jest to tako al jarane ne moze niko natjerat nekog da dodje na nesto sto je totalno van onoga sto slusa... ako mu se ne ide normalno. mislim ok da je to neko ogromno ime, npr da dodje hammerfall prvi bi ja otiso, al sad da dodje neki power talijanski underground za koji nikad nisam cuo, naravno da necu doc, jer znam da ce mi bit smor, da nema sta za mene tu itd...
ti si u pravu, naravno kad bi svi na sve dolazili da bi se vise imena dovodilo, da bi bilo vise koncerata, da bi bolja scena se gradila, bilo bi vise koncerata za poklonike svih zanrova itd... al to je nemoguce, bit ce par ljudi koji ce propratit sve bas svirke jer raja ako ne gotivi odredjeni zanr a jos pri tom nikad culi za bend, vjerovatno vecina tih nece doci.
a jest nas premalo da bi s e dijelili po zanrovima koncerta, zato "manje" svirke nece ovdje moc opstat nikad nit bit nesto uspjesne... ja da sam organizator ganjo bi pravo veliko ime da dovedem, gdje znam da se necu zavalit i da ce doc svako da vidi odredjene velikane, pa makar i zato samo sto su poznati... recimo na napalmu jebiga pola ljudi ondje ne slusa ni blizu tom folu, al je svako dosao, djes fulit napalm jebote... ista stvar sa sepulturom, ja licno nisam bio jer stvarno nisam mogao, al takvih ce se zadesit samo par. i oba koncerta su bila reativno blizu, al macimalno uspjesna. tako se to radi... pa makar samo 1 u godini nek se desi nesto tako, al ce se isplatit 100%...
mislim ovo od mene je samo suplja, jer ja nisam u tim vodama nit bi bio jer nemam zivaca za to (sve i da imam para

).
nekad ako buduce generacije donesu vise publike ganjat manje svirkice za fanove tog zanra, il dovodit nesto pravo jeftino, gdje se neces zavalit ako ti dodje 100 ljudi po cijeni karte 10km.