BREZOBRAZLUK wrote:
Addi ti si gluh jarane
Ovo je GO KURAC.
Isto kao i Paradise Lost - One Second, Mayhem - Grand Declaration of War, Celtic Frost - Cold Lake...onaj rijetki slucaj kada jedan voljen, legendaran, veoma bitan bend zastrani i usere jednom za sva vremena. Kakvi su ovo tekstovi? Ovo su odrasli ljudi koji su nekad pravili Altars/Blessed? Sramota.
I nije samo stilistika/produkcijska estetika (jer "svirka" i elektronika nemaju veze, bar ne u ovom bijednom slucaju) problematicna, vec su i "death Metal" momenti decidno ispod prosjecni i bezidejni, mislim znao sam da je los scenario kada se dovodi neki "obozavaoc" na drugu gitaru (na isti sablon je i Gorgoroth napravio tri albuma ne zna se koji je gori) ali Illiud Divinum Insanus je zaista antologijski dreck, znaci jedan od mozda deset tako ocajnih penzionerskih vapaja za kesom i paznjom. I vrlo je blizu vrha te tabele. Realno, Cold Lake je andrgraund kult za ovo. Odron. Jedino sto je dobro u ovoj situaciji jeste da je reakcija tako burna u 90% slucaja, i nema pokusaja od kokosara iz muzicke industrije da isprdak prodaju kao genijalnost (sto je bio slucaj sa Paradise Lostom i Mayhemom svojevremeno).
I da za mene su Morbid Angel predmet minimalnog interesovanja zakljucno sa trecim albumom (sa iznimkom za Gateways koji je ok album ali nista specijalno), tako da i nemam neke emotivne reakcije osim, da se izrazim "po internetski" lol, FAIL.
burazeru, meni je album zanimljiv i to nije upitno ni sekunde. to za mene ne moze niko drugi odredit. ne bi poredio ovaj bas album s najkriticnijim momentima nekih bendova. mozda zato sto ne gledam na album s altars/blessed gledista. vidim da svi to radite, to je apsurd, djecije, ne znam ni ja sta vise. i meni kao i svima koji znaju sta valja prva 3 albuma su nedostizna. al to je bilo tad i ne bakcite se s tim, to se nece ponovit, ostavit kultne "historijske" albume nek pocivaju u svojoj nedostiznosti.
sta je s deicideom bilo iza serpentsa? sta trebaju pokusavat svirat isto non stop na silu radi fanova, pa onda to ispadne ko sto je kod vecine ispalo: monotono, dosadno i bezidejno. vidi heretic album. ne kazem da je ovo neko remek djelo il neki bum album, al zanimljivo mi ga je pustit, jer je orginalan album, drugaciji. brate kad se moze hip hop mjesat s metalom sto se na 3 pjesme ne bi mogao stavit neki techno beat? ok, znam da nije samo to, ovo naginje i na industrial rock i svasta nesto. al bar nije dosadan album.
evo i carcass navodim ko primjer. pogledaj kultna prva 3 albuma, pogledaj kad su rokenrol onda zasvirali na svansongu i vajk ap-u. naravno da iza hartvorka nije ni d od det metala, al su sve zanimljivi odlicni orginalni albumi.
drugi gitarista ne vidim da ima ikakve veze s tim kakav je album. to je 100%, nema niko osim treja, donekle dave mozda...
i pravo se opterecujete s njegovim izgledom, kakve to veze ima ba.
te reakcije su vjerovatno do ocekivanja nekog old skul det metal klasika. ja se nikad nadao ni pomislio na to nisam. prije sam ocekivao da ce snimit neki ala rob zombie instrumentalni saundtrek za neku igru nego to.
halo ba, pa
dobrog albuma nije bilo 18 godina, i vi ste mislili sad, kad su u kulminaciji droga, ofucanosti i starosti od istih, i u totalno drugim furkama, da ce sad snimit album dobar (s death metal gledista)? hehe... ja sam ocekivao mozda i malo losije nesto, tako da su mi ocekivanja ispunjena. dosta dosta zanimljiv i orginalan album. naravno nije ni kult ni klasik ni nesto sto ce obiljezit zanr il sta ti ja znam, ostat zapamcen il nesto deseto. al za slusat dovoljno zanimljiv, neobican i orginalan album.
vise necu komentarisat, samo bi se ponavljao, a to me nervira...