Quote:
Najvise su krivi levati koji placaju kartu 30 KM i koji nabijaju neke "nove norme" za cijene koncerata u buducnosti. Pazi kad za mjesec dva dodje Toni Cetinski ili jebeno Hladno Pivo pa karta bude 25 KM ili 30 KM, po principu "kad smo klepili levate na Manu Chau, moremo i na ovome". Pa kad organizatori cucnu 2 puta, onda vise ni Hanka sa prijateljima nece moci odrzati koncert u Sarajevu.
Nadigli se ovi organizatori u 16... partiji po 60 kerima ulaz, muzicari koji su u zadnjih 10 godina izdali 1 album (Stargazeru, ispravi me ako grijesim) naplacuju 30; cak i jebeni Dzino Banana je ljetos cijenio koncert 20 kerima... ode ovo sve u krasni kurac
Pazi, jesi li ti voljan platiti malo vise za koncert nekog benda koji ti se svijda? Pretpostavljam da jesi. Zasto je onda tesko razumjeti da su i drugi voljni uciniti isto, pa su zbog toga odmah levati?
To je sve stvar potraznje i ponude - cijene su ocigledno mogle biti jos vece obzirom da je roba vruca i rasprodana, odnosno da ima dovoljno zainteresovanih. Da je cijena prevelika, koncert bi propao, pa bi drugi put organizator bolje razmislio. Jebat ga, trziste je globalno, a "kultura" je svudje na zapadu skupa. Zato se treba buniti, ali ne protiv organizatora koncerta, nego zbog toga sto je stanje u drzavi takvo da je 30 maraka puno para.
BTW, u zadnjih 10 godina je izdao 3 live i 3 studijska albuma

Ja bih na koncert rado otisao da sam u BiH (iako ga aktivno ne slusam), jer je muzika pozitiva i imam osjecaj da bi koncert morao biti dobar. Pogotovo ako se covjek malo popravi