Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 06. 2025. 16:29

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Gdje ja zivim jebote
PostPosted: 27. 11. 2009. 12:14 

24SI - Dvadesetšestogodišnji Shirwa Mohamud Ahmed zaletio se za upravljačem toyote ispunjene eksplozivom u vladinu zgradu u somalskom gradu Bossasso.

Njegov samoubilački napad bio je koordinisan s još četiri istovremena napada, a poginulo je dvadesetak ljudi. Događaj se zbio prije godinu dana, a zanimljiv je prije svega zato što je Shirwa Mohamud Ahmed zapravo bio američki državljanin i uspješan student na koledžu u Minneapolisu.

Privučeni obećanjima o "bratstvu" i "pomoći staroj domovini", ali i adrenalinskoj zabavi, 20 mladića somalskih korijena iz Minneapolisa napustilo je SAD i otputovalo u Somaliju. Nakon dolaska smješteni su u kampove za obuku gdje su ih Somalci, Arapi, ali i instruktori koji su stigli iz zapadnih zemalja učili vojnim vještinama, a potom su se pridružili pobunjenicima.

Njihov nestanak prijavljen je prije dvije godine. O svom putu mladići uglavnom nisu obavijestili ni svoje najbliže. Prije godinu dana započela je istraga koja je prošlog ponedjeljka rezultovala podizanjem optužnica protiv prve osmorice Somalaca koji su u SAD-u organizovali njihovo regrutovanje, odnosno pomagali terorističkoj grupi Al-Shabab, koju State Department smatra povezanom s Al-Qa'idom. Ukupno će, zasad, biti optuženo 14 osoba s prebivalištem u SAD-u. Petorica su poginula u terorističkim napadima, četvorica optuženih priznala su krivicu i čekaju presude, a nekoliko ih je uspjelo pobjeći preko granice s Meksikom.

Prema pisanju američkih medija, riječ je o najsveobuhvatnijoj federalnoj istrazi još od vremena napada 11. septembra.

Amerikanci se, naime, plaše da bi se Somalci nakon rata u pradomovini mogli upustiti i u akcije protiv ciljeva u Americi ili u Zapadnoj Evropi. Za sada nema nikakvih dokaza o postojanju neke slične somalske urote, ali istragom je utvrđeno da su u kampovima za obuku u Somaliji oni prošli opsežan program indoktrinacije protiv "zapadnih vrijednosti" i politike država poput SAD-a i Izraela. Radikalizacija mladih Amerikanaca porijeklom iz muslimanskih država vrlo je aktuelno pitanje, pogotovo nakon masakra u američkoj vojnoj bazi Fort Hood koji je počinio američki major Nidal Malik Hasan, čiji su roditelji porijeklom iz Palestine.

Ovi jebeni somalijci su toliko primitivan narod da mi se povraca na njih...sto je naj gore ovde im je (u Minneapolisu) naj veca koncentracija izbjeglistva....bacaju toliko ljage na Muslimane...hodaju ko jebeni niggeri , napadaju osobe nocu koji voze bicikle ,misle da su uhvatili boga za kurac i imaju citav jebeni dio grada u Minneapolisu gdje niko drugi nesmije zaviriti...ni ja ko Musliman jer sam bjel i izgledam ko shejtan za njih...jebo vehabije u Bosni sta su ovi majmuni ovde

Last edited by Morgoth1 on 27. 11. 2009. 21:45, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: Re: Gdje ja zivim jebote
PostPosted: 27. 11. 2009. 13:24 

jebiga jarane... THUG LIFE ili ti ga tuga od života....

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 18:16 
da nije slucajno Minneapolis?

PostPosted: 27. 11. 2009. 18:43 
Moderator

Zato fino treba uvest režim i sve ih protjerat iz zemlje pa čak i one koji su tamo rođeni. Mrš nazad u Afriku i izgini u ratu i gladi, kad se ne znaš ponašat u normalnom svijetu..

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 19:02 

Normalnost je subjektivna kategorija...

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 19:12 
Moderator

VEOMA subjektivna.
a tom bi metodom napravio više belaja nego što bi ga ukino, jer bi stvorio neprijateljsku atmosferu među svim doseljenicima u SAD i polako kreno zagrijavat lonac kakav iste jesu. ponekad se klin ne izbija klinom...

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 19:13 

te likove treba edukovati

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 19:21 
Moderator

ne znam, nek se Obama brine o tome :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 20:10 
Moderator

biafra wrote:
VEOMA subjektivna.
a tom bi metodom napravio više belaja nego što bi ga ukino, jer bi stvorio neprijateljsku atmosferu među svim doseljenicima u SAD i polako kreno zagrijavat lonac kakav iste jesu. ponekad se klin ne izbija klinom...

Pa tako i treba bit. To što si se doselio negdje i napravio tu prapotomke te i dalje ne čini dijelom tog i te zemlje, a još ako se ne ponašaš u skladu s tom zemjom (čitaj: ne uklapaš se, problematičan si, etc.) lijepo ima metoda kojom se i to liječi.
Nije lijepo, al pomaže. A to šta će neki debili koji umiru od gladi mislit o tebi, za to te apsolutno boli kurac ako si iole normalan. :mrgreen:

Da, znam, stvarno sam odvratan i može me biti stid :)

A Amerika je svakako zemlja bez nacije, historije, ičeg... sve vještačko i sami su sebi krivi što im je tako kako je...

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 20:35 

Nameless wrote:
To što si se doselio negdje i napravio tu prapotomke te i dalje ne čini dijelom tog i te zemlje

a šta te čini dijelom zemlje ako ne to? :)
mislim, ako se pogleda malo istorija čitavog svijeta i svake države na planeti, nekako mi se čini da su uvijek odnekud dolazili ljudi, naseljavali to područje, pravili prapotomke i to smo danas svi mi :)

nije to problem u ameriki. problem je diskriminacija o kojoj ne čitamo po portalima i ne gledamo na breaking newsu, a prisutna je samo tako ;-)

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 20:42 
Moderator

ti si ixxxa hipik, ti umišljaš neki nepostojeći svet, nije to tako, TRIPUJEŠ BRATE! CRNO JE I BELO!

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 21:01 

ixxxa wrote:
Nameless wrote:
To što si se doselio negdje i napravio tu prapotomke te i dalje ne čini dijelom tog i te zemlje

mislim, ako se pogleda malo istorija čitavog svijeta i svake države na planeti, nekako mi se čini da su uvijek odnekud dolazili ljudi, naseljavali to područje, pravili prapotomke i to smo danas svi mi :)

nije to problem u ameriki. problem je diskriminacija o kojoj ne čitamo po portalima i ne gledamo na breaking newsu, a prisutna je samo tako ;-)

Istina kolega, ali mi stvarno ide na zivce danasnja politicka korektnost i kako se ona samo racuna na jednoj strani.Jeste, ali kada su se te drzave formirale postojala je neka odredena homogenost.
Enivej, problem danas mnogo vise lezi u tim ljudima koji jednostavno ne ZELE da se uklope a ne u ljudima koji im ne daju da se uklope.Proslo je vrijeme kad su bili primorani sjedit nazad u autobusima itd.
Evo ja cu uzeti primjer Njemacke posto sam tu vise informisan i nagledao sam se toga.
Mladi problematicni imigranti imaju i socialnu podrsku, drzava im placa stan, ispunjava im zahtjeve za namjestan, upucuje ih na radna mjesta u odnosnu na njihovu edukaciju (ako je i imaju).A sta oni rade, govore kako drzava ne valja, kako su svi ostali rasisti?!
A isto je ponasanje kao u Americi, formiraju se njihovi kvartovi, pljackaju itd itd..
Na kraju se nazalost da svest to na ono SVE JE LAKSE NEGO RADITI.
Eh tako i oni povlace svaku slamku da se spase postenog posla.I mislim ako kome ne valja i vec seru po toj drzavi, ja se svakako slazem nazad u Irak, Tursku, Afganistan tj. u maticu ako im je tamo bolje i ljepse.
Opet se pitam jos jednu stvar, evo ima i nasih dosta ljudi po raznim drzavama a nikad nisam cuo da su nastali neki slicni problemi. Sto?
Ja koga god znam da je tamo radi posteno i na tom nivou nema nikakvih problema.
Problem nastaje tad kad forsiras nesto u tudoj sredini sto ne pripada tu, danas se uhvatila masa tih mladih imigranata da svoj patriotizam i nacionalizam izivljavaju u sredinama koje su toliko protiv njih (cak toliko da su im starce primili i izvukli iz govana).

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 21:27 

Rietas wrote:
ixxxa wrote:
Nameless wrote:

Istina kolega, ali mi stvarno ide na zivce danasnja politicka korektnost i kako se ona samo racuna na jednoj strani.Jeste, ali kada su se te drzave formirale postojala je neka odredena homogenost.
Enivej, problem danas mnogo vise lezi u tim ljudima koji jednostavno ne ZELE da se uklope a ne u ljudima koji im ne daju da se uklope.Proslo je vrijeme kad su bili primorani sjedit nazad u autobusima itd.
Evo ja cu uzeti primjer Njemacke posto sam tu vise informisan i nagledao sam se toga.
Mladi problematicni imigranti imaju i socialnu podrsku, drzava im placa stan, ispunjava im zahtjeve za namjestan, upucuje ih na radna mjesta u odnosnu na njihovu edukaciju (ako je i imaju).A sta oni rade, govore kako drzava ne valja, kako su svi ostali rasisti?!
A isto je ponasanje kao u Americi, formiraju se njihovi kvartovi, pljackaju itd itd..
Na kraju se nazalost da svest to na ono SVE JE LAKSE NEGO RADITI.
Eh tako i oni povlace svaku slamku da se spase postenog posla.I mislim ako kome ne valja i vec seru po toj drzavi, ja se svakako slazem nazad u Irak, Tursku, Afganistan tj. u maticu ako im je tamo bolje i ljepse.
Opet se pitam jos jednu stvar, evo ima i nasih dosta ljudi po raznim drzavama a nikad nisam cuo da su nastali neki slicni problemi. Sto?
Ja koga god znam da je tamo radi posteno i na tom nivou nema nikakvih problema.
Problem nastaje tad kad forsiras nesto u tudoj sredini sto ne pripada tu, danas se uhvatila masa tih mladih imigranata da svoj patriotizam i nacionalizam izivljavaju u sredinama koje su toliko protiv njih (cak toliko da su im starce primili i izvukli iz govana).

I ja sam zivjeo u Njemackoj neko vrijeme i uvjek su nasi s Rusima bili problemi a pogotovo nasi cigani a ovde su Somalijci uzeli previse maha...Somalijac je vlasnik svih taxi kompanija ovde i sad oni hoce da se uvede zakon ako si pod uticajem alkohola oni te nece voziti...halo bolan doso si da zivis u Ameriku (krscansku zemlju) i ti bi da uvodis neke svoje preglupe zakone....cak ni ja ko Bosanski Musliman nemam pravo sjesti u taj jebeni taxi ako sam cuga :roll: ....a namnozilo ih se ovde pun kurac...hem su nekulturni hem su prosti , primitivni (ima ih drugacijih ne mogu reci da nema jer ih poznajem par koji su normalni i nemaju jebeni nigger naglasak nego pricaju normalni engleski i ne shepaju dok hodaju i nisu im hlace spale do koljena)....i onda se ja moram svadjati sa Amerima oko Islama pokusavajuci ih uvjeriti da nismo svi jebeni teroristi (doduse ja im kazem da sam terorista kad me pitaju koje sam religije :mrgreen: )
Jebo ih Bush koji ih dovede ovde i koji im dade tolika prava i slobodu...ovde su poslje 9 11 htjeli da uvedu zute trake da ih svi Muslimani nose na rukama i da ti pise u vozackoj dozvoli da si Musliman isto ko sto su jebeni cafiri bili u Njemackoj a sve zahvaljujuci jebenoj "braci"...sve ih treba protjerati odavde isto ko i sve ilegalne osobe koje bacaju ljagu na nas koji smo legalni i koji radimo tesko i placamo jebeni porez ovoj drzavi i kad nama treba pomoc nazad od drzave onda nemamo ista prava ko somalijci , crnci il jebeni ilegalci
Poserem se na ovakvu drzavu i njene zakone

Profile  

PostPosted: 27. 11. 2009. 21:55 

To je to stari, maksimalne simpatije sto se tice toga, nije lahko kad te narod odstembilja radi kojekakvih debila i misli da si isti kao i oni.
Sto se tice Njemacke gdje sam ja bio nije bilo takvih problema, a ja sam i bio u 90tim.
Nasi-Cigani je i ovdje uvijek. A sad imamo novi lokalni konflikt Cigani vs. Kinezi :D
Tu se mogu cut biseri poput "Idite u vas Japan" haha.
Enivej, cuo sam i ja da imaju pizdarije sa tim rusima, al i oni su nula koliko alzirci i turci haraju u onoj Njemackoj ono vise nije normalno.

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2009. 05:34 

Ja kad sam zivio u Njemackoj u 90im je bas bila najezda rusa i svi su imali papire da su njemci :roll: i kad izadjes u grad prepoznas rusa sa kilometra....trenerka donji dio , rolka i kozna jakna a ruskinje su toliko nasminkane da im mozes skidat sminku mistrijom a minici im tako kratki da im se ckapi vidi (sto ponekad i nije bilo lose za gledati u bus-u)

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2009. 11:23 
Moderator

Jbg Ixxxa, ne da mi se sad raspravljat o nekim stvarima :) misili kako hoćeš, noHmala 'l'a'am'. Doduše, Amerika i Kanada su izuzeci u svemu pa i u tom.

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2009. 16:30 

Morgoth1 wrote:
Ovi jebeni somalijci su toliko primitivan narod da mi se povraca na njih...sto je naj gore ovde im je (u Minneapolisu) naj veca koncentracija izbjeglistva....bacaju toliko ljage na Muslimane...hodaju ko jebeni niggeri , napadaju osobe nocu koji voze bicikle ,misle da su uhvatili boga za kurac i imaju citav jebeni dio grada u Minneapolisu gdje niko drugi nesmije zaviriti...ni ja ko Musliman jer sam bjel i izgledam ko shejtan za njih...jebo vehabije u Bosni sta su ovi majmuni ovde

Muslimani su narod u ex-Jugoslaviji
muslimani su pripadnici jedne vjere

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2009. 16:51 

Hajmo svi jos malo generalizirati, tako se najlakse rjesavaju svi problemi u zivotu.

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2009. 16:58 

Stargazer wrote:
Hajmo svi jos malo generalizirati, tako se najlakse rjesavaju svi problemi u zivotu.

upravo :D

Profile  

PostPosted: 28. 11. 2009. 17:22 

Stargazer wrote:

Generalizacija je u ovom slucaju direktna posljedica problema a ne uzrok.
A taj Americki Melting Pot je inace uvijek bio idealno rjesenje :roll: .

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]