Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 18. 06. 2025. 01:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1527 posts ]  Go to page Previous  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 77  Next
Author Message
 Post subject: Re: YouTube
PostPosted: 19. 07. 2011. 02:33 

http://www.youtube.com/watch?v=8Q_RXCgtKIg

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2011. 00:51 

http://www.youtube.com/watch?v=p5PiXt6INSM
:razz:

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2011. 11:14 

http://www.youtube.com/watch?v=aZaLAI1N ... re=related

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2011. 18:37 

Pa jebo te bog dragi u sta se Tuzl00 pretvori :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=zQHMqXDb ... re=related
Neb me cudilo da iduci dogadjaj bude korida u centru c00rsije.

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2011. 19:00 

gogi_the_bastard wrote:
Pa jebo te bog dragi u sta se Tuzl00 pretvori :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=zQHMqXDb ... re=related
Neb me cudilo da iduci dogadjaj bude korida u centru c00rsije.

Quote:
Maid Porobic je prevazisao samog sebe.

almiruae 3 days ago

:lol:

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2011. 20:14 

FUCK THE LAKE!
Joj seljaka ocam :roll:

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 01:28 
Moderator

Vi ste bolesni. Kolo je naša i svake zemlje tradicija, svako na razne načine ima koreografiju i različitu vrstu igara/plesa. Ovo što oni igraju je neka vrsta osnove, ima i trokorak recimo. Možeš na ovakav način skakutat uz više ritmova. Druga stvar ako vam se ne sviđa.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 01:30 

Meni se ne sviđa... Sevdah mi je uredu, ali ovo...

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 02:19 

kolo ovog tipa je tefericki papanluk i ne vidim razlog da se to dovodi u vezu s nekim tradicijama naroda, sevdahom, kulturom i slicnim. danas kod nas raja poistovjecuje tradiciju i "moderni" papanluk i trpa sve pod ono "narod/narodno". vjerovatno zato i imamo najvise papaka u drzavi.
ako ovo s ovog klipa ima "koreografiju", tradiciju, i pravila "plesa", poserem se na sve to, jer ovo nema veze s tradicijom bosne.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 03:09 

furija wrote:
Vi ste bolesni. Kolo je naša i svake zemlje tradicija, svako na razne načine ima koreografiju i različitu vrstu igara/plesa. Ovo što oni igraju je neka vrsta osnove, ima i trokorak recimo. Možeš na ovakav način skakutat uz više ritmova. Druga stvar ako vam se ne sviđa.

kolu je mjesto u kulturno-umjetničkim društvima ili na prigodnim manifestacijama,pa ko voli.
i ne mora da znači ako je nešto tradicija da je to automatski i dobro za sve nas.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 05:57 

furija wrote:

poserem se u tu tradiciju

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 10:07 
Moderator

Addi wrote:
kolo ovog tipa je tefericki papanluk i ne vidim razlog da se to dovodi u vezu s nekim tradicijama naroda, sevdahom, kulturom i slicnim.

Jest papanluk ako se pusti ova muzika koja je puštena ali to nema veze sa kolom direktno. Zato i kažem da trokorak i ovo gdje oni skakuču (ne znam kako se zove), koji se često koristi za okupljanja jer to svi znaju, mogu da se koriste uz razne ritmove. To ti je isto kao kad riff koji je npr. prepoznatljiv u black metalu čuješ i kod ovih black/folk metalaca, nećeš reć' da je seljačko samo zato što se koristi i tamo. I kod ovih preseljačkih pjesama sa Pink-a možeš da vidiš gitarista koji deru riff-ove u seljačkim pjesmama koje možeš naći u raznim žanrovima metala, poslušaj malo. I nećeš reć' da je fuj ova ili ona muzika samo zato što koristi isti riff, istu težinu i slično. To je sve muzika, podloga, koga briga kako ko svira, u muzici bi trebalo biti najmanje šablona i filozofije. Izabereš šta ti se sviđa i ćao, nema pljuvanja, gubimo vrijeme.

Addi wrote:
ako ovo s ovog klipa ima "koreografiju", tradiciju, i pravila "plesa", poserem se na sve to, jer ovo nema veze s tradicijom bosne.

"To s klipa" objasnih gore. Pretpostavljam da ovi ljudi ne znaju koreografije i nisu iz nekog kulturno-umjetničkog društva. Samo zna bazično skakanje za ovakva okupljanja.
Vidiš lika ispred Akademije kako svirucka gitaricu, zna samo osnovne akorde da svira "za svoju dušu", hoćemo li popljuvati tradiciju gitare ako zasvira nešto od Ace Lukasa? Gitara s tim veze nema, kao ni "ovi koraci s klipa"...
Da zaključim, ovi koraci su samo sredstvo a evo šta im je cilj. Ni meni se ne sviđa, ima bolje muzike da se iskoristi ovo skakutanje, koje, ponavljam, nije krivo ni za šta.
Kad neko ko sluša turbofolk čuje na Pinku usred narodnjačke pjesme snažan riff, njemu neupečatljiv u turbofolku misliš li da neće reći "daaj fuj, šta ima ovde da ubacuje ove rok muzike!'", ali zapitajmo se, ima li to osnove i smisla? Ne vrtimo li se svi ukrug sa pljuvanjem i krajnjim kruženjem koje NIKAD neće prestati dok je primitivnog naroda?

@core
Ja komentarisala korake, ni meni se ne sviđa ova muzika. Sevdah s tim nema NIKAKVE veze. Vidite, da znate o tome što pričate ne bi vam Sevdah ovde pao napamet.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 10:12 

furija wrote:
@core
Ja komentarisala korake, ni meni se ne sviđa ova muzika. Sevdah s tim nema NIKAKVE veze. Vidite, da znate o tome što pričate ne bi vam Sevdah ovde pao napamet.

Valja 'mriti' . Sevdah nema veze s kolima vec rakijom , od 40 gradi pa nadalje ...
Jebem vas nevaspitane i kulturoloski neobrazovane :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 10:29 
Moderator

Saleo wrote:
kolu je mjesto u kulturno-umjetničkim društvima ili na prigodnim manifestacijama,pa ko voli.

Meni je draže ovako vidjeti da se ljudi vesele pa makar i na najprimitivniji i najgluplji način, nego kad prođem nekim parkom i vidim kako vajni metalci (i ljudi koji se deklarišu pod ostale subkulture) povraćaju i valjaju se po parkovima, grow-laju i arlauču, te nekakve rifčine zadaju po klasičnim gitaricama, nije li i tome mjesto negdje drugo? I to je sličan vid "nestašluka" i "primitivluka" kao i kod ovih na jezeru, ali hoćemo li ikad vidjeti dalje od svog nosa? Da se razumijemo, ovo što sam nabrojala za metalce u parku, i ja sve to radim (sem što ne pijem pa samim tim i ne povraćam, šta ću) i urlam, vrištim, sviram gitaru, lupam u nešto, ali mi zato ne smetaju ovi ljudi sa jezera koji imaju svoj vid izražavanja, teferić eto. Jer, kako možete ti i ostali da sjedite u parku i pijete a da drugima zamjerate što igraju kolo na jezeru? Hoćemo li ikad odrasti?
Saleo wrote:
i ne mora da znači ako je nešto tradicija da je to automatski i dobro za sve nas.

O ovom neću ni da pišem, to si sam i prvi napisao i ja s tim nemam veze, ali da se osvrnem na "dobro za SVE NAS". Izvini ako sam izvukla iz konteksta, ali ovo me ubode u oči. Je li to vidim neku fobiju? Ovo postoji i prije tebe i prije HC-a i metala i rock 'n' roll-a i srodnih stvari pa opet nikome ništa nije bilo, a i šta bi bilo? Bojiš mu se prići da ne bi i ti zaigrao kolce hahaha? Nije zarazno i nije prenosivo, ako nećeš - nećeš.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 10:30 
Moderator

Obezglavator wrote:
Valja 'mriti' . Sevdah nema veze s kolima vec rakijom , od 40 gradi pa nadalje ...

:lol: :lol: :lol: Zapjevaš li štagod? :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 11:10 

Da ne komplikujem dzaba sa odgovorima, u cemu je razlika izmedju klipa sto sam gore postavio i ovog?
http://www.youtube.com/watch?v=P_8LmhDT4SU

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 11:31 

furija wrote:
Obezglavator wrote:

:lol: :lol: :lol: Zapjevaš li štagod? :mrgreen:

Samo Sehidski rastanak i Majko tebi misli lete :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 12:38 

Ja Bosno moja (Svuda se sunce rađa) :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 14:42 

gogi_the_bastard wrote:
Da ne komplikujem dzaba sa odgovorima, u cemu je razlika izmedju klipa sto sam gore postavio i ovog?
http://www.youtube.com/watch?v=P_8LmhDT4SU

naravno da je nema.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2011. 16:06 

:lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=BISc8Nja1nM

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1527 posts ]  Go to page Previous  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 77  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]