusur karata. To je nedovoljno novca da se pokrije jedno ovakvo deÅ¡avanje. Iskreno, mislio sam da će biti minimum 150+ ljudi jer su svi neÅ¡to priÄali i kenjali. IÅ¡tampano je oko 2000 flajera, svirka je najavljena mjesecima unazad, plakati su bili po gradu. Ko mi kaže da nije znao, serem mu se u usta. Sarajevo treba da se sramoti zbog ovakvih ispada. Primjera radi, Požega, mali sitni gradić u Slavoniji - na svirci je bilo 250 ljudi. Ne pokuÅ¡avam da propovijedam niti ću nastaviti sa trla baba lan priÄom jer mi se ne da, ali realno stanje je da smo jedva pokrili troÅ¡kove spavanja benda, cateringa, razglasa, osiguranja, promo materijala i prostora, te ostali na nuli - na nuli ako ne pikate da sam vlastitim novcem platio bend, svojom platom i da sam frontalni kokuz.
No, sad ide zakljuÄak - nije mi krivo. MT sam doveo jer su moja raja, jer mi je Å imek pomogao da odem na turneju (kao i svima nama) i niÅ¡ta im nije falilo. OduÅ¡evljeni su Sarajevom i rekli su se vratiti kad god želim. Stvar je u tome Å¡to se neće vratiti u mojoj režiji, ne pada mi na pamet. Ova svirka je dokaz da u Sarajevu noviteti i drugaÄije ne prolaze - mi smo grad kompleksaÅ¡a koji sluÅ¡aju brutal death metal i kenjaju po netu. ÄŒast izuzecima od 100 ljudi koji su doÅ¡li na ovu svirku, a posebna Äast ljudima iz Vakufa, Mostara i Goražda koji su potegli da doÄ‘u i podrže.
Ja viÅ¡e ne ulijećem u organizaciju nikakvih bendova ove vrste. Zaboravite na sljedeće Å¡to je bilo u planu - u prvoj polovici 2010. sam imao ekskluzivnu shemu dovesti Agathocles, Driller Killer i Extreme Noise Terror na jedan stage. Ovo ne zna niko, Äak ni ljudi sa kojima blisko radim (Slava i ostali), jer nisam htio unaprijed ložiti vatru. Reda radi da vam kažem - AG je 400-500 €, Driller minimum 400 €, ENT 500 € - cijene za Bosnu i Hercegovinu, jaranske varijante. Mislio sam, ali mi ne pada na pamet. Moguće da ovo proslijedim negdje gdje će ljudi cijeniti, recimo u Županju ili Požegu i pogledam koncert sa ćeifom.
U svakom sluÄaju, Å¡to ste od mene gledali ovakve bendove, gledali ste. Sarajevo je umrlo sa ovom svirkom, a ovih 100 ljudi Å¡to su se pokazali kao istinski fanovi ili barem ljubitelji neÄeg drugaÄijeg vjerujem da će naći i vremena i želje i energije da skoknu do Hrvatske i Srbije da neÅ¡to dobro odgledaju. Ja ionako idem na Balkaniku i hodam po svijetu, meni problem nije

Uživajte, majstori, hvala svima i ne zaboravite - WE ARE THE METAL!!!