Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 23. 06. 2025. 18:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Manu Chao @Dom mladih, Sarajevo, 06.04.2011.
PostPosted: 17. 03. 2011. 17:32 

nisam direktno na taj dio tvog posta mislio al nema veze :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 17. 03. 2011. 17:35 

Addi wrote:
ovo moze bit dobro jedino raji koja se raznosi vutrom, a ima muzicki ukus za kurac, pa da kljuca uz ovo... valjda.

Sudeci prema cinjenici da mu je zadnji studijski album, od prije 4 a ne 10 godina, bio pri vrhu vecine evropskih billboarda, mora da su stoneri na sve strane :razz:

Profile  

PostPosted: 17. 03. 2011. 18:47 

Immolation wrote:
eheheh manu chao... znam za njega odavno, od one pjesme "Ž n te plu"...nije interesantan uglavnom....al ima ljudi koji to gotive i neka slobodno im bilo...

Al jarane ja ne kontam sta ovo radi na rock planetu, hocemo li poceti najvljivati hanku paldum i ekipu ovdje????

Odi na njihovu svirku i vidjećeš da je šutka veća i bolja nego na većini metal koncerta. Band je odličan uživo a slažem se da je karta preskupa sobzirom da ni marke nisam platio prošli put i pred grupa su bili Adi Lukovac i oni njegovi Ornamenti ili kako su se već zvali.

Profile  

PostPosted: 17. 03. 2011. 19:22 

Karti ima u caffeu Opera i na Platou Skenderije!

AL mlatite gluposti....
NIje kriv Manu što je karta 30KM,nego grad Sarajevo koji inače slavi rođendan 06.04.

I o ukusima se ne raspravlja,slušam Manua od doba Mano Negre (ako znate za Mano Negra!?) i sad sam travar , "urban" ...eh da i muzički ukus mi je za qrac! :lol:

Profile  

PostPosted: 17. 03. 2011. 22:17 

Immolation wrote:
Al jarane ja ne kontam sta ovo radi na rock planetu, hocemo li poceti najvljivati hanku paldum i ekipu ovdje????

:/ nidje veze

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 00:27 

Liliputanac wrote:
Karti ima u caffeu Opera i na Platou Skenderije!

AL mlatite gluposti....
NIje kriv Manu što je karta 30KM,nego grad Sarajevo koji inače slavi rođendan 06.04.

I o ukusima se ne raspravlja,slušam Manua od doba Mano Negre (ako znate za Mano Negra!?) i sad sam travar , "urban" ...eh da i muzički ukus mi je za qrac! :lol:

Najvise su krivi levati koji placaju kartu 30 KM i koji nabijaju neke "nove norme" za cijene koncerata u buducnosti. Pazi kad za mjesec dva dodje Toni Cetinski ili jebeno Hladno Pivo pa karta bude 25 KM ili 30 KM, po principu "kad smo klepili levate na Manu Chau, moremo i na ovome". Pa kad organizatori cucnu 2 puta, onda vise ni Hanka sa prijateljima nece moci odrzati koncert u Sarajevu.

Nadigli se ovi organizatori u 16... partiji po 60 kerima ulaz, muzicari koji su u zadnjih 10 godina izdali 1 album (Stargazeru, ispravi me ako grijesim) naplacuju 30; cak i jebeni Dzino Banana je ljetos cijenio koncert 20 kerima... ode ovo sve u krasni kurac

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 10:57 

Quote:

Najvise su krivi levati koji placaju kartu 30 KM i koji nabijaju neke "nove norme" za cijene koncerata u buducnosti. Pazi kad za mjesec dva dodje Toni Cetinski ili jebeno Hladno Pivo pa karta bude 25 KM ili 30 KM, po principu "kad smo klepili levate na Manu Chau, moremo i na ovome". Pa kad organizatori cucnu 2 puta, onda vise ni Hanka sa prijateljima nece moci odrzati koncert u Sarajevu.

Nadigli se ovi organizatori u 16... partiji po 60 kerima ulaz, muzicari koji su u zadnjih 10 godina izdali 1 album (Stargazeru, ispravi me ako grijesim) naplacuju 30; cak i jebeni Dzino Banana je ljetos cijenio koncert 20 kerima... ode ovo sve u krasni kurac

Pazi, jesi li ti voljan platiti malo vise za koncert nekog benda koji ti se svijda? Pretpostavljam da jesi. Zasto je onda tesko razumjeti da su i drugi voljni uciniti isto, pa su zbog toga odmah levati?

To je sve stvar potraznje i ponude - cijene su ocigledno mogle biti jos vece obzirom da je roba vruca i rasprodana, odnosno da ima dovoljno zainteresovanih. Da je cijena prevelika, koncert bi propao, pa bi drugi put organizator bolje razmislio. Jebat ga, trziste je globalno, a "kultura" je svudje na zapadu skupa. Zato se treba buniti, ali ne protiv organizatora koncerta, nego zbog toga sto je stanje u drzavi takvo da je 30 maraka puno para.

BTW, u zadnjih 10 godina je izdao 3 live i 3 studijska albuma :razz: Ja bih na koncert rado otisao da sam u BiH (iako ga aktivno ne slusam), jer je muzika pozitiva i imam osjecaj da bi koncert morao biti dobar. Pogotovo ako se covjek malo popravi :lol:

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 13:13 

primjer wrote:
Immolation wrote:

eto sad nidje veze hahahhah da cujemo sto je to njidje veze?

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 13:16 

dinko wrote:
Immolation wrote:
eheheh manu chao... znam za njega odavno, od one pjesme "Ž n te plu"...nije interesantan uglavnom....al ima ljudi koji to gotive i neka slobodno im bilo...

Odi na njihovu svirku i vidjećeš da je šutka veća i bolja nego na većini metal koncerta. Band je odličan uživo a slažem se da je karta preskupa sobzirom da ni marke nisam platio prošli put i pred grupa su bili Adi Lukovac i oni njegovi Ornamenti ili kako su se već zvali.

ha jarane to je meni iskreno odron, "sutka na manu chao" wtf? dolaze nam tako dobri bendovi za sutku a ljudi idu na manu chao... koji metrosexualizam od raje....

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 13:44 

Immolation wrote:
dinko wrote:
Immolation wrote:

ha jarane to je meni iskreno odron, "sutka na manu chao" wtf? dolaze nam tako dobri bendovi za sutku a ljudi idu na manu chao... koji metrosexualizam od raje....

Hoću da ti kažem da pjesme koje izvode na albumima ne izvode na isti način live. Prave dosta ritmičnu svirku pa čak i sa distorziranim gitarama, jakim basom i bubnjarem koji je energičniji i raznovrsniji nego većina metal bubnjara.

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 14:07 

gledao sam neki live od njih. baš ko što dinko kaže, šutka bez prestanka. simpatičan bend, ne baš po mom ukusu, ali da se slušati. valja ne valja, koga briga, ko hoće nek goni. :)
možda bi i razmislio da odem na ovo da nije Slayer i Megadeth isti dan u Zagrebu.

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 16:30 

evo koji ste vi levati jebo mater, dodje odlican bend death/black iz francuske koji trenutno sve vise i vise bere naslove metal medija sirom svijeta i ja se pojavim u klubu, unutra 7-8 ljudi. sreca pa nisu krenuli prije pola 10, tad je doslo jos 15tak. karta cenera. ne smijem zamislit kako je goranu tek bilo, kad je meni sjeb bio.
a da ne idu svi na slejer taj dan vise bi raje sa metal svirki otislo na ovog majmuna i dalo 30km, nego sto je tad bilo na svart crownu, evo glave. ustvari i ovako ce ih vise bit, ovih sto ne odu na slejer i megadet.
eto dokaza jada naseg i pozerluka kod metalaca. picke sve redom.

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 16:54 

Metalci se plaho nasekirali sto ce nekom drugom biti dobro. Kakvo iznenadjenje :lol:

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 17:25 

Stargazer wrote:
Metalci se plaho nasekirali sto ce nekom drugom biti dobro. Kakvo iznenadjenje :lol:

to je čudo jedno kako metalci jedini znaju šta valja! :lol:
e ko je vidio sam se odlučiti na šta da ideš i za koje "sranje" da daješ pare. isto mračno doba jebote :roll:

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 18:03 
Moderator

ma mene boli kurac ko ce ici na ovo...al meni je ova muzika totalna debilana...metalac koji ode na ovo, onda se pozali kako mu je skupa karta na nekoj metal svirci, to treba strijeljati...

edit: meni je drago sto u sarajevo dolaze "imena", plus sto ima sigurno starije raje koja ovo slusa, ja iskreno sam cuo 2-3 pjesme i ne zelim vise, samir mujagic meets debiloza kolektiv...al metalci na ovome pa da se kasnije zale, a zalice se sigurno, e to je vec majmunluk mrtvi..

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 18:10 

A komentara i negative...

Otisao sam na Manu Chao na Exitu i bilo je PREDOBRO! Nije da sam ga ikada slusao, ali htjeli zaobici to ili ne, znacete skoro napamet jedno 7-8 pjesama jer se toliko vrte da nemas gdje pobjeci.

Vrhunski su svirali, vrhunska komunikacija sa publikom, veoma veoma mnogo energije, jedan od atmosferom i kvalitetom ponajboljih koncerata kojima sam prisustvovao.

Da bih placao da ih gledam, pa bas i ne bih, ali sta je problem shvatiti da 90% ovih alternativaca gotivi taj bend i da ce dati 30 KM? Stavise, prilicno je povoljna cijena ulaznice.
DObro znate da ti ljudi nece dovoditi metal imena i cemu sikiranje oko cijena, zna se ko sta organizuje u gradu, ko ima koliko publike i koliku cijenu moze staviti.

Meni daleko vise idu na k kad naprave svirku 3 benda za 2 KM, sutra ti pokusas dovesti nekog iz okruzenja za 5 KM +2 domaca benda, nece niko da dodje jer skupo, a ti se ne mozes pokriti bez 500-600 KM, e to su pravi sjebovi, a ne skupe karte, da su 3 domaca benda kostala 4-5 KM, ti bi mogao lagano za 6-7 KM dovesti "uvozni" i pokriti se...

Profile  

PostPosted: 18. 03. 2011. 18:19 

pa 90% "metalaca" koji će ići na ovo ni ne dolaze u AG na svirke. :lol:
ko se žali na cijene svirki je debil.. pa zamisli da su nam cijene koncerata ko u komšiluku, plaćao bi za Death Angel minimum 35 maraka.

Profile  

PostPosted: 19. 03. 2011. 03:19 

Svako sluša ono što mu se sviđa. Isto tako neko smatra da je retardirano dat' ne znam sad kol'ko je love za Slayer i Megadeth, pa šta ćeš mu sad...jeb'o i pozere i nepozere, džaba se zamarate bezvenim stvarima...

Profile  

PostPosted: 19. 03. 2011. 10:24 

Immolation wrote:
primjer wrote:
Immolation wrote:

eto sad nidje veze hahahhah da cujemo sto je to njidje veze?

pa zato sto se hanka p i manu cao ne mogu poredit. vama bog te sve sto nije nakav ekstremniji metal isto ko hanka paldum.
sutka na manu c.. sto da ne. uzivo je to pankerustina energija. meni debilno kad se na heviju metalu suta ekipa.

Profile  

PostPosted: 19. 03. 2011. 10:29 

cuj pozeri... necete mi vi rec za sta cu pare dat, na sta cu otic.. necu nikad otic na hevi m od cenera. vise volim triesku dat za manu c. meni je glupo kad se ljudi ljute sto se nije doslo na svirku, sto se nije podrzalo

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]