Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 15:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: ISK 5th Anniversary: MALIGNANT TUMOUR, MOTHERPIG, DOZER!
PostPosted: 27. 09. 2009. 23:32 
lord krvolok wrote:
SODOM wrote:
et sad...pa znalo se da ce zavrsit sa tolikom posjetom...

dovedite suicidal angels sam cu kupit 100 karata...

eto ih mogu nam s biciklom doc...al treba pozurit dok se nisu ufurali zbog Nuclear Blasta :mrgreen:

Nek ih deda dovede u zupanju,ja odma ulijecem pola kinte ;-)

pa bio ih je doveo,samo ne dodjose :mrgreen:
neka neka...velike su sanse da ce negdje u blizini oderat...tu je novi album a grcka nije daleko :mrgreen:

PostPosted: 27. 09. 2009. 23:48 

znam ja onog pjevača odatle, htio mi mangup probušit cigarom jaknu... sreća pa je kožnjak u pitanju, pa nije uspio... baš je situacija bila zrela za šamara, ali mu ga nisam opalio radi vas

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 00:04 

shitpifter wrote:
znam ja onog pjevača odatle, htio mi mangup probušit cigarom jaknu... sreća pa je kožnjak u pitanju, pa nije uspio... baš je situacija bila zrela za šamara, ali mu ga nisam opalio radi vas

:lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 00:18 
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PostPosted: 28. 09. 2009. 00:23 

shitpifter wrote:

Jel barem Motorka,il je onaj Soferski? :D

:lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 00:30 

soferski, normalno... nisam ja bubrege na ulici našo... ih!

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 01:11 

ne znam jebiga, nije da mt nisu poznat bend... poprilicno se culo za njih, pogotovo u underground krugovima... mislim da je svako mogao uzivat koliko toliko, slusao det metal, tres, grind, pank, krast... a i cijena karte je minimalna bila. jebiga lokalni bendovi su po 7-8 do 10km... u gradu ima puno ljudi koji slusaju iskljucivo "komercijalniji" metal i ostalo ih ne zanima. ne samo u sarajevu, nego i okolnim gradovima, i raji koja je privremeno ovdje, studij folovi, ugl. ljudi koji bi trebali dolazit na svirke... prica je ono "ko su oni ba, ne zanma me" itd...
zalosno je al ovdje mogu bit uspjesne samo svirke bendova gigantskih imena ala napalm, sepultura, testament, slayer, obituary itd... jer na to svi dolaze. i to 2 puta u godini max.
al ni za to nemamo organizatora profesionalnijeg koji bi ulozio toliko novca, i tako u nedogled...

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 01:19 
Moderator

Heh, čuj "komercijalni" :lol: . Pažljiviji odabir rječi ;-) .

Za ovaj kocert je promocija bila vrhunska. Muzika koju bend svira je vrhunska. 2 benda koja su svirala kao predgrupe su isto, manje-više poznata.

Znači problem je do publike onda. To što ti kažeš da ima onih koji dolaze samo na najveća imena. U tom slučaju ti nema druge nego dovoditi velika imena za tu kategoriju i onda ćeš biti u plusu. A od nekakvih kultova podzemlja ala Driller Killer ili nekog dobrog deathcore benda nema neke financijske dobiti.

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 04:31 

pa da, komercijalniji metal. stavio sam znake navode jer to nije komercijala u bukvalnom smislu, misleci na najpopularnije bendove. nazovi ga metal za sire mase il bilo kako, poenta je shvacena. to su ti bendovi za koje sam rekao da se jedino izgleda isplati dovest ovdje.
ma nema kod nas plusa na metal sceni, plus je pokrit troskove samo, i to je super...
jebo te, pa ne znam kad je zadnji put bio koncert da se organizator nije zavalio...
mislim znamo svi da svakog ovdje zaboli za to jel se neko zavalio il ne, da se ne lazemo, svakog osim ljudi koji iz svog dzepa plate bendove... zato ako su pametni, nece vise radit to, kad se ne moze ovdje.

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 08:43 

Addi wrote:
ne znam jebiga, nije da mt nisu poznat bend... poprilicno se culo za njih, pogotovo u underground krugovima... mislim da je svako mogao uzivat koliko toliko, slusao det metal, tres, grind, pank, krast... a i cijena karte je minimalna bila. jebiga lokalni bendovi su po 7-8 do 10km... u gradu ima puno ljudi koji slusaju iskljucivo "komercijalniji" metal i ostalo ih ne zanima. ne samo u sarajevu, nego i okolnim gradovima, i raji koja je privremeno ovdje, studij folovi, ugl. ljudi koji bi trebali dolazit na svirke... prica je ono "ko su oni ba, ne zanma me" itd...
zalosno je al ovdje mogu bit uspjesne samo svirke bendova gigantskih imena ala napalm, sepultura, testament, slayer, obituary itd... jer na to svi dolaze. i to 2 puta u godini max.
al ni za to nemamo organizatora profesionalnijeg koji bi ulozio toliko novca, i tako u nedogled...

Ako je ovo underground band onda su ispunjena sva očekivanja, došlo je malo ljudi. A da je ovo pravi underground band onda Šaran ne bi moro dat svoju platu za band, osim ako ne radi za 200 maraka.

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 10:31 

Axeman wrote:
...

Ako radiš koncert u startu trebaš očekivati da možeš popušiti pare, što znaš i sam. Ako nisi spreman na to (bez obzira na sav uloženi trud) ne trebaš niti raditi koncert. Uostalom, lik je tebi pomogao za turneju, bio Vam je dobar koncert u Sarajevu, dobro ste se proveli - šta više očekivati (osim pokrivanja koje se nije desilo). Te pare koje si popušio ćeš vratiti na ovaj ili onaj način, čak i da ne - ono "nematerijalno" od koncerta ti je uvijek vrijednije. A sa "sranjem u usta" publici koja ti nije došla ispadaš samo gori od njih. A to si jedan organizator koncerata nebi trebao dopustiti. Đesu maniri, đe bečka škola ;-)

Last edited by yawnyawnyawn on 28. 09. 2009. 11:09, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 10:44 

iskreno, ja da mi se ne svidjaju mt nebi bio doso. necu nikad doc samo da nesto podrzim. docu na nesto sto mi se svidja uvijek. ko i svih ovih godina na kraju. mozda nekad na nesto iz dosade i viska kesa (rijetko ovo drugo se desi)

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 10:46 

a maderpig su bogovi. treba jos vakijeh bendova. i trebaju tekstovi nedje na netu ko sto sam vam govorio

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 14:13 

yawnyawnyawn wrote:
Axeman wrote:
...

Ako radiš koncert u startu trebaš očekivati da možeš popušiti pare, što znaš i sam. Ako nisi spreman na to (bez obzira na sav uloženi trud) ne trebaš niti raditi koncert. Uostalom, lik je tebi pomogao za turneju, bio Vam je dobar koncert u Sarajevu, dobro ste se proveli - šta više očekivati (osim pokrivanja koje se nije desilo). Te pare koje si popušio ćeš vratiti na ovaj ili onaj način, čak i da ne - ono "nematerijalno" od koncerta ti je uvijek vrijednije. A sa "sranjem u usta" publici koja ti nije došla ispadaš samo gori od njih. A to si jedan organizator koncerata nebi trebao dopustiti. Đesu maniri, đe bečka škola ;-)

djeco!!! wrote:
iskreno, ja da mi se ne svidjaju mt nebi bio doso. necu nikad doc samo da nesto podrzim. docu na nesto sto mi se svidja uvijek. ko i svih ovih godina na kraju. mozda nekad na nesto iz dosade i viska kesa (rijetko ovo drugo se desi)

bravo momci , to je sustina ;-) .

jebiga, popusio je coek pare, al sta da se radi, nije u redu da "krivi" nekog drugog za to sto taj neko nije doso na koncert...mislim, halo ba :lol: . treba doobro izvagati ubuduce da li se nesto isplati ili ne i onda svijesno uci u to... jebiga, iz iskustva ste mogli vidjeti, svi vi koji organizujete koncerte, da se ovde nikad ne zna, tako da uvijek treba racunati na to da bi ga mogo popusit... (primjer je God Dethroned - ja sam mislio da ce onde bit najmanje 200-250 ljudi, a vidili ste... onda Behemoth, itd..) i da je pravo mala vjerovatnoca da ces uopste i na 0 zavrsit, a kamal bit na nekom dobitku. jebiga, ispade da ovde ljudi koji rade koncerte rade ono za svoj ceif, pa ako se sta dobije ili ostane na 0, dobro i jest. stas jebiga, jednostavno nema dovoljno raje koja bi sve podrzala i to ti je, ne treba se zbog toga frustrirat i ljutit nesto.

btw, ovo "u sarajevu se slusa samo BDM i sere po forumima"... ne znam sta bih reko na ovo...pa koliko sam ja vidio, 85-90% "BDM ekipe" ( :lol: ) je bilo na koncertu.

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 14:44 

Ja bio bio pogodjen Šaranovom pričom da je došao neki band koji volim, cijenim ili makar povremeno slušam, ali za ove tumore sam prvi put čuo kad i većina vas pretpostavljam, tj. kad je najavljen koncert. Poslušao sam par stvari na youtubu i da budem iskren ostao sam ravnodušan na njih. Radije ću čekat neki pravi band da dodje i da znam gdje sam dao pare nego da idem na slijepo u drugi grad. Nadajmo se da će biti ponovo nešto tipa Napalma, Sepulture, Vadera, behemotha. Znam da će se vratiti Tito i Tarantula, to se ne propušta nikad :)

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 15:27 
Moderator

Ma jebo ti nas... Ostacemo osudjeni na svirke lokalnih bendova i to je to.
Sramota je da se u gradu od 300.000+ stanovnika ne skupi njih ni 100 na nastupu relativno poznatog (i sjajnog) benda uz prilicno povoljnu cijenu. Jebi ga, bolje je popit 3 pive u kaficu...

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 15:54 

jebo cuganje u kafanama :)

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 16:31 

Šarane žao mi, al ne odustaj. Sve što si naveo stoji i za hrpetinu drugih gradova, ne samo za Sarajevo. Htjedoše nas par doći, al kad jedna stvar krene po krivu, krene i ostalih deset :(

btw: Sretan rođendan ISK-u!

Drž' se!

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 17:42 
Moderator

yawnyawnyawn wrote:
Axeman wrote:
...

Nema ni manira ni bečke škole, ja sam seljak sa Dobrinje :) Hej, nije do para, stvarno. Iskreno, vodio sam se nekim osjećajem da će raja doći na dobru zajebanciju za male pare. Sjećam se kad smo 2006. godine napravili dernek za drugi rođendan ISK, Route je bio krcat, popila se sva piva, točena i flaširana, na kraju je SSH točio za metalce. To me i vodilo. Kontao sam da će biti dernek.

Poruka koju sam danas dobio od Bilosa glasi: "Hi Dena and Sharan. Once more thanx a lot for setiing up the Balkan tour. Everything was really profesionaly set up and we hope we didn't dissapoint you. Everything went very well to us and you made an excellent job for us. Take care and stay in touch for future cooperation. Yours truly, MT".

Meni je ova poruka dovoljna. Niko mi ba pare ne treba vraćati, hrpa raje je ispred sjedila i govorila - buraz, radit ćemo svirku, vratit ćemo lovu. Nije poenta u tome. Poenta je da je meni žao što je hrpa ljudi propustila sjajan dernek. Svi koji su bili, ko god je bio - niko se nije požalio! Ja sam htio Sarajevu nešto pokloniti i ko je došao, došao je. Možda sam zvučao malo drsko u posljednjem postu, ali nisam želio nikoga uvrijediti, no i dalje stoji činjenica da ako dovodiš bendove koji su drugačiji - to ne prolazi.

Šimek (basista MT-a) je u 4 ujutro jednu noć meni rekao na telefon - imat ćeš garantno za turneju u 09:00. U 09:00 mi je garantno došlo faksom na adresu Radija. Onda je poslije toga slao još 4 garantna za ostatak ekipe i zvao ambasadu svaki put kad je trebalo na svoj račun. Tad sam se zakleo da im bogdica neće faliti, da će imati sve i imali su sve što su tražili. To su prijatelji, ne samo jedan od najdražih bendova.

I zato sam ja jebeno sretan!

deda wrote:
Šarane žao mi, al ne odustaj. Sve što si naveo stoji i za hrpetinu drugih gradova, ne samo za Sarajevo. Htjedoše nas par doći, al kad jedna stvar krene po krivu, krene i ostalih deset :(

btw: Sretan rođendan ISK-u!

Drž' se!

Deda, legendo...čuo sam da si Unuk sad, šta uradi od glave :D Ma jarane, meni se sve platilo...dan poslije Malignanta sam pijan ko čep izašao na dva ispita u isto vrijeme i danas sam upisao dvije sedmice iz oba položena ispita :) Tako da, I'm in full swing, baby! Nadam se da se vidimo 10.10 :)

djeco!!! wrote:
a maderpig su bogovi. treba jos vakijeh bendova. i trebaju tekstovi nedje na netu ko sto sam vam govorio

Hvala, majstore i hvala na pomoći prije koncerta. Bit će tekstovi, a u novembru i neka svirka u Mostaru :) Radi se na tome :)

Profile  

PostPosted: 28. 09. 2009. 18:10 
Moderator

Motherpig je definitivno zauzeo tron na bh sceni, kao jedan od najboljih bendova imho i svirka zadnja je opet odlicna bila, al ste je brate ovaj put malo preko kurca odradili il se meni cinilo

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]