Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 06. 2025. 10:01

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Through The Eyes Of The Dead
PostPosted: 19. 01. 2010. 04:23 
iskreno, na prvo slusanje je srednja zalost,
al vidcemo jos, ima par momenata, no heaven mi se pravo dopada, i pocetak dementia-e je pravo zanimljiv, naslovna pjesma mi je isto zabavna....
ali slabo raznolikosti
morace se jos slusati da ovo fino legne

mozda je i zato sto ne skidam novi AfaA sa playliste nikako
ovo mi nezanimljivo naspram The Reign Of Darkness-a :D

PostPosted: 19. 01. 2010. 14:30 

Moondust wrote:
ali slabo raznolikosti

pa zar su oni ikad imali neke veće raznolikosti u svojoj muzici? meni su uvijek zvučali kao stereotipni i prenapuhani deathcore bend. skinuo sad pa ću poslušati, ne očekujem ništa posebno

Profile  

PostPosted: 19. 01. 2010. 15:31 
JohnnyT wrote:
Moondust wrote:
ali slabo raznolikosti

pa zar su oni ikad imali neke veće raznolikosti u svojoj muzici? meni su uvijek zvučali kao stereotipni i prenapuhani deathcore bend. skinuo sad pa ću poslušati, ne očekujem ništa posebno

oni su meni bili pojam sirovine. Malice je odlican album, na kojem ima itekako raznolikosti i blistavih momenata, dok je ovaj novi, jednako sterilan kao novi Despised Icon....

PostPosted: 19. 01. 2010. 17:40 

stvarno, novi album drži do sredine a dalje ne... meni se ne sviđa nešto posebno mada ima trenutaka. vokali su mi puno bolji od Malice-a, jer ima nekih varijacija, a muzički ama ni po čemu ne odskače od prosjeka

Profile  

PostPosted: 19. 01. 2010. 17:46 

i ima dobrih brejkova - defaced reality :twisted: :twisted: zlo

Profile  

PostPosted: 19. 01. 2010. 17:47 
JohnnyT wrote:
stvarno, novi album drži do sredine a dalje ne... meni se ne sviđa nešto posebno mada ima trenutaka. vokali su mi puno bolji od Malice-a, jer ima nekih varijacija, a muzički ama ni po čemu ne odskače od prosjeka

da, dobro si me podsjetio. vokale treba stvarno pohvaliti, odlicno zvuce, screamovi su malo genericni i srednja zalost, dok su dublji vokali nenormalno jaki i jedinstveni!!
al bas to sto kazes, ni po cemu ne odskace od prosjeka....

ima par momenata gdje fakat pomislim, da ce se ipak ispostaviti kao dobro ostvarenje, ali nista :)

PostPosted: 20. 01. 2010. 20:00 
Moderator

Moondust wrote:
da, dobro si me podsjetio. vokale treba stvarno pohvaliti, odlicno zvuce, screamovi su malo genericni i srednja zalost, dok su dublji vokali nenormalno jaki i jedinstveni!!

Ovo je jedina stvar sa kojom se slažem. Ovakvi vokali su upravo ono šta je falilo ovom bendu, mada meni onaj prošli izletnik Johnson nije bio loš ali ipak - ovaj više pristaje TTEOTD-ovom zvuku.

Treba imati jednu činjenicu u vidu - bend je sa Malice-om opasno išao u pravi death metal ali je ipak zadržao njihov stil sa Bloodlusta. Ta kombinacija taj album zbog toga čini jednim od najboljih albuma modernog ekstremnog metala. Onda su neki članovi zaključili da TTEOTD više nema šta da ponudi poslije njega te otišli/vratili se u Graves of Valor koji je sa prošlogodišnjim Salarian Gatesom poderao i pokazao kako zvuči death metal sa modernaškim elementima.

U TTEOTD su došla nova 3 člana! A tu je još bio basista koji je u bendu tek od 2005-te. Jedino je originalni član gitarista Justin Longshore - jedan od osnivača benda. Sad je valjalo raditi da se oni uklope i da snime album koji neće biti ni kopija Bloodlusta a ni Malice nego će pokušati održati nivo njihove kvalitete. Po meni, ovaj album je fakat slabiji od oba ali nije puno slabiji. Moglo je se bolje što jes jes ali opet - ovo je jedan jebački album uz koji možeš i bangati i skatati i mogu te ponijeti ove melodeath melodije i moćni break-riffovi. A to im je bio i cilj da urade. Moram ga i ja još poslušati al sad za sad: Inherit Obscurity i The Manifest mi se najviše urezale jer imaju upečatljive melodije.

Ima ovdje čega za čuti definitivno.... samo mi se ovakav zvuk duple ne čini baš dobro uklopljen. To sve zasad.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]