ixxxa wrote:
Nameless wrote:
To Å¡to si se doselio negdje i napravio tu prapotomke te i dalje ne Äini dijelom tog i te zemlje
a Å¡ta te Äini dijelom zemlje ako ne to?
mislim, ako se pogleda malo istorija Äitavog svijeta i svake države na planeti, nekako mi se Äini da su uvijek odnekud dolazili ljudi, naseljavali to podruÄje, pravili prapotomke i to smo danas svi mi
nije to problem u ameriki. problem je diskriminacija o kojoj ne Äitamo po portalima i ne gledamo na breaking newsu, a prisutna je samo tako

Istina kolega, ali mi stvarno ide na zivce danasnja politicka korektnost i kako se ona samo racuna na jednoj strani.Jeste, ali kada su se te drzave formirale postojala je neka odredena homogenost.
Enivej, problem danas mnogo vise lezi u tim ljudima koji jednostavno ne ZELE da se uklope a ne u ljudima koji im ne daju da se uklope.Proslo je vrijeme kad su bili primorani sjedit nazad u autobusima itd.
Evo ja cu uzeti primjer Njemacke posto sam tu vise informisan i nagledao sam se toga.
Mladi problematicni imigranti imaju i socialnu podrsku, drzava im placa stan, ispunjava im zahtjeve za namjestan, upucuje ih na radna mjesta u odnosnu na njihovu edukaciju (ako je i imaju).A sta oni rade, govore kako drzava ne valja, kako su svi ostali rasisti?!
A isto je ponasanje kao u Americi, formiraju se njihovi kvartovi, pljackaju itd itd..
Na kraju se nazalost da svest to na ono SVE JE LAKSE NEGO RADITI.
Eh tako i oni povlace svaku slamku da se spase postenog posla.I mislim ako kome ne valja i vec seru po toj drzavi, ja se svakako slazem nazad u Irak, Tursku, Afganistan tj. u maticu ako im je tamo bolje i ljepse.
Opet se pitam jos jednu stvar, evo ima i nasih dosta ljudi po raznim drzavama a nikad nisam cuo da su nastali neki slicni problemi. Sto?
Ja koga god znam da je tamo radi posteno i na tom nivou nema nikakvih problema.
Problem nastaje tad kad forsiras nesto u tudoj sredini sto ne pripada tu, danas se uhvatila masa tih mladih imigranata da svoj patriotizam i nacionalizam izivljavaju u sredinama koje su toliko protiv njih (cak toliko da su im starce primili i izvukli iz govana).