Moondust wrote:
da, dobro si me podsjetio. vokale treba stvarno pohvaliti, odlicno zvuce, screamovi su malo genericni i srednja zalost, dok su dublji vokali nenormalno jaki i jedinstveni!!
Ovo je jedina stvar sa kojom se slažem. Ovakvi vokali su upravo ono šta je falilo ovom bendu, mada meni onaj prošli izletnik Johnson nije bio loš ali ipak - ovaj više pristaje TTEOTD-ovom zvuku.
Treba imati jednu Äinjenicu u vidu - bend je sa Malice-om opasno iÅ¡ao u pravi death metal ali je ipak zadržao njihov stil sa Bloodlusta. Ta kombinacija taj album zbog toga Äini jednim od najboljih albuma modernog ekstremnog metala. Onda su neki Älanovi zakljuÄili da TTEOTD viÅ¡e nema Å¡ta da ponudi poslije njega te otiÅ¡li/vratili se u Graves of Valor koji je sa proÅ¡logodiÅ¡njim Salarian Gatesom poderao i pokazao kako zvuÄi death metal sa modernaÅ¡kim elementima.
U TTEOTD su doÅ¡la nova 3 Älana! A tu je joÅ¡ bio basista koji je u bendu tek od 2005-te. Jedino je originalni Älan gitarista Justin Longshore - jedan od osnivaÄa benda. Sad je valjalo raditi da se oni uklope i da snime album koji neće biti ni kopija Bloodlusta a ni Malice nego će pokuÅ¡ati održati nivo njihove kvalitete. Po meni, ovaj album je fakat slabiji od oba ali nije puno slabiji. Moglo je se bolje Å¡to jes jes ali opet - ovo je jedan jebaÄki album uz koji možeÅ¡ i bangati i skatati i mogu te ponijeti ove melodeath melodije i moćni break-riffovi. A to im je bio i cilj da urade. Moram ga i ja joÅ¡ posluÅ¡ati al sad za sad: Inherit Obscurity i The Manifest mi se najviÅ¡e urezale jer imaju upeÄatljive melodije.
Ima ovdje Äega za Äuti definitivno.... samo mi se ovakav zvuk duple ne Äini baÅ¡ dobro uklopljen. To sve zasad.