Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 19:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Author Message
 Post subject: Re: ISK 5th Anniversary: MALIGNANT TUMOUR, MOTHERPIG, DOZER!
PostPosted: 29. 09. 2009. 22:59 

acodanjo wrote:
dovedi ti nama tu ekipicu sa tvog avatar-a :)

Mah, organizirati svirku starijim prdonjama... to je bezveze! :D Da postoji kakav vremeplov, eh onda... :D

Nameless wrote:
Ipak podrzavam Sharana, Slavu, Emira, Gorana pa i svaki zlj grajndkor bend iz Ceske i Slovacke sto ce doc u Sarajevo svirat. Ako sam u Sarajevu tad (gdje cu jos bit narednih god dana sa sigurnoscu) i ako sam u mogucnosti doci cu.

M. Tumor je bio super, meni provod fenomenalan, bend sjajan...

Aferim tebi (da naglasim) tvoje. I ja imam takav stav vjeruj i nije mi nista draze nego oitici na skoro bilo kakvu svirku ali kad se nesto usere ova prica je nepotrebna. Sad da se raspisem necu nit' mogu nit' ce sta promjeniti. Jos uvjek mi stoji onaj prijasnji post i malo mislim da se fulila poenta toga. Jednostavno anomalija nikakvih nema, skupi cinjenice i malo zdravog razuma i to ti je to. A fasisticke neke presije, ma daaaj, nemre na silu nista, covjek moze samo sebe kriviti zbog lose kalkulacije. :)

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2009. 23:11 
Moderator

Ja bih krivio i publiku... ljudi u Sarajevu vole jest govna.
Tipa placu za koncertima kako ih nema, onda budu i ljudi ne dolaze, piju ispred il seru kak "nemaju novca" i slicna sranja... Na vecim koncertima najmanje ljudi iz Sarajeva bude, njima je zao dati 20 il 25 maraka. Nije da nemaju. Taj novac svako moze zbavit, il bar dio a dio se zgrebat, kako god...al se moze doc. Pa volio il ne volio taj genre treba doci jer ce time pripomoci da mu dodje neko kog voli... Nema ovdje toliko ljudi u sarajevu da se mogu dijeliti po koncertima. jednostavno, ide se na sve.

God Dethroned je najbolji pokazatelj toga... MT je jos super prosao.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2009. 23:36 

jest to tako al jarane ne moze niko natjerat nekog da dodje na nesto sto je totalno van onoga sto slusa... ako mu se ne ide normalno. mislim ok da je to neko ogromno ime, npr da dodje hammerfall prvi bi ja otiso, al sad da dodje neki power talijanski underground za koji nikad nisam cuo, naravno da necu doc, jer znam da ce mi bit smor, da nema sta za mene tu itd...
ti si u pravu, naravno kad bi svi na sve dolazili da bi se vise imena dovodilo, da bi bilo vise koncerata, da bi bolja scena se gradila, bilo bi vise koncerata za poklonike svih zanrova itd... al to je nemoguce, bit ce par ljudi koji ce propratit sve bas svirke jer raja ako ne gotivi odredjeni zanr a jos pri tom nikad culi za bend, vjerovatno vecina tih nece doci.

a jest nas premalo da bi s e dijelili po zanrovima koncerta, zato "manje" svirke nece ovdje moc opstat nikad nit bit nesto uspjesne... ja da sam organizator ganjo bi pravo veliko ime da dovedem, gdje znam da se necu zavalit i da ce doc svako da vidi odredjene velikane, pa makar i zato samo sto su poznati... recimo na napalmu jebiga pola ljudi ondje ne slusa ni blizu tom folu, al je svako dosao, djes fulit napalm jebote... ista stvar sa sepulturom, ja licno nisam bio jer stvarno nisam mogao, al takvih ce se zadesit samo par. i oba koncerta su bila reativno blizu, al macimalno uspjesna. tako se to radi... pa makar samo 1 u godini nek se desi nesto tako, al ce se isplatit 100%...
mislim ovo od mene je samo suplja, jer ja nisam u tim vodama nit bi bio jer nemam zivaca za to (sve i da imam para :mrgreen: ).

nekad ako buduce generacije donesu vise publike ganjat manje svirkice za fanove tog zanra, il dovodit nesto pravo jeftino, gdje se neces zavalit ako ti dodje 100 ljudi po cijeni karte 10km.

Last edited by Addi on 29. 09. 2009. 23:44, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2009. 23:40 

Ima svakakvih koncerata da si ti ziv i zdrav. Zato sto je neko postao koncert na rock planetu ili zato sto ti ili sharan ili ne znam neko deseti stavite na fejsu da je super i da treba doci zato treba doci? Postoji koncert letu stuka, kulturnih nekakvih derneka, igora vukojevica, dine merlina i ne znam ti ja cega covjece. Ima koncerata svakakvih! Sta treba sve to pratiti? Daj molim te to je glupa prica i zdra'o! Nije jebo te srednji vijek da narod ceka da kralj kaze da je neka festa pa da se okaci po koja zastavica u dvorcu pa da se "veseli". Joj kako samo smrdi ta prica to je nevjerovatno. Zali se narod? Ako se zali narod pa mu neko dovede nesto sto je njemu neslusljivo sta onda? Eto ti koncet idi na njega! ??? Daj ba ne ide tako i ne treba da ide... jebo tu pricu... ako neko ne voli bend, ne pusi pricu ili nesto trece mu se ne svidja oko toga nek ide u picku materinu pa da moj bend svira.

Profile  

PostPosted: 29. 09. 2009. 23:47 

i ti si u pravu, normalno da neces doc ako ne furas to, da se ne ponavljam. al supljiras sad malo jebiga, kakav dino kakve stuke... prica se o metal sceni valjda ovdje... za stuke ce uvijek bit ljudi, jer na to 90% raje sto ide idu et onako... ko i dj-evi razni i tkao to....

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 00:04 

Metal sceni? :S :S :S
A i ti ga presra al' mi se ne da razglabati, vidim zauzeo si poziciju nekog pametnijeg lika! ;)

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 00:16 

Danas sam pojam "metal" koncert nije dovoljna rijec da okupi sve metalce da odu na metal svirke,danas je toliko tih metal pravaca,toliko bendova,toliko razlicitih ukusa da u sustini svak ide gledati ono sto mu najvise pase,i za sta daje pare.Addi je dobro naveo primjer,za talijanki power,ja bih iskreno otisao taman da je demo bend,al evo nek dodje bilo koje jace ime cak i da je death metal dao bih 30 km iako to ne slusam.

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 00:20 
Moderator

Pa onda nikad necete imat scenu kakvu imaju Zagreb, Ljubljana, Bec,... Sorry, tako je. Naputovat cete se vi u zivotu trazeci koncerte...

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 00:31 

A da mozda nije ovakva situacija: "Ako ti nije grad kao bec/zagreb/ljubljana neces imati scenu kao ti gradovi?" Mozda cak nesto vezano i za drzavu? Gdje ti zivis covjece? Nama je zadnji tramvaj u pola 12! Nesto vise od pola sata je citava jedna duzina tramvajske linije, da napomenem jedine linije. Koji kurac? A i da jeste mjerljivo, zar na malignant tumouru bude u zagrebu puno vise ljudi??

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 01:04 
Moderator

U Pozegi je bilo oko 250 posjetitelja. Kompletna Pozega je velicine jednog Bistrika il Svrakinog... ;-)
Nije to izgovor.
Mogli su doc ljudi, al jebiga... zasto bi kad je bolje cugat u parku/Korneru za te pare...? :roll:

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 01:32 

ja sam svojevremeno živio u Los Angelesu, i vjerujte, tamo je na malignant tumoru bilo 90 ljudi. :evil:

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 01:59 

Jel trebam ulaziti u sociologiju? Poenta: "Sve je to normalno!"

I nemojmo biti supci pa pucati neku spiku kad nam nikome nije mahane. ;)

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 04:05 

SapunKemal wrote:
Metal sceni? :S :S :S
A i ti ga presra al' mi se ne da razglabati, vidim zauzeo si poziciju nekog pametnijeg lika! ;)

hehe, kako ti kazes...

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 04:07 

annihilator wrote:
Danas sam pojam "metal" koncert nije dovoljna rijec da okupi sve metalce da odu na metal svirke,danas je toliko tih metal pravaca,toliko bendova,toliko razlicitih ukusa da u sustini svak ide gledati ono sto mu najvise pase,i za sta daje pare.Addi je dobro naveo primjer,za talijanki power,ja bih iskreno otisao taman da je demo bend,al evo nek dodje bilo koje jace ime cak i da je death metal dao bih 30 km iako to ne slusam.

uravo tako, znaci sve je do ukusa

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 04:13 

Nameless wrote:
Pa onda nikad necete imat scenu kakvu imaju Zagreb, Ljubljana, Bec,... Sorry, tako je. Naputovat cete se vi u zivotu trazeci koncerte...

a buraz vjeruj da je to normalno da bude tako, da svako ide na ono sta bas gotivi, mislim, da smo normalan grad/drzava. samo sto je kod nas to tako rijetko i slabo da svi moraju na sve ic da bi bilo icega... a i necemo imat scenu ni pribliznu nikad, zalost, al si u pravu... ljudi vani imaju birat jebote svaku noc na sta ce, i opet vecina toga fino prodje... nas je premalo a i to malo se pokusavaju sve vise djelit... malo skrenuh s teme al et... :-)

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 08:58 

Kemo, pogresno si shvatio Addija totalno u gore navedenim postovim.. ali znaci, skroz skroz.. nije covjek to mislio.. chill ba, ni od cega pravite neku diskusiju.. "publika" u sarajevu = dick, i gotovo.. end of disscusion

Profile  

PostPosted: 30. 09. 2009. 09:25 

ja mislim da bi potpuni pogodak, što finansiski, što posjetiteljstvom, kada bi neko doveo ANAL TERROR OF THE MEGACOCKS

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

All times are UTC + 1 hour [ DST ]