_MisericorD_ wrote:
Sale Obson wrote:
kakav je problem drugar ako forum nosi bilo kakav naziv,RS,Federacija,BiH,srpski,hrvatski ili koji drugi?
šta je tu fašizam?
mislim,tebi ako se zoves npr. almir nije zabranjeno da sebi napraviš akaunt na takvom forumu.niko ti ne brani ni da pišeš i ni da ostavljaš komentare.
pazi kako koristiš pojmove.
da se primjetiti da ljudi na ovom forumu Äesto spominju faÅ¡izam i ostale -izmove a da oni nemaju nikakvo znaÄenje u datom kontekstu.
šovinizam je druže to što ti ne ostavljaš prostor da ljudi sebe nazivaju i predstavljaju kako oni hoće,prihvatao ti to ili ne.
drugo je što ljudi na rsmetalu ne zanima situacija u drugom dijelu države.meni se to iskreno nesviđa,ali to je opet njihovo pravo.
i da..RS postoji,kao i Federacija,priznati su kao entiteti,i niko te ne pita hoćeš li ih priznati ili ne.
to je postdejtonsko drugarstvo u okviru BiH drugar moj.
sve ja to razumijem, ali mi je par ljudi pricalo da su ukinuti sa foruma samom registracijom
znam ja da su entiteti priznati - ali sto da se stvaraju granice u ime ljudi koji ih nisu birali?
ako cemo dublje, samo ime entiteta je fasisticko - mada ga ja neb' tako nazvao jer sudeci po celnoj politici navedenog entiteta fasizam izgleda ko greenpeace...budimo realni - a i sam znas da je tokom rata republika srpska, trebala da bude samo takva - srpska
znam dosta ljudi iz rs-a, jer samo geografski njemu pripadaju - mentalno ne...a sto se mene tice u tom grmu lezi zec
prvo to sa registracijom je totalno sranje.drugovi koji su ti to rekli su to izmislili.to se u istoriji interneta nikad nije desilo.
ako vec neko hoce da te skloni sa odredjenog foruma,vebsajta,onda stavi neko tajno pitanje ili sl.,te sprijeci masovnu prijavu.
tako se radi od kad je svijeta i vijeka.
drugo,legitimni predstavnici tvog naroda,kojima su vjerovatno tvoji roditelji dali pravo glasa te ih tako izabrali za svoje predstavnike su se nekada prije 14ipo godina slozili i pristali da se zavrsi rat te da se jedan entitet zove rs a drugi fbih sve u okviru BiH.
i tako je od jeseni '95.
hocu reci ljudi koje si TI ovlastio su zakljucili da entieti tako treba da se zovu,i ti se tu vise nista ne pitas.
u ostalom nikada mi nije bilo jasno zasto ljudi toliko navaljuju na taj nesretni rs kad u svojoj avliji imaju 557 dodika i sranja preko vrata koje sad kad bi krenuo da rastjerujes motkom ne bi sigurno razrijesio do sudnjeg dana.
nit zivis u rs,nit tamo radis,nit imas nekog pretjeranog kontakta sa tim ljudima (sto je uzasno),a oni za sve krivi.
uzasno mi je takodje da ljudi koji su ginuli za ovu zemlju,nebitno iz kojeg naroda,zive u totalnom hororu od drzave;ta ista drzava za koju su izgubili nogu ruku djete za uzvrat nije im pruzila ama bas nista,pljuje po njima svaki dan,uskracuje im osnovna prava,cak sta vise pruza uzasnu agoniju i tesku borbu za goli zivot i prezivljavanje,i sad se neko busa patriotizmom i ljubavlju prema istoj.
jebote takav zivot i takva drzava.
budi covjece gradjanin svijeta,zivi svoj zivot,voli svoju porodicu i svoje prijatelje.školuj se,druzi se,idi na svirke,uzivaj.
mala je ova bosna.