Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 19. 07. 2025. 12:13

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 148 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22. 02. 2004. 18:07 
Quote:
Pa ako je glupa sto odgovaras na nju?! Nabroj dva-tri spota ne moras 1000 :roll:

...nabrojao sam :D

Post subject:
PostPosted: 23. 02. 2004. 11:36 

Isto je dobar od Immortala, Blashyrkh.
...Demons stride at the gates of blashyrkh...
...Blashyrkh... Mighty ravendark...
:twisted:
Slayer- Seasons in the Abyss... pogotovo ona scena gdje sviraju ispred piramida :twisted:
Iron Maiden-Aces High... letu stuke, letu avione :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 02. 2004. 19:31 

NEVERUJEM DA NISAM ODGovorio na ovu temu (jebo caps lock)
posedujem oko 300 rock i metal spotova

i naj su bez nekog reda

helloween - if i could flty
therion - summernight city
alice cooper - poison
bruce d - tears of a dragon
helloween - i want out
king diamond - sleapless nights
SAVATAGE - JESUS SAVES
SAVATAGE - HANDFULL OF RAIN
SENTENCED - KILLING ME KILLING YOU
SENTENCED - NO ONE THERE
STRATOVARIUS - KISS OF JUDAS i HUNTING...
PAIN OF SALVATION - ASHES
PAIN OF SALVATION - EXCLAMATION
PAIN OF SALVATION - PILGRIM

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 03. 2004. 02:33 

Pain - End of the Line

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 03. 2004. 10:32 

Marduk-Burn My Coffin

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2004. 02:23 

[quote="Dr.Shaban"]Isto je dobar od Immortala, Blashyrkh.
...Demons stride at the gates of blashyrkh...
...Blashyrkh... Mighty ravendark...
:twisted:
Slayer- Seasons in the Abyss... pogotovo ona scena gdje sviraju ispred piramida :twisted:
Iron Maiden-Aces High... letu stuke, letu avione :wink:[/quote]

ej full nebi rekao.... nemoj mijesat spotove i pijesmu ...
Pijesma je zakon (odlična) i spot nije los naprotiv sjajan je ali nije to to...
neznam dali oni bas zele napravit onakav spot ili bas neznaju radit spotove?kao da nemaju inspiracije!
mislim na slavne Immortal-ce!(R.I.P.) :cry:

ps: ... e da znaju radit spotove upola kao sto znaju svirat... 8) :twisted:

PITANJE:ako je netko vidio Immortal live neka kaze dojmove !
ja sam gledao jedan video , mislim da je bila pijesma The call of wintermoon nisam siguran i meni su stvarno uzasni!BEZ LJUTNJE! :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2004. 08:14 
Administrator

#Ahathoor# wrote:

neznam dali oni bas zele napravit onakav spot ili bas neznaju radit spotove?kao da nemaju inspiracije!

ja sam gledao jedan video , mislim da je bila pijesma The call of wintermoon nisam siguran i meni su stvarno uzasni!BEZ LJUTNJE! :(

Nemoj se ljutiti, ali u nekoliko postova me bode u oci ovo pIjesma. Znaci, nije pijesma nego pjesma :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2004. 11:58 

IcedFlame wrote:
#Ahathoor# wrote:

Nemoj se ljutiti, ali u nekoliko postova me bode u oci ovo pIjesma. Znaci, nije pijesma nego pjesma :wink:

hehe car :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2004. 16:54 

#Ahathoor# wrote:
PITANJE:ako je netko vidio Immortal live neka kaze dojmove !ja sam gledao jedan video , mislim da je bila pijesma The call of wintermoon nisam siguran i meni su stvarno uzasni!BEZ LJUTNJE! :(
ja sam gledo boga pitaj koji live
i uzas NIKAKAV scenski nastup - dosli smo odsirali i CAO

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2004. 03:19 

Cradle of Filth - From the cradle...
Tool - Shizm

Ali malo sam Metal spotova i video, i nemam pojma gde ste vi to sve gledali, ej? Pazi: Hammerfall, Brainstorm... Dajte meni kasete da pogledam to ako imate...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2004. 23:56 

#Ahathoor# wrote:

Imam unsilent storms in the north abyss. Ne znam, meni je dobro (i inace mi je ta pjesam zakon, isto ko i cijeli album)......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 03. 2004. 23:57 

Fighter wrote:
Tool - Shizm

Ali malo sam Metal spotova i video, i nemam pojma gde ste vi to sve gledali, ej? Pazi: Hammerfall, Brainstorm... Dajte meni kasete da pogledam to ako imate...

Skidaj s neta ili trejdaj. ja ih tako nabavljam.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2004. 04:35 

Ne znam za najbolji spot, al imam povecu listu SRANJE spotova koji me uvjek natjeraju da odvalim od smjeha.

1. MANIAC BUTCHER - CO DOBRE PO MNE DOBRYM JEST

Apsolutna Benny Hill odvala. Iako su Maniac Butcher meni apsolutni kult, Barbarud Grom i Vlad Blasphemer su ovdje zajebali Nesu Bombardera do jaja. Od poziranja muskulature, sviranja gitare u prazno, pa do katastrofalne tacke klimaksa kad ovaj dvojac Ceskih drvosjeca navale na kameru, svaki kadar je totalna koma. Mada, u istinu, Barbarud i Vlad su sami po sebi sasvim dovoljni za odvalu kakve nema.

2. Immortal - Blashyrkh (Mighty Ravendark)

Opet, kreveljenje u sred bjela dana sa corpse paint-om nija bas najpreporucljivija metoda promocije. Spot je uzas, a uzas svih uzasa je kad se Abbath zaleti preko krsa da "pomogne" Demonazu dok solira. Katastrofa. Ovo se samo moze porediti sa Ceskim podvigom.

3. Satyricon - Mother North

Opet, jos kreveljanja, kretenskih izraza lica, poza, ofirage sa crvenom tekucinom i sirotom djevicom (koja se nije mucila da skine roze lak sa noktiju za svoju tacku). Mnogo, mnogo strasan i zajeban spot.

4. Nehemah - In Autumn Nightshades (il sta je vec)

Da su CoF imali tri glave da snime spot, ispao bi nekako vako...bas karinaski.

5. Arckanum - Gava Fran Trulen

Pogledaj pod Immortal. Samo bez dotrcavanja i ispomoci pri solazi :D

Unatoc tome, Antaeus imaju jebeno dobar spot (Blood War III), al je nako dederski...ko i oni sami.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 03. 2004. 16:59 

Fighter wrote:
Tool - Shizm

imam 400+ spotova imas link za katalog u potpisu, ako oces da menjamo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19. 04. 2004. 23:53 

Ehh dragi moji mladi i stari metalci, udarnici i proleteri...doso je dan da nakon 99999999 odgledanih video sekvenci pratnje metal muzike corava koka metala ubode to jedno zrno i ja najzad vidim jedan jebeni KVALITETAN METAL SPOT.

Ako po definiciji METAL SPOT mora biti umjetnicki vizuleno na nivou muzike, a ne samo komercijalna promocija, onda dobrog metal spota do sad nije bilo...

Ali tu su Svabe Bethlehem, cije novo izdanje "Suicide Radio" je multimdeijalni audio/vizuelni umjetnicki rad, i sasvim slucajno, ideja basiste da sam slozi nekoliko kratkih introspektivnih kolaza raznih svakodnevnih dogadjaja i pomjesa ih sa duboko emocionalnim, uznemiravajucim sekvencama sa ruba i kraja egzistencije...kako ljudske tako i industrialne...rezultirajuci rad je abstraktno umjetnicko djelo koje moze komotno parirati muzici na istom sugerativnom nivou...gdje puka poruka teksta i narative ne djeluje...u apstraktnom svjetu podsvjesti. Konstrukcija samog rada nije slucaj ni melodramaticnog pracenja teksta ni artikulacija intenziteta muzike, vec logicni "akompaniment" samom "raspolozenju" muzike.

Muzika Bethlehema od prvog dana manipulise kompletnim spektrumom ekstremnog metala cak unoseci elemente elektronike bez obaziranja na pod-zanrovsku estetiku. Bethlehem svoj glatki hibrid blacka, deatha, i dooma nazivaju "dark metal", ali tesko je naci ijedan bend iole slican njima.

Toplo preporucujem svim ljubiteljima avantgardne umjetnosti da potrose ako treba i zadnji kilobajt bandwidtha/zadnji eurocent u dzepu na Bethlehem-ov spot za "Tod ist Weicher Stuhl in Gar Fleischlos' Gift" te "Tagebuch ein Totgeburt" ili jos bolje kompletan "Suicide Radio"...ovo je ipak unikat u danas sabloniziranom, neorginalnom ili bezobrazno komercijalnom svjetu metala.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 00:14 

Hmmm mene je uvijek zanimala jedna stvar...ako u skoro svim ajmo reci black/death metal spotovima je uvijek prisutna neka bitch koju siluju&stuff, ili ona okolo izigrava kujetinu od sebe, excuse me, ali da li to znaci da se sve zenske koje slusaju metal moraju ponasati tako, ili da je metal AKA da su ti spotovi pravljeni of course, ciljano za musku publiku? Pa brate koja je to diskriminacija! Nemam nista protiv ubijanja neke gole zenske, ali da ubiju i kojeg golog tipa, nebi bilo lose....nebi valjda ispali pedercine samo zato jer im se u spotu pojavio goli muskarac!
Mislim, samo mi nije jasno kako bi se zenske trebale postaviti prema takvim spotovima/stavovima/lyricsima?Prihvatiti ulogu "kurve"? Protiviti se? Ili ne slusati metal u smislu da im je to zabranjeno?! :?: :|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 00:23 

jednostavno doči na crnu misu i raspalit orgije....moguće, ali šala
jer su žene nešto posebno...zato ih se i mora žrtvovat...nečeš žrtvovat demonu nekog salastog tipa....nego neku žensku osobu, približno nekih 20-30 god...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 00:26 

zephyrous wrote:
jednostavno doči na crnu misu i raspalit orgije....moguće, ali šala
jer su žene nešto posebno...zato ih se i mora žrtvovat...nečeš žrtvovat demonu nekog salastog tipa....nego neku žensku osobu, približno nekih 20-30 god...

LOL, ma dobro, ne salastog tipa, vec nekog krsnog dugokosog metalca. :twisted: Ok jasno mi je to, ali jbg, sto se tice stava metalki prema tome svemu eee to je onda individualna stvar....a i bolje da se ne michemo s teme. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 00:34 

Ezekiel wrote:
Hmmm mene je uvijek zanimala jedna stvar...ako u skoro svim ajmo reci black/death metal spotovima je uvijek prisutna neka bitch koju siluju&stuff, ili ona okolo izigrava kujetinu od sebe, excuse me, ali da li to znaci da se sve zenske koje slusaju metal moraju ponasati tako, ili da je metal AKA da su ti spotovi pravljeni of course, ciljano za musku publiku? Pa brate koja je to diskriminacija! Nemam nista protiv ubijanja neke gole zenske, ali da ubiju i kojeg golog tipa, nebi bilo lose....nebi valjda ispali pedercine samo zato jer im se u spotu pojavio goli muskarac!
Mislim, samo mi nije jasno kako bi se zenske trebale postaviti prema takvim spotovima/stavovima/lyricsima?Prihvatiti ulogu "kurve"? Protiviti se? Ili ne slusati metal u smislu da im je to zabranjeno?! :?: :|

Zato sto je metal tipa CoF/Dummie Burger namjenjen prvenstveno Beavis & Butthead generaciji metal drkadzija iz jebenih zabiti...kao i rap/hip-ho/r&b/pop spotovi, moraju biti puni sisatih kurava da bi drzali paznju gledaoca pri ekranu za tih par minuta jer muzika to ne moze uciniti. Jednostavno marketinsko rjesenje koje je postalo diktat MTV-a i njemu slicnim. Po tome taj metal (Satyricon, Dimmu Borgir, Cradle of Filth) se ne razlikuje drasticno (da budemo iskreni, uopste se ne razlikuje) od prosjecnog turbo-folka u produkciji pinka ili grand productiona. Seljakluk.

Pogledaj taj Bethlehem ako mognes. To je spot. Ovo je ostalo ofirna reklama koja pokusava prodati muziku na bilo kakav nacin (pa i seksualni nagon) kad vec nemoze kroz sopstvene pozitivne tacke.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2004. 20:17 
Moderator

ONE od metallice je najbolji metal spot svih vremena,tacka.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 148 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]