Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 06. 2025. 20:56

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: nova Morbid Angel stvar !
PostPosted: 06. 06. 2011. 20:48 

Axegrinder wrote:
a šta da slušam, volim svoje idole iz mladosti provjeriti kad nešto snime, tko je snimio blessed i altars kod mene ima vječni respect. samo kažem da se po ovome albumu dosta sere, a ja ga ne vidim katastrofalnim. domination koji je mnogima kult je meni veći fejl od ovoga da ga jebeš. i obrati pažnju tko nedostaje na "pola diskografije" koju ne slušam.
i to je to, viva stare njušketine.

Pa ima Vincent na Dominationu. Koji za mene jeste kult kultova, uzgred rečeno.

Profile  

PostPosted: 06. 06. 2011. 20:55 

domination je početak pada.

Profile  

PostPosted: 06. 06. 2011. 21:03 

Ne'am pojma, ja evo sebi sad pustio Formulas i kontam "meni je ovo genijalno" poneznamkojiput u životu.
Stvar ukusa. :D

Profile  

PostPosted: 06. 06. 2011. 23:32 

Hapa wrote:
mnogi fanovi su negodovali i kad je Heretic izašao, ja sam ga uvijek branio a i dan danas smatram da je odličan album. Formulas i Gateways isto tako.

e ajd formulas i gateways, to i nisu tako losi albumi, nisu morbid angel, al nisu losi, al heretic je brate isprdak za ovaj novi album. heretic da se ne uklapa u abecedni red albuma, pokusao bi zaboravit da je izasao :D meni tamo nema bukvalno ni jedna zanimljiva ideja.al bas ni jedna.

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2011. 07:19 

ma ja, ja sam zarobljen u onim anholi melodijama sa prva 3, i solažama i brijačinom sa abominationsa, i jebi me. na dominationu sam osjetio da se bend kao razvodnio, tako da ove dalje zanemarih. vjerovatno ni na ovaj zadnji ne bih obratio pažnju da se rednek vincent nije vrnuo nazad. ne sada da je ovaj zadnji album ludilo, ali jednostavno ga imam volje provrtiti tu i tamo.
gledao sam MA u Zg sa Tuckerom - mamara je bilo lajv, svaka čast.

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2011. 09:06 

Addi wrote:
Hapa wrote:
mnogi fanovi su negodovali i kad je Heretic izašao, ja sam ga uvijek branio a i dan danas smatram da je odličan album. Formulas i Gateways isto tako.

e ajd formulas i gateways, to i nisu tako losi albumi, nisu morbid angel, al nisu losi, al heretic je brate isprdak za ovaj novi album. heretic da se ne uklapa u abecedni red albuma, pokusao bi zaboravit da je izasao :D meni tamo nema bukvalno ni jedna zanimljiva ideja.al bas ni jedna.

Nije tema Heretic, o njemu se vec raspravljalo hipten puta, al’ eto... Istina da nije na nivou njihovih ostalih albuma i sama cinjenica da je podijelio kritiku i fanove to dokazuje. Ali meni je svejedno odlican album, iako moram priznati da ja to poprilicno subjektivno gledam, odnosno slusam. :mrgreen:

Jedino mi se zvuk ne svidja sa tog albuma, produkcija je skroz losa: gitare mutne, bas se jos losije cuje, vokal k’o da je nekako smanjen.

Ali zato je Sandoval po obicaju pojeo vrtic male djece dok ga je snimio, i ima stvarno odlicnih pjesama: Praise the strength, Cleansed in pestilence, Enshrined by grace, Beneath the hollow sve bogovske stvari, po meni. Place of many deaths fantasticna instrumentalka, uzivancija je slusat u prikladnom ambijentu. Cak i God of our own divinity je meni daleko bolja od devet jedanaestina ovog novog albuma. Stvar ukusa, da se ponovim. :D

Illud divinum insanus tesko da ce podijeliti fanove kao Heretic, bice u vrh glave 5% pro i 95% protiv. Osim spomenutih pjesama koje su u najmanju ruku smijesne, ako ne i uvredljive, cak i ove koje su death metal nisu posebno upecatljive. Svidja mi se Vincentov vokal, dokazao je da moze kad hoce.
Existo Vulgoré, Nevermore, Blades for Baal, 10 more dead, Beauty meets beast (u ovom redoslijedu) spasavaju album od totalne blamaze, ali svejedno nije to to, kad cjelokupno i sveobuhvatno sagledas stvari.

I am morbid je i bez techno primjesa koje su prisutne u onim smijesnim pjesmama pateticna , Amon amarth rif i djetinjast tekst. Pa cak je i Kataklysm death metal za ovo.

Volim Morbid Angel upravo iz razloga sto se nikad nisu ponavljali, svaki album im je univerzum za sebe, uvijek je bilo mjesta za eksperimentisanja, nove stvari, ali sve u granicama death metala. Car svega je da su oni sami postavljali te granice, a to govori o velicini ovog benda. :)

Al’ jarane ako je Heretic isprdak Illud divinum insanus je onda litar proljeva, i po’ kile cvrsceg govneta pride.

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2011. 16:12 

hahaha ma dobro, sve je stvar ukusa. ovaj novi nije death metal ko heretik taj nesretni, al mi je zanimljiviji, upecatljiviji, orginalniji. pa makar bio pop album, ne gledam s gledista death metala sta je bolje a sta losije. mislim u ovom slucaju. jebiga prva 3 albuma su neponovljiva, od strane bilo kojeg benda na planeti, to nam je svima jasno. bio bi apsurd ocekivat nesto tako da se snimi, pogotovo danas. a i nesto tipa gateways il formulas il heretic kad je vincent u pitanju.

meni ova radikult isto neke mensonova pjesma :D
intro ko intro.
too extreme! mi je zanimljiva, iako mozda malo jednolicna. al ne dosadna. mozda bas zbog techno fazona. ko u kvejku kad krene prziona protiv puno neprijatelja, pa muzkom se malo nabije adrenalin :D
existo vulgore i blades for baal su mi dobre pravo, det metal prziona, pogotovo e.v.
i am morbid, nako, bas ko neki hevi pop, ne dozivljavam ja rif ko amon amarth, ne gumo ja njih. mogla bi za evrovizije da su s ovog kontinenta :D i am morbid je odgovor na pitanje celtic frosta:
Image
:lol:
10 more dead ima prejeben old skul det metal rif. prejako.
destructos vs earth/attack malo slabija od prethodne techno pjesme too extreme!, malo previse repetativna i monoton ritam. remix sa singla odlican :lol: al mi je zato ovaj dodatak pjesmi, oko zadnje minute (valjda je to ovo "attack") premocan, ko neki outro extremni.
nevermore koljacina. brutalna pjesma pravo.
beauty meets beast mi je mozda najlosija od ovih det metal pjesama na albumu. nije losa toliko koliko mi nema taj neki "zaplet". neki spori ravnjak od atmosfere sve vrijeme kroz pjesmu.
profundis-mea culpa nako, zbrka za kraj bas 8) :D

eto tako nekako sam dozivio album, mislim da sam sve pjesme spomenuo...

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2011. 23:29 

Image

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 05:22 

Scream for more, nevermore :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 08:34 

Addi ti si gluh jarane

Ovo je GO KURAC.

Isto kao i Paradise Lost - One Second, Mayhem - Grand Declaration of War, Celtic Frost - Cold Lake...onaj rijetki slucaj kada jedan voljen, legendaran, veoma bitan bend zastrani i usere jednom za sva vremena. Kakvi su ovo tekstovi? Ovo su odrasli ljudi koji su nekad pravili Altars/Blessed? Sramota.

I nije samo stilistika/produkcijska estetika (jer "svirka" i elektronika nemaju veze, bar ne u ovom bijednom slucaju) problematicna, vec su i "death Metal" momenti decidno ispod prosjecni i bezidejni, mislim znao sam da je los scenario kada se dovodi neki "obozavaoc" na drugu gitaru (na isti sablon je i Gorgoroth napravio tri albuma ne zna se koji je gori) ali Illiud Divinum Insanus je zaista antologijski dreck, znaci jedan od mozda deset tako ocajnih penzionerskih vapaja za kesom i paznjom. I vrlo je blizu vrha te tabele. Realno, Cold Lake je andrgraund kult za ovo. Odron. Jedino sto je dobro u ovoj situaciji jeste da je reakcija tako burna u 90% slucaja, i nema pokusaja od kokosara iz muzicke industrije da isprdak prodaju kao genijalnost (sto je bio slucaj sa Paradise Lostom i Mayhemom svojevremeno).

I da za mene su Morbid Angel predmet minimalnog interesovanja zakljucno sa trecim albumom (sa iznimkom za Gateways koji je ok album ali nista specijalno), tako da i nemam neke emotivne reakcije osim, da se izrazim "po internetski" lol, FAIL.

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 13:54 

BREZOBRAZLUK wrote:
nema pokusaja od kokosara iz muzicke industrije da isprdak prodaju kao genijalnost

Samo ne znam da li su dobili neku lovu da ovo izjave od tih kokosara, ili se radi o metalskoj solidarnosti, ali:

The new Morbid Angel album will cause 3rd World War. After June 7th, the extreme metal scene is never gonna be the same again... And I already can't wait the moment I'll be sitting on my sofa listening to "Illus Divinum Insanus" while the world burns! Ha!" - Nergal, BEHEMOTH

"No other band in the entire Extreme Metal genre but Morbid Angel would have ever dared to make 'Illud Divinum Insanus'. There are going to be quite a few unimaginative underground purists who think they know better what kind of album Morbid Angel should or should not be putting out, but with 'Illud Divinum Insanus' Trey and David prove that they answer to no one but themselves. It is an incredibly well written, performed, recorded and produced record." - Karl Sanders, NILE

"One of the best death metal releases since their last album with Vincent. I'm not too much into the techno bits but I am a dude who will appreciate and respect bands doing new things, progressing... So it's all good. Vincent's vocals of course are still as good as they come. And the riffs are definitely there, Trey always delivers. New drummer is killer too!" - Mikael Akerfeldt, OPETH

"The ultimate voice of death metal is back, as hellish as ever!" - Mikael Stanne, DARK TRANQUILLITY

"Glad to see Morbid Angel are back! We had our share of criticism when we first incorporated electronic elements in our sound and we know it takes courage and passion to follow one's own stream of inspiration. This time the guitar work is more impressive than ever and those 11 songs are a real 'tour de force'. With this new album they're not afraid to take the hit from the more conservative audience but that's what it means to be extreme!" - Vorph, SAMAEL

"Innovation, wits and a feral 'no compromise' attitude is what brands the greatest of bands. 'Illud Divinum Insanus' is all that and a leap further! Hail Morbid Angel!" - Rune "Blasphemer" Eriksen, AVA INFERI, ex MAYHEM

"Morbid Angel still prove they can continue their legacy and deliver their madness with a skill so elite. The metal scene has no choice but to give back the crown to the undisputable kings of death metal! MORBID! MORBID! MORBID!" - Anders 'Blakkheim' Nyström, KATATONIA

"This is Morbid Angel the way I've always loved them: unpredictable, forward-thinking, different and extreme. In one word: unique. If you hoped for a dull repeat of the past, look elsewhere. If you want something modern and daring, 'Illud Divinum Insanus' is the masterpiece only Morbid Angel could dream up. Kick-ass!" - Dirk Verbeuren, SOILWORK

"I'd say it was definitely worth the wait. M.A. do their own thing as always and they are good at it. Vincent growls like a horny moose (meant in a positive way) Trey's weird riffing and songwriting is there and Tim Yeung is simply amazing. Maybe a couple of less appealing experimental tracks but over all true, groovy, crushing, heavy and fast as it should be. Rock on!" - Ola Lindgren, GRAVE

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 14:07 

nije album smješan koliko ove izjave, hahaha, mislim ono, da se ovo priča za altars ajd još nekako.

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 14:25 

BREZOBRAZLUK wrote:
Addi ti si gluh jarane

Ovo je GO KURAC.

Isto kao i Paradise Lost - One Second, Mayhem - Grand Declaration of War, Celtic Frost - Cold Lake...onaj rijetki slucaj kada jedan voljen, legendaran, veoma bitan bend zastrani i usere jednom za sva vremena. Kakvi su ovo tekstovi? Ovo su odrasli ljudi koji su nekad pravili Altars/Blessed? Sramota.

I nije samo stilistika/produkcijska estetika (jer "svirka" i elektronika nemaju veze, bar ne u ovom bijednom slucaju) problematicna, vec su i "death Metal" momenti decidno ispod prosjecni i bezidejni, mislim znao sam da je los scenario kada se dovodi neki "obozavaoc" na drugu gitaru (na isti sablon je i Gorgoroth napravio tri albuma ne zna se koji je gori) ali Illiud Divinum Insanus je zaista antologijski dreck, znaci jedan od mozda deset tako ocajnih penzionerskih vapaja za kesom i paznjom. I vrlo je blizu vrha te tabele. Realno, Cold Lake je andrgraund kult za ovo. Odron. Jedino sto je dobro u ovoj situaciji jeste da je reakcija tako burna u 90% slucaja, i nema pokusaja od kokosara iz muzicke industrije da isprdak prodaju kao genijalnost (sto je bio slucaj sa Paradise Lostom i Mayhemom svojevremeno).

I da za mene su Morbid Angel predmet minimalnog interesovanja zakljucno sa trecim albumom (sa iznimkom za Gateways koji je ok album ali nista specijalno), tako da i nemam neke emotivne reakcije osim, da se izrazim "po internetski" lol, FAIL.

burazeru, meni je album zanimljiv i to nije upitno ni sekunde. to za mene ne moze niko drugi odredit. ne bi poredio ovaj bas album s najkriticnijim momentima nekih bendova. mozda zato sto ne gledam na album s altars/blessed gledista. vidim da svi to radite, to je apsurd, djecije, ne znam ni ja sta vise. i meni kao i svima koji znaju sta valja prva 3 albuma su nedostizna. al to je bilo tad i ne bakcite se s tim, to se nece ponovit, ostavit kultne "historijske" albume nek pocivaju u svojoj nedostiznosti.
sta je s deicideom bilo iza serpentsa? sta trebaju pokusavat svirat isto non stop na silu radi fanova, pa onda to ispadne ko sto je kod vecine ispalo: monotono, dosadno i bezidejno. vidi heretic album. ne kazem da je ovo neko remek djelo il neki bum album, al zanimljivo mi ga je pustit, jer je orginalan album, drugaciji. brate kad se moze hip hop mjesat s metalom sto se na 3 pjesme ne bi mogao stavit neki techno beat? ok, znam da nije samo to, ovo naginje i na industrial rock i svasta nesto. al bar nije dosadan album.

evo i carcass navodim ko primjer. pogledaj kultna prva 3 albuma, pogledaj kad su rokenrol onda zasvirali na svansongu i vajk ap-u. naravno da iza hartvorka nije ni d od det metala, al su sve zanimljivi odlicni orginalni albumi.
drugi gitarista ne vidim da ima ikakve veze s tim kakav je album. to je 100%, nema niko osim treja, donekle dave mozda...
i pravo se opterecujete s njegovim izgledom, kakve to veze ima ba.

te reakcije su vjerovatno do ocekivanja nekog old skul det metal klasika. ja se nikad nadao ni pomislio na to nisam. prije sam ocekivao da ce snimit neki ala rob zombie instrumentalni saundtrek za neku igru nego to.
halo ba, pa dobrog albuma nije bilo 18 godina, i vi ste mislili sad, kad su u kulminaciji droga, ofucanosti i starosti od istih, i u totalno drugim furkama, da ce sad snimit album dobar (s death metal gledista)? hehe... ja sam ocekivao mozda i malo losije nesto, tako da su mi ocekivanja ispunjena. dosta dosta zanimljiv i orginalan album. naravno nije ni kult ni klasik ni nesto sto ce obiljezit zanr il sta ti ja znam, ostat zapamcen il nesto deseto. al za slusat dovoljno zanimljiv, neobican i orginalan album.
vise necu komentarisat, samo bi se ponavljao, a to me nervira...

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 14:29 

Axegrinder wrote:
nije album smješan koliko ove izjave, hahaha, mislim ono, da se ovo priča za altars ajd još nekako.

eih pa vidi samo iz kakvih bendova komentarisu (osim grave i nile-a, njima respekt) :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 15:32 

ma ja, i ja da zaključim, meni je album i zanimljiv i uglavnom slušljiv, jednostavno nije "koncentriran" kako ja smatram da bi trebao biti :). znaš ta čuvena prva 3, sve pjesme nivo ko jedna (angel of disease potez na covenantu ne računam :)), al ok, DM je muzika ranih 90tih, ovo su 2010te, nikad više onakvog DMetala, zadnji MA ima momenta, ima i šita, respect MA, respect i vama koji komentirate, svakom njegovo, odo slušat stari monstrosity ;).

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 15:56 

Axegrinder wrote:
DM je muzika ranih 90tih, ovo su 2010te
jos se samo s ovim da slozim. u tom i jest caka. sto raja u 2011 godini ocekuje album ranih 90tih.

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 18:57 

Addi wrote:
Axegrinder wrote:
DM je muzika ranih 90tih, ovo su 2010te
jos se samo s ovim da slozim. u tom i jest caka. sto raja u 2011 godini ocekuje album ranih 90tih.

Neka, nek' se ide dalje, napreduje... jebi ga. Tehnologija napreduje itd... Ja sam za progres uvijek. ;-)

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 19:19 

Uzivajte onda u bleklajt disku bez mene :P

Profile  

PostPosted: 08. 06. 2011. 23:55 

ma buraz, ko hoce dobrog det metala, pocetak devedesetih i to je to.

Profile  

PostPosted: 09. 06. 2011. 09:08 

Sto se tice Tuckera, ovo je upravo izaslo za istu kucu, i svakako je bolje od ovog novog Morbida.

http://www.decibelmagazine.com/featured/streaming-nader-sadek-in-the-flesh/

Ima tu citav album streaman sa soundclouda...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 170 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]